Přejít na obsah

Jak se tváří odhalení fejkaři?

Georgeisin

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 2,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Gentlemani neblbněte a noste co chcete. Pořád je ale lepší mít na cifru Steinhart než Police nebo Armani. Já to moc nerozlišuji a točím Rolexy i Steinharty - spravedlivý přístup musí být ;o).

Odesláno

Wizardov: zrovna u tebe coby totalniho chrono promiskuita me to vubec neprekvapuje :-D Co se tyce zenskych to mam podobne a cim vic piv tim min rolex a vic steinhart, nejakej ten hrb navic nebo pivas pak neresim :-)

Odesláno

Steinhart, resp. Günter, je ještě břídil. To takoví páni stojíci za firmou MKII dotáhli nábor oveček do téměr absurdo-vrcholu. Jak jinak si vysvětlit že např. houmejdž džýemtýčka eště nikdo nemá, čeká se na ně několik let, cena byla/je IMO v říši nesmyslu a přesto se za ně bijou i tady a ne zrovna nováčci fóra. Jasně, kvalita je prej někde jinde než třeba GMT-O1, psalo se v patřičném vlákně - co přesně a kde je těch cca 50k rozdíl, na to sem asi zrovna chyběl. Přitom je to podle mě naprosto totožný přístup jako ty štajny - houmejdžnu dizajn, frknu tam vlastní logo, done. Sry, nevidim v tom rozdíl.

Ikdybych měl časem na rolády, nositelé Steinhart apod. by mi nevadili, je to prostě každého věc. Jen mě udivuje ten odlišný přístup tady na fóru - jeden se jakože toleruje, druhej je furt na pranýři.

Pěkný pátek a neberte se tak vážně :) Peace.

Rozdíl poznáš až je dáš na ruku. Proti Steinhartu osobně nic nemám, kvalitativně jsou na tom dost bídně. Levný materiály, nejlevnější technologie....

Maxeli, na zacatek uvadim, ze s tebou souhlasim v tom, ze se tu pranyruje v podstate jen Steinhart. Davosa, Squale nebo zmineni MKII se tu moc negativne nekomentuji.

Ovsem diky tomu, ze jsem mel moznost se s borcema z MKII osobne potkat a pokecat, tak se jich musim trochu zastat. To, co u nich, narozdil od Steinhartu dostanes navic, je daleko lepe provedeny homage z hlediska designu a z hlediska kvality. Diky tomu, ze delaji jenom limitky v parsetkusovych seriich, tak si na te kvalite davaji hodne zalezet. Navic oni delaji "repliky" modelu, ktere Rolex uz nevyrabi. Kdyz si vezmes takovy Kingston (ktery tu je mimochodem ted k prodeji: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/95345-mkii-kingston/ ), tak ty jsou delany v podstate presne podle Conneryho Rolexek z Goldfingera. To same ten GMT model - design odpovida modelum pro piloty PanAm zpet tusim ze 60./70. let. Tohle jinde nedostanes.

Delku dodani nekomentuju, tam je to pomerne velky fail. Cenove je to silene, v tom s tebou souhlasim a nutno dodat, ze hodne si ty ceny vysponovali majitele samotni. Na druhou stranu za podobne stare Suby v dobrem stavu zaplatis sakra o dost vic. Otazka pak zustava proc treba ale radeji rovnou nevzit Tudor Black Bay za podobne prachy ;)

se vším souhlasím, ceny letí nahoru z původních 1300 USD (dolar za 18) se stalo 1600 USD (dolar za 24), dodací lhůty šílený... Je ty Black Baye bych nebral, na mě jsou velký. 

Ale kdyby byly ve 40mm, riveted tah 20/16, tak neváhám ani chvilku. 

Odesláno

Rozdíl poznáš až je dáš na ruku. Proti Steinhartu osobně nic nemám, kvalitativně jsou na tom dost bídně. Levný materiály, nejlevnější technologie....

se vším souhlasím, ceny letí nahoru z původních 1300 USD (dolar za 18) se stalo 1600 USD (dolar za 24), dodací lhůty šílený... Je ty Black Baye bych nebral, na mě jsou velký.

Ale kdyby byly ve 40mm, riveted tah 20/16, tak neváhám ani chvilku.

Jasne, ja ty tudory vytahl hlavne proto, ze zejmena cervene provedeni trosku hraje na vintage notu. Nikdo dalsi me nenapadl a nenapada. Velke ale jsou.
Odesláno

Velke? Maji 42, ne? Na hodinky s lunetou mi to prijde akorat :-) Pocitove jsou jako bondovky jen trochu vyssi...

Odesláno

Mysleno bylo "velke", tj vetsi nez suby nebo mkii

Jinak jsou ok. Ta velikost je podle me i tvarem pouzdra a velikosti lug to lug. Co jsem mel na ruce, tak treba Pelagos je tusim ofiko 42mm, ale pritom mi na ruve prisly mensi nez BB.

Odesláno

Ja z toho tady mam pocit ze kdyz je to dostatecne levny viz. Vratislavia, nebo relativne drahy a dobre okopirovany napr. MKII, Precista, tak homage nikomu nevadi, ale vsechno mezi je hnusej zavrzenihodnej fejk.

Jenom mi hlava nebere argument ktery tu uz nekolikrat zaznel, ze MKII je dokonale okopirovanej homage, takze je to OK, zatimco Steinhart je jen hodne podobna nepresna kopie takze je to vlastne "fejk" :eek:

EDIT: samozrejme trochu prehanim ;)

Odesláno

Ondra Možná je rozdíl v tom když firma se chlubí originálním designem (stein) a firma co se snaží vyrábět kopie neexistujícich hodinek a narovinu to řekne. Já v tom rozdíl vidim.

Odesláno

já neřikám ani tak ani tak, ale na má slova dojde, komu ujel vlak, ten se dozajista projde, nebo to veme okopíruje, nacpe nějakejma střevama a má hotovo...Rolex je řekněme gigant, kterej to má v paži a naopak může ukázat, že ho kopírujou nejen šikmáči fejkama, ale i značky, který by si mohly dovolit nekopírovat, já jsem Rolex a všichni mě kopírujou, nebejt mě, nikdo nevíte jak maj vypadat hodinky  :lol2:

S tou srovnávačkou se nikdo netrapte, to vůbec nemá smysl, smysl maj srovnávačky rovnocennejch protivníků.

Odesláno

SCIFI má pravdu, Steinhart jsou fejky. Tak jsem je hodil do krabičky a dneska si koupil tyto designově neotřelé originály s krokodýlem. Do štatlu jak dělaný :-)

post-41687-0-92670200-1462035624_thumb.jpg

Odesláno

Excelentni volba. Predpokladam, ze k nim nosis i polo tricko a vyhradne se zvedlym limeckem.

Já se toho nebojím, tak nenosím nějaký polo tričko ale rovnou celé tričko. Zatím bez límečku :-)

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...