Přejít na obsah

Jaké auto pro rodinu?

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 161
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já doporučuji Toyotu Avensis. Nevím, jestli požaduješ benzín či diesel. Osobně mám zkušenost s 2.2 D-4D bez CATu (110kW) a 2.0 D-4D (85kW). Ty motory nevynikají pružností ani výrazně nízkou spotřebou, ale dovolím si tvrdit, dlouhou životností. Podívej se na mobile.de jaké nájezdy se prodávají. Úměrně k tomu jsou dimenzované i podvozky. S avensisem 2.2 D-4D 2008 jsem jezdil v průměru za 6,2 l/100 km. S Previí 2.0 D-4D (MPV, 7 míst, 250 tis. km) jezdím za 6,7 l/100 km. Což je lehce pod průměrem dle spritmonitoru. Pozor si musíš dát jen na kvalitní palivo kvůli vstřikům a EGR ventilům.

Tak nějak jsem si na ty toyoty zvykl, že se mi snad i líbí. suicide_anim.gif Avensis je naprosto nenápadné auto, bez zájmu ze stran zlodějů či závistivců. Design a ergonomie funkční bez výstřelků (až na tunel u minulého aurise a přepínání palubního PC u corolly a aurise v kapličce). Navíc se mi líbí filozofie toyoty, kdy necpe do benzínů turba. Sám přemýšlím nad hybridem... ale to až příště. Navíc mám celkem dobrou zkušenost s Toyotou v Olomouci. Teda určitě lepší než s cak v Brně.

Tož tak a přeji štěstí při nákupu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem za názory. A co takový VW Touran? Nemáte ho někdo?

Touran je MPV postavené na podvozku Golfu/Octavia II. Má to pouze delší převisy a vyšší stavbu karoserie. Jízdně to je horší než Passat či jiná auta střední třídy, víc uskákané. Jinak jezdit to bude. Počítej taky s rychlejším opotřebením (brzdové desky, kotouče, čepy náprav). Střední třída kromě vyššího komfortu, je taky stavěná na větší kilometrový proběh. Nevýhodou jsou opět ne zrovna spolehlivé motory.

Odkaz ke komentáři

Teď jsou občas v akčních nabídkách vidět Superby ve slušný výbavě a naftě kolem 500 tis. bez DPH. U ojetých auta je to o štěstí na kus. Můžeš koupit auto se kterým neměl nikdo nikdy problém a pro tebe to bude permice do servisu nebo koupit něco obecně s vyšší poruchovostí co u tebe bude v pohodě. Je otázka jestli má smysl servisovat auta co mají přes sto tisíc. a nejsou v záruce v autorizovaném servisu. Výhoda Škodovky nebo VW je, že to bude umět opravit kde jakej garážník a to včetně elektroniky. To třeba u BMW nebo Mercedesu můžete být problém. Mám WV Passata combi a přijde mi v pohodě. Mám toho 2.0 common rail spotřeba cca 5.5 litrů. Mohl by být trochu větší, ale dá se to :-) co se týče krádeží... Mnohem více než Passaty řekl bych se kradou BMW a Mercedes ;-)

Upraveno uživatelem VasekN
Odkaz ke komentáři

Tourana jsem jezdil, je to krabice s velikanskym kufrem, ovsem na podvozku z Golfa.

Dovolil bych si jednoznacne doporucit jako rodinny vuz S-Max, oproti Galaxy je daleko hezci, nevyhoda je, ze je drazsi o dost nez Mondea. Skvely podvozek, prostornost.

V casopise AUTOOJETINY jako rodinny vuz jasna volba, motor doporucen 1.8 TDCi - stara litina a 2.0 TDCi 103 Kw, nedoporucen 2.2 Tdci. Benziny o nicem.

Oproti VW i nizsi zajem zlodeju.

Odkaz ke komentáři

Máte někdo k dispozici statistiku poruchovostí Ford? Zejména na starší modely Mondea jsem četl někde špatné recenze. Mám Ford zaregistrován jako slabší než WV nebo japonce. Otec má i40 trochu divnej tvar. Uvnitř čudlíků jak ve stíhačce, ale překvapivě příjemně se s tím jede. Velikej vnitřní prostor pro posádku, ale slabší zavazadlový prostor.

Upraveno uživatelem VasekN
Odkaz ke komentáři

Na dvě děti Mondeo, na tři S-MAX (ale i do toho mondea je narveš, ale nevím, jak v autosedačkách), 2,0 tdci a 2,2 tdci naprosto v pohodě, narozdíl od šaranu. 2,2 tdci spotřeba 7l a pokud nevozíš stavební material, tak stačí mondeo. S-MAX se více naklání v zatáčkách, ale drží. Má tři nezávislé zadní sedačky, které se dají posouvat, ale jen pro zvětšení kufru, když jsou posunuty dozadu, je tam místa jako v mondeu.

Odkaz ke komentáři

Já bych osobně doporučil S-max. Byl jsem s tím na dovolené a je to neskutečně prostorný auto s příjemnými jízdními vlastnostmi. Zmiňovane auto melo i park assist a parkovani v centru Prahy bylo bez problemu.

Občas dostávám nabídky na Ford, v poslední měsíci asi 3x S-max přímo ze salonu výrobce z Německa. Většinou to byly auta 2-3 roky starý s nájezdem okolo 60tis. Výbava kůže, vyhř sedačky apod za cca 270tis. Auta byla odkoupena od zaměstnanců v rámci smlouvy nebo vykoupena protiúčtem. Kdybys chtěl můžu se zeptat zda je něco podobného v aktuální. V případě zájmu se ozvy.

Odkaz ke komentáři

rodinny vuz S-Max, oproti Galaxy je daleko hezci

Důležitějším faktorem pro kategorii rodinných aut než "aby to bylo hezčí" je praktičnost.

Galaxy oproti S-Maxu má plnohodnotný prostor ve třetí řadě sedaček. Žádná skosená střecha, žádná zmenšená okna za C sloupkem. Cestující tam netrpí klaustrofobií.

I podvozek Galaxy je laděn jako měkčí (info od prodejce).

Odkaz ke komentáři

A co srovnání Galaxy se Zafirou? Docela vážně nad ní uvažuju s pohonem na CNG. Jezdil jsem s Volvem V70 na CNG a maximální spokojenost. Do Volva bych šel znovu ale na CNG má dojezd jen 250km a nová Zafira Tourer má přes 500 km. Vychází to něco málo přes 1kč/km.

Odkaz ke komentáři

Tady jste me zacali bombardovat, ze Galaxy/S-max je vetsi atd., atp.

Jestli by potreboval fakt autobus pro 7, tak Galaxynu, jestli ma 3 deti nebo min, tak uplne staci skvely auto S-max. Samozrejme bych nakupoval neco mirne jetyho v SRN, vybava Titanium, do pul milionu se toho na mobile.de najde rekl bych dost...

S-maxy kupujou v nemecku lidi co se jim nevejde rodina do jejich premiovejch aut, poruchovy jsou stejne jako ostatni auta podobny kategorie. Na tom trvam :-)

Odkaz ke komentáři

Ja furt nechapu, co v tech autech vozite. Jako 4clenna rodina sme po dovolenych pojezdili v pohode s Hondou Civic 1.+2. generace (zima s truhlou) a kdyz to srovnam s MB-E kombi, nebo autobusy mpv tak je to tak polovicni :) A zaparkovat s tim ve meste taky nebude zrovna lehke... Tedy neberte to spatne, proste hledam duvody, proc si nekoupit mensi rodinny vuz a nevim, jestli neco neprehlizim - nove obzory. Kombiky sou obrovske, sedany neprakticke, dycky koncim u obyc liftbacku..

Odkaz ke komentáři

Ja furt nechapu, co v tech autech vozite. Jako 4clenna rodina sme po dovolenych pojezdili v pohode s Hondou Civic 1.+2. generace (zima s truhlou) a kdyz to srovnam s MB-E kombi, nebo autobusy mpv tak je to tak polovicni :) A zaparkovat s tim ve meste taky nebude zrovna lehke... Tedy neberte to spatne, proste hledam duvody, proc si nekoupit mensi rodinny vuz a nevim, jestli neco neprehlizim - nove obzory. Kombiky sou obrovske, sedany neprakticke, dycky koncim u obyc liftbacku..

Já v tom vozím neopreny, závaží, lana, boje, monoploutve a tak. Passat se střešním boxem je pro mne tak na hraně :-)

Odkaz ke komentáři

Je to velmi jednoduché,prostě dnes je to móda mít MPV,SUV,nebo minimálně aspoň kombik.Znám x lidí,co mají takové auta a je jim to s prominutím k h...u...Hlavně,že jsou in,přitom takový hatchback,liftback splní taky velkou službu a hodně se tam vleze.pravdou je,že ikdyž v tom nikdo nic nevozí,má to i tak výhody.Za prvé tím,že se sedí trochu výš,je větší přehled na silnici a auta jsou i většinou bezpečnější,což je v dnešní době taky důležité při výběru auta.Přiznám se,že i já bych chtěl něco takové vyššího,kde ten přehled je opravdu větší a taky se to šikne na kola a další věci,ale přiznávám rovnou,že bych tu velikost užíval jen zřídka.Takže ono to posouzení,na co větší auto je dost individuální a každý si nekupuje větší auto jen kvůli prostoru.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...