nickolas Odesláno 14. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2022 Nakoupeno Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 14. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2022 Ochutnávka AN OA. Né že bych to uměl popsat… Na ty volty dost jemné. Voní to jak má, tj rašelina. Chuť hodně jemná, vlastně možná až moc. Ale to mám i u 10. Jemnější než Laphroaig 10, nehledě na volty. U Laphroaig Quarter Cask s podobnou sílou mi trpne jazyk. Né že by to bylo špatné, ono si to ještě dýchne a sedne, ale zatím mi nejvíc sedí ta Laphroaig 10. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 14. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2022 Ardbeg je obecně sladká - hodně sladká. Proto se také v souvislosti s ní mluví o tzv. peaty paradox, tj. o kouři doplněném výraznou sladkostí. Zpočátku mi ta sladkost vyloženě až vadila. Teď už je to o něco lepší, ale furt to rozhodně není jedna z mých oblíbených palíren. Byť třebas Uigeadail je za mě výborná, což jsem si nakonec potvrdil i naslepo. A třebas taková 19yo Traigh Bhan vyloženě skvělá, protože už jde vcelku výrazně spíše do slané chuti. Jinak An Oa je oproti zbytku core range vcelku dost jiná, protože se na jejím charakteru podílí hned tři typy dřeva: Charred New Oak, PX Sherry & 1st Fill Bourbon. Nicméně když ji tehdy před pár lety uvedli na trh a já ve Whiskáči zkoušel předprodejní vzorek, tak to byla první Ardbeg, která mi opravdu chutnala. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 15. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2022 Ardbeg Ten jsem už měl, tam jsem věděl do čeho jdu. AN OA jsem chtěl zkusit, četl jsem si co to je. Nic horšího, než že se vrátím k Laphroaigu, se stát nemůže A díky za doplnění, dovysvětlení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 15. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2022 Ardbeg Corywreckan je urcite medzi mojimi 10 (ok, 20) najoblubenejsimi whisky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 15. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2022 20 nejoblibenejsich whisek? 20 nejoblibenejsich cehokoliv je o zhruba 17 vic, nez jsem schopny pojmout… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 15. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2022 Právě teď, nickolas napsal: 20 nejoblibenejsich whisek? 20 nejoblibenejsich cehokoliv je o zhruba 17 vic, nez jsem schopny pojmout… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 15. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2022 Chalani, az som sa zlakol ze ste prestali pit prave ked ja som zacal! (kedze vlakno nejako stagnovalo) TEN vyborny, ale Uigeadail este lepší! Vonia na metre aj na otvorenom priestranstve, obrovske mnozstvo chutí a spičkova integracia alkoholu (a ze ho tam teda je) . Už ma majú.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 20. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2022 Ale tak já furt něco pochlastávám. Jen o tom tady nepíšu. Teď mám zrovna nalitu Glenallachie 11yo Grattamacco Finish. Tahle mi z těch pěti, které jsem měl minulý rok určené pro Masterclass, jenž jsem vedl, chutnala nejvíc. A teď si to znovu potvrzuju s posledním zbytkem z 10 cl vzorku. Snad jen ta 30yo jí mohla jakžtakž konkurovat. Nicméně ačkoli mám v rámci této palírny nachutnáno víc než dost (nějakých 20 vzorků), žádný extra velký Glenallachie fanoušek se ze mne zatím nestal. Furt čekám hlavně na to, jak bude chutnat ta Billova produkce (zvláště pak ten ultra kouř), a ne všemožné finiše whisky určené především pro blendy. Jo, a dnes jsem si udělal radost koupí Laphroaig Brodir Port Wood Finish. Tu už jsem ochutnával dvakrát a pokaždé mi fest šmakovala. A teď jsem objevil poslední kousek v jednom krámě za ještě relativně přijatelnou cenu, tak jsem nezaváhal ani chvilku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 7. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2022 Trochu zadymíme Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 7. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2022 A poté přidáme košík rynglí... Na 40% plnění je tato whisky překvapivě výrazná. Především pak ve vůni, kde se k silnému závanu čerstvého ovoce pojí připomínka medu, sladu, máty a koření. V chuti se projevuje vše již zmíněné, tentokrát ovšem s doprovodem mírné hořkosti tmavé čokolády a pražené kávy. Nechybí ani tradiční přiznávka dubového dřeva. Závěr přepadá na suchou stranu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 13. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2022 Vybalování zásob v záři odpoledního slunce... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 29. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2022 Zadání bylo jasné, nakouřená single malt... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 14. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2022 Palírna Glenrothes byla založena na konci 19. století a od roku 1923 je jedním ze základních stavebních kamenů blendu Cutty Sark, jenž byl vytvářen specificky pro americký trh. Proslavila se rovněž coby palírna, jež svá plnění velmi dlouhou dobu vydávala nikoli s označením věku, nýbrž formou tzv. vintage systému, tj. s uvedením roku destilace a lahvování. V rámci degustace budete mít možnost srovnat si jak starší vintage plnění s tím novým s uvedením věku, tak nezávislé plnění s tím oficiálním: Glenrothes 12yo 40% (WB118320) Glenrothes 2004/2017 43% (WB101786) Glenrothes Ancestors' Reserve 25yo 43% (WB91154) Glenrothes 1997/2020 23yo Signatory Vintage 43% (WB162501) Akce se uskuteční tento pátek 16. září v 19:00 v Angels' Share. Cena za degustaci je 790 Kč, tradičně i včetně malého občerstvení. Těšíme se na vás. https://www.facebook.com/events/1107273566834391/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 18. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2022 Vcerajsia rýchla ochutnavka Najviac chutila CS 015. Typicky Laphroaig profil. Vyraznejsi alkohol vo voni sa do chuti nepretavuje nijak agresivne napriek 56,5%. Velke telo, olejovita, vyborna. Cairdeas ťazko ovplyvnený zrenim v PX, menej dymu, viac ovocia, hlavne slivky, celkovo elegantne pitie, urcite zaujimava alternativa k ostatnym Laphroaig. Nakoniec este foto mojej malej Laphroaig family ("aka" pár priateľov, s ktorými nie som sám ) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 18. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2022 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 18. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2022 Inu, mám takový pocit, že se @tedwine našel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 18. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2022 před 34 minutami, Bert napsal: Inu, mám takový pocit, že se @tedwine našel Moment, mam aj ine rodiny. Aj ked urcite nie tak rozvetvene ako Laph Laph bude srdcovka vypada to tak, strasne sa tesim na navstevu paliarne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmrzlinar Odesláno 19. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2022 Laphroaig jsem si otevřel po delší době v pátek. Jako nemám toho určitě ochutnáno jako někteří zasloužilejší členové tu, ale zatím je to to nejlepší, co jsem v životě z whisky ochutnal. Strašně mi sedí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 19. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2022 A zas sa chlasta.. ..ehm.. degustuje Laph Cairdeas PX Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se