Bukoowsky Odesláno 23. července Nahlásit Odesláno 23. července Po několika letech číhání, zvažování a přetlačování se se zdravým rozumem se ke mě dostal kousek, který jsem nutně potřeboval zkusit...a jak už to u takových grálů bývá - zapálil jsem vonné tyčinky, uvařil zelený čaj, zatáhl závěsy...a ten pocit motýlků v břiše se nedostavil No offense - nůž opravdu pěkný, většího pracanta v zavírací formě si blbě představuju, pokud nekoukám do stájí podobné cenové, jen ten pocit...ten pocit - tam prostě nějak chybí. Může to přijít časem, jasný...ale to světlo radosti na první dobrou prostě nedorazilo Nezapomenu, když jsem poprvé vybalil sebku z hadříku nebo s posvátnou hrůzou vytahoval zrcadlově vyleštěného Shina...tady mi to kua chybí 2 1 1
Prochy68 Odesláno 1. srpna Nahlásit Odesláno 1. srpna Tak koukám, že jsem se s tím nákupem 8.7. poněkud unahlil. Nic nemám a na eshopu jim pořád visí tohle.
Zelenina Odesláno 3. srpna Nahlásit Odesláno 3. srpna Ten Lotar je super. Díval jsem se hned na jejich stránky a mají moc pěkný věci.Sent from my iPhone using Tapatalk 1
runner Odesláno 3. srpna Nahlásit Odesláno 3. srpna V 23. 7. 2025 v 12:36, Bukoowsky napsal: Po několika letech číhání, zvažování a přetlačování se se zdravým rozumem se ke mě dostal kousek, který jsem nutně potřeboval zkusit...a jak už to u takových grálů bývá - zapálil jsem vonné tyčinky, uvařil zelený čaj, zatáhl závěsy...a ten pocit motýlků v břiše se nedostavil No offense - nůž opravdu pěkný, většího pracanta v zavírací formě si blbě představuju, pokud nekoukám do stájí podobné cenové, jen ten pocit...ten pocit - tam prostě nějak chybí. Může to přijít časem, jasný...ale to světlo radosti na první dobrou prostě nedorazilo Nezapomenu, když jsem poprvé vybalil sebku z hadříku nebo s posvátnou hrůzou vytahoval zrcadlově vyleštěného Shina...tady mi to kua chybí Úplně rozumím. Takhle jsem to měl s MT socom. Sháněl jsem ho cca dva roky když nikde nebyl, pak se zadařilo a... Jak píšeš
Ivan Lelák Odesláno 4. srpna Nahlásit Odesláno 4. srpna V 3. 8. 2025 v 13:34, Piplík napsal: hooodně ostrý Lotar a Drápek Omlouvám se za laický dotaz, jak se říká nožům s tímhle tvarem čepele? Mám různé, levné i dražší, ale potřebuju na cesty něco takového, ideálně zavíracího a v tomto případě nic exkluzivního, naopak - měl by to být univerzální piknikový pracant do přírody, u kterého se nebudu bát škrábance - udělat klacky na buřty, nakrájet salám, zeleninu, bagetu. Může to být klidně malé a na opasku nenápadné, velkou špičatou kudlu budu mít někde po ruce taky. Můžete mi něco případně doporučit? Díky!
filltos Odesláno 4. srpna Nahlásit Odesláno 4. srpna (upraveno) Čepel typu Sheepsfoot, Wharncliffe příp. Reverse Tanto. Levný příklad https://www.noze-nuz.com/komoran/KO021.php Upraveno 4. srpna uživatelem filltos 1
lamizol Odesláno 4. srpna Nahlásit Odesláno 4. srpna Koupil jsem si ho k narozkám a i když stál raketu, tak ani jednou sem nezapochyboval, že sem si ho neměl dopřát. To zpracování je ze všech OTF kudel co mám nejlepčí, ale co chci říct, normálně ho používám a jestli ho vomydlim, poškrábu, ztupim atd. tak se nic neděje. Samozřejmě se k němu chovám jak se k OTF a EDC kudle sluší a patří, ale nebojte si dopřát dražší kudlu a používat jí 1 1 2
zceyee Odesláno 4. srpna Nahlásit Odesláno 4. srpna před 6 hodinami, lamizol napsal: ... Ja ho koupil "na vyzkoušení" pač jsem si vždycky říkal že je to drahá hračka a že to stejně pak pošlu dál. A od tý doby nenosim nic jinýho (pominu-li Leatherman ARC a Victorinox Hunter co mam tedy nonstop v batohu). 1 1
moco Odesláno 5. srpna Nahlásit Odesláno 5. srpna Existuje na EDC použitelný motýlek? Když už jsme u toho hrání...
Radek124 Odesláno 5. srpna Nahlásit Odesláno 5. srpna (upraveno) @moco Třeba Bradley Mayhem? Problém je že už se dávno nedělá (ne, fakt neprodám) a pro tuzemce co příležitostně navštěvují germánský chalífát by "Every Day Carry" taky mohlo vyjít poněkud draho... PS: V tuzemsku dělával podobné kousky nožíř Zdeněk Štor (viz Knife.cz), ale ty byly i kvůli klasičtějším materiálům o něco těžší než originál v Titanu. Upraveno 5. srpna uživatelem Radek124 1
filltos Odesláno 5. srpna Nahlásit Odesláno 5. srpna (upraveno) Co toto? Podle tvaru vypadá použitelně. https://www.knifestock.cz/boker-plus-faction-titanium-06ex115-p97507 EDIT: navíc trefnej komentář u toho nože "Zajímavý. Motýlek jsem nikdy neměl, ale tvar čepele, velikost, hmotnost, kvalitní materiály, a to mě přesvědčilo zakoupit. Za mě plnohodnotný EDC a navíc anti stresová hračka ????." Upraveno 5. srpna uživatelem filltos 1
Radek124 Odesláno 5. srpna Nahlásit Odesláno 5. srpna Nevypadá zle, akorát pružinku západky mohli soudruzi vymyslet líp, když už to (aspoň dle legračního strojového překladu) má být "sběratelské EDC". Jen pro zajímavost: výše uvedený USA Made Mayhem svého času stával míň než dnes tahle "Böker" čajna ("prémiové" SK/CZ cenovky asi nemá cenu pitvat - stačí jak se tuhle opupínkoval zdejší Alza Fan Club, jsme holt "specifický trh").
Radek124 Odesláno 5. srpna Nahlásit Odesláno 5. srpna (upraveno) PS: Zastává-li někdo názor že motýlek je “EDC na houby”, nemám důvod nesouhlasit Upraveno 5. srpna uživatelem Radek124 1 1
Prochy68 Odesláno 5. srpna Nahlásit Odesláno 5. srpna Ahoj, mel bych dotaz na majitele nozu Scandinoff. Objednavali jste primo na jejich eshopu www.scandinoff.eu nebo jinde? Cekam bez par dnu mesic, dodani melo byt do konce cervence. Informace ohledne zpozdeni zadna, na email zatim nereaguji. Zacinam bejt pomerne nasranej. 1
peter48 Odesláno 7. srpna Nahlásit Odesláno 7. srpna Doplnil som brúsivo bolo za dobru cenu brúsny kameň TAIDEA , ma asi 15 nožov + žena kuchynske 8 2
lamizol Odesláno 10. srpna Nahlásit Odesláno 10. srpna (upraveno) Nechci si zasírat óteefko, tak to na sebe vzal dělník eMeSÍčko Upraveno 10. srpna uživatelem lamizol 2
MadPat Odesláno 11. srpna Nahlásit Odesláno 11. srpna V 7. 8. 2025 v 12:42, peter48 napsal: Doplnil som brúsivo bolo za dobru cenu brúsny kameň TAIDEA , ma asi 15 nožov + žena kuchynske 8 Krásný kousky, vzácný. Kdyby jste se někdy zbavoval toho SOG
Prochy68 Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna No hurá, po skoro měsíci a půl a různých peripetií mám konečně aspoň půl zásilky doma.... 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se