Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Myslel jsem to tak, že poznat podle fotky zrovna čínskou ( to možná ) ale šmejdskou napodobeninu to umí opravdovej znalec.

Mimochodem jsi jedinej kdo něco takového tvrdí, tuhle kopii vlastní opravdu dost fandů nožů ( já se za odborníka nepovažuju ) a všichni byli velmi příjemě překvapeni kvalitou materialu/provedení. Samozřejmě uměrné ceně této šmejdské kopie.

Milý Qvído, měl jsem tento ,,nůž", kopii v ruce (samozřejmě, jak jde čas i velmi mnoho jiných nožů, převážně originálů), takže mi nečiní problém poznat ho fotce. Samozřejmě, Ti nechci kazit obchody, je možné, že se dost lidí spokojí, s touto hnusnou napodobeninou- fejkem, já mezi ně, ale nepatřím. Lepší, fotky tohoto fejku, jsou zde: http://www.aukro.cz/item531648957_gravitac...super_cena.html , prodejce tam uvádí, ,, Vynikající replika legendárního gravitačního nože používaného za II. světové války....", není to vynikající replika, jak je patrno, už jen z fotek na aukru, ale šmejd a ne druhoválčného grav. nože, ale grav. nože LL80, vyráběného od r. 1979, používaného v Bundeswehru(viz. výše). Neznáš, náhodou, toho prodejce z Aukra, je taky z Brandýsa, jako Ty? :notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Milý Qvído, měl jsem tento ,,nůž", kopii v ruce (samozřejmě, jak jde čas i velmi mnoho jiných nožů, převážně originálů), takže mi nečiní problém poznat ho fotce. Samozřejmě, Ti nechci kazit obchody, je možné, že se dost lidí spokojí, s touto hnusnou napodobeninou- fejkem, já mezi ně, ale nepatřím. Lepší, fotky tohoto fejku, jsou zde: http://www.aukro.cz/item531648957_gravitac...super_cena.html , prodejce tam uvádí, ,, Vynikající replika legendárního gravitačního nože používaného za II. světové války....", není to vynikající replika, jak je patrno, už jen z fotek na aukru, ale šmejd a ne druhoválčného grav. nože, ale grav. nože LL80, vyráběného od r. 1979, používaného v Bundeswehru(viz. výše). Neznáš, náhodou, toho prodejce z Aukra, je taky z Brandýsa, jako Ty? :notworthy:

Těch nožů jsem prodal k absolutni spokojenosti tolik že by jsi mi to nevěřil ;) některé už cca před rokem a lidi co si je tenkrát koupili mi píšou o další pro známé takže kvalitka, kdyby to byl takovej šmejd jak píšeš on by se určitě někdo ozval ne? Ono kdoví co jsi měl v ruce, nebo zase takovej odborník nebudeš, teoretik možná... ale těch je jako s*aček, jinak dík za reklamu a můžeš sem hodit zase nějaké moudra :thumbsup_anim:

edit: překlep

Upraveno uživatelem Qvido
Odkaz ke komentáři

Neviem jak kvalitny, ci nekvalitny ten noz na aukre je, zase berme to tak ze na nozi toho zas nie je tolko co pokazit a cinania dnes slusne zvladaju aj hustejsie veci nez noze......Takze je dost dobre mozne ze za tie peniaze ten noz stoji, kazdopadne ale to zvieratko na cepeli ani napis LL80 tam podla mna nemaju co hladat a v mojich ociach hodnotu toho noza skor znizuju.

Odkaz ke komentáři

Těch nožů jsem prodal k absolutni spokojenosti tolik že by jsi mi to nevěřil ;) některé už cca před rokem a lidi co si je tenkrát koupili mi píšou o další pro známé takže kvalitka, kdyby to byl takovej šmejd jak píšeš on by se určitě někdo ozval ne? Ono kdoví co jsi měl v ruce, nebo zase takovej odborník nebudeš, teoretik možná... ale těch je jako s*aček, jinak dík za reklamu a můžeš sem hodit zase nějaké moudra :thumbsup_anim:

Quido, nevím sice za kolik to prodáváš,ale měl jsem ho v ruce i jej brousil pro kamaráda a mohu ti říci jedíné -je to povl a šunt jak kvalitou použité oceli tak zpracováním :thumbsdown_anim::thumbsdown_anim: Nehledě na to, že s gravitačním nožem para jednotek z II váky to má společného asi tolik jako se středověkou misericordií- také to má ostří.

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Zavírák s čepelí 12 cm mi nepřipadá jako neškodná rybička, a pojistku Waffengesetz neřeší vůbec.

Edit: hrubka.

V tom zákoně, je uvedeno, : Nošení sečných a bodných zbraní, jednoručních nožů a nožů s pevnou čepelí s délkou čepele přes 12 cm je zakázáno. Pojistku, řeší: Messer mit einhändig feststellbarer Klinge = nože s jednoručně zajistitelnou čepelí, tak je podle zákona definován Einhandmesser- jednoruční nůž, výklad je tedy nejasný, může to být onehand, ale i zavírací nůž s pojistkou, záleží , jak si to německý polizei vyloží. Bodné zbraně= úplně nebo částečně broušené horní ostří. Do kategorie k nošení zakázaných patří i zde již zmiňovaný gravitační nůž.

Odkaz ke komentáři

Quido, nevím sice za kolik to prodáváš,ale měl jsem ho v ruce i jej brousil pro kamaráda a mohu ti říci jedíné -je to povl a šunt jak kvalitou použité oceli tak zpracováním :thumbsdown_anim::thumbsdown_anim: Nehledě na to, že s gravitačním nožem para jednotek z II váky to má společného asi tolik jako se středověkou misericordií- také to má ostří.

Z toho, co Kvído píše, jsem vyrozuměl, že tím prodejcem z Aukra, je zřejmě on sám? Takže 650,- Kč / kus. :suicide_anim:

Cca. za stejnou cenu, je možné zakoupit např. Ka-Bar Dozier, čepel z oceli AUS-8. http://www.noze-nuz.com/ka-bar/KA4062.php

:thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

V tom zákoně, je uvedeno, : Nošení sečných a bodných zbraní, jednoručních nožů a nožů s pevnou čepelí s délkou čepele přes 12 cm je zakázáno. Pojistku, řeší: Messer mit einhändig feststellbarer Klinge = nože s jednoručně zajistitelnou čepelí, tak je podle zákona definován Einhandmesser- jednoruční nůž, výklad je tedy nejasný, může to být onehand, ale i zavírací nůž s pojistkou, záleží , jak si to německý polizei vyloží. Bodné zbraně= úplně nebo částečně broušené horní ostří. Do kategorie k nošení zakázaných patří i zde již zmiňovaný gravitační nůž.

Je to vážně dost mlhavé, koukal jsem na německá fóra, a ani tam nemají jasno. Taky není jasné, jestli jsou zakázány Einhandmesser úplně, nebo pro ně platí to omezení 12 cm jako pro pevné nože. Ten gravitační nůž je jedna z mála světlých výjimek, u kterých je výklad bez debat. Nejjednodušší by asi mělo být odvolání se na účel, protože zákon zakazuje pouze nošení zbraní, takže třeba boxer, určený k likvidaci lidí, nepřipadá v úvahu, ale mačeta je ok, protože je primárně určena k likvidaci vegetace . Čili i kdyby bylo nošení Einhandmesseru jako zbraně zakázané, můžeš sebou nosit verzi Rettungsmesser, což je sice taky otvírák s pojistkou, ale zákonem zařazený jako nářadí a ne jako zbraň. Docela se jim ten zákon nepovedl, řekl bych :lol2: :death:

Odkaz ke komentáři

ja mozem pre pripadnych zaujemcov o original padaci noz doporucit:

http://www.army-shop.cz/index.php?action=i...ction=pricelist

noz dorazil rychlo a v poriadku... bol pouzivany tak ako je v popise uvedene a ostrie bolo neodbornym brusenim mierne ponicene ale nic s cim by som nedokazal zit..... pokial niekto vie kde zohnat orignal LL80 od E. budem rad ak sa o info podeli

Odkaz ke komentáři

ja mozem pre pripadnych zaujemcov o original padaci noz doporucit:

http://www.army-shop.cz/index.php?action=i...ction=pricelist

noz dorazil rychlo a v poriadku... bol pouzivany tak ako je v popise uvedene a ostrie bolo neodbornym brusenim mierne ponicene ale nic s cim by som nedokazal zit..... pokial niekto vie kde zohnat orignal LL80 od E. budem rad ak sa o info podeli

No, když ty chceš Eickhorna, kdyby stačil Herbertz LL80, tak, bych Ti seslal SZ, chtějí za něj 68,- éček. :speak_cool:

Odkaz ke komentáři

:clap: :D :lol2:

Odkaz ke komentáři

Je to vážně dost mlhavé, koukal jsem na německá fóra, a ani tam nemají jasno. Taky není jasné, jestli jsou zakázány Einhandmesser úplně, nebo pro ně platí to omezení 12 cm jako pro pevné nože. Ten gravitační nůž je jedna z mála světlých výjimek, u kterých je výklad bez debat. Nejjednodušší by asi mělo být odvolání se na účel, protože zákon zakazuje pouze nošení zbraní, takže třeba boxer, určený k likvidaci lidí, nepřipadá v úvahu, ale mačeta je ok, protože je primárně určena k likvidaci vegetace . Čili i kdyby bylo nošení Einhandmesseru jako zbraně zakázané, můžeš sebou nosit verzi Rettungsmesser, což je sice taky otvírák s pojistkou, ale zákonem zařazený jako nářadí a ne jako zbraň. Docela se jim ten zákon nepovedl, řekl bych :lol2: :death:

Kuriozně s mečem nebo sekerou chodit můžeš. :axehead:

Odkaz ke komentáři

post-3194-1232833280.jpg na Tebe!!!! :lol2:

Odkaz ke komentáři

S bandim jsme na srazu nakousli trosku tema noze, sam se v tom nevyznam vubec, co si myslite o tomhle? http://www.noze-nuz.com/spyderco/centofante4.php - chci nejakou peknou kudlu tak do 2000 CZK a nevim podle ceho vybirat, jediny co vim, ze nechci menit znacku, spyderco se mi z nejakeho tajneho duvodu libi :)

Odkaz ke komentáři

S bandim jsme na srazu nakousli trosku tema noze, sam se v tom nevyznam vubec, co si myslite o tomhle? http://www.noze-nuz.com/spyderco/centofante4.php - chci nejakou peknou kudlu tak do 2000 CZK a nevim podle ceho vybirat, jediny co vim, ze nechci menit znacku, spyderco se mi z nejakeho tajneho duvodu libi :)

Představ si tenhle nůž v ruce a jak s ním krájíš něco, např. na stole, bude to velký problém, kvůli úhlu náklonu nože při držení, budeš krájet jen malou částí špičky. Na pořezání lidí dobrý, ale na sváču-jídlo ne. B)

Odkaz ke komentáři

na svacu s prehladom staci Vnox ci jeho konkurencia kludne aj od mikova .... s tym otvoris pivo, vino ci majku a ak nezvolis prehnane velky exemplar budes s nim moct aj do nemecka

pokial chces predsa len nieco akcnejsie tak vyhadzovaky od mikova su podla mna dost muziky za rozumnu cenu

od SP by som si vybral nieco taketo

http://www.noze-nuz.com/spyderco/C122GP.php

ak uz by som teda musel

Odkaz ke komentáři

Spyderco, do 2 litrů, Tenacious (u paty čepele, je, sice malý nápis China, spyderco je tam vyrábí, nicméně, za cenu 998,-K je to perfektní nůž, linerlock, střenky G-10, ocel 8Cr13MoV :speak_cool: nebo Enduru 4( klasika, ale občas se vyskytne problém s vůlema a backlockem), obojí jsem měl, ale už nemám. :) Nebo centofante 3, nebo něco od Spyd.-Byrd?....

http://www.noze-nuz.com/spyderco/C122GP.php

http://www.noze-nuz.com/spyderco/endura4.php

http://www.noze-nuz.com/spyderco/centofante3.php

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...