Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

2Shewcza: Podobný "emersoní" háček mám na Matriarchu 2 a funguje překvapivě dobře - po vytažení z kapsy už je nůž v polootevřeném stavu, takže žádné hledání díry nebo kolíku, stačí lehce švihnout a je otevřeno/zajištěno. Akorát to chce solidní gatě a ne tesil, vexlácké šusťáky a nebo somrácké teplášky, jinak budeš mít po pár vytaženích dodraný lem kapsy (a sražení hran je na úkor funkčnosti).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

Všetky čo si si vybral sú ok, ale každý je vlastne iný... možno to bude znieť divne, ale z týchto štyroch na denné nosenie by som si ako prvý vybral Kershaw a ako druhý Mcusta. Každopádne Mcusta má výhodu v tom, že je ľahšia a tým asi viac vhodnejšia na denné nosenie, ale je to o zvyku :-) CRKT určite nie, dizajnovo ok, ale praktickosť podľa mňa nulová a ZTčko skôr na outdoor...

Ak by si veľmi silno chcel tu Mcustu tak mi napíš :lol2:

Já bych zájem měl... Mám napsat SZ ? :-))
Odesláno

Už několik let nosím deně Buck vantage a naprostá spkojenost. V riflích o něm nevím a vzhledem ke klipu, který je umístěn až u vrchu , z kapsy vůbec nevyčnívá. Po zhlédnutí odkazů bych bral jako plnohodnotnou variantu ten Kershaw. I když možná trochu těžší, (nemůžu porovnat) ale příjemnej bude v kapse zrovna jako Buck. Asi si udělám radost a přikoupím.

Odesláno

Už několik let nosim Spyderco. Nebo Spyderco. Nebo Spyderco.. a připadají mi v pohodě pro každou příležitost :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Díky za reakce pánové, abych byl upřímný, dlouhodobě se mi líbí výrobky od ZT. Tady z těchto je mým hlavním favoritem Kershaw, který mi přijde dost podobný a je za super prachy, ale to je to co mě hlodá v makovici. Jakto, že v podstatě stejné nože s podobnými parametry se cenově liší o tisíce korun? Je to jen o značce? Pokud Kershaw není žádný shit, mám asi rozhodnuto, jen mi přijde, že je prostě až nebývale levný a raději si připlatím za kvalitu, ale né zase pokud je to zcela zbytečné.

ZT801 je super, ale nenašel jsem ho nikde nový.

Ta 0450 jak zmiňoval Maxel je už takový subtilní, mám celkem velké dlaně, proto už neuvažuji ani o té Mcustě, ačkoliv se mi moc líbí.

AndyAaron: máš pravdu Ondro, díky za dobrou poznámku, úplně jsem si vzpomněl, jak jsem vždycky čistil ten Leatherman skeletool a to už nechci podstupovat.

Tenhle konkrétní Kershaw je vyráběný v Číně. Proto není nijak extra drahý. Pokud by ho vyráběli v USA, viděl bych to na minimálně 500-1.000 Kč navrch.

Pokud je mi známo, tak ZT je prémiová značka vyráběná stejným výrobcem jako Kershaw (KAI Group). A protože prémiová a vyráběná v USA ve spolupráci s nožíři, jsou ty nože prostě dražší.

CRKT je Čína každým coulem. A na rozdíl od Kershaw jsem na jejich adresu nic moc dobrého neslyšel. Levný šunt. Design vítězí nad kvalitou.

No, a Mcusta se vyrábí v Japonsku, takže tam je ta cena rovněž pochopitelná. A kvality bych se rozhodně nebál.

Pokud se v něčem pletu, zajisté mne tu někdo rád opraví či doplní.

Odesláno

Hezké! Jen mi tam chybí nějaké... Spyderco :P

(PS: kdybys prodával, vzal bych Delicu 4)

Sice mám ještě dvě poličky, které jsem nevyfotil, ale Delicu 4 tam bohužel nemám ani jednu :-)

Odesláno

Tak jsem po šesti letech pátrání konečně sehnal vytoužený nůž pro manželku. Limitovaná edice 1000 ks a maximální spokojenost. Jen trochu chybí klip na nošení... SOG Stingray Mother of pearl. Omlouvám se za kvalitu mobilofotek a je na rukojeti ještě folie...

Odesláno

Už několik let nosim Spyderco. Nebo Spyderco. Nebo Spyderco.. a připadají mi v pohodě pro každou příležitost :-)

Twlé! :eek:  A to jsem si myslel, že s těmi pár kousky nožů, co mám doma jsem přenožovanej. :lol2:

Odesláno

Hodinek a nožů není nikdy dost :-) Každá příležitost si žádá své :-)

Odesláno

CRKT je Čína každým coulem. A na rozdíl od Kershaw jsem na jejich adresu nic moc dobrého neslyšel. Levný šunt. Design vítězí nad kvalitou.

Pokud se v něčem pletu, zajisté mne tu někdo rád opraví či doplní.

CRKT i Kershaw jsou vyráběny v Číně, co se týká kvality, tak jsou podle mě srovnatelné - obojí za dobrou cenu dobrá kvalita.

Od obou výrobců mám pár nožů a tak mám srovnání.

Odesláno

CRKT i Kershaw jsou vyráběny v Číně, co se týká kvality, tak jsou podle mě srovnatelné - obojí za dobrou cenu dobrá kvalita.

Od obou výrobců mám pár nožů a tak mám srovnání.

Ja mam kershaw vyrobeny v usa.
Odesláno

A čo moja salotka USA či China ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...