moco Odesláno 17. září 2016 Nahlásit Odesláno 17. září 2016 Pujcil jsem nuz dceri. Takhle to dopadlo..Pokud špičku nemá dcera v noze, tak se nic nestalo.
kloubik Odesláno 18. září 2016 Nahlásit Odesláno 18. září 2016 (upraveno) @mmako - diky za odpoved. Urcite bych ho nechtel jako pracovni nuz, spise klasicke svatecni EDC. Prozatim dorazil domu Dragonfly a velka spokojenost. Malinky, tenky do kapsy, wire clip. Zatim jsem nenasel nic co by mi vadilo. Nejak se mi ta spyderco sbirka neplanovane rozrusta. PM2 mozna casem zase pujde, zachytil jsem ze bude novy PM3 a Caly 3 (na ten jsem moc zvedavy, Caly 3.5 byl zatim od spyderco nuz ktery mi asi nejvice sednul). Jeden z nich urcite vyzkousim. Upraveno 18. září 2016 uživatelem kloubik
kilosunky Odesláno 18. září 2016 Nahlásit Odesláno 18. září 2016 (upraveno) Mne sa to uz tiez celkom rozrasta - asi co nevidiet bude prebierka.. (sorry za otrasnu kvalitu) Upraveno 18. září 2016 uživatelem kilosunky
huhu4d Odesláno 18. září 2016 Nahlásit Odesláno 18. září 2016 Pujcil jsem nuz dceri. Takhle to dopadlo..Urbo si z toho sheepfoot tanto
sashator Odesláno 18. září 2016 Nahlásit Odesláno 18. září 2016 Kluci, chtěl bych si pořídit svůj první multi tool nožík- hlavní je co nejlepší mobilita (chtěl bych ho co nejvíc tahat sebou), časem bych pak třeba dokoupil i něco většího. Líbí se mi Leatherman Squirt PS4 a Victorinox Minichamp v provedení Alox. Zatím vede Leatherman především díky kleštím, u Minichampu mi přijdou zbytečný některý funkce (třeba loupač pomerančů). Máte s nima někdo zkušenost, případně co byste zvolili vy (klidně i něco dalšího). Díkas
Pjurcik Odesláno 18. září 2016 Nahlásit Odesláno 18. září 2016 Zkousel jsem hledat ve vlakne, ale nenasel jsem - ma tady nekdo Mnandi od CR? Mam roupy pustit svuj Fallkniven TK3 a koupit neco s klipem, ktery TK3 nema. Nejak jsem se do Mnandi zakoukal, ale samozrejme me odrazuje trochu cena. Poradite pripadne nejake dalsi alternativy (na Mcustu uz jsem se dival). Idealne do $250 a nechci moc hi-tech/tactical vzhled. Spise klasiku, podobny styl jako TK3 nebo Mnandi ve dreve viz foto. Diky!Ahoj, mam dva a jeste malou Sebenzu. Jsou to krasne noze, ale po par dnech v kapse skoncily zpatky v krabicce. Jednak mi bylo trochu lito je nosit ale hlavne jsem se vratil k upravenemu Victorinoxu, ktery je pro me na kazdodenni noseni mnohem praktictejsi.
ZLOjasna Odesláno 18. září 2016 Nahlásit Odesláno 18. září 2016 (upraveno) sashator ja mám ako multitool leatherman micra a som spokojný. Naozaj malé, vhodné aj ako kľúčenka a nožnice sú naozaj skvelé a pre mňa praktickejšie ako kliešte. Ešte musím pochváliť krížový šrobovák, ktorý používam dosť často a je lepši ako na victorinoxe. Upraveno 18. září 2016 uživatelem ZLOjasna
huhu4d Odesláno 18. září 2016 Nahlásit Odesláno 18. září 2016 Sasa ked tak squirt kvoli kliestiam. Minichamp to nema, to je skor privesok na kluce. Ale ked ti mozem doporucit, kup si leatherman wave a ziaden iny ti netreba. ja mam ako mini tool gerber dime a spokojnost, ale leatherman je leatherman Sent from my SM-T800 using Tapatalk
huhu4d Odesláno 18. září 2016 Nahlásit Odesláno 18. září 2016 Pjurcik - custom vinox je od almknives alebo spoza mlaky od roberta lessarda? Sent from my SM-T800 using Tapatalk
Pjurcik Odesláno 18. září 2016 Nahlásit Odesláno 18. září 2016 Pjurcik - custom vinox je od almknives alebo spoza mlaky od roberta lessarda?Sent from my SM-T800 using TapatalkOd ALM. Damaskova limitka spartanu z 2014, doplnena o nuzky (takze je z toho vlastne climber), titanove strenky. Od te doby co ho mam tak nenosim prakticky nic jineho.
bohus76 Odesláno 18. září 2016 Nahlásit Odesláno 18. září 2016 Pujcil jsem nuz dceri. Takhle to dopadlo..Rybička jako první nůž není k zahození :-)
moco Odesláno 18. září 2016 Nahlásit Odesláno 18. září 2016 Kluci, chtěl bych si pořídit svůj první multi tool nožík- hlavní je co nejlepší mobilita (chtěl bych ho co nejvíc tahat sebou), časem bych pak třeba dokoupil i něco většího. Líbí se mi Leatherman Squirt PS4 a Victorinox Minichamp v provedení Alox. Zatím vede Leatherman především díky kleštím, u Minichampu mi přijdou zbytečný některý funkce (třeba loupač pomerančů). Máte s nima někdo zkušenost, případně co byste zvolili vy (klidně i něco dalšího). DíkasJa u sebe v práci nosím už asi sedm let leatherman wave a maximální spokojenost, ale neni to nůž do kapsy, na me je těžký, ale to asi bude každý. Letherman udělá hodně práce i radosti, jsou to kvalitní tooly, kdybych ho ztratil, jdu do něj znova. Jinak kluci v práci nosí jak leathermany tak i gerbery, ale Gerber tahají protože na US základnách jsou velmi dostupné za dobrou cenu nebo za směnný obchod s Američany
huhu4d Odesláno 18. září 2016 Nahlásit Odesláno 18. září 2016 Od ALM. Damaskova limitka spartanu z 2014, doplnena o nuzky (takze je z toho vlastne climber), titanove strenky. Od te doby co ho mam tak nenosim prakticky nic jineho.Jojo ja mam od neho pioneera arozmyslam ze si dam spravit to iste ale s noznickami a vyvrtkou. Tiez na 90% nosim uz len ten custom vinox..najviac pouzivam.srubovaky ako pacidlo a potom nozik....
sashator Odesláno 18. září 2016 Nahlásit Odesláno 18. září 2016 sashator ja mám ako multitool leatherman micra a som spokojný. Naozaj malé, vhodné aj ako kľúčenka a nožnice sú naozaj skvelé a pre mňa praktickejšie ako kliešte. Ešte musím pochváliť krížový šrobovák, ktorý používam dosť často a je lepši ako na victorinoxe. Na Micru jsem taky koukal, ale vadí mi u ní ta nutnost otevření při jakékoliv manipulaci. A taky ty kleštičky upřednostňuju před nůžkama Sasa ked tak squirt kvoli kliestiam. Minichamp to nema, to je skor privesok na kluce. Ale ked ti mozem doporucit, kup si leatherman wave a ziaden iny ti netreba. ja mam ako mini tool gerber dime a spokojnost, ale leatherman je leatherman Sent from my SM-T800 using Tapatalk Ja u sebe v práci nosím už asi sedm let leatherman wave a maximální spokojenost, ale neni to nůž do kapsy, na me je těžký, ale to asi bude každý. Letherman udělá hodně práce i radosti, jsou to kvalitní tooly, kdybych ho ztratil, jdu do něj znova. Jinak kluci v práci nosí jak leathermany tak i gerbery, ale Gerber tahají protože na US základnách jsou velmi dostupné za dobrou cenu nebo za směnný obchod s Američany Chtěl bych fakt něco malýho a Wave už zas tak malej není. Navíc se přiznám, že takový peníze do toho teď dávat nechci...Vidím to, že půjdu do squirtu...a jak jsem to tu projížděl, tak to vidím i na nějakou kudličku, to jsem to zas někam vlezl
Radek124 Odesláno 19. září 2016 Nahlásit Odesláno 19. září 2016 Použitelný a přitom menší/lehčí než Wave je taky 84mm Leatherman Juice - výbavy existují od "holobytů" až po kousky výbavou téměř srovnatelné s Wave/TTi (Xe6 - kvůli kratší kapsičce v džínách mé současné EDC). Akorát v případě zájmu doporučuju projet nejdřív bazary a nabídky starších verzí s nezkriplovanou čepelkou, protože nové "polobarevné" modely se sheep-foot perořízkem už coby nůž nejsou příliš použitelné Ze Squirtů mám doma Es4 (hybrid kleštiček a elektrikářských stahovaček) a upozorňuju že už je to opravdu 57mm zakrslíček, srovnatelný snad jen s kleštičkama na nehty. Jako záložní elektrikářskej cajk je to samozřejmě o pár tříd lepší než klasickej velkej křivák na klipu, ale už kvůli pidirozměrům je konstrukce pro běžné nošení natolik chatrná, že ten můj vlastně dodnes neopustil stůl a používám ho jen na titěrnosti, typu elektroniky a pochroumané bižuterie... 55mm Vicotrinoxy s prominutím nejsou žádné "multitooly", ale klíčenkové přívěšky na úpravu nehtů pro kancldivery... a s tím Aloxem bych si to taky rychle rozmyslel - průhledný celidor snese překvapivě hodně a jako bonus v něm hjistoricky byly integrovatelné i poměrně užitečné hračky typu pera, párátka, světýlka, laseru atd. A když už by se to mělo tahat na klíčích, spíš než po špachtli na koks bych se zajímal o modely "@work" s integrovanou USB flashkou.
CEGY Odesláno 19. září 2016 Nahlásit Odesláno 19. září 2016 Rybička jako první nůž není k zahození :-)Rybicku uz dostala davno. Kdyz to tak vemu, tak ma vic nozu, nez ja. Huhu: necham z toho udelat tanto
jungle Odesláno 20. září 2016 Nahlásit Odesláno 20. září 2016 Sashator, koukni na Leatherman Skeletool.
huhu4d Odesláno 20. září 2016 Nahlásit Odesláno 20. září 2016 Sasa odfotil som ti ten gerber dime. Stal ma.cca 20usd teraz netusim kolki stoji. Mam.ho 3 roky a bez problemov.
Radek124 Odesláno 20. září 2016 Nahlásit Odesláno 20. září 2016 Skeletool nebrat - ta futuristická pokroutka sice vypadá úžasně "kůl", ale při používání tlačí do ruky, kleště jsou překvapivě malinké jak na Juice a dají se chytit jen jedním jedním způsobem. Samostatnou kapitolou "k vzteku" je šroubovák, který se na rozdíl od ostatních nožíků a multitoolů musí používat buď se zcela otevřeným a nebo do pravého úhlu zalomeným tělem, díky čemuž se to při šroubování nedá přechytávat a plechová pracka s otvírákem furt někde překáží, nestandardní ploché leathermaní bity ve šroubováku jsou bláto (i proto tady šly tak na dračku Ivanovy přechodky na normální rozměr) a křížáky mají jako bonus nevhodný tvar...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se