j.ocvirk Odesláno 5. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2016 Ja nepreferuji zadnou znacku. Filmy bych rad poustel pres externi disk, chci urcite min 55" telku a rad bych satelitni tuner.Tady bohuzel panasonic (ktery i v recenzich vypada fakt zajimave) zaostava. Bohuzel ten model ho nema.Jinak sem cetl clanek, ze ten panasonic a samsung viz vyse, jsou top modely do 20t kc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 6. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2016 Kdyz jsem pred lety kupoval telku, ridil jsem se testy uvedenymi zde: http://www.hdtvtest.co.uk. Ty mi pridadaly profi i celkem nezavisle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 6. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2016 Afri, kup LG...mám ji doma přes dva roky v 55" a nemůžu si ji vynachválit. perfektní intuitivní ovládání pomocí ovladače magic control... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 6. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2016 (upraveno) Já teď kupoval 2 menší televize. Jedna z nich je LG s WebOS, či jak se to jmenuje. A to je teda jebka jako blázen. Pomalý, neintuitivní, prostě na pytel. Druhej je Panasonic, výrazně rychlejší a srozumitelnější UI a kvalita obrazu subjektivně o třídu vejš. OT: Dneska je ale obecně těžký vybrat. Hlavní telku u gauče používám jen jako display, protože všechno ženu přes HTPC a jsem zvyklej na určitý fíčury, z nichž ta nejzákladnější je možnost nahrávat jeden kanál a zároveň se dívat na druhej. V PC mám celkem 4 tunery (2x DVB-T + 2x DVB-S2), takže můžu kombinovat dle libosti, přehrávání filmů a seriálů s titulkama bez problémů atd. A dostat stejnej level funkcionality čistě z TV prostě pořád nejde, a to ani u drahejch modelů. Upraveno 6. dubna 2016 uživatelem KFL Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 6. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2016 Afri, kup LG...mám ji doma přes dva roky v 55" a nemůžu si ji vynachválit. perfektní intuitivní ovládání pomocí ovladače magic control...Když já mám opravdu všechno od Panasonica a ono to mezi sebou tak pěkně komunikuje, pouze Blueray Samsung a ten už mi tam dělá bordel, nejradši bych ho daroval a dokoupil Panasonic :-) Dnes jsem omrknul ten model co jsem zmiňoval, asi jde o zvyk ale zdála se mě ta Ledka nějaká studená oproti té plazmě co mám doma teď. Takovej nemastný neslaný obraz, ale jak říkám zvyk je železná košile. Můžu ji mít přes známého o dost levněji, takže jdu asi objednávat. Darovat to jde vždycky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 6. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2016 Ja nepreferuji zadnou znacku. Filmy bych rad poustel pres externi disk, chci urcite min 55" telku a rad bych satelitni tuner.Tady bohuzel panasonic (ktery i v recenzich vypada fakt zajimave) zaostava. Bohuzel ten model ho nema.Jinak sem cetl clanek, ze ten panasonic a samsung viz vyse, jsou top modely do 20t kc.Je mi to prakticky jedno, ale vybírat TV podle toho jestli má satelitní tuner, je podle mě nesmysl naprostý. Ale to hlavně proto, že já u TV řeším hlavně obraz. Prostě zajímámě obraz a zbytek řeším externě, viz třeba ten satelitní tuner. Samozřejmě pokud máš omezený rozpočet a chceš koupit vše v jednom, v pořádku, ale jestli Tě nějaká tisícka nerozhodí, tuner řeš externě, samozřejmě jen pokud by TV co se ti jeví nejlépe tuner neměla, čímž chci říct, neomezuj se zbytečně jen na TV se satelitním tunerem, ale to je jen můj názor. Přirovnal bych to k tomu, že by sis nekoupil hodinky jinak dle tvého vkusu jen proto, že se ti nelíbí tah, nebo kůže, což by taky při případné obměně trošku prodražilo, jako s tím externím tunerem.:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 7. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2016 Marfael asi mas pravdu, tahle myslenka se mi honi hlavou celou dobu.Obraz a ostatni se da vyresit jinak :-)Ten panasonic vyhrava. V obchode nepoznas nic, tam je ten obraz jinde nez je realita, ale veskere recenze jsou pro panasonic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2016 (upraveno) Protože jsem to teď taky řešil, tak se podělím. Jak se tu psalo, to co člověk hledá je minimálně 100hz panel v TV, což bohužel výrobce neuvádí a uvádí nějaký fiktivní přepočtený hodnoty kvůli fičurám, co pomáhají plynulosti zobrazení. Ve finále ty 600Hz TV mají klidně horší 50hz panely. Nativně jsou nejvíc tuším 200Hz, ale po těch jsem nepátral. Řešil jsem to ve velikosti cca 42", ale ekvivalent je i ve větší/menší velikosti. Ještě jsem chtěl ideálně "hloupou" TV bez blbostí, protože smart funkce v TV jsou většinou dost hrůza a na to co chci mám doma RPi 2 s Kodi, který pořídím do 2K se vším všudy a když se to podělá, tak všechno koupím, nebo SW přehraju během 5 minut a pokračuju dál... Všechny uvedené modely mají 100Hz panely, hloupou TV dělá jen Philips, který mě je ale jako značka za poslední dobu nesympatický, takže vítězem je zatím Panasonic Philips 40PFK6300je přesně to co hledám - "hloupá TV" se 100hz panelem, bez smart, 3D a dalšího balastucena cca 19k (13k v outlet shopu)- asi nejvyššíSamsung UE40H6470 (novější řada, bez 3D je Samsung UE40J6272)smart, aktivní 3D, mrtě balastusmart ovladač v balenísubjektivně nejlepší panel?cena cca 14kLG 42LF652Vsmart, pasivní 3D, mrtě balastusmart ovladač lze dokoupit (po registraci?)cena cca 12kPanasonic TX-40CS630Esmart, aktivní 3D, mrtě balastucena cca 11k - asi nejlevnější Sony Bravia KDL-43W755Csmart bez 3D, balast insidecena cca 16k - za to co nabízí trochu moc Upraveno 10. dubna 2016 uživatelem Lamiczka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 http://technet.idnes.cz/vymena-televizoru-0nt-/tec_video.aspx?c=A160201_164753_tec_video_nyv Nekomu to treba pomuze v rozhodovani. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 (upraveno) Edit: kompletně smazáno, téma duplovalo příspěvek výše. Upraveno 11. dubna 2016 uživatelem Klokan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2016 A slavíme :-) Stará v apartmánu pro hosty a nová půl hodiny na zdi, no a jaký jsem s toho měl strach a nechtěl se zbavit naší milované plazmy, tak obraz mi vyrazil doslova dech, wow, na standardní nastavení o 100% lepší. Funkcí tedy že se mě z ní hlava točí a hodně, hodně mě štve že jsem zapomněl přikoupit 3d brejle sakra a to jsem se klepal jak si hned pustím Everest :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2016 nejvíc film poslední dobou ve 3d byl pro mne terminátor genesis...Poustel jsem i Martana, ale nechápu, proč tenhle film ve 3d vůbec dělali...efektu 0 0 nic... tak Afri, ať telka slouží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2016 Dík. Jinak paráda, už jsem objednal brýle, nějáké filmy, tak snad do víkendu to příjde. Někomu to aktivní 3d dost vadí jsem slyšel a nevydrží se koukat, tak snad po půl hodině filmu nehodím kachnu, to bych byl naštvaný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2016 (upraveno) Pekna, jakej model si nakonec koupil?Ja v utery dotahnul 55" samsunga a jsem spokojenej.. Nakonec vyhral u me satelitni tuner, nemam rad na vsechno krabicku Upraveno 14. dubna 2016 uživatelem j.ocvirk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2016 Já jsem taky šel do LED (Sony LED 3D 140cm), nadšený z toho nejsem, plasma byla lepší zvláště z jiného úhlu pohledu než 0°, ale holt jsem chtěl 3D a další funkcionality. To že se mi občas TV restartuje (kousne), nebo že nahrávání (které inzerují) začalo updatem fungovat až letos po 4 měsících (dodnes neumí nahrát pořad ve vypnutém stavu) mě utvrdilo v tom, že Sony už není co bývalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2016 já taky nesnáším žádný picicarny k tomu navíc. teď sem testoval něco jako o2 TV, od místní internetové služby...TV po optice..a sral mě na tom extra stbx a ovladač k němu. Jsem zvykléj pouzivat magic control, co je k LG telkam... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2016 Však to co koupil Afričan taky není plazma, ale normální LCD/LED U pozorovacích úhlů jde o technologii panelu, jestli je to IPS nebo VA, pokud se nepletu, tak IPS má lepší pozorovací úhly (větší) a VA zas o kapánek lepší barvy hlavně v noci (lepší černou atd.) Na co je potřeba si dát bacha je právě ten osazený panel v TV (ne ten přepočtený bullshit co uvádí výrobce TV, ale co tam je skutečně), v té co má afri je právě 100Hz (nejčastěji se dávají 50hz). Pokud někdo chce hloupu TV se 100hz panelem, tak má asi na výběr jen ten Philips z řady PFK 3600, podrobná tabulka s přehledem modelů Philips a co je v nich je tuhttp://toengel.net/philipsblog/wp-content/uploads/2015/12/2015-12-15_Toengels-Philips-Blog_TV-Overview_2015.png Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2016 Pekna, jakej model si nakonec koupil?Ja v utery dotahnul 55" samsunga a jsem spokojenej.. Nakonec vyhral u me satelitni tuner, nemam rad na vsechno krabicku Panasonic TX-50CS630E Jinak černá je černou, to se mi líbí a pozorovací úhel určitě o něco horší než plazma jak píše Josef01, čím víc jdeš do strany, tím víc obraz šedne, to jako jo, ale kvalita obrazu na druhou stranu a rychlost ostření daleko lepší. Tak já už jsem měl docela starou lemru tu plazmu, okolo sedmi let, takže ten rozdíl v obraze tam je velmi znatelný, hlavně v barvách, spokojenost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2016 (upraveno) Afri tuhle jsem chtel taky, teda model 620 bez 3D.At ti slouží dlouho :-) Upraveno 14. dubna 2016 uživatelem j.ocvirk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2016 Kluci, včera jsem dal ve 3D Gravitaci s Georgem a řeknu Vám, musel jsem dělat přestávky. Když jsem to doukoukal, tak jsem pak ještě půl hodiny po baráku našlapoval jak čáp Vám to nevadí? Jako zážitek z filmu super, ale fakt jsem to pak rozdejchával" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se