Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Po několika letech číhání, zvažování a přetlačování se se zdravým rozumem se ke mě dostal kousek, který jsem nutně potřeboval zkusit...a jak už to u takových grálů bývá - zapálil jsem vonné tyčinky, uvařil zelený čaj, zatáhl závěsy...a ten pocit motýlků v břiše se nedostavil 😎

No offense - nůž opravdu pěkný, většího pracanta v zavírací formě si blbě představuju, pokud nekoukám do stájí podobné cenové, jen ten pocit...ten pocit - tam prostě nějak chybí. Může to přijít časem, jasný...ale to světlo radosti na první dobrou prostě nedorazilo :)

Nezapomenu, když jsem poprvé vybalil sebku z hadříku nebo s posvátnou hrůzou vytahoval zrcadlově vyleštěného Shina...tady mi to kua chybí😜

IMG_6239.jpg

• Like 2
  • Díky 1
  • Dát hlas 1
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Tak koukám, že jsem se s tím nákupem 8.7. poněkud unahlil. Nic nemám a na eshopu jim pořád visí tohle.

Screenshot_20250801-160706(1).thumb.png.b077098bd2e3736c7c9a116e5b93fbd2.png

Odesláno
V 23. 7. 2025 v 12:36, Bukoowsky napsal:

Po několika letech číhání, zvažování a přetlačování se se zdravým rozumem se ke mě dostal kousek, který jsem nutně potřeboval zkusit...a jak už to u takových grálů bývá - zapálil jsem vonné tyčinky, uvařil zelený čaj, zatáhl závěsy...a ten pocit motýlků v břiše se nedostavil 😎

No offense - nůž opravdu pěkný, většího pracanta v zavírací formě si blbě představuju, pokud nekoukám do stájí podobné cenové, jen ten pocit...ten pocit - tam prostě nějak chybí. Může to přijít časem, jasný...ale to světlo radosti na první dobrou prostě nedorazilo :)

Nezapomenu, když jsem poprvé vybalil sebku z hadříku nebo s posvátnou hrůzou vytahoval zrcadlově vyleštěného Shina...tady mi to kua chybí😜

IMG_6239.jpg

Úplně rozumím. Takhle jsem to měl s MT socom. Sháněl jsem ho cca dva roky když nikde nebyl, pak se zadařilo a... Jak píšeš🤷

Odesláno
V 3. 8. 2025 v 13:34, Piplík napsal:

hooodně ostrý 🌶️ Lotar a Drápek

IMG_7804.jpeg

Omlouvám se za laický dotaz, jak se říká nožům s tímhle tvarem čepele? Mám různé, levné i dražší, ale potřebuju na cesty něco takového, ideálně zavíracího a v tomto případě nic exkluzivního, naopak - měl by to být univerzální piknikový pracant do přírody, u kterého se nebudu bát škrábance - udělat klacky na buřty, nakrájet salám, zeleninu, bagetu. Může to být klidně malé a na opasku nenápadné, velkou špičatou kudlu budu mít někde po ruce taky. Můžete mi něco případně doporučit? Díky!

Odesláno

Koupil jsem si ho k narozkám a i když stál raketu, tak ani jednou sem nezapochyboval, že sem si ho neměl dopřát. To zpracování je ze všech OTF kudel co mám nejlepčí, ale co chci říct, normálně ho používám a jestli ho vomydlim, poškrábu, ztupim atd. tak se nic neděje. Samozřejmě se k němu chovám jak se k OTF a EDC kudle sluší a patří, ale nebojte si dopřát dražší kudlu a používat jí :default_wink: 

IMG_20250804_170813.jpg

• Like 1
  • Díky 1
  • Dát hlas 2
Odesláno
před 6 hodinami, lamizol napsal:

...

Ja ho koupil "na vyzkoušení" pač jsem si vždycky říkal že je to drahá hračka a že to stejně pak pošlu dál. A od tý doby nenosim nic jinýho (pominu-li Leatherman ARC a Victorinox Hunter co mam tedy nonstop v batohu).

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Existuje na EDC použitelný motýlek? Když už jsme u toho hrání... 🙂

Odesláno (upraveno)

@moco Třeba Bradley Mayhem? Problém je že už se dávno nedělá (ne, fakt neprodám) a pro tuzemce co příležitostně navštěvují germánský chalífát by "Every Day Carry" taky mohlo vyjít poněkud draho... :whistle:
 post-18308-0-67744300-1470402117_thumb.jpg
post-18308-0-33003200-1579963291_thumb.jpg

image.jpeg.b706ef73cb7ec6a4e3729fb8b7e7d59c.jpeg

PS: V tuzemsku dělával podobné kousky nožíř Zdeněk Štor (viz Knife.cz), ale ty byly i kvůli klasičtějším materiálům o něco těžší než originál v Titanu.

Upraveno uživatelem Radek124
  • Díky 1
Odesláno

Nevypadá zle, akorát pružinku západky mohli soudruzi vymyslet líp, když už to (aspoň dle legračního strojového překladu) má být "sběratelské EDC". Jen pro zajímavost: výše uvedený USA Made Mayhem svého času stával míň než dnes tahle "Böker" čajna ("prémiové" SK/CZ cenovky asi nemá cenu pitvat - stačí jak se tuhle opupínkoval zdejší Alza Fan Club, jsme holt "specifický trh"). -_-

Odesláno (upraveno)

PS: Zastává-li někdo názor že motýlek je “EDC na houby”, nemám důvod nesouhlasit 🍄

image.jpeg.6baad3b748fc5935024ddedfe097bab7.jpeg

Upraveno uživatelem Radek124
  • Like 1
  • Haha 1
Odesláno

Ahoj, mel bych dotaz na majitele nozu Scandinoff. Objednavali jste primo na jejich eshopu www.scandinoff.eu nebo jinde? Cekam bez par dnu mesic, dodani melo byt do konce cervence. Informace ohledne zpozdeni zadna, na email zatim nereaguji. Zacinam bejt pomerne nasranej. 

• Confused 1
Odesláno

Doplnil som brúsivo bolo za dobru cenu   brúsny kameň TAIDEA  , ma asi 15 nožov + žena kuchynske 8

NOŽEP8040052.JPG

NOZIKYDSC_7464.JPG

• Dát hlas 2
Odesláno
V 7. 8. 2025 v 12:42, peter48 napsal:

Doplnil som brúsivo bolo za dobru cenu   brúsny kameň TAIDEA  , ma asi 15 nožov + žena kuchynske 8

NOŽEP8040052.JPG

NOZIKYDSC_7464.JPG

Krásný kousky, vzácný. Kdyby jste se někdy zbavoval toho SOG 🙂

Odesláno

No hurá, po skoro měsíci a půl a různých peripetií mám konečně aspoň půl zásilky doma....

IMG_5685.jpeg

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...