Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

Pokud někomu nevadí kýčové, jednoduché, překontrastované a nepřirozené podání barev tak jednoznačně LEDka, kdo chce obraz podobný tomu co je v kině tak jak bylo již několikrát zmíněno, plazma od Paňáka :-)

To si děláš srandu nebo to myslíš vážně? Jako novoroční vtip je dobrý ale jinak nevím...já ji mám a že by byl kýčovitý a nepřirozený obraz? To fakt ne.Tak nevím co tím chtěl básnik říct :sad01_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si děláš srandu nebo to myslíš vážně? Jako novoroční vtip je dobrý ale jinak nevím...já ji mám a že by byl kýčovitý a nepřirozený obraz? To fakt ne.Tak nevím co tím chtěl básnik říct :sad01_anim:

Basnik tim chtel rict,ze plazma od Panasonicu je dnes spica.Sam mam ted posledni model 140 cm a je to bomba.Samsung a LG je takovej low end proti tomu.

Odkaz ke komentáři

Každej chválí, co má doma. To je normální :) Když si na ledce barvy a kontrast nastavím, nejsou kýčovité, ani není překontrastováno. Je to opravdu o pocitu každýho... A hádat se, co je nej, je úplně mimo mísu.

Upraveno uživatelem mates444
Odkaz ke komentáři

Já mám novou 3D LEDku od Panasonicu a v pohodě - obraz jedu dynamickej, je to skutečně "víc" než realita, ale doma jsme si na to zvykli. Plazmu jsem měl jednu z prvních za 35k Samsung a šla po 3 letech z domu (topila a při vykreslování bílé pískala). Potom jsem měl LEDku Samsung a ta šla pryč po půl roce - nezvládala kvalitní HD obraz z Movie Cube, každých cca 10 sek..d se sekla, málokdo to viděl, ale já byl na nervy... 3D moc nekoukám - mám i 3D Bluray a nějak mě to nechytlo, občas někomu pustím nějaké demo, cca 10 minut mi úplně stačí...

Upraveno uživatelem ricous
Odkaz ke komentáři

Každej chválí, co má doma. To je normální :) Když si na ledce barvy a kontrast nastavím, nejsou kýčovité, ani není překontrastováno. Je to opravdu o pocitu každýho... A hádat se, co je nej, je úplně mimo mísu.

Ja nedovedu posoudit co je lepsi LED / Plasma z hlediska osobniho protoze jsem to nikdy nemel spolecne doma a troufam si rici ze vetsina z Vas take ne a pokud ano tak to nebyl konkurenceschopny model.

Ja to posuzuji pouze z hlediska teoretickeho protoze:

1. v predvadeci mistnosti neodpovida osvetleni tomu pri cem se sleduje film (tma nebo temer tma)

2. LED ve stejne cenove relaci (mne dostupna=jsem ochoten za TV zaplatit) nedokaze mit stejne konstantni podsvetleni pri velke uhlopricce (Clouding)

3. Cerna uz z principu u LED nemuze byt dostatecna (zase asi bude hrat velkou roli cena) tu narazim znovu na bod 1 kdy cernou v obchode neposoudim protoze tam neni tma

4. Podani barev - tady je to o pocitu a vim ze i LED dokaze velice verne podani barev zejmena pri vysokem jasu, ale zase princip udrzeni dostatecneho jasu pri potrebe vysoke vernosti podani bile barvy mi na LED osvetleni nesedi zatim to fakt nedokazou vyrobit.

No a to jsou hlavni duvody proc preferuji Plasmu proti LED pro takove to domaci pokoukani. Pokud budu potrebovat velkou TV do predvadeci mistnosti do hospody nebo do kanclu kde bude v 95% pozorovana pri vysoke intenzite okolniho svetla bude mi vychazet lepe LED.

Upraveno uživatelem tyfo
Odkaz ke komentáři

Ani já nesoudím, co je lepší. Ono totiž není lepší ani jedno. Je to opravdu jen o tom, co se líbí mým očím. Nikdy neřeknu, že lepší je LED, jako to tu o pár postů výš někdo nutil o plazmě :)

Ano. Mám to asi opravdu rád barevnější, než je to ve skutečnosti. Proto LED. Ale to je z velké části o nastavení. Mám prostě rád krásně ostrej a barevnej obraz LEDky.

Clouding vidět na mém panelu je, ale jen pokud je velmi tmavá scéna a zaměřím se na to. Běžně to vůbec nevnímám. Černá opravdu není černá, ale to člověk běžně taky až tak nevnímá. Musel by mít dvě tv vedle sebe.

Je to opravdu o tom se na tv podívat, rozdíly mezi led a plazmou jsou vidět i na prodejně, a vybrat si, co je mýmu oku příjemnější.

Odkaz ke komentáři

Ani já nesoudím, co je lepší. Ono totiž není lepší ani jedno. Je to opravdu jen o tom, co se líbí mým očím. Nikdy neřeknu, že lepší je LED, jako to tu o pár postů výš někdo nutil o plazmě :)

Ano. Mám to asi opravdu rád barevnější, než je to ve skutečnosti. Proto LED. Ale to je z velké části o nastavení. Mám prostě rád krásně ostrej a barevnej obraz LEDky.

Clouding vidět na mém panelu je, ale jen pokud je velmi tmavá scéna a zaměřím se na to. Běžně to vůbec nevnímám. Černá opravdu není černá, ale to člověk běžně taky až tak nevnímá. Musel by mít dvě tv vedle sebe.

Je to opravdu o tom se na tv podívat, rozdíly mezi led a plazmou jsou vidět i na prodejně, a vybrat si, co je mýmu oku příjemnější.

To je určitě pravda, že každý má rád něco jiného, nicméně, pořád tady ještě existují nějaká objektivně posouditelná kritéria a jedno z nich obvykle bývá věrnost podání barev. Takže jestli se Ti líbí červená, která vypaluje oči, proti gustu žádný dišputát, nicméně těžko tvrdit, že je to tak správně.

Odkaz ke komentáři

Když si barvy na led nastavím, troufám si říct že jsou velmi věrné.

Teď třeba k tady zmiňované černé. Rozhlédněte se kolem sebe. Nikde absolutně černou nevidím. Dokonce ani ve tmě ne. Na věrné zobrazení černé, podle mě led stačí. Naopak pro moje oko je někdy černá na plazmách až nepříjemná a ztrácí se v ní detaily.

Ale už dost. Vždycky se směju, když čtu takovéto debaty a teď se jí účastním :)

Odkaz ke komentáři

Čau Gale a ostatní,

bral jsem ji v Brně na Křenové v Plazma Centru http://televizepanasonic.cz/ musím říct, že kluci co tam dělají jsou profíci co opravdu vědí a to sám dělám obchod 20 let :smile_anim: . Jinak pro rejpaly, prodávají tam i LEDky od Samsungu, takže přímá konfrontace za stejného interiérového osvětlení se stejným signálem je zcela možná a je jednoznačně ve prospěch plazmy od Paňáka (a to vůbec nemluvím o propastném rozdílu v podání plazmy vs LED při SD vysílání, tam i sebelepší Hollywůdskej film vypadá na LEDce jak kdyby to bylo natočený na levnou kameru v TV studiu).

Já byl také na 100% rozhodnutý pro LEDku od Samsungu (jen jsem si bohužel pro korejce přečetl pár testů a začalo mě to hlodat...), taky se mi ze začátku líbily ty přepálený barvy a kontast co nejde snížit, protože z výroby to prostě tak je a přirozený barvy z toho nevydupeš ani kdybys mačkal tlačítkama jak čert (no uznávám že kreslený filmy na tom vypadají dobře, páč jsou chudý na barevné niance oproti hranému filmu, který se natočí na RED kameru že...no vlastně točím filmy, dokumenty, takže se kolem obrazu a jeho kvalit trošku i motám :-) ).

LCD technologie prostě nikdy nedokáže rozsvítit jednotlivej bodík na obrazovce, stejně jako bude mít pořád (měřeno nemyšleno obrazně) tisíckrát horší odezvu a černá nebude nikdy tak černá (byť se to dnes LED TV snaží maskovat i černějším sklem na obrazovce) jako na plazmě. Taky jsem si myslel, že plazmy jsou dnes out a penízky se pomalu přesouvaly do korejcovi kapsy.

Takže jsem se pěkně postavil před LEDku a to samé bylo puštěno rovnou na neoplazmě a ouha! To co se mi zdálo být super (byl jsem totiž zvyklej se dívat 10 let na projekční TV) tak najednou v porovnání s plazmou úplně všechno padlo na hubu.

Ten rozdíl v obraze pozná snad každý a je jedno čemu fandí, prostě to tak je a pokud někdo chce opravdu kvalitní reprodukci velice podobnou tomu co mu promítají v kině, tak si LEDku prostě koupit nemůže.

Ano, jak píše kolega, není to vtip, a samozřejmě že obhajuju to co jsem si koupil, protože to nevzešlo z čisté víry, ale z empirického srovnání dvou rozdílných technologií :D

Tak přátelé, děkuji za pozornost a já se přesouvám směr Sri Lanka a to pěkně na měsíc do teplíčka :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Když si barvy na led nastavím, troufám si říct že jsou velmi věrné.

Teď třeba k tady zmiňované černé. Rozhlédněte se kolem sebe. Nikde absolutně černou nevidím. Dokonce ani ve tmě ne. Na věrné zobrazení černé, podle mě led stačí. Naopak pro moje oko je někdy černá na plazmách až nepříjemná a ztrácí se v ní detaily.

Ale už dost. Vždycky se směju, když čtu takovéto debaty a teď se jí účastním :)

Ještě mi to nedá...v černé se možná ztrácí detaily, ale jedině na LCDčku protože to tato technologie nemůže z principu nikdy správně podat, pokud budeš koukat na National Geographic v HD kvalitě na dokument o vesmíru na pořádné úhlopříčce na NeoPlazmě, tak ti garantuju, že tam nic takového nikdy neuvidíš a nepříjemný ti to nebude už vůbec.

Odkaz ke komentáři

Tydle hádky vo tom jestli se šípkovou nebo brusinkama mě vždycky bavily. Bohužel, na votázku vo tom co je lepší, neumím odpovědět. Televizi jsem vyhodil před deseti léty, protože vo vysílání jakékoliv stanice nemám zájem, a na pouštění filmů mám projektor. Když ale zapojím selskej rozum, tak je to stejný jako se zvukem. Analog bude vždycky analog a ten co má uši jak rys, si bude muset pořídit kurevsky drahej převodník, aby ten propad v nulách a jedničkách aspoň trochu nelyšel. Jiný je to u těch televizí, tam jsou všechno jedničky a nuly, takže problém bude jinde. Ke svý práci používám profi LCD monitory vod Eiza a můžu potvrdit. že po HW kalibraci se podání barev blíží sto procentům. Rozdíl mezi LCD a LED je jen v použití podsvícení (katoda nebo LED) jinak je to stejný. Takže pokud LCD technologie dokáže skoro na sto procent věrně zobrazit barvy a jejich dynamiku, tak to musí umět i Ledková televize. Takže asi půjde jen vo střeva a soft v těch vašich bednách. Navíc tak jako jsou lidi hluší jak polena, tak jsou i ti co vidí úplný prd. Za mě další zbytečná diskuze.

Odkaz ke komentáři

Tydle hádky vo tom jestli se šípkovou nebo brusinkama mě vždycky bavily. Bohužel, na votázku vo tom co je lepší, neumím odpovědět. Televizi jsem vyhodil před deseti léty, protože vo vysílání jakékoliv stanice nemám zájem, a na pouštění filmů mám projektor. Když ale zapojím selskej rozum, tak je to stejný jako se zvukem. Analog bude vždycky analog a ten co má uši jak rys, si bude muset pořídit kurevsky drahej převodník, aby ten propad v nulách a jedničkách aspoň trochu nelyšel. Jiný je to u těch televizí, tam jsou všechno jedničky a nuly, takže problém bude jinde. Ke svý práci používám profi LCD monitory vod Eiza a můžu potvrdit. že po HW kalibraci se podání barev blíží sto procentům. Rozdíl mezi LCD a LED je jen v použití podsvícení (katoda nebo LED) jinak je to stejný. Takže pokud LCD technologie dokáže skoro na sto procent věrně zobrazit barvy a jejich dynamiku, tak to musí umět i Ledková televize. Takže asi půjde jen vo střeva a soft v těch vašich bednách. Navíc tak jako jsou lidi hluší jak polena, tak jsou i ti co vidí úplný prd. Za mě další zbytečná diskuze.

Jenže to platí na malý monitory navíc speciálně vyvinutý k tvé práci, ve světě spotřebitelským platí, že čím větší úhlopříčka, tak tím je rozdíl propastnější. Zajdi někam do speciálky (ne Datart či Electroworld) a podívej se na LEDku a Plazmu s úhlopříčkou nad 160 cm a bude ti jasný vo čem to je. Jinak s Tebou jako vždy téměř ve všem souhlasím :D

Upraveno uživatelem midloch
Odkaz ke komentáři

Tohle téma jsem zakládal před více než 5 lety a tehdy jsem koupil plazmu od Panasonicu 46" a tu nejlepší z nabídky.

Nehodlám jí ani v náznaku měnit, jen už jede přes pět let a tak není špatné se začít znovu nějak orientovat.

Za takovou dobu se v elektronice běžně stane několik přelomů, ale jak koukám, rozhodl bych se asi zase podobně.

Sice se mi moc líbí větší placatost placek a jejich zase o něco nižší spotřeba a i když to já nepotřebuju, pro někoho je fajn že je tu 3D.

I tak mi přijde, že nevidím na LCD/LED stále tu přirozenost barev a co je horší, to odstupňování odstínů, které dělá moc v detailech obličeje a nebo v tmavých odstínech. Ty obličeje jsou stále jako po brutálním makeupu.

Včera jsem v HD sledoval film Občanský průkaz a i když to není typ filmu, kde na Vás vyhtrčí hlavu ještěr, když kolem letíte vrtulníkem,

přišlo mi to neuvěřitelně detailní a perfektní a to na HD koukám, když mám čas se občas posadit k bedně.

Nechci žádnou technologii odsuzovat, navíc chápu, že ne každý má moje priority, ale čekal jsem rychlejší smrt plazmy a nástup nových technologií.

Odkaz ke komentáři

Chlapi, docela jste mě nahlodali..

Takže teď zvažuju tydle dvě:

LED: http://www.alza.cz/55-samsung-ue55es8000-d324423.htm

Plazma: http://www.alza.cz/55-panasonic-viera-tx-p55vt50e-d329669.htm

Čím dál víc si myslím, že asi vyhraje plazma.. co?

Je vlastně nějakej důvod proč jít do LED (kromě zanedbatelné spotřeby?)

Odkaz ke komentáři

Chlapi, docela jste mě nahlodali..

Takže teď zvažuju tydle dvě:

LED: http://www.alza.cz/55-samsung-ue55es8000-d324423.htm

Plazma: http://www.alza.cz/55-panasonic-viera-tx-p55vt50e-d329669.htm

Čím dál víc si myslím, že asi vyhraje plazma.. co?

Je vlastně nějakej důvod proč jít do LED (kromě zanedbatelné spotřeby?)

tak presne tuhle plazmu od panaka mam pul roku, no a jsem spokojenej.

Odkaz ke komentáři

Ted mne pekne pobavil text ktery ma Panasonic na svych strankach cituji:

"Nové 3D LED televizory Panasonic s technologií IPS ? mimořádně kvalitní obraz téměř na úrovni plazmových TV"

Tak vyrobci maji asi jasno co je lepsi. (nebo zeby drazsi = vetsi zisk)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...