Juraj11 Odesláno 24. května Nahlásit Odesláno 24. května Tak tohle je masakr, krásný nůž, rukojeť je pecka! Kdo je prosím autorem? Výrobce je Kříďas. Nuž je dle mého zadaní,ale měl volnou ruku a vznikl tak tento krasavec Sent from my iPhone using Tapatalk 1
Stuky Odesláno 28. května Nahlásit Odesláno 28. května Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 3
ABCDE Odesláno 30. května Nahlásit Odesláno 30. května Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
ABCDE Odesláno 31. května Nahlásit Odesláno 31. května (upraveno) a prodejci pastí nebudou mít co žrát Upraveno 31. května uživatelem ABCDE 4 1
warann Odesláno 31. května Nahlásit Odesláno 31. května Tvl nejsem uplne citlivka, ale uz se vidim, jak to prezvejkne mysku, ja votru kudlu vo dziny a strcim do kapsy, abych si mel priste cim nakrajet jabko nebo ukrojit kus salamu 3
2leon Odesláno 5. června Nahlásit Odesláno 5. června Na Dachs Knives je teď akce ke dni otců https://www.dachsknives.com/collections/nuz-jako-darek-ke-dni-otcu
bandicoot Odesláno 5. června Nahlásit Odesláno 5. června Ten zavírací baby Charon s axis lockem je ale moc hezkej bobík. https://www.dachsknives.com/products/zaviraci-charon-baby-axis-pojistka-stonewash
Radek124 Odesláno 5. června Nahlásit Odesláno 5. června To bez debat je, akorát před měsícem stál i bez akce o litr míň... 1 1
Vir Odesláno 8. června Nahlásit Odesláno 8. června (upraveno) S paracordem Je to sice k , ale je to pěkný Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 8. června uživatelem Vir
gunman Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června Je to tady návykové a leze to do peněz Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2 1
Bukoowsky Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června před 2 hodinami, gunman napsal: Je to tady návykové a leze to do peněz Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Je, no... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
blackhead Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června Jinak na LUDT III auto uz jsou k dispozici titanove strenky https://www.lexcustom.com/microtech/ludt-gen-3 2
Roland Sands Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června Dorazili ... no teda spíše pavoučci Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2 1
bandicoot Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června před 11 minutami, Roland Sands napsal: Dorazili ... no teda spíše pavoučci Pecka! 1
... Odesláno 11. června Nahlásit Odesláno 11. června Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Můj nejoblíbenější a nejpoužívanější nůž - ETO Rostfrei Solingen Handabzug. Našel jsem ho zhruba před čtvrt stoletím vyhozený s ulomenou špičkou (cca 5 mm) - takové mini tanto. Vykousnutí jsem zbrousil a ostří u špičky mírně zakulatil; celkově mi konvenuje tvarem, velikostí i materiály. Přestože ho používám každý den na ovoce/zeleninu, krájení uzenin, sýrů či chleba, a občas i na nějaké to kutění se dřevem, za celá ta léta vždy stačilo nůž jednou za tři čtvrtě roku šetrně nabrousit brouskem od Victorinoxu a ošetřit přes půl století starou leštěnkou na nábytek (krásně voní) střenku. Mám ho vážně rád - jedna z mála věcí, co bych si chtěl vzít sebou do hrobu (kromě herního kompu). Nepoznáte někdo podle značení jeho stáří? Dvacátá, třicátá léta? Starší, mladší? Nějak se mi to nedaří dohledat... 3
... Odesláno 11. června Nahlásit Odesláno 11. června Děkuji dobrotivému dobroznalci!!! Další dílek do dějin dřevního "nože s příběhem". Nyčko si pokaždé při škrabání brambor mohu představovat, kterak chudičký Carl Theo ve svých učednických dobách s brusem obcházel dělnické domácnost po rozbitých prašných či blátivých (to podle ročního období či počasí) cestách, a snil o budoucnosti samostatné nožířské dílny. Nebo naopak coby rozmazlený buržujský spratek bohatého velkotovárníka snažil se v Jugend partě o kontrakt na dodávky spolkových nožíků či dýk. A hlavně si uvědomovat, že reálnou hodnotu věcí neurčuje jejich pořizovací cena, ale každodenní smysluplné využití. Mé dva oblíbené EveryDayCheapo kousky: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
Zlý Jabko Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června Našel jsem o něm jen jednu dvě maličký zmínky v soupisu solingenských mesršmídů, ani tu značku nemá v katalogu, takže tipuju vážně malá/vedlejší manufakturka. Příbuzný (bratr?) Franz Eduard se vyšvihl výš nebo pak spolu táhli větší fabriku na příbory a dělali první dýky pro SA. https://www.lakesidetrader.com/Education/Maker-Mark/F.-Ed.-Ohliger-Solingen/index.php 1
... Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června Dík za odkaz! Koukám, že s tou fabulací jsem se moc nesekl. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se