(z)denny Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Proč by nemohl? Dá do hodinek svoje Rolexové know how (jméno, značku, kvalitu), nasadí svoji cenu a osloví tím svoje zákazníky :-) A ručičky se točí dál
raskiscz Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Bez urážky, ale připadáte mi některé tajtrdlíky z fóra knife.cz, kteří se pořád dohadují, kdo kde kopíruje tvary nebo design jiných nožů :-) Myslím si, že pokud někdo něco vyrábí a neporušuje tím zákon nebo nějaké morální obchidní pravidla, tak je to v pohodě. Když firma Rolex vyrábí hodinky Rolex a je na nich napsáno Rolex, tak je to v pořádku. Pokud by hodinky s nápisem Rolex vyráběl strýček Wong v garáži, je to fake a patří na pranýř. Když Seiko nebo Steinhart vyrábějí hodinky podobné Rolexu a píšou na ně svoje obchodní značky, tak je to taky v pořádku. Nikoho nepodvádí, nikoho neuvádí v omyl. Oslovují zákazníky v určité cenové skupině. Každý na origo Rolexy nemá a pokud se mu líbi tento design a nechce kupovat fejky od strýčka Wonga, tak jde do originálů od někoho jiného. Mám pilotky od Štajnů, líbí se mi a jsem s nimi spokojenej :-) A je mi úúúúplně buřt, že tato firma nepatří do velký pětky, která hodinkama zásobovala tetičku Wermacht. Mě prostě sedí líp než Laco, cenově vyhovují víc než IWC.. Takže tak :-)Záleží, jestli má Rolex uznaný patent na daný tvar (pouzdra, indexů a pod.) Pokud ne, Steiny nic neporušují, vse je v pořádku. Mlátí se tady jen prázdna sláma Odesláno z mého SM-A300FU pomocí Tapatalk
(z)denny Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Jediný skutečný problém je, a to nikdo z dotčených nechce přiznat, že díky Steinhartům a podobným není vidět na 1. pohled, že dotyční za TO na ruce dali 180k a ne 15k. A teď do mě husy.Tak si na těch hodinkách nech cenovku ať každá roštěnka před tebou padne na znak a všichni ostatní se z té ceny postolicují :-) Já si kupuji hodinky proto, že se mi líbí a ne že chci oslňovat okolí. Pokud seš imidžák, tak to je tvoje volba :-)
stepecken Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Kľud, ja som mal pilotky od stajnu rok a kebyže majú aspoň nejakú WR tak ich ešte mám doma. Ano mal som aj Ocean One Vintage Red.. Ale zozieral ma vnútorné pocit, ze su to RLX pre chudobných
Tondaa73 Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 To sou kecy...co má nosit když na rolby nemá...bůůů...Ale já už na odpověděl příspěvkem #2561...prdět na to. ;-)
siwi Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 ... Mlátí se tady jen prázdna sláma Odesláno z mého SM-A300FU pomocí Tapatalk Taky bych řekl. Když se může hádat Apple se Samsungem o úhel zakřivení pravého dolního rohu jejich telefonů a nechat zakázat jejich prodej v zemích, kde uspěl, mohl by klidně Rolex žalovat Steinhart a ostatní podobné výrobce. Nevím o tom, že by nějaký takový spor probíhal a že by se Ocean 1 někde nesměly prodávat. Takže veškeré dohady tady jsou jen nekonečná výměna argumentů. A pokud majitelé nebo zastánci Rolexu tvrdí, že je mezi těmito hodinkami a Steiny nebetyčný rozdíl v kvalitě, nemám důvod o tom pochybovat. Stejně tak ale nevidím důvod označovat O1 jako fejky. Jak by to bylo třeba s auty? To jsou všechny teréňáky fejky Jeepu?
Marhi Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Bez urážky, ale připadáte mi některé tajtrdlíky z fóra knife.cz, kteří se pořád dohadují, kdo kde kopíruje tvary nebo design jiných nožů :-) Myslím si, že pokud někdo něco vyrábí a neporušuje tím zákon nebo nějaké morální obchidní pravidla, tak je to v pohodě. Když firma Rolex vyrábí hodinky Rolex a je na nich napsáno Rolex, tak je to v pořádku. Pokud by hodinky s nápisem Rolex vyráběl strýček Wong v garáži, je to fake a patří na pranýř. Když Seiko nebo Steinhart vyrábějí hodinky podobné Rolexu a píšou na ně svoje obchodní značky, tak je to taky v pořádku. Nikoho nepodvádí, nikoho neuvádí v omyl. Oslovují zákazníky v určité cenové skupině. Každý na origo Rolexy nemá a pokud se mu líbi tento design a nechce kupovat fejky od strýčka Wonga, tak jde do originálů od někoho jiného. Mám pilotky od Štajnů, líbí se mi a jsem s nimi spokojenej :-) A je mi úúúúplně buřt, že tato firma nepatří do velký pětky, která hodinkama zásobovala tetičku Wermacht. Mě prostě sedí líp než Laco, cenově vyhovují víc než IWC.. Takže tak :-)Dobře napsané, souhlasím. Navíc to by nešlo vyrobit žádné nové auto anebo letadlo. Tam se taky užívá vše známé. Apropo bych se velmi divil kdyby pan Steinhart neměl ošefované patentní práva. Kor ve švýcarech. Prostě jen dělá podobné výrobky osvědčených značek. Začínáte se chovat jako totální snobi. Kdyby ta kvalita byla mizerná tak prosím, ovšem takhle je to jen plačtivý výkřik někoho, kdo utratil majlant za něco, co se dá sehnat jinde za třetinovou cenu.
Filip.J Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Bez urážky, ale připadáte mi některé tajtrdlíky z fóra knife.cz, kteří se pořád dohadují, kdo kde kopíruje tvary nebo design jiných nožů :-) Myslím si, že pokud někdo něco vyrábí a neporušuje tím zákon nebo nějaké morální obchidní pravidla, tak je to v pohodě. Když firma Rolex vyrábí hodinky Rolex a je na nich napsáno Rolex, tak je to v pořádku. Pokud by hodinky s nápisem Rolex vyráběl strýček Wong v garáži, je to fake a patří na pranýř. Když Seiko nebo Steinhart vyrábějí hodinky podobné Rolexu a píšou na ně svoje obchodní značky, tak je to taky v pořádku. Nikoho nepodvádí, nikoho neuvádí v omyl. Oslovují zákazníky v určité cenové skupině. Každý na origo Rolexy nemá a pokud se mu líbi tento design a nechce kupovat fejky od strýčka Wonga, tak jde do originálů od někoho jiného. Mám pilotky od Štajnů, líbí se mi a jsem s nimi spokojenej :-) A je mi úúúúplně buřt, že tato firma nepatří do velký pětky, která hodinkama zásobovala tetičku Wermacht. Mě prostě sedí líp než Laco, cenově vyhovují víc než IWC.. Takže tak :-)Však ono se taky osazenstvo těcchle dvou serverů lehce prolíná
Liqid Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Taky bych řekl. Když se může hádat Apple se Samsungem o úhel zakřivení pravého dolního rohu jejich telefonů a nechat zakázat jejich prodej v zemích, kde uspěl, mohl by klidně Rolex žalovat Steinhart a ostatní podobné výrobce. Nevím o tom, že by nějaký takový spor probíhal a že by se Ocean 1 někde nesměly prodávat. Takže veškeré dohady tady jsou jen nekonečná výměna argumentů. A pokud majitelé nebo zastánci Rolexu tvrdí, že je mezi těmito hodinkami a Steiny nebetyčný rozdíl v kvalitě, nemám důvod o tom pochybovat. Stejně tak ale nevidím důvod označovat O1 jako fejky. Jak by to bylo třeba s auty? To jsou všechny teréňáky fejky Jeepu? Jenže Apple a Samsung jsou na stejným hřišti a navzájem si přetahují zákazníky. To u Rlx a Stein asi nehrozí Dobře napsané, souhlasím. Navíc to by nešlo vyrobit žádné nové auto anebo letadlo. Tam se taky užívá vše známé. Apropo bych se velmi divil kdyby pan Steinhart neměl ošefované patentní práva. Kor ve švýcarech. Prostě jen dělá podobné výrobky osvědčených značek. Začínáte se chovat jako totální snobi. Kdyby ta kvalita byla mizerná tak prosím, ovšem takhle je to jen plačtivý výkřik někoho, kdo utratil majlant za něco, co se dá sehnat jinde za třetinovou cenu. Měl jsi ty hodinky vůbec někdy v ruce? Tvrzení, že Stein je Rlx kvalita za třetinovou cenu je totální debilita.
siwi Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Jenže Apple a Samsung jsou na stejným hřišti a navzájem si přetahují zákazníky. To u Rlx a Stein asi nehrozí ... Pak už ale opravdu není o čem mluvit.
Marhi Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Jenže Apple a Samsung jsou na stejným hřišti a navzájem si přetahují zákazníky. To u Rlx a Stein asi nehrozí Měl jsi ty hodinky vůbec někdy v ruce? Tvrzení, že Stein je Rlx kvalita za třetinovou cenu je totální debilita.Pařez zůstane pařezem, vůl volem.A my nevíme koho přesně, pan Dačický myslel tím volem a koho pařezem.
Návštěvník Kamil Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 A pokud majitelé nebo zastánci Rolexu tvrdí, že je mezi těmito hodinkami a Steiny nebetyčný rozdíl v kvalitě, nemám důvod o tom pochybovat. NENÍ
Kristian.nov Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Je tu veselo to je dobře:-) Taky sem se tu kdysi dočet, že ty firmy co kopírujou desing, vlastně dělají reklamu originálu a tak je to vlastně ku prospěchu věci. PS: Fakt valim voči na to, že bondovky sou vokopčený suby
SCIFI Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Rolex na Stainy sere Bo orel muchy nechytá. Verim i ze možná je to legální ale je to PARAZITOVANI a Já nemám parazity rád. Sou lidi kterým parazitovani nevadí. To je celý.
AndyAaron Odesláno 29. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2016 Live and let live.Komu vadi kopie, koupi Rolex. Kdo Rlx nechce, koupi Steinhart/Squale/Davosa a nebo sto jinych znacek. Jen nechapu porad tu potrebu obou taboru navazet se do toho druheho. At si kazdy nosi co chce, ne?Jinak Suby a Steiny jsou podobne mozna tak na obrazku, ve skutecnosti jsou to totalne jine hodinky.
kuncák7 Odesláno 29. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2016 Live and let live.Komu vadi kopie, koupi Rolex. Kdo Rlx nechce, koupi Steinhart/Squale/Davosa a nebo sto jinych znacek. Jen nechapu porad tu potrebu obou taboru navazet se do toho druheho. At si kazdy nosi co chce, ne?Jinak Suby a Steiny jsou podobne mozna tak na obrazku, ve skutecnosti jsou to totalne jine hodinky.Delam to malo,ale +1
kuncák7 Odesláno 29. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2016 Jinak,mel jsem k zapujceni rlx deep see a steinharty a chtel udelat srovnavacku,fotky mam,ale nakonec jsem sel od toho. Jeden duvod je ten,ze by se to tu pozabijelo a druhej je ten,ze to zkratka srovnavat fakt nejde ( a kdo me zna,ten vi,ze jsem chtel byt na strane steinu a jak se vyjadruju ci vyjadroval o rlx ).
Josef01 Odesláno 29. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2016 Když se hodinky dají na vibrograf a nebo otevřeou, tak to majiteli teprve dojde, co má v ruce. Já jsem včera renovoval a čistil dámské RLX (pouzdro, tah) z r. 1982. Na vibrografu se to tváří jako novej strojek, přesto údržba byla dělaná v roce 2006. Sklíčko jsem měl vyměněný za 15 minut, je to radost s tímhle něco dělat.
(z)denny Odesláno 29. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2016 Nevím co pořád chcete srovnávat? U jedněch hodinek je pořizovací cena v řádu desetitisíců, u těch druhých v řádu stotisíců. Bylo by smutné, kdyby se cena nepromítla do kvality. I když jak říkám - některým imidžákům nejde o kvalitu, ale o značku :-)
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.