Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Vivess z Penny máme taky a je za mě úplně stejný, jako právě Tescoma AZZA. Až mám podezření, že to bouchá stejná čínská fabrika 🤔

Vpravo Tescoma a vlevo Penny.

Ručka je popraskaná, bo myčka.....

Každopádně bych si uměl představit úplně jiné nože, ale to bych si je musel schovávat 😂

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Pozorovatel
Odesláno

Klacek na buřt s tím uříznu, tak bude asi fajn 😆

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

To som si teda dosiel po radu 🙈 
Spolok skeptikov je toto tu cele 🤣

No nic, idem brusit stare noze. Ale ak by mal niekto tip na konkretny noz/vyrobcu (nie Japonsko), budem rad. 

• Haha 1
Odesláno
V 5. 3. 2026 v 15:54, nickolas napsal:

Nic, ani prd! Kolik já už měl těch krásných kuchyňáků v košíku. Mraky. Ale dycky mě popadl zdravý pud sebezáchovy a objednávku jsem včas stornoval. Má to cenu? No řekněte, má? Nemá! Můžete vysvětlovat, hrozit, já nevím co, ale stejně je to jako by hrách na stěnu házel. A mít dva, tři hezký kousky někde schovaný? Na to jsem línej. Když jdu vařit, sáhnu po tom co je ve stojanu, přetáhnu to trochu, zavřu voči a nějak to přežiju. Když je potřeba něco vykostit, přetáhnu to trochu víc, trochu si něco zamumlám pod fousy a nakonec to taky nějak dopadne. Něco hezkýho si pořídím do kapsy a do batohu. Do kuchyně? Ani omylem!

Beru zpět…částečně. Dneska jsem vařil. Maso. Samozřejmě. Hele jako ráno jsem ho nějak nařezal. Na vyřezání žeber z bůčku jsem šáhnul raději do kapsy. Dobrý. Ale kurva, když jsem teď potřeboval uříznout kus folie, šáhnu pro ten nejvíc nepoužívaný nůž a ono to doprdele neuřeže ani tu potravinovou folii, tak to teda prrrrrrr. 

Okamžitě žádám tip na cca 20 cm japonce! Dám ho všem na oči, aby byl po ruce a bude u něj cedulka s výhrůžkou neshodující se s mým obvykle mírumilovným založením. Děkuji. 

• Haha 1
Odesláno
V 6. 3. 2026 v 18:44, EpsteinBarr napsal:

No nic, idem brusit stare noze. Ale ak by mal niekto tip na konkretny noz/vyrobcu (nie Japonsko), budem rad. 

Skeptik jsem taky. Proto mame jen tohle. Plus teda nejaky ty maly Vnoxy, ktery jsou fakt dobry. Brouseni prosim nekomentovat, zvlast ten Pok se jede z ruky, tak podle toho vypada. Nicmeme vsechny tyhle 3 bych klidne koupil znova. 

• Like 1
Odesláno (upraveno)
V 6. 3. 2026 v 18:44, EpsteinBarr napsal:

No nic, idem brusit stare noze. Ale ak by mal niekto tip na konkretny noz/vyrobcu (nie Japonsko), budem rad

U nas doma varim ja, takze jsem si kdysi (2009) koupil hezci noze, jeste nez se narodily deti. Zwilling, Wisthof, Boker (keramicky santoku). Pozdeji jsem si dokoupil rucne delaneho Madrase z parohu na hrubsi praci s masem (abych si jako nenicil Zwillingy) a kovaneho japonce a toho bych teda do sdilene kuchyne nedoporucoval. Brousim si je sam, i kdyz ze zacatku mi to moc neslo. Po tech cca 17-ti letech sou uplne v pohode i kdyz s nimi obcas neco kuti zena i deti. Maji zakazany jen filetak (mam rad ryby, zpracovavam je hodne casto a mam ho rad do ziletky), a toho kovaneho japonce. Jeste jsem jim koupil levne male krivaky, protoze s nozema stejne spis ďoubou, nez kraji. Super je, ze vetsinou si sahnou po nich a ostatni nechaji napokoji 😁

Ten karamickej santoku sem si chtel zkusit, ale nez ho v ruce nabrousim, je to sichta a asi bych se bez nej obesel. Madras vzhledem k svemu stylu vareni moc neuziju a kovany japonec je libustka pro me a v kuchyni praci spis pridela, nez odvede. Ty ostatni bych nemenil, doporucil a urcite bych je koupil znovu. Nabrouseny sou raz-dva a dlouho vydrzi, paradni pracanti. Pretim jsem mel vizualne dost podobne noze z IKEA a uz bych je nechtel. Brouseni bylo vicemene stejne ale ostri vubec nevydrzelo

Moje sadicka

pro zenu a deti:

Upraveno uživatelem nazdarhodiny
  • Like 2
Odesláno

Jeste nez to zacnu hledat, existuje nejakej multitool s VYVRTKOU, ktera ma PAKU? Na Victorinox Hunter paku nemam, musim vino postavit na podlehu, chytit nohama a tahnout, ne vzdycky se to povede bez toho aby vino vyteklo na podlahu. Neni to zrovna elegantni reseni.

Jo, ja vim, muzu si koupit vyvrtku (a taky sem to dneska udelal), ale jak na sobe nema napis Victorinox a neni cervena tak vim ze ji nenajdu kdyz budu potrebovat.

Odesláno
před 4 hodinami, zceyee napsal:

Jeste nez to zacnu hledat, existuje nejakej multitool s VYVRTKOU, ktera ma PAKU? Na Victorinox Hunter paku nemam, musim vino postavit na podlehu, chytit nohama a tahnout, ne vzdycky se to povede bez toho aby vino vyteklo na podlahu. Neni to zrovna elegantni reseni.

Jo, ja vim, muzu si koupit vyvrtku (a taky sem to dneska udelal), ale jak na sobe nema napis Victorinox a neni cervena tak vim ze ji nenajdu kdyz budu potrebovat.

Victorinox Wine Master https://www.victorinox.com/en/Products/Swiss-Army-Knife™-and-Tools/Food-and-Drink/Wine-Master-Wood/p/0.9701.63

• Like 2
Odesláno (upraveno)

Páku k vývrtce (technicky šlo o otvírák, který se dal zaháknout o hrdlo) mívaly i malé kapesní LM Juice - akorát oproti Victorinoxu byl ten "korkotáh" u všech dost fórovej, takže jsem měl vždycky strach jestli ten "zkroucenej drát" při tahání špuntu nenarovnám a plechy želízek kolem neohnu/neulomím 🙊

Upraveno uživatelem Radek124
  • Dát hlas 2
Odesláno
On 3/14/2026 at 11:32 AM, Pozorovatel said:

Původně jsem jel pro něco úplně jiného a přivezl si i tohle 😂

Dlouho jsem po něm pokukoval na netu, tak když už ho tam měli ve vitríně 😁

Pěkný kousek 🤙 Já dnes celý den balím s ledově naladěným Victorinox, prsty zatím všechny, takže fajnový. Znáte tento brousek? Včera jsem ho objevil, dnes hodil do košíku, vypadá dobře na ty naše malý prcky...

• Dát hlas 2
Odesláno
před 1 hodinou, African napsal:

Pěkný kousek 🤙 Já dnes celý den balím s ledově naladěným Victorinox, prsty zatím všechny, takže fajnový. Znáte tento brousek? Včera jsem ho objevil, dnes hodil do košíku, vypadá dobře na ty naše malý prcky...

Používám tu V část na broušení fazety jak kapesních, tak malých kuchyňských nožů Victorinox a spokojenost.

https://youtu.be/ObesRW7kThE

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...