filltos Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Jo Pokorny je TOP, Black uz menej,.... mam s nim hodne podobnu skusenost ako Simon.To by mě zajímalo jakou. 2 Wrch: taky jsem měl kdysi od Blacka kudlu, zrovna BSK1. Sice jsem na ní čekal skoro půl roku a ne 3 týdny jak mi Roman slíbil. Když jsem zjistil, že je v materiálu prasklina a ELMAX (18% Cr) rezne jak pi*a, jelikož to Roman brousil na stejnym pásu s nástrojovkou tak jsem ho prodal. Projel jsem na ní skoro čtyři litry. Roman se ke všemu vyjádřil negativně (jak by každej čekal, kdo ho zná), kudlu jsem prodal, Romana poslal doprdele a koupil Moru. Nejlepší kudla všech dob, do lesa, na ryby a tak dál..Prasklina by by měla bejt důvodem k reklamaci, co ti na to řek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Simon Alexander Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Ze to mam odbrousit dokud se ji nezbavim. To me pobavil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Ak Ta zaujimaju porobnosti tak SZ, ale v zkratke: dodal hodne pozde a nebol to ziaden zazrak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
antitomas Odesláno 5. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2017 Prosil bych o malou radu s výběrem. Nedávno jsem se přimotal k bouračce a byl problém se dostat do auta a pak přeřezat pásy. Měl jsem zrovna v autě firemní dárkový nůž (Solingen), sice dost ostrý, ale i tak mi to přišlo, že to trvalo věčnost.Tak mi došlo, že pokud bych se v podobné situaci ocitnul já, nechtěl bych to už znova pižlat něčím takovým. Na netu jsem našel rescue tool od Victorinoxu, který se mi docela zamlouvá. Máte s tím někdo zkušenost nebo poradíte něco jiného?Líbí se mi, že to umí fiknout pás, rozbít a vyřezat okno a ty nástroje se pak dají vyměnit. Omluvám se, ale nejde mi vložit odkaz, resp. nevím jak na to, vždy se mi vloží na začátek textu. Tak si zadejte do googlu "victorinox rescue tool" a uvidíte, o čem mluvím. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 5. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2017 U rezani pasu je ostrost (nebo se rika ostri?) noze jen polovina uspechu. Ten "rescue" nuz ti prida, kdyz moc, 10%. Ostry nuz je samo podminka, tupym to neuhryznes. Ale i s ostrym potrebujes techniku. Zkus pohledat na youtube nake video. Ono se to dost blbe popisuje, musis to videt (a hlavne vyzkouset, abys vedel jak na to...a ne jednou, stres je svina). Reze se to tak jako zesikma a nuz a pas by mely byt k sobe 90' (tvorit +). No video za tisic slov Rescue noze maji takovy forichrung, hacek, ale ani s nim to nejde uplne samo. Vzdy je dulezite ten pas co nejvic napnout a pak sikmo k sobe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 5. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2017 (upraveno) Victorinox rescue: https://www.youtube.com/watch?v=zApUSw0xsRY Upraveno 5. září 2017 uživatelem orol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sifon Odesláno 5. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2017 Gerber Hinderer Rescue http://cz.gerbergear.com/Tactical/Knives/Hinderer-Rescue-Knife_22-41534 Vozím v autě a zatím nemusel použít. Nemá ostrou špičku, má trhák na pásy a klíč na kyslíkovou láhev. V balení je i pár bitů do šroubováku a nástavec na jejich použití. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 5. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2017 (upraveno) Já mám Fox 447, asi bych ho možná i prodal... http://www.supra.cz/nuz-fox-447-sf-zachranarsky-cerveny-1-2499.html Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 5. září 2017 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wrch Odesláno 5. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2017 2Antitomas: Letherman OHT má na pásy řezák. Vše jde otevřít jednou rukou.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 6. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2017 Přesně jak píše Wrch - slušné multitooly mají i vhodné mělce vlnkovaté čepele a na rozdíl od "velmi jednoúčelového" Victorinox RescueTool a nebo Gerbera (otvírák na kyslíkové flašky bude pro zdejší kancldivery rozhodně "must have!" ) je upotřebíš i mimo bouračky.Co se funkčnosti týče, čínské polozubatice s tlustýma špičatýma Spyderco-zubama u kořene čepelky (Lion promine, ale ten Fox si o to přímo říká) sice vypadají hustokrutopřísně a při říznutí majiteli jistě napáchají ukrutná poranění - ale zrovna na pižlání cuckajících se nylonových pásů/lan IMHO bude lepší i nejbídnější zalamovací řezák. Pokud chcete v Antitomasem popsaných situacích "fungovat jako chlapi a pomoct", stačí mít u sebe libovolnej ostrej nůž a nebo multitool (pokud nemá nůžky, pižlání Vám i tak bude připadat jako věčnost) - protože v kastlíku řádně zaparkovaného zamčeného auta a nebo doma vystavený ve vitrínce Vám sebelepší "Rescue zázrak" bude k prdu. A notoričtí záchranáři (které netankují banality typu krájení chleba/buřta) nechť následují Ivana Leláka a jeho nekompromisní Raptor-nůžky!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 6. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2017 Ten "zalamovací řezák" jak píšeš je právě skovanej na druhý straně toho nože jak je tam to žlutý... Značka je italská, ale za dvojku to asi soustružit nebudou... Ty Raptor nůžky bych na tom pásu zkusil, ty na multitoolu by se myslim nechytaly... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbuddy Odesláno 6. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2017 Nestačil jsem to napsat, předřečníci to píšou správně. Již od Leathermanu PSTII mají Leathermany i zubaté čepele. Taková přes 8 cm dlouhá čepel ST300 by se určitě chytala. Já ve schránce pod sedadlem řidiče vozím Supertool, ten také stačí .-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sifon Odesláno 6. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2017 No dobře. Multitool je fajn, ale nějak u všech postrádám hrot na sklo, když už to má být rescue. Ten trhák na pásy se taky používá na hadry, protože třeba nožem párat nohavici nebo rukáv je docela nebezpežný. Zkoušel jsem to na starejch džínách a je to na jeden tah až u pasu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pciza Odesláno 6. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2017 Ahoj. Chci si pořídit novej zavírá k. Líbí se mi HT-2 od Mr. Blade.Nějaké zkušenosti? Díky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomi06 Odesláno 6. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2017 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Lacná pomôcka za pár peňazí a 100% funkčná, mám odskúšané..prvý krát som to videl u požiarnikov a nič lepšie za také peniaze nezoženieš Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kilosunky Odesláno 6. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2017 Keď už nejakú rescue kľúčenku, tak aj s hrotom na sklo.. https://www.baterky-noze.sk/klucenky/23850-resqme-keychain-rescue-tool-lh03.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 6. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2017 No dobře. Multitool je fajn, ale nějak u všech postrádám hrot na sklo, když už to má být rescue. Ten trhák na pásy se taky používá na hadry, protože třeba nožem párat nohavici nebo rukáv je docela nebezpežný. Zkoušel jsem to na starejch džínách a je to na jeden tah až u pasu.No, myslim ze so Supertoolom ti hrot na sklo netreba. Proste s nim o to sklo drbnes . A ak to sklo bude odolne (ako napr na A8) tak ti nepomoze ani hrot. Ohladom strihania oblecenia - myslim ze Ivan to spominal v teme Multifunkcne klieste - ten rezak sa na zahyboch oblecenia alebo opasku vraj rad zasekava - tam su asi naozaj top tie noznice od Leathermana. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 6. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2017 Před 8 rokama u nás chytli a odsoudili jednoho "slušného chlapce z blízké vesnice", co si peníze na fet vydělával rozbíjením výloh obchodů a vybíjením oken u aut (bohužel včetně mého), pochopitelně s následnou vykrádačkou, s celkovou škodou paradoxně menší než na rozbitém skle. A na celou tu "práci" mu stačil starý plochý šroubovák narex v ceně 40 Kč, který mu byl rozsudkem zkonfiskován. Fakt si tu ještě někdo myslíte že na rozbití "bezpečnostního" (=snadno tříštivého) okna v autě potřebujete extra specializovaný nástroj s wolframovým hrotem na vystřelovacím péru? To si za ušetřený peníz k reflexní vestě radši přikupte obyčejné rukavice, ať pak případného zachraňovaného nezasviníte vlastní krví... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 6. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2017 (upraveno) Tak on člověk běžně nosí v kapse šroubovák... Jak jsi psal že je důležité mít danou vec u sebe... http://s.aliexpress.com/mIbuMnmE .... To je ta vec z odkazu za 14 ? Upraveno 6. září 2017 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
antitomas Odesláno 6. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2017 Už teď lituju, že jsem sem zase lezl, dopadne to jak s hodinkama. Nejdřív byl finální budget 10tis., pak jsem našel chronomag a dneska mám na ruce Tissot T-touch expert solar II a k tomu jsem ještě vzal Certiny DS Podium... Našel jsem v Brně obchod kapesni-noze.cz, vypadá to na hodně velký výběr, tak se tam po něčem podívám. Rescue Tool je asi opravdu hodně jednoúčelová záležitost, mrknu na něco, co víc využiju. Určitě chci na noži hrot, mám na autě laminovaný okna a to už je trochu víc práce s rozbitím, s klasickým oknem si to poradí bez problémů.Díky všem za rady, tipy a hlavně rozšíření obzorů... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se