Jump to content

Nože

Jeremy

Recommended Posts

před 2 hodinami, Strocek napsal:

Já nejsem v oblasti kudel nějakej mazák, ale smysl některých nožů mi regulérně uniká a tenhle je jeden z nich :default_smile:

neck, otevres s tim pivo i kdyz sedis v aute a nemusis si vykroutit kapsu, legalni v DE, pristupny furt a hned. Jakmile si clovek zvykne to mit na krku tak mu pak neco chybi kdyz ho nema (jak s hodinkama), izula bez strenky byl jeden z nejpraktictejsich nozu co jsem mel.

Magnacut by tuhle tridu nozu mel posunout jeste o dost dal, budou tenci a ostri se nebude vylamovat, tedy jeste lehci a funkcnejsi.

Edited by zceyee
  • Upvote 2

Nosim leathermana v pouzdře a nemám v autě problém :default_wink:, ale voproti kudle na krku to pořád bude slabý, to je jasný. Jestli to fakt nosíš furt na krku, tak pak beru zpět a už je mi to jasný. Já myslel, že se to válí někde v kapce :default_smile:

Je to doma. Rychlá fotka. Je to můj první lepší nůž v životě a je to fajn. Proti tomu co jsem znal je to úplně jiná liga. Hezky to chodí, nic se nevyklá a hlavně to řeže. Zkoušel jsem ho do kapsy a ani jsem o něm nevěděl. A ta barva je jiná než se zdá na webu. Tam to vypadá dost oranžově ale ve skutečnosti to je spíš takové cihlové. No v reálu se mi líbí ta barva víc než na produktové fotce.

IMG_20241018_200447523.jpg

IMG_20241018_200505820.jpg

V 17. 10. 2024 v 20:57, filltos napsal:

Hele, nahradil mi úplně zavírák. To co potřebuju hravě zvládnu s tímhle, navíc se o dost líp čistí.

Přesně moje zkušenost po 13 letech s tříprsťákem od Želvy, nosím ho v batohu či kapse a zcela mne vyléčil z kupování zavíráků :D

1000004410.thumb.jpg.1ea637570ce2adb2569e69e1007188a5.jpg

• Like 1

Je tam sice několik nepřesností v terminologii (asi vzniklých překladem do češtiny), ale jinak fajn reportáž z Victorinox Store v Ženevě.

https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/cestovani/ikonicky-svycarsky-nozik-mel-v-kapse-i-neil-armstrong-v-zeneve-si-ho-muzete_2410271432_kvr

Čus, kdyby jste si měli vybrat z těchto dvou kusů, co by jste vybrali a proč. Respektive vítám spíš osobní zkušenost než dojem. Jde o fakt malý nožík, který můžu mít téměř vždy u sebe. Díky 

- Bestech TULIP 14C28N, Satin+stonewash, Black G10 BG38A

- CIVIVI Ki-V Black G10/Black Stonewash C2108B

Screenshot_20241104-213004.png

Screenshot_20241104-212809.png

před 11 hodinami, papun napsal:

Čus, kdyby jste si měli vybrat z těchto dvou kusů, co by jste vybrali a proč. Respektive vítám spíš osobní zkušenost než dojem. Jde o fakt malý nožík, který můžu mít téměř vždy u sebe. Díky 

- Bestech TULIP 14C28N, Satin+stonewash, Black G10 BG38A

- CIVIVI Ki-V Black G10/Black Stonewash C2108B

Si myslím, že moc osobní zkušeností s takovejma prckama tady nenabereš, ale buhví..

Já nedávno kupoval Pro-Tech Runt 5, s délkou 130mm a kratší bych asi už nezvlád. A to teda nemám nějak velký ruce. Ty tvoje maj jen 100mm. Brousím na KMFS sadě a ten Bestech bych tam asi ani neupnul kvůli tvaru čepele.

Tak jen spíš takovej osobní dojem, kterej si vlastně nechtěl :D

Myslím, že Civivi tu někdo má. Jako teoreticky to můžu nahradit nějakým pidi Victorinoxem. Jenomže ty nemají sponu a to mi vadí. Jde fakt o to mít v kapse něco čím si otevřu balík z pošty a podobné banální úkoly.

před 12 minutami, papun napsal:

Myslím, že Civivi tu někdo má. Jako teoreticky to můžu nahradit nějakým pidi Victorinoxem. Jenomže ty nemají sponu a to mi vadí. Jde fakt o to mít v kapse něco čím si otevřu balík z pošty a podobné banální úkoly.

…tak balík z pošty jde otevřít i klíčem od Fabky🤷🏻‍♂️ Taky se hezky vejde do nákupních vozíků (mince nebo žetony v kapsách nenosím, nůž často také ne; ale klíče mám u sebe vždy). Mám pro ten účel na kroužku jeden speciální😉 Sorry za off topic 😇