Bukoowsky Odesláno 30. ledna Nahlásit Odesláno 30. ledna před 10 hodinami, financ napsal: Po šesti letech společného soužití potřeboval pořádný lázně, které na jedničku zvládnul Mydlinka. Dekuju Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Boží! Nádherný, superjednoduchý a elegantní kousek.... 1 1
peter48 Odesláno 1. února Nahlásit Odesláno 1. února Môj najnovší prírastok Victorinox EVOKE Al. -velky v Akcii za 81 e , hneď som ho nabrúsil Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
peter48 Odesláno 1. února Nahlásit Odesláno 1. února V 8. 12. 2025 v 21:49, Pozorovatel napsal: Naprosto souhlasím s oběma. Třeba u Ganzo atd. je dost nožů, co něco kopírují (čínská klasika), proto jsem tu předtím dal takový, co je originál. I to oni umí, když chtějí. Co se výdrže týče, tak jsem jenom reagoval na příspěvek výše, Dozier vs RAT (kupodivu i ten Dozier vydrží víc, než se na první pohled zdá). Já jsem chtěl něco exkluzivního, proto mám hlavně na mazlení tuhle limitku https://www.moskito.cz/produkt/zaviraci-nuz-weknife-4/ Pokud je mi známo, tak nekopíruje nic. Je to originální design Jinak Kershaw Shuffle II byl první zavírák, který ode mne dostal starší syn. Už ani nevím, kolik mu bylo, možná tak deset Taky mám tu značku rád Ano GANZO ma lacne a dobre nožiky , ale musiš byt na ne nenaročny, vypracovanie nie je TOP, dyku GANZO Knife G8012-OR som kupil za 21.- e , a maly tiez tak za dvadcku a ta ma ocel D2 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
watchboy Odesláno 7. února Nahlásit Odesláno 7. února Dovolím si přispět svou troškou do mlýna zdá se, že jsem konečně našel svoje golden trio na všechny příležitosti a teď už se mužu odebrat do nožířského duchodu. Zjistil jsem, že vlastně nic “lepšího” nepotřebuju a kromě multitoolových vnoxú mám už jen toto a stačí to Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2 1 4
lamizol Odesláno 10. února Nahlásit Odesláno 10. února Dobře si vedl chlapec při krájení "kávového zrna" Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 1
Bukoowsky Odesláno 10. února Nahlásit Odesláno 10. února já si minulý týden krásně povodil pracanta...to je pak práce radost Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
nickolas Odesláno 20. února Nahlásit Odesláno 20. února (upraveno) Nechlastejte s telefonem v ruce! Objednáno… https://fallkniven.se/en/knife/f1xb-elmax/?srsltid=AfmBOooiOz_AGB730BeOSM_70FjeTbr1eoCdbudnkubJqSzLxvqc-tjW Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. IMG_0019.webp Upraveno 20. února uživatelem nickolas 4 2
Bukoowsky Odesláno 20. února Nahlásit Odesláno 20. února (upraveno) před 12 minutami, nickolas napsal: Nechlastejte s telefonem v ruce! Objednáno… https://fallkniven.se/en/knife/f1xb-elmax/?srsltid=AfmBOooiOz_AGB730BeOSM_70FjeTbr1eoCdbudnkubJqSzLxvqc-tjW Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Fallkniveny jsou naprosto boží...za ta hnusná pouzdra bych je vykostil, nicméně - ty nože za to stojí A kydex nebo kůži si uděláš obratem...Já ulítávám na S1 PRO, ten asi budu muset časem zajistit, byť ho absolutně nepotřebuju. Ale proto tu nejsme, že? Upraveno 20. února uživatelem Bukoowsky
nickolas Odesláno 20. února Nahlásit Odesláno 20. února Jo, to pouzdro je takové…no, nechme to být V Ostravě je kydexová firma, nebo kůže jak říkáš. Uvidím. Fallkniven miluju už dlouho. A F1 doporučuje i Kulhánek, takže není co řešit
Pozorovatel Odesláno 21. února Nahlásit Odesláno 21. února @nickolas mužů poprosit o tip na tu kydex firmu v OV. Díky
nickolas Odesláno 21. února Nahlásit Odesláno 21. února Jasne, hned jak ji najdu Někdo mi o ní říkal, ale jméno si nepamatuju, takže budu hledat 1
Kasprik Odesláno 21. února Nahlásit Odesláno 21. února S tím Fallknivenem bych byl hodně opatrný. Zas takový zázrak to nebude.
Bukoowsky Odesláno 22. února Nahlásit Odesláno 22. února před 7 hodinami, Kasprik napsal: S tím Fallknivenem bych byl hodně opatrný. Zas takový zázrak to nebude. A to já bych byl zase úplně v klidu...obecné hodnocení těch nožů je vynikající, co se týče materiálu a mikro-štípání. VG-10 je velice odolná ocel, co se týče používání v 90% případů, na které typicky využíváme takový nůž, odolnost proti vlhku a hnusu je extrémní a ano, při kontaktu s kameny, parohy atd. se může projevit výše zmíněný efekt. Ale upřímně - tak jako to je v jiných odvětvích, ani tady neexistuje ideální nůž na všechny typy prací a s ocelí tohoto typu nebudu sekat parohy a podobné kraviny 8-) Když chci sekat, beru si masivní čepele z pružinových ocelí, kde ovšem ani tak nelze vyloučit vznik tu a tam nějakého zubu, jen se prostě nebudou odlamovat...ale tohle je za mě torture test, kde je týpek překvapený, že na tvrdé nerez oceli při štípání/kontaktu s rohovinou vznikají zuby - za mě špatně nastavené očekávání. 5
cali Odesláno 22. února Nahlásit Odesláno 22. února (upraveno) Ja F nevyhladavam, no dva kusy sa ku mne postupom casu dostali vymenou (A1, A2). Nejake stiepanie ostria a tak som teda nezazil, ale nijak moc u mna zabrat nedostali. Ak mam povedat svoj nazor tak tie noze su proste na normalne pouzitie jednoducho neprakticke. Aj take DV2 o Kizlyaru, co je v podstate uz taky maly mec, ma o dost praktickejsiu prijemnejsiu cepel a vybrus nez A1. A2 potom posobi v ruke ako z jednej strany nabrusene pacidlo. Jedine cim to cele F v minulosti trochu zachranovali (a to ich podla mna vo sovojej dobe aj preslavilo) bola ta ocel, ta bola v porovnani s inymi vacsimi nozmi na tom jadre o dost tvrdsia a ked sa nabrusila vydrzala vazne dlhsie ostra. Pisem v minulosti, lebo dnes uz nie je vobec tazke zohnat velky noz s lepsou ocelou a tak podla mna F uz dnes nevynika za tie peniaze vobec nicim. Neviem ako mensie noze od F, tam je to mozno lepsie, ale tie moje dva su prsote hrube a tazke kopyta a jedine co je s nimi relativne prijemne (oproti ostatnym podobne velkym nozom) je prave to sekanie na kotre je ale primarne urcena sekera, ako kolegovia spravne pisu vyssie. Upraveno 22. února uživatelem cali
Rybkin Odesláno středa v 14:57 Nahlásit Odesláno středa v 14:57 V 22. 2. 2026 v 7:43, Bukoowsky napsal: A to já bych byl zase úplně v klidu...obecné hodnocení těch nožů je vynikající, co se týče materiálu a mikro-štípání. VG-10 je velice odolná ocel, co se týče používání v 90% případů, na které typicky využíváme takový nůž, odolnost proti vlhku a hnusu je extrémní a ano, při kontaktu s kameny, parohy atd. se může projevit výše zmíněný efekt. Ale upřímně - tak jako to je v jiných odvětvích, ani tady neexistuje ideální nůž na všechny typy prací a s ocelí tohoto typu nebudu sekat parohy a podobné kraviny 8-) Když chci sekat, beru si masivní čepele z pružinových ocelí, kde ovšem ani tak nelze vyloučit vznik tu a tam nějakého zubu, jen se prostě nebudou odlamovat...ale tohle je za mě torture test, kde je týpek překvapený, že na tvrdé nerez oceli při štípání/kontaktu s rohovinou vznikají zuby - za mě špatně nastavené očekávání. Mám F2 z VG10 a používám ho na to, na co je určený, čili na zpracování ryb, občas na potraviny a ten nůž je samej zub, materiál je asi nějak špatně zakalenej a ostří se vylamuje i při špatném pohledu. Už bych si nůž od nich nekoupil. 1
salámek Odesláno středa v 18:08 Nahlásit Odesláno středa v 18:08 Mám starou F1 z lam VG10 a s vylamováním ostří jsem nikdy neměl problém a to už má něco za sebou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
nickolas Odesláno středa v 18:58 Nahlásit Odesláno středa v 18:58 Fešák je doma! Do ruky akorát, krasavec, máme radost Vincente Parohům se pokusím vyhnout Origo pouzdro…úplně debilní není, ale chce to zvyk. Uvidíme jak se bude chovat na opasku. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
Bukoowsky Odesláno středa v 22:09 Nahlásit Odesláno středa v 22:09 před 7 hodinami, Rybkin napsal: Mám F2 z VG10 a používám ho na to, na co je určený, čili na zpracování ryb, občas na potraviny a ten nůž je samej zub, materiál je asi nějak špatně zakalenej a ostří se vylamuje i při špatném pohledu. Už bych si nůž od nich nekoupil. Nechci zpochybňovat cizí zkušenost a hodnotit způsob používání, to mi nepřísluší Měl jsem Fallk nožů několik a nevybavuju si, že by kdy měly zub....používal jsem je na normální práci, primárně řezání, nikdy jsem s nimi neštípal sukovitá polena ani kosti....čímž neříkám, že to není možné, jen je tam ta pravděpodobnost zubu větší...tak pak přebrousit a vyřízeno. Ale nejsem prodejce, jen říkám že je mám rád a vím proč je mám rád
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se