Trojan Odesláno 16. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2014 Uz napriklad na rozobrani jednej kartonovej krabice pocitis rozdiel a ked ich mas "vykuchat" viac..Jo, karton je mor. Tuhle jsem sekal velké krabice s Military a byl tupý asi po dvou minutách (taky se pořádně zahřál, na ruce bych ho asi neudržel). Trojan: a proto je do lesa nejlepší uhlíkovka Amen Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 16. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2014 12C27 je srovnatelná s 440A...a to je asi tak všechno.... S30V je práškovka a je to někde jinde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kilosunky Odesláno 16. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2014 12C27 - cinsky turbilon a S30V - seiko 5.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pekl76 Odesláno 16. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2014 Teda koukam, co dokaze rozpoutat jeden hloupej dotaz Nicmene mam aktualne vyreseno a poridil jsem si Buck Vantage Pro. Mam sice par vyhrad ke zpracovani, ale ve srovnani s tim srotem co mam doma je to nebe a dudy. Pujdu nekam narezat nejaky klacky a pak budu hodnotit. A mozna zkusim i voloupat nejakou tu rybu )) Kazdopadne diky za vase pripominky a tipy, svuj ucel to splnilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 16. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2014 kilo: no to nevim hele... já myslim že jsou to čínský seika 5 pekl76: ať dobře slouží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 16. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2014 12C27 - cinsky turbilon a S30V - seiko 5..a 154CM je jaky hodinkovy ekvivalent? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 17. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2014 To se zvrhne jako když se Rolex přirovnávaly k Reevovi :-D Z telefonu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 17. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2014 Rolex a Reeve je náhodou dobrý přirovnání S těma ocelema je to ale složitější, protože např. S30V od Benchmade je trochu jiná než S30V od CRK, mají jiné tepelné zpracování... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kilosunky Odesláno 17. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2014 (upraveno) To neviem, len mi to tak napadlo a bol to momentalny popud Do tohto by som sa naozaj nechcel pustat Edit: Ale ta S30V je (ak je dobre spracovana) aj huzevnata a aj tvrda - proste vydrzi dost a nestoji to majland (ako seiko 5) Upraveno 17. června 2014 uživatelem kilosunky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laurin Odesláno 17. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2014 S30V je vyborna ocel. Co som tak poskusal najlepsie (alebo jeden z naj) ju ma spracovanu Strider. Cena Stridera je uz ale priblizne rovnaka ako cena Sebenzy takze vlasne nic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 17. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2014 Materiálově to nejspíš srovnatelné je, ale stran povrchového zpracování a spasování, tzv. "fit & finish" je na tom Strider proti CRK asi jako ruský tank proti Bentley Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 17. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2014 Ja mam prakticke skusenosti s nasledujucimi ocelami: RWL: individualna vyroba, kalene vo vakuu, vydrzi to naozaj dlho ostre, reze to dobre a vsetko, vcetne kartonu a popruhov na paletach so skelenymi vlaknami, ale uz je na druhu stranu docela problem to bez "specialneho" vybavenia nabrusit S30V hlavne sebenza a nejake spyderca: bude na tom asi zhruba podobne ako ta RWL ale priznavam ze som jej oproti RWL nedaval zas taky zahul aby som to mohol uplne objektivne porovnat 154CM: vacsina od BM a jeden pevny od Gerberu,... moj subjektivny favorit pokial ide o EDC na bezne civilne pouzitie,... za dobru cenu podla mna hodne muziky, ostrie neudrzi tak dlho ako RWL, ale zase bez problemov brusitelna bezne dostupnymi brusitkami, najdolezitejsie je, ze som este nenarazil na vysloveny nepodarok, proste tvrdim ze tou ocelou sa neda nic pokazit, pravda pri nesetrnom zaobchadzani ma ostrie sklony sa vylamovat a pri paceni nie je problem ulomit spicku, to je dan za lepsiu tvrdost oproti 440 N690/440C najlacnejsia klasika, pouziva to kde kto a zavisi na tom ako sa majster kalic prave vyspal,... mal som kusy nadpriemerne, priemerne aj nevyhovujuce,... za tie peniaze su to vacsinou uchadzajuce noze,.... stalicou medzi nevyhovujucimi je podla mna Mikov, tam nie je problem narazit na blato, ktore sa hned zatupi, ale odmenou Vam zase bude, ze pri paceni ci pade na beton sa spica ohne ale neulomi a da sa ohnut nazad Za mna je stavkou na istotu nejake BM so 154CM z lacnejsich napr griptilian, na bezne pouzitie idealny nozik ktory reze a ked ho zatupite, nemusite byt majster brusic aby ste ho dostali spat do uspokojiveho stavu, + kartonobijcom by som poradil nech si kupia priemyselny orezavac s nahradnymi cepielkami Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 17. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2014 já akorát povídám, že tim kartonem ostří hodně trpí. Sekal jsem to z plezíru.Dobrý zhodnocení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhu4d Odesláno 18. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2014 Chlapi dnes som uzrel noze quartermaster a som milo prekvapeny. Vynikajuci design ( subjektivne ) 154ka ocel a celkom prijatelne ceny. Mate ich tu niekto? Maju dost siroku ponuku niektore az scifi designy ale zo 3-4 by som si z ich zbierky vybral... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 18. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2014 Nedávno byl na Knife v super stavu za 2700, chtěl jsem ho vzít ale nestihl jsem to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 18. června 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2014 ..Přijde mi, že si hlavou stejně nevyberu. Každá ocel má nějakou mouchu, jenom prostě nechci koupit uplnou sr**ku...A trochu to popoženu, protože se potřebuji celkem rychle rozhodnout. Dám sem pár linků a zkuste mi poradit. Buck, Böker, CRKT, Cold Steel, Kershaw, ZT Díky.Buck! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jungle Odesláno 18. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2014 Mozna strelim svou bm 710, zejtra dam fotky jestli bude zajem. Je to D2, brousenej na dmt kamenech a spyderko sharpmaker. Klip ma znamky noseni a na cepeli par vlasecnic... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 18. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2014 (upraveno) Dotaz na znalce, existuje nějaká alternativa k Sebenze, která je made in Germany? Upraveno 18. června 2014 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 18. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2014 To asi těžko. Jedině od nějakého nožíře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jungle Odesláno 18. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2014 K sebenze je dost alternativ, ale duvod made in germany? Mozna zkusit nejaky nemecky nozire, protoze i nemecke firmy (napr boker) vyrabeji v asii, ale to neni na skodu, treba taiwan je mezi spickou ve vyrobe nozu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se