Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já teda nevím ty gravel bike pro mě . . velkej, tlustej, dlouhej = neslučuje se s beranama místo řidítek :D

Koukám třeba tímhle směrem - https://www.cyklo69.cz/trekingove-kolo-specialized-crosstrail-elite-carbon-2017-silvergraphitenordic-red3?gclid=EAIaIQobChMI5InXqvyo3QIVTOR3Ch0SNAdOEAQYBCABEgL4PvD_BwE

Jsme na tom podobně, na gravelu jezdím tuhle sezonu (přešel jsem z crossovýho kola) a je to pecka. Berany vůbec nevaděj, naopak. Jestli je nechceš, tak hledej v kategorii "fitness kolo".

Odesláno

Berany určitě ne, ale už mám finalisty,

Cannondale Quick CX 1

Specialized Crosstrail elite carbon

Canyon Pathlite 7.0

Cannondale má fajn geometrii rámu, spešl je na karbonovém rámu, canyon má SLX brzdy,
ale jinak je to +- stejně cenově i stejně osazené, tak fakt nevím teďka. 
Srdcem je to Cannondale bez debaty, zase bych i zkusil karbon a Canyon je vlastně taky srdcovka.

Odesláno

Ja bych bral Canyon ma o dost lepsi vybavu i kdyz to na prvni pohled nevypada, brzdy SLX urcite ocenis, vyssi rady brzd nad Shimano 500 brzdi o dost lip.

A co jsem koukal tak kola a naboje DT Swiss budou taky lepsi, dal vidle je vyssi rada nez u Cannondale a Spesla

Odesláno

Třeba se to bude někomu hodit:

Z výroby mám na gravelu mechanický kotoučovky, u kterých se pohybuje destička jen na jedný straně (záměr, ne výrobní vada - Tektro Lyra). Ne že by to brzdilo špatně, ale prostě se mně to nějak nelíbilo. Tak jsem hledal a v daný kategorii narazil na brzdy TRP Spyre. Teď jen kde je koupit :). Risknul jsem aliexpress a zatím to vypadá že to vyšlo.

Cena za dvě brzdy nižší než za jednu tady u nás, provedení vypadá taky dobře, na fake to nevypadá (myslm, že by se to na rozdíl od jiných komponent asi moc nevyplácelo, není to zrovna velkej segment). Momentálně mám zdravotní přestávku, takže nemůžu namontovat a vyzkoušet, vyjde to až přes zimu.

Při hledání jsem objevil i zajímavého výrobce brzdových destiček: http://goldfren.cz

Odesláno

Hele klucí, jenom se zeptám - jaký používáte momentový klíče ? Myslíte, že by mi stačil jeden pevně nastavenej na 5nm (což mám i uvedený na sedlovce a řídítkách) nebo to chce ten s možností různých nastavení ? Já to za rok použiju tak 2x tak nepotřebuji nic extra....

Odesláno

Včerejší výlet k Thorovu kladivu :-) Cestou zpět mě zradily mapy.cz a hodina hledání cesty v lese, jak objet  vojenský prostor, tak místo 28 km do oběda, bylo 41 km a příjezd hodinu po obědě :-(

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Hele klucí, jenom se zeptám - jaký používáte momentový klíče ? Myslíte, že by mi stačil jeden pevně nastavenej na 5nm (což mám i uvedený na sedlovce a řídítkách) nebo to chce ten s možností různých nastavení ? Já to za rok použiju tak 2x tak nepotřebuji nic extra....

nemám zadnej, musíš mít cit v rukách :D
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...