Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

opravu věř že kvalitní zvuk navíc z BD je setsakara velký rozdíl a dává filmům úplně jinej rozměr,doporučuju jít někam poslechnout

Odesláno

opravu věř že kvalitní zvuk navíc z BD je setsakara velký rozdíl a dává filmům úplně jinej rozměr,doporučuju jít někam poslechnout

Na mě musíš pomalu - co je to BD?
Odesláno

Žena kvalitu okomentovala slovy, že je to natočený kamerou jak telenovela...

Gratulace k TV.

Kamera jako telenovela je problém továrního nastavení který nevyřešíš přepínáním čtyř módů obrazu.

Televizi musíš nastavit(kalibrovat),zkus toto,myslím že budeš spokojen.

Odkaz už jsem nenašel

Samsung UE .. C6000

- Picture menu

Fashion: Movie

Backlight: 9

Contrast: 93

Brightness: 44

Sharpness: 0

Color: 48

Tint: G50/R50

Eco Solution submenu:

Energy Saving: Off

Eco Sensor: Off

No Signal Power Off: Off

Auto Adjustment screen and submenus: [grayed out]

Advanced settings submenu

Black tone: Off

Dynamic contrast: Off

Shadow Detail: +2

Gamma: +1

Expert Pattern: Off

RGB Only Mode: Off

Color space: Auto

White Balance [see below]

10p White Balance: On

Flesh tone: 0

Edge enhancement: Off

xvYCC: Off

LED Motion Plus: Off

White balance submenu

R-Offset: 25

G-Offset: 23

B-Offset: 25

R-Gain: 25

G-Gain: 25

B-Gain: 19

10p White Balance submenu

Interval 1: Red 0, Green 1, Blue 0

Interval 2: Red 0, Green 0, Blue 0

Interval 3: Red 0, Green 0, Blue 0

Interval 4: Red 0, Green 0, Blue 0

Interval 5: Red 0, Green -1 Blue 0

Interval 6: Red 1, Green 0, Blue 0

Interval 7: Red 0, Green -1 Blue -1

Interval 8: Red 0, Green -2, Blue 0

Interval 9: Red 0, Green -3, -1 Blue

Interval 10: Red 2, Green -1 Blue 0

Picture options submenu

Color tone: Warm2

Size: Screen Fit

Digital Noise Filter: Off

MPEG Noise Filter: Off

HDMI black level: Normal [grayed out]

Film mode: Off [grayed out]

Auto Motion Plus: Custom

- Custom settings:

Blur reduction: 10

Judder Reduction: 0

Auto Protection Time: 2 hours

autor

Odesláno

Mám Samsung LE40C630, což je 650 s matným panelem a nižším kontrastem. Nic nebzučí a hlasitost 0 znamená ticho. Hlasitost 1 závisí na vstupu. Pokud to jde z DVB, tak je to velmi, velmi tiché. Pokud z filmu z USB flash disku, tak je to znatelně hlasitější občas.

Super informace, jen upřesním, myslel jsem to tak, jestli v nějakých režimech (třeba bílá obrazovka) nebzučí něco uvnitř, co má být z ticha (kondík, trafo...) Neměl jsi to náhodou napíchnuto na měření spotřeby?

Jen pro poraděnky :) vybírám buď toto, nebo "novej" model ze serie 37-40UE6000, nebo plazmu LG42PJ650. A teď babo raď, pořád nějak nevím s LCD, televize bude převážně hrčet na pozemním vysílání a to může bejt na LCD asi furt dost vopruz (posuzuju podle starších telek co mám na očích občas...) Jenže u plazmy mi docela dost vadí reálná spotřeba elektriky, holt masírka čezu funguje :D

Odesláno

Gratulace k TV.

Kamera jako telenovela je problém továrního nastavení který nevyřešíš přepínáním čtyř módů obrazu.

Televizi musíš nastavit(kalibrovat),zkus toto,myslím že budeš spokojen.

Odkaz už jsem nenašel

Samsung UE .. C6000

- Picture menu

Fashion: Movie

Backlight: 9

Contrast: 93

....

autor

Tak to také zkusím, stejně jako kolega (nebo asi více) jsem zklamán ze ztráty filmového koizla, které měla televice. Ledka je hnusně realistická a přesně jak kamerou za pár šupů. Tak zkusím:-)
Odesláno

No to je přesně ono..

A Samsung se kalibruje každý vstup zvlášť,to to znamená že musíš postupně nastavit všechny vstupy co používáš,např.HDMI1,HDMI2,TV...atd.

Odesláno

Tak jsem ten obraz nakalibroval dle návodu (díky) a je to konečně jako na té starší plazmě. Jenže člověk si tak nějak na ten až nepřirozený obraz dokáže rychle zvyknout, takže někdy tam dáme i režim standard. Včera při sledování části Majora Zemana to vypadalo, jako by to mělo nějaký 3D efekt a natočili to před 5 lety...

Co mě štve, že přes HDMI to hodí 4:3, pokud je to tak natočeno a jsou černý okraje, nejde to roztáhnout. Nebo jsem na to zatím nepřišel.

Je nějaká webovka s trikama na tuhle TV?

Odesláno

Co mě štve, že přes HDMI to hodí 4:3, pokud je to tak natočeno a jsou černý okraje, nejde to roztáhnout. Nebo jsem na to zatím nepřišel.

Je nějaká webovka s trikama na tuhle TV?

Ty staré věci jsou v tomto rozlišení a formátu natočené tak bys je měl nechat tak protože při jakémkoli použití funkce zoom atd.ti klesá rozlišení a deformuje se obraz,nebo bude ořízlý.Je to jako bys měl starou fotku 4:3 a ty ji napasoval do 16:9.Je to o zvyku.
Odesláno

Stejně, jaký je to pokrok. Před skoro třiceti lety jsme měli první barevnou televizi. Rozbalila se, dala do zásuvky, naladila tuším čtyři programy, dva české a dvě Rakouska a bylo. Dnes si přinesu televizi, která má nepřirozený obraz, ztratila kouzlo filmové/televizní atmosféry a pro její nastavení aby člověk pomalu studoval tříletý obor. No, dobře s náma markeťáci vymrdali.. Už se těším na dobu, kdy se zase začne vyrábět něco, co domu přinesu, zapnu a bude se na to dát koukat. :smile_anim:

Odesláno

Já si myslím že to je tím že jsme vyrostli na analogu,nebylo nic krásnějšího než když jsem si večer ladil rádio,ten šum,brum,a do toho kdesi v dálce Radio Luxembourg...,a teď bác digitální televize,digitální vysílání,digitální lednička,satelit...nic se neladí jen programuje.

To naše digitální děti to budou mít jednodušší.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Nemáte někdo Phillips 5kovou řadu s direct LED? Koukal jsem včera na 102cm kus a obraz mi připadal i z Bule Ray takový kostičkovaný a "zašuměný v tmavých plochách". Chjo já asi bednu nakonec opět nevyberu... :D

Odesláno (upraveno)

Doma máme model 32pfl5605 a za sebe můžu říct, že s tim co popisute, jsem se nesetkal. Dost ale záleží i na nastavení tv. V menu je toho nastevení spousta, ale většinou to ten obraz spíš zhorší než vylepší.

Takže pokud můžu radit, tak najít na internetu "nejlepší" nastavení vyhlídnuté tv, pak zajít do obchodu s vlastním HD videem a nakonec to nejdůležitější - najít ochotného prodavače, který vám dovolí si s tim pohrát.

Druhou možností je koupit přes internet a pokud se něco nebude líbit, tak ve 14-denní lhůtě vrátit a začít hledat znovu.

Upraveno uživatelem Prome
Odesláno

Nemáte někdo Phillips 5kovou řadu s direct LED? Koukal jsem včera na 102cm kus a obraz mi připadal i z Bule Ray takový kostičkovaný a "zašuměný v tmavých plochách". Chjo já asi bednu nakonec opět nevyberu... :D

nevim cim to je,ale prave na teto rade philipsu sem nikdy nevidel dobry obraz hlavne u vetsich uhlopricek.Cerna barva je pro ne tak trosku nedostizna meta.Vzdycky maji cernou s nadechem modro fialove.Koukni po nejake Sony nebo Panasonicu,hlavne Panasonic je co se tyce prirozenosti barev hodne dobry pouziva IPS panely,ale vyssi rady Panasonicu vychazeji cenove trosku vejs
  • po měsících...
Odesláno (upraveno)

Ahoj, rád bych se zeptal na názor jakou televizi pořídit?

Nějak jsem se v současné nabídce ztratil a moc se neorientuji. Chci cca 42-46" a to je všechno čím si jsem jistý. Cenově tak do 30tis, pokud by bylo opravdu proč, tak bych připlatil. 3D nutně nepotřebuju a pokud bych to využil tak maximálně v pasivní verzi, protože existuje klip na optické brýle, které nosím.

Předem díky za názory

Upraveno uživatelem Coolik
Odesláno

Taky bych se přidal s žádostí o radu. Zrovna něco bouchlo v naší stařičké CRT a tak se změně nevyhnu. Jde mi o TV do úhlopříčky 1 metru, nemusí nic moc umět (čučí na to stejně jen děti) nemělo by to moc žrát. Příjem ze se Skylinku. Jo a nemusí být ani Full HD.

Odesláno (upraveno)

Ahoj, rád bych se zeptal na názor jakou televizi pořídit?

Nějak jsem se v současné nabídce ztratil a moc se neorientuji. Chci cca 42-46" a to je všechno čím si jsem jistý. Cenově tak do 30tis, pokud by bylo opravdu proč, tak bych připlatil. 3D nutně nepotřebuju a pokud bych to využil tak maximálně v pasivní verzi, protože existuje klip na optické brýle, které nosím.

Předem díky za názory

ja by sem dnes šel do Panasonic TX-P42VT30(plazma) sice je to trochu přes limit cena je cca 33-35,navíc je to 3D(aktivní brýle) které jsi úplně nechtěl,ale co se týče obrazu je to naprosto super telka -výborné barevné podání,bezproblémový přepočet SD signálu.podle mne jedna z nej tv co se da dnes pořídit za slušnou cenu Upraveno uživatelem quest987

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...