Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

s Primem to zdánlivě nesouvisí, ale jak sem někde slyšel (před pár lety tuším rozhovor na Radiožurnálu) Nováka (novaque), jak opravil redaktora v rozhovoru, který se ho ptal:"vy máte hodinky za sto tisíc, že," a on odpověděl:"Ne, za sto deset" a narazil jsem na jeho poměrně nedávné vyjádření, že za nedlouho Favorit spustí nový modely, který pro ně dělal, každej den sem to čekoval a když to bylo konečne venku, nejvíc mě rozsekala zmínka o v podstatě nulové šanci k odcizení, protože je každé kolo šité na míru a tak nesedne každému. bleskl mi v hlavě styl prezentace a marketingu Eltonu

edit: http://www.favorit.cz/favorit/technologie

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Sedlin
Návštěvník maxipesfik
Odesláno

A to si vemte, co za materiály (pouzdro, sklíčko) tenkrát Prim používal.

Odesláno

Prim=Favorit

Jestli jsem četl dobře,tak těch objednávek na nová kola Favorit nejsou stovky,ale jen desítky.Za cenu 55tisíc se nedivím.Kolo Favorit s ,,beranama,, jsem kupoval za nějakých 1 400kč.To je teď 40x víc!!Konkurence nebyla,jen kola UKRAJINA.

U hodinek je to obdobné,jen ten násobek je ještě větší.....

Už neumíme udělat dobré hodinky ani dobré kolo pro většinu normálních lidí.

Odesláno

Ptám se ze zvědavosti,  pro každyho to bude znamenat něco jinýho.  

Jak podle tebe vypadá dobrý kolo a dobrý hodinky pro normální lidi?

Prim=Favorit

Jestli jsem četl dobře,tak těch objednávek na nová kola Favorit nejsou stovky,ale jen desítky.Za cenu 55tisíc se nedivím.Kolo Favorit s ,,beranama,, jsem kupoval za nějakých 1 400kč.To je teď 40x víc!!Konkurence nebyla,jen kola UKRAJINA.

U hodinek je to obdobné,jen ten násobek je ještě větší.....

Už neumíme udělat dobré hodinky ani dobré kolo pro většinu normálních lidí.

Odesláno

Určitě ne kolo za 55 000 kč ale kolem 10 000kč - 12 000kč se dá pořídit solidní kolo.Nejsme všichni závodníci,ty jezdí na jiných značkách kol,ne Favorit.

Hodinky typu Tobruk za 82 000kč,Orlíky,Diplomaty určitě taky ne.Když umí vyrobit třeba Seiko,Orient hodinky automaty kolem 6 000kč,tak do 82 000kč ještě hodně chybí.

Proč dělat jen limitky ?Ale to už se tady řešilo.Kde jsou ty časy,kdy dělaly tisíce hodinek denně pro obyčejné lidi?Dávno pryč.....

Návštěvník eloga
Odesláno

s Primem to zdánlivě nesouvisí, ale jak sem někde slyšel (před pár lety tuším rozhovor na Radiožurnálu) Nováka (novaque), jak opravil redaktora v rozhovoru, který se ho ptal:"vy máte hodinky za sto tisíc, že," a on odpověděl:"Ne, za sto deset" a narazil jsem na jeho poměrně nedávné vyjádření, že za nedlouho Favorit spustí nový modely, který pro ně dělal, každej den sem to čekoval a když to bylo konečne venku, nejvíc mě rozsekala zmínka o v podstatě nulové šanci k odcizení, protože je každé kolo šité na míru a tak nesedne každému. bleskl mi v hlavě styl prezentace a marketingu Eltonu

edit: http://www.favorit.cz/favorit/technologie

attachicon.gifneukradnutelné.jpg

ok, fakt rozsekání na hadry...

+1

**

Odesláno

Určitě ne kolo za 55 000 kč ale kolem 10 000kč - 12 000kč se dá pořídit solidní kolo.Nejsme všichni závodníci,ty jezdí na jiných značkách kol,ne Favorit.

Hodinky typu Tobruk za 82 000kč,Orlíky,Diplomaty určitě taky ne.Když umí vyrobit třeba Seiko,Orient hodinky automaty kolem 6 000kč,tak do 82 000kč ještě hodně chybí.

Proč dělat jen limitky ?Ale to už se tady řešilo.Kde jsou ty časy,kdy dělaly tisíce hodinek denně pro obyčejné lidi?Dávno pryč.....

v normálním životě se nezabýváš výrobou, že ne?

Odesláno

? Kde jsou ty časy,kdy dělaly tisíce hodinek denně pro obyčejné lidi?Dávno pryč.....

Termín "obyčejný člověk" v tomto podání, je analogií pro "spravedlnost a rovnost pro všechny" ? historie jednoznačně ukázala, že jde o utopický sociální konstrukt, jenž nemá žádnou oporu v realitě. Je to jen nesplnitelné přání "širokých mas jdoucích kupředu v jednom šiku" :D  

Odesláno (upraveno)

Ten favorit je poněkud úsměvnej. Už jen ta historka o mamince je s přihlédnutím k výslednýmu silničnímu kolu s beranama dost wtf. Kecy o bezúdržbovosti taky.

Celkově mi úplně uniká cílovka, a s cenovkou 55k se budou muset sakra ohánět, aby něco prodali.

Srovnávání toho, že dřív stál favorit dvojnásobek plat a dneska tedy taky, je rovněž dost mimo mísu. Benzínová pumpa, která by prodávala litr benzínu za 80 korun, by se dnes asi taky moc neuživila, jakkoli dřív by to byla po přepočtu normální cena. Za 55k dneska člověk sežene velmi slušný kola všech možnejch zaměření, a nejsem si jistej, že favorit nabídne o moc víc než hru na patriotismus.

Jinak mě ale pobavil tenhle příspěvek v diskuzi:

"za kolo bych osobně dal tak maximálně tisicovku a to bych ještě hodně přemýšlel. Blázni co dají tolik prachů za křáp.U profesionála to pochopím ale u normálního člověka na běžné ježdění jak píši max. tisíc korun."

Za litr snad člověk nekoupí ani takový ty noname šity v Tescu, ne?:-o

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

No jo když von každej chce mít nejlíp do druhýho dne mega na účtě

a další den znova. Prokop by moh vyprávět...

A pak to takhle vypadá. :D

Každopádně hipsteři budou mít z Favoritu radost.

Nebudou. Ty jezděj na těch původních co se válej na vesnicích v každý druhý kůlně.

Odesláno

v normálním životě se nezabýváš výrobou, že ne?

Možná se budeš divit,ale vyrábím a chodím v montérkách.Dělám na stroji,ne sice zalomené hřídele,ale o něco menší kusy.

Když jsem se dneska zeptal 14 r. kluka s rodiny,co je Favorit,tak mi říkal auto.....o kolech nevěděl.

V hodinářství jsem asi před 2 léty kupoval nové (musely tam být velmi dlouho) baterkové hodinky Prim a paní prodavačka mi říkala-Prim už dávno není,ty jsou z Frýdku Místku,marně jsem ji vysvětloval,že v Novém Městě se hodinky ještě dělají.

Tak ta sláva už není dávno taková a za hranicemi té naší malé zemičky to nebude lepší.

Odesláno

Možná se budeš divit,ale vyrábím a chodím v montérkách.Dělám na stroji,ne sice zalomené hřídele,ale o něco menší kusy.

Když jsem se dneska zeptal 14 r. kluka s rodiny,co je Favorit,tak mi říkal auto.....o kolech nevěděl.

V hodinářství jsem asi před 2 léty kupoval nové (musely tam být velmi dlouho) baterkové hodinky Prim a paní prodavačka mi říkala-Prim už dávno není,ty jsou z Frýdku Místku,marně jsem ji vysvětloval,že v Novém Městě se hodinky ještě dělají.

Tak ta sláva už není dávno taková a za hranicemi té naší malé zemičky to nebude lepší.

Tedy výrobní praktik. Myslíš, že jde v Česku vyrobit "solidní kolo" v ceně 10-12 tisíc, když cca polovina z této částky bude DPH a marže maloobchodu? 

Odesláno

Tedy výrobní praktik. Myslíš, že jde v Česku vyrobit "solidní kolo" v ceně 10-12 tisíc, když cca polovina z této částky bude DPH a marže maloobchodu? 

... s alespon decentnim ziskem i pro vyrobce.

Odesláno (upraveno)

No jo, to je ale průser české výroby, ne zákazníka. Potažmo všemožných regulací, které výrobu prodražují. Nicméně, pokud tady lze vyrobit za přiměřenou cenu solidní auto, proč ne kolo?

A pokud je schopen vyrobit za přijatelnou cenu  hodinky Hamilton, Ickler, nakonec i Nomos, proč by to nemělo být možné u nás?

Upraveno uživatelem Foundryman
Odesláno

Tyjo !!! No to je pravda.... a to je mi záhada, tak to asi to lacinější zboží co člověk najde na trhu je automaticky čínský šit a pracujou na tom děti. Neplatí se z toho ani DPH, ani tam nejsou náklady na dovoz...  a jsou některé druhy zboží, které na maloobchod vůbec nepřijdou a nebýt firemních prodejen, člověk by to za výlohou skoro neviděl- a nebo když, tak dokonce levněji  než od firmy. To jsou paradoxy :lol2:

Odesláno

Tyjo !!! No to je pravda.... a to je mi záhada, tak to asi to lacinější zboží co člověk najde na trhu je automaticky čínský šit a pracujou na tom děti. Neplatí se z toho ani DPH, ani tam nejsou náklady na dovoz...  a jsou některé druhy zboží, které na maloobchod vůbec nepřijdou a nebýt firemních prodejen, člověk by to za výlohou skoro neviděl- a nebo když, tak dokonce levněji  než od firmy. To jsou paradoxy :lol2:

Strášo, já se velice rád nechám přesvědčit že to jde, můžeš začít

Odesláno

Strášo, já se velice rád nechám přesvědčit že to jde, můžeš začít

Zkus se rozhlídnout po Evropě, třeba fakt stačí koukat... já přesvědčovat nepotřebuju, já mám jen jako zákazník svobodnou volbu. Možná je čas veškerou výrobu v Čechách opravdu zastavit. Prostě si říct, nemáme na to. Fakt šílený daně, bezkonkurenčně nejdražší pracovní síla v Evropě, a maloobchod výrobce strašně ždímá...

Odesláno (upraveno)

debatujem ve vláknu Prim Manufacture o bicyklech a ekonomice výroby. Pojďme někam do hospody.

Posledních 15 let se motám okolo financování a zajištění podobných projektů a není vím že to není p...l. Smekám před každým, kdo do toho jde, investuje a chce něco začít vyrábět. 

Upraveno uživatelem financ

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...