Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jo, Na Knejpě. Je to takova chatka kde si muzes dat lahvace,banan,tatranku... Dal uz je zakaz vjezdu...

Mira Tapatalk

Odesláno

Pánové díky za rady, 34 z. mi bylo také doporučeno z jiného zdroje a faktem je, že to chce vyzkoušet. Zdvihy 100/100 pro mě ideální. Na značce nelpím, už vůbec ne na Spešlu, to byla jen startovací idea ... toho Canyona (LUX) zkusím projet a uvidíme.

Canyon dneska začal vyprodavat

https://www.canyon.com/cs/specials/end-of-season-sale/mtb-gravity/#filter=TOPSELLER&series=

Odesláno

No u Canyonu je hlavně 3x ročně výprodej a pak se dá dostat na dobrou cenu na kterou u konkurence nenarazíš. Navíc vše máš na jednom místě a nemusíš prohlížet x obchodů kde maj co a za kolik.

Když se podíváš na odkaz od moco, tak mě ty slevy nepřijdou nějak super... Sám jsem chtěl canyon z druhé ruky, poměr cena/výkon ke dobrej, ale sleva 6-10 tisíc mi nepřijde jako nic moc extra... U kola za 180 je to výsměch... Podívej se jak Tomas_2002 vybíral ghosta...

Odesláno

Jo, je treba resit vahu. Pokud to cloveka trochu bavi, stejne bude upgradovat, ja uz mam riditka renthal, teleskop fox kashima atd. A po sezone jdu do sram eagle, uz me ten presmykac sere ;-). Ale s tezkym ramem udelas hovno. Kolega z prace se kterym jezdim si koupil v Raichu Bergamonta, protoze mel vyssi radu osazeni nez muj Scott, ale zapomel uvazit, ze i kdyz ma hybridni ram, stejne to kolo vazi pres 14 kilo. A kazdy pulkilo je do kopce hodne znat. Vysledek je ze s prehazovanim ani brzdenim nemame ani jeden potize, ale on breci ze nestiha. Koupil si k tomu holt i hardtaila aby stihal kdyz se nejede tezky teren, protoze si nemuze zamknout zadni stavbu... (Mimochodem twinlock od Scotta se tremi urovnemi odpruzeni je genialni, hardtaila nepotrebuju, mam dve kola v jednom. Neveril bych ze to bude tak efektivne a spolehlive fungovat).

Twl, ted mluvim jako dealer Scotta, to fakt nejsem... :-)))

Odesláno

Varjag, ten HT am/enduro bike je uplne neco jineho... Mam kolo s DW linkem a asi vis jak to funguje, kdyz chci zadek se nehne, a efektivita slapani obrovska, ale na tom hardtailu je to proste jinak. Za me musim rict, ze je s tim o hodne vetsi prca, nadres se vic a vic to ,,boli´´ ( rany na kolena, kotniky :) ), ale bavis se furt, i na vecech o kterych na fullu nevis. A treba rozbitej sjezd, sutry, koreny pod brzdou to je mazec :)

Odesláno

Jo, je treba resit vahu. Pokud to cloveka trochu bavi, stejne bude upgradovat, ja uz mam riditka renthal, teleskop fox kashima atd. A po sezone jdu do sram eagle, uz me ten presmykac sere ;-). Ale s tezkym ramem udelas hovno. Kolega z prace se kterym jezdim si koupil v Raichu Bergamonta, protoze mel vyssi radu osazeni nez muj Scott, ale zapomel uvazit, ze i kdyz ma hybridni ram, stejne to kolo vazi pres 14 kilo. A kazdy pulkilo je do kopce hodne znat. Vysledek je ze s prehazovanim ani brzdenim nemame ani jeden potize, ale on breci ze nestiha. Koupil si k tomu holt i hardtaila aby stihal kdyz se nejede tezky teren, protoze si nemuze zamknout zadni stavbu... (Mimochodem twinlock od Scotta se tremi urovnemi odpruzeni je genialni, hardtaila nepotrebuju, mam dve kola v jednom. Neveril bych ze to bude tak efektivne a spolehlive fungovat).

Twl, ted mluvim jako dealer Scotta, to fakt nejsem... :-)))

Taky nejsem dealer Scotta a taky tvrdím, že Scott umí lehké rámy. Jsem na váze něco málo přes 12 kg, rám vel. L, kola 29", a to jsem ještě ani nezačal gramařit: mám tam těžké pedály, zdvihy 140/130, 2-převodník, žádné karbonové kliky / řidítka / sedlovka, v pláštích mám dokonce duše :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

No jo no., kdybych nevozil na sedle zbytečných 20kg navíc tak by mě asi 1kg na váze kola taky vzrušoval :-D

Upraveno uživatelem exBURN
Odesláno

ano, zákon zachování hmoty/energie platí i na kole :-)

Dnes mám o 16,5 kila méně, než jsem měl v lednu (dnes 79,8 kg / výška 183 cm / věk 52 let).

Sestava já+kolo váží méně než před rokem já sám... a do kopců je to neskutečný rozdíl

Odesláno

No jo no., kdybych nevozil na sedle zbytečných 20kg navíc tak by mě asi 1kg na váze kola taky vzrušoval :-D

Krásně napsané, ono totiž dost často lidi honí váhu kola, každý gram a sami mají několik kg nadváhu, já osobně ubráním 4 kg na mé postavě jsem onehdá ušetřil asi 60 papírů na kole, že jsem nemusel kupovat tím pádem už pak karbon že ano :lol2:

Odesláno

Krásně napsané, ono totiž dost často lidi honí váhu kola, každý gram a sami mají několik kg nadváhu, já osobně ubráním 4 kg na mé postavě jsem onehdá ušetřil asi 60 papírů na kole, že jsem nemusel kupovat tím pádem už pak karbon že ano :lol2:

Nejnutnejsi veci vozim v batohu, na kole nic, kolikrat ani flasku, radej vezmu camelbag. On je totiz potom velkej rozdil v ovladatelnosti kola. Ale je jasny ze na vylete s detmi na tom nesejde, rozdil je videt pri nejake sviznejsi ambicioznejsi jizde terenem. :-)

TLD : s tim HT ti to verim, ale rachot kola a bomby do kolen a kycli nevidim jako super zabavu :-)))). Za me zustanu minimalne z kopce na fulu. Ne nadarmo hodne lidi ve svetaku jezdi fula i pres jasne nevyhody. A ty maj jinou techniku nez ja, ja nejsem zadnej Nino Schurter ;-)

Odesláno (upraveno)

Máte někdo zkušenosti s koly(rafky mach1 traxx 21c? Nikde jsem nenašel žádné recenze ani postřehy

Upraveno uživatelem moco
Odesláno

Dneska jsem se byl seznámit s jednou španělskou žábou....je to dobrý, 1x11 34z super, nic mi tam nechybí a karbon ram polňačky žehlí nad očekávání, geometrie spíše závodní (oproti Canyon Nerve dost), nic nač bych si nezvyknul. Pro gramaře... jsem na 11,5kg v XL, komplet i s dušemi :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...