igor261069 Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 Co byste doporučili na broušení nože? Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 @igor261069 Pokud jsi jen obyčejný Franta uživatel a nehodláš to nějak extra řešit, tak za mě je ideální Spyderco Sharpmaker. Skladné, praktické, snadno přenosné, nabrousíš s tím i ledacos jiného než nože a zvládne jej používat i úplné nemehlo. Už ho mám doma roky a jsem s ním nadmíru spokojen. Navíc k tomu dostaneš i CD s video návody jak brousit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 před 18 minutami, LukeD napsal: Nepleteš, mám. A až doteď jsem vůbec netušil, že je na něm jiný výbrus než na ostatních. Takže díky za rozšíření obzorů. Mimochodem, nejsem žádný extra expert. V čem spočívá rozdíl mezi plochým a dutým výbrusem, resp. jak se to projevuje v praxi při běžném používání? Je to opravdu znát? Dutý výbrus se nejčastěji vyskytuje na loveckých nožích. Krásně proniká do masa, kůže apod. Čepel u dutého výbrusu ale není tolik odolná v oblasti ostří. Při zabrání do tvrdšího materiálu hrozí - např. oproti plochému - vyšší riziko vylomení. Samozřejmě záleží na podobě konkrétního dutého výbrusu. Viz třeba jeden z mých nožíků níže, kde je dutý výbrus docela do tenka. Naplno zaříznout do kůrky čerstvého chleba bych se už bál (do tvrdého chleba nemluvě): Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 @walter10 Díky moc za vysvětlení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noro.svk Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 před 24 minutami, LukeD napsal: @igor261069 Pokud jsi jen obyčejný Franta uživatel a nehodláš to nějak extra řešit, tak za mě je ideální Spyderco Sharpmaker. Skladné, praktické, snadno přenosné, nabrousíš s tím i ledacos jiného než nože a zvládne jej používat i úplné nemehlo. Už ho mám doma roky a jsem s ním nadmíru spokojen. Navíc k tomu dostaneš i CD s video návody jak brousit. Odporúčam aj ja, mám používam , dajú sa knemu dokúpiť aj diamantové brúsky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
igor261069 Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 Díky, vypadá to, že bych to mohl zvládnout i já Franta Předpokládám, že s tím půjdebez problémů brousit i kuchyňské nože. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noro.svk Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 Kuchynske nože ,ak máš z lepšej oceli tak ano, ak z nejakej mekej , ako nože KDS ,kup si v Ikei tuto brusku, mne sa osvedčila ,žena si vie sama nabrusiť nože. Meká ocel len tie spyderco brusky maže ,otiera sa, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
igor261069 Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Oplt Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 před 1 hodinou, noro.svk napsal: Kuchynske nože ,ak máš z lepšej oceli tak ano, ak z nejakej mekej , ako nože KDS ,kup si v Ikei tuto brusku, mne sa osvedčila ,žena si vie sama nabrusiť nože. Meká ocel len tie spyderco brusky maže ,otiera sa, No fuj. Tohle jen prasí nože. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 Tak,tak, nauč se nože nabrousit, dobrý brusný systém má Vojta ( Nick Mydlinka) .Hoďte někdo fotku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 Odpolední vycházka s “Dark série Uncovským” Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noro.svk Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 před 2 hodinami, igor261069 napsal: Díky. Spyderco brusná sada Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noro.svk Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 před 33 minutami, Oplt napsal: No fuj. Tohle jen prasí nože. To je na lacné kuchynské nože, je to Keramická bruska z IKEI, nie ako tie staré brusky čo boli dakedy za totáča . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 https://m.facebook.com/mydlinkaTM/posts/1695971403981667?locale2=cs_CZ Udělám Vojtovi reklamu sám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Oplt Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 (upraveno) To je na lacné kuchynské nože, je to Keramická bruska z IKEI........ Já vím co to je. Nic to nemění na mém názoru, že to kurví nože. Upraveno 29. listopadu 2020 uživatelem Oplt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 To je na lacné kuchynské nože, je to Keramická bruska z IKEI........ Já vím co to je. Nic to nemění na mém názoru, že to kurví nože.Na oziveni ostri nekvalitnich nozunje to ok. A kdyz to uz nejde ani tim, musi se holt nabrousit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 (upraveno) Před hodinou, bohus76 napsal: https://m.facebook.com/mydlinkaTM/posts/1695971403981667?locale2=cs_CZ Udělám Vojtovi reklamu sám No nevím, pokládám se za technicky celkem zdatného člověka, ale vzhledem k tomu, že ty sofistikované brusné systémy neznám, tak mě ty dvě fotky neříkají nic. Ale už vím, kdo mi to erudovaně nabrousí ... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Díky všem, kteří se mi snažili poradit. Nakonec jsem zůstal u svého favorita: Přijde mi nejelegantnější a nejvíce skladný. Poroti Dividendu u mě zabodoval menším výstupkem pro otevření a menší šířkou. Spiderko je na mě také zbytečně široké: Až mi přijde, a dostanu ho pod strom, tak se tu pochlubím a smažu si odkazy na toto vlákno. Vím, jak to skončilo s hodinkama, kdy jsem si na Chronomagu chtěl pouze něco zjistit ... Upraveno 29. listopadu 2020 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 Pozdě, pozdě.... už v tom zase lítáš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 před 21 minutami, Vit napsal: No nevím, pokládám se za technicky celkem zdatného člověka, ale vzhledem k tomu, že ty sofistikované brusné systémy neznám, tak mě ty dvě fotky neříkají nic. Ale už vím, kdo mi to erudovaně nabrousí ... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Díky všem, kteří se mi snažili poradit. Nakonec jsem zůstal u svého favorita: Přijde mi nejelegantnější a nejvíce skladný. Poroti Dividendu u mě zabodoval menším výstupkem pro otevření a menší šířkou. Spiderko je na mě také zbytečně široké: Až mi přijde, a dostanu ho pod strom, tak se tu pochlubím a smažu si odkazy na toto vlákno. Vím, jak to skončilo s hodinkama, kdy jsem si na Chronomagu chtěl pouze něco zjistit ... Myslím, že budeš spokojenej. Chvíli ;-). JInak si myslím, že dobrá volba, akorát si nejsem jiste,j že menší ploutev musí být výhoda, ale uvidíš. O tom broušení se toho tu napsalo dost, já tu klemu od Vojty mám taky, je to vlastně takovej upgrade brusný sady od Lanskyho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noro.svk Odesláno 29. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2020 před 22 minutami, Vit napsal: No nevím, pokládám se za technicky celkem zdatného člověka, ale vzhledem k tomu, že ty sofistikované brusné systémy neznám, tak mě ty dvě fotky neříkají nic. Ale už vím, kdo mi to erudovaně nabrousí ... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Díky všem, kteří se mi snažili poradit. Nakonec jsem zůstal u svého favorita: Přijde mi nejelegantnější a nejvíce skladný. Pozri ešte CRKT Swindle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se