prizak Odesláno 18. března Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března V 27. 2. 2024 v 17:12, zceyee napsal: To rad slysim, davej urcite fotky jak dopadly prvni pokusy, jsem zvedavej hlavne na chyby. Tormek mas na furt, to je dobra investice, mas-li k naradi vztah. edit: jeste ze zacatku doporucuju rozmyslet se komu reknes ze mas brusku na noze, pac lidi ti budou davat na nabrouseni noze z burzy v hodnote dvacetikorun co meli v priborniku na chleba. Z oceli co je tak mekka ze nabrousit nejde, pretahujes jehlu ze strany na stranu a tak, jen srani s tim .. a s tema lidma, ja ty levny noze regulerne odmitam brousit. To jen takova rada, usetri ti to spoustu trapeni. Ahoj, tak dnes mi přišel TORMEK T-8 PROFI a jsem z něj teda nadšený. Učím se na třech menších kuchyňských nožích a jednom starším zavíráku (odhadnout úhel za pomocí fixy a měrky...). Pak si musím osvojit zjemnění kotouče. Mám malinko zatím problém s tím, jak namazat tu suchou kůži na lapování, použil jsem skoro celou jednu trubičku a je to už jakž takž. Teď už asi jenom, když bude vysychat přikápnu. Na tom starším zavíráku mi vyšlo za pomocí fixy a pak následného pootáčení kotoučem, že je úhel 22°. To mi ukazuje měrka. To by ale znamenalo vrcholový úhel 44°. Ty menší kuchyňské nože zkouším na 20°. Ale vrcholový úhel je tím pádem 40°. Jsem z toho ,,volaaký zmetený". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prizak Odesláno 18. března Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března V 27. 2. 2024 v 17:12, zceyee napsal: To rad slysim, davej urcite fotky jak dopadly prvni pokusy, jsem zvedavej hlavne na chyby. Tormek mas na furt, to je dobra investice, mas-li k naradi vztah. edit: jeste ze zacatku doporucuju rozmyslet se komu reknes ze mas brusku na noze, pac lidi ti budou davat na nabrouseni noze z burzy v hodnote dvacetikorun co meli v priborniku na chleba. Z oceli co je tak mekka ze nabrousit nejde, pretahujes jehlu ze strany na stranu a tak, jen srani s tim .. a s tema lidma, ja ty levny noze regulerne odmitam brousit. To jen takova rada, usetri ti to spoustu trapeni. Takto jsem naměřil úhel na zavíráku po nanesení fixy na fazetu 22°. Je to možný? A tedy na maso starší kuchyňák bych dal uvedených 20° tímto způsobem? Snad se nemýlím. Opravdu budu občas rád za menší řadu, moc by mi to pomohlo. Pokud by to neotravovalo. Snad se učím rychle. Moc dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prizak Odesláno 18. března Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března V 17. 3. 2024 v 13:38, Radek124 napsal: Ber to třeba tak že na Národní jede obsluha "v úkolu" vydělat na krvavé nájemné - i když (z vlastní zkušenosti) taky moc nechápu situace kdy se pipina radši půl hodiny souká do ánusu lámanou angličtinou blekotajícímu uzenáčovi (kterého už nikdy v životě neuvidí, což mu nebrání somrovat víkendovou slevu na ptákovině za pár stovek), místo aby se věnovala tuzemským zákazníkům u kudel s 4-5 místnýma cenovkama. Do Brna kvůli tomu nejspíš nepojedeš, tak holt zkus jinej krám kde mají kousky které Tě zajímaji skladem - a nebo se obrň trpělivostí a při výběru trvej na tom že Ty seš zákazník a jenom Ty rozhoduješ zda a za co (z toho co Ti k osahání vyskládali a obřadně vybalili na pult) jim necháš svoje vydělané peníze, které můžeš svobodně utratit i jinde. O tom je "kamenný obchod", ne o ponižující servilitě praktikované zdejšími Hujery při zápisu do čekačky na investiční Rolády (investiční rolády ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března .. Nejsem nožofil ale tento nůž je naprosto parádní. Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prizak Odesláno 21. března Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března (upraveno) V 22. 2. 2024 v 20:39, prizak napsal: Ahoj, tak jsem se kamaráde pevně rozhodl pro TORMEK, ještě nevím, zda půjdu do T-8, nebo T-4, ale používat to budu převážně na středně velké nože, z 80% ocel D2, S35VN a pak klasika jako 440. Jsem jen malinko rozladěn z výběru kotouče. Na videích jsem viděl i několik lidí, kteří pracovali na jednom noži s kotoučem DE-250 a stačilo. Ale někdo pak kotouč vyměnil za tebou uvedený SJ-250 a ,,dokončil". Ale, asi není nutné mít oba kotouče. V tom ještě trochu tápu, protože DFE-250 má výdrž opravdu dlouhou. Pěkný den přeji Upraveno 21. března uživatelem prizak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prizak Odesláno 21. března Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března V 18. 2. 2024 v 12:10, Axel napsal: Nemáš zač, určitě neotravuješ, rád se podělím o zkušenosti, Tormek T8 mám ale chvilku, sám jsem ve fází, že se s ním teprve učím pracovat. V základu u black edice máš kotouč DE250 a obtahovací kompozitní CW220. Dokupoval jsem SJ250, níže dnes broušený chef knife KAI, nějaká základní řada Wasabi (?).. Sám si můžeš udělat obrázek, jak vypadá fazeta po DF a následne SJ250. DF je prostě hrubý a čím hrubější povrch, tím více následně musíš "trápit" SJ 250, což je vzhledem k jeho ceně drahá sranda. Je opravdu velmi jemný a tudíž extrémně citlivý na nastavení správného úhlu.. Pro rychlé nabroušení se dá použít i jen DF a obtahovací CW220, konečně přesně tak to je u kuchyňské verze T2. Ale osobně mi fakt chybí mezičlánek, dnes bych to udělal opačně a napřed určitě pořídil DE 250 a až potom SJ 250. Tady foto pro srovnání: Ahoj tak podávám hlášení je doma to už jsem dával na příspěvku A sakra mě opravdu mile ten stroj překvapil. Zatím se pilně učím na asi šesti nožích které jsou dost jakoby poničený držet úhel srovnat s fazetu a správný vedení při brusu. Zkouším na nůž který je na maso dát ten úhel 20 stupňů podle přípravku pod TORMEKU a mám jeden hodně levný nůž který je napodobenina santoku a tam Zkouším 17 stupňů. To vše ještě na původním kameni bez úpravy zrnitosti na 1000. Lapovací kolo s kůží jsem zvláčnil tím originál olejíčkem asi tři čtvrtiny na to padly i když jsi mi to nezdá moc mastný ale pouziju jej stejně až po úpravě zrnitosti na 1000 a opatrné dotáhnutí fazety a potom finálně na tomto lapovacím kole. Zjistil jsem že opravdu hodně záleží na vedení nože na tom brusném kameni ale už se mi to jakž takž daří. Taky by mě zajímalo zda lidi opravdu používají na tu kůži originál olej a nebo i nějaký jiný typ oleje strojního. Existuje přeci i to lapovací kolo který je napuštěný samo o sobě ale myslím si že pasta je pasta. Pěkný den přeju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Tak jsem si pořídil kousek na cesty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atim Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Měl bych prosbu na zdejší znalce. Na burze ve Vietnamu jsem koupil tento nůž, který je dovezený z Japonska. Má dvojí značení v kanji, jedna z teorii je ze někdo navařoval nové ostří a dal signaci, nebo? Hodně otazníků. Na to jak je prasacky nabrousen řeže jako blázen. Další dotaz je, nevíte kdo by jej dokázal s láskou dát do hezkého stavu? Za všechny postřehy předem děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Řekl bych, že ostří není navařované,spiš zakalené na hamon https://www.jatagan.cz/clanek/559/jiri-pospisil-kaleni-na-vlnkovany-hamon/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Může to být kaleno na hamon, ale podle hodně rovné linky ostří u rukojeti je taky možné, že to bude sendvič - boky nože nerez a jádro z uhlíkové oceli - fleky na břitu mohou být rez. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atim Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Já osobně bych se přikláněl k sendviči ale jistý si nejsem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Pánové potřeboval bych nasměrovat (tip) na podobnou kudlu jako je moje CRKT M16-14T, něco fortelnějšího (taktickýho), nějakýho pracanta. V kapse to nebude, spíš připlý za popruh na taktický taštičce na kvéro. Do 3tis, ale samozřejmě neni dogma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března @atim na FB je skupina kluku zabyvajicich se brousenim. Jsou z cele republiky zkus poptat tam nabroušení toho kuchyňáku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března (upraveno) @mydlinkaTM @atim Já měl stejnou otázku před třemi lety. Mydlinka mi poradil stejnou skupinu na fb. A tam mi poradili nipponshop. Tam jsem ho poslal a byl jsem s výsledkem nad míru spokojenej. Upraveno 28. března uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marnejeto Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března před 13 hodinami, Strocek napsal: Pánové potřeboval bych nasměrovat (tip) na podobnou kudlu jako je moje CRKT M16-14T, něco fortelnějšího (taktickýho), nějakýho pracanta. V kapse to nebude, spíš připlý za popruh na taktický taštičce na kvéro. Do 3tis, ale samozřejmě neni dogma. Ahoj třeba takhle klasika https://www.noze-nuz.com/ka-bar/KA3050.php Nebo s s35vn https://www.noze-nuz.com/ontario/ON8864.php A v D2 , ale není to stopro nerezovka https://www.noze-nuz.com/almar/AMK2210.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března @marnejeto Díky za tipy. Ratku znám, brácha si ho chválí, ale tvarem se mi moc nelíbí stejně jako ten poslední, ale ten Kabar nevypadá vůbec špatně, dal bych teda přednost hubený rukojeti něco jako má to CRKT, ale vypadá dobře i cena je příznivá. Chválím i barevnost, že když bude na tý černý taštičce, že tam nebude svítit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 29. března Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března Gil Hibben Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Odesláno 30. března Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března V 27. 3. 2024 v 21:17, Strocek napsal: Pánové potřeboval bych nasměrovat (tip) na podobnou kudlu jako je moje CRKT M16-14T, něco fortelnějšího (taktickýho), nějakýho pracanta. V kapse to nebude, spíš připlý za popruh na taktický taštičce na kvéro. Do 3tis, ale samozřejmě neni dogma. Benchmade afo II. Je to sice automat, cena vyšší, ale jinak bych řekl, že zadání splňuje. Pružina se dá vytáhnout, pokud by to byl problém, ale k tomu noži to patří. Aspoň neskáče tak zběsile jako microtechy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 30. března Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března United States Marine Corps Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 30. března Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března před 9 hodinami, runner napsal: Benchmade afo II. Je to sice automat, cena vyšší, ale jinak bych řekl, že zadání splňuje. Pružina se dá vytáhnout, pokud by to byl problém, ale k tomu noži to patří. Aspoň neskáče tak zběsile jako microtechy. No ten už je cenou úplně jinde. Automat by mi nevadil, každopádně nůž je pěknej. Změnil jsem trochu priority a nemusí to bejt taková kudla, přeci jenom to bude záložní, kdyby náhodou bylo potřeba něco fiknout, tak to nemusí bejt takovej dělník. Mám už favorita, v tejdnu ho pudu vomrknout, ale vypadá to, že to bude asi vončo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se