Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Podle tvaru a zpracování hádám čínu, trochu se mi nechce věřit tomu damaškovýmu vzoru na čepeli??

Hadas asi dobre, a i s tim damaskem ...... pry ji kdysi nekde nasla ..... jen to uvadim jako kuriozitku, jak velkou kudlu taha moje zena s sebou v batohu (v porovnani s nekteryma priveskama, co se tu probiraji)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

šikovná věc,,, nožů moc nemám - nějaký Victorinox na cesty, Mikov v podstatě na nic, no nejčastěji používám malý asi 4cm Victorinox na klíčích... "Nožíček" + "pilníček" + "nůžtičky", ale již několikrát mě zachránil... Třeba když mě kolega zamkl a nebylo jiné cesty než starý cca 200letý zámek rozebrat... :)

Nicméně blíží se sezona výletů a putování, pošilhávám po něčem s pevnou delší čepelí... Má někdo nějaký tip? Přiměřená kvalita (rozuměj co nejvyšší) za přiměřenou (rozuměj ne úplně nejvyšší) cenu?

Jestli s nim nepotrebuješ dělat velkou parádu, a stačí ti kvalitní bytelný nůž za přijatelné peníze, kup si český UTON - už ho tady Joker zmiňoval, já s ním mám z vojny jen ty nejlepší zkušenosti.

Odkaz ke komentáři

šikovná věc,,, nožů moc nemám - nějaký Victorinox na cesty, Mikov v podstatě na nic, no nejčastěji používám malý asi 4cm Victorinox na klíčích... "Nožíček" + "pilníček" + "nůžtičky", ale již několikrát mě zachránil... Třeba když mě kolega zamkl a nebylo jiné cesty než starý cca 200letý zámek rozebrat... :)

Nicméně blíží se sezona výletů a putování, pošilhávám po něčem s pevnou delší čepelí... Má někdo nějaký tip? Přiměřená kvalita (rozuměj co nejvyšší) za přiměřenou (rozuměj ne úplně nejvyšší) cenu?

Hmm, pevný nůž uhlíkovka , nebo nerez?

Značky: Mikov, Fallkniven, KaBar atd., atd................

Nebo se rovnou koukni sem:

http://www.knife.cz/Knifecz/tabid/36/ctl/D...31/Default.aspx

http://www.knife.cz/Knifecz/Recenze/tabid/...74/Default.aspx

http://www.knife.cz/Knifecz/Recenze/tabid/...64/Default.aspx

Odkaz ke komentáři

Jestli s nim nepotrebuješ dělat velkou parádu, a stačí ti kvalitní bytelný nůž za přijatelné peníze, kup si český UTON - už ho tady Joker zmiňoval, já s ním mám z vojny jen ty nejlepší zkušenosti.
Přesně tak - mohu pouze doporučit. Kdysi jsem ho měl, pak jsem o něj přišel a při čtení tohoto topiku jsem se definitivně rozhodl: znovu si jej pořídím. B)

UTON sice v podvědomí většiny lidí působí jako fádní, nechtěné a přehlížené ošklivé káčátko, ale pro mě je to (na základě předchozích skušenostích) poctivý spolehlivý pracant, s praktickou hodnotou přesahující pořizovací cenu.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak - mohu pouze doporučit. Kdysi jsem ho měl, pak jsem o něj přišel a při čtení tohoto topiku jsem se definitivně rozhodl: znovu si jej pořídím. B)

UTON sice v podvědomí většiny lidí působí jako fádní, nechtěné a přehlížené ošklivé káčátko, ale pro mě je to (na základě předchozích skušenostích) poctivý spolehlivý pracant, s praktickou hodnotou přesahující pořizovací cenu.

Přesně tak. Je to dobrýa kvalitní pracovní nástroj, který sice nepotěší oko, ale nadchne svými výkony :) Mám ho z práce také a je to jeden z mála nožů které postupně nedaruji, neprodám a nebo nevyměním :D

Odkaz ke komentáři

Jo, ale když Utona, tak armádní originál, vyrobený v 80. tých letech.

Nicméně se současně vyráběným remakem, jsem dělal různý prasečiny a taky vydržel. ;)

Odkaz ke komentáři

Tak to nakonec u me vyhral Spyderco Native. Ma ve slozenem stavu presne 100mm a v ruce mi dobre sedi. Vyzkousel jsem si jej na vyse zminene vystave nozu v Brne.

Jinak vystava nic moc.

Taky jsem se tam byl podívat a nebylo to zase tak nejhorší.Tu Nativu jsem měl taky v ruce,ale nakonec jsem si vybral Spyderco Calypso,které je podobné velikostně ale čepel má ze ZDP 189.

Odkaz ke komentáři

Děkuji za všechny tipy, měl jsem náročný pracovní víkend, až se dám dohromady tak se na to všechno podívám... Falkniveny (nebo jak se to píše) jsou na můj vkus / a na frekvenci užívání nože tohoto typu) moc drahé (když vezmu do úvahy, že musí ještě něco zbýt i na hodinky a pera.. :) ), uton nevypadá špatně, stejně jako některé ka-bary...Ještě jednou díky,..

Odkaz ke komentáři

Nechci ti do toho mluvit,ale zkus se podívat na www.knife.cz ono mezi strojovkou a nožem od nožíře je asi takovej rozdíl jako mezi mechanikou a quartzem.A pokud nebudeš trvat na extra materiálech nebo zdobení cena nebude zase až tak odlišná

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Děkuji za všechny tipy, měl jsem náročný pracovní víkend, až se dám dohromady tak se na to všechno podívám... Falkniveny (nebo jak se to píše) jsou na můj vkus / a na frekvenci užívání nože tohoto typu) moc drahé (když vezmu do úvahy, že musí ještě něco zbýt i na hodinky a pera.. :) ), uton nevypadá špatně, stejně jako některé ka-bary...Ještě jednou díky,..

No ak chces hodne muziky za malo penazi a este s miernym nadychom military, tak myslim ze za zvazenie by mohol stat obyc nemecky BW bojovy noz.... da sa zohnat v roznych armacoch za cenu okolo 700KC....pouzity aj za menej.... to puzdro sice nie je nic moc ale samotny nozik je myslim celkom podareny.... aj ked je pravda ze bez puzdra vyjde aj UTON celkom lacno a jeho nakupom clovek nic nepokazi..... mal som ho dlhu dobu a sluzil verne, az kym mi ho jeden kolega neznicil v ohni :(

Odkaz ke komentáři

taky jsem byl dnes v Brně a líbilo se mi to tam. Nějaká útrata taky byla. Automat Mikov Predator, je prostě neodolatelnej. Malý šikovný nářaďáček Leatherman. A pak ještě diamantový brousítko, když už brousím nože kdekomu z rodiny a z práce tak se to hodí. Ale hlavně spousta věcí ke koukání a spousta zajímavých lidí k pokecání.

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

tuto sobotu jsem si nemohl nechat utéct výstavu nožů v Brně. Krásná ruční práce, některé z nožů řadím do kategorie šperků. A protože nejde odejít z prázdnou, koupil jsem si alespoň do kuchyně dva další nože od fy. POK z Plzně.

post-2665-1205746480.jpg

post-2665-1205746494.jpg

post-2665-1205746505.jpg

post-2665-1205746519.jpg

post-2665-1205746534.jpg

post-2665-1205746544.jpg

post-2665-1205746899.jpg

post-2665-1205746914.jpg

post-2665-1205746929.jpg

post-2665-1205746940.jpg

post-2665-1205746950.jpg

post-2665-1205746961.jpg

Odkaz ke komentáři

candát:

Dobře jsi to nafotil... Dík. Dohnalovic černý péro je prostě paráda... buvol zní sice tak nějak dutě vhledem k image celého nože, ale pro mě to je kandidát na přední příčku mezi růčo dělanými noži za rok 2007.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

candát:

Dobře jsi to nafotil... Dík. Dohnalovic černý péro je prostě paráda... buvol zní sice tak nějak dutě vhledem k image celého nože, ale pro mě to je kandidát na přední příčku mezi růčo dělanými noži za rok 2007.

Díky za pochvalu, ale nesouhlasím. Naopak je to nafoceno naprosto otřesně, ale na výstavě panovaly tragické podmínky pro fotografování. Buď jsem fotil proti slunci a nebo byla ta či ona výstava v šeru. Ale jako vojín v záloze s odborností mladší fotolaborant (ano i taková odbornost existuje) jsem s tím snažil poprat.

Jinak zmiňovaný nůž kluků Dohnalovic z Třebíče jsem držel v ruce, pomazlil se s ním a i pro mě to je jednoznačně nůž roku 2007.

Odkaz ke komentáři

Díky za pochvalu, ale nesouhlasím. Naopak je to nafoceno naprosto otřesně, ale na výstavě panovaly tragické podmínky pro fotografování. Buď jsem fotil proti slunci a nebo byla ta či ona výstava v šeru. Ale jako vojín v záloze s odborností mladší fotolaborant (ano i taková odbornost existuje) jsem s tím snažil poprat.

Jinak zmiňovaný nůž kluků Dohnalovic z Třebíče jsem držel v ruce, pomazlil se s ním a i pro mě to je jednoznačně nůž roku 2007.

Jo až budu mít někdy cestu na Jaroměřice tak se k Dohnalům určitě podívám, hezky jsme si pokecali. Mě se u nich líbil jeden takový jednoduchý, shodli jsme se na tom že je ve své jednoduchosti dokonalý, prostě sama podstata. Taky Hejkalovy kousky, ty jsou prostě jedinečný a pak úžasný damašky s koníčkama.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...