Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ja uz zminoval vyse S3 gear. Ted jsem je testoval a v pohode. Strava naprosto identicky vysledek jako mereni computeru na bajku...

Mira Tapatalk

Odesláno

Me by se spis nez AW a Samsung a jine smart watche libilo mit nejake obyc digitalni ukazatele na ruce, kolik ujedu, kolik ubehnu, kroky, atd... notifikace na sms/hovory/prohlizeni mailu mi jsou k h*vnu :)

Odesláno

Me by se spis nez AW a Samsung a jine smart watche libilo mit nejake obyc digitalni ukazatele na ruce, kolik ujedu, kolik ubehnu, kroky, atd... notifikace na sms/hovory/prohlizeni mailu mi jsou k h*vnu :)

No prave ty "obyc chytry hodinky" neumi odpovidajici appky....

Mira Tapatalk

Odesláno

Garmin, klidně obyč Forerunner 235. Notifikace vypneš a mas čistě měřič s hodinkama.

Odesláno

Jukni na Garmin Instinct. Hodně povedenej stroj.

Odesláno

Neplánujete někdo prodávat 24" kolo (chlapecké)?

Případně kdo dělá do nových kol dejte vědět ať vím

kde nechat prachy ;)

Odesláno

Já dělám do nových kol :-)

Neplánujete někdo prodávat 24" kolo (chlapecké)?

Případně kdo dělá do nových kol dejte vědět ať vím

kde nechat prachy ;)

Odesláno z mého GT-I9195I pomocí Tapatalk

Odesláno

Tak očumuju na netu různá kola (MTB HT 29 v ceně cca 30kkč) a co se tak dívám, je snad u všech těchto kol dvou či jedno převodník.

Problém je, že bych chtěl mít i těžší převody, což tak nějak v tichosti vymizelo. Aktuální bike má nejtěžší převod 4,0 (44z->11z); jak pořešit na novém kole jeho zachování?

Počítám, že jeden převodník určitě ne, ale i u dvoupřevodníku bývá ten větší jen cca 36-38 zubů. A 38z má snad jenom RB. Ideál by byl 40z, což by tak odpovídalo 44z na 26er kolu.

Odesláno

Čéče i závodníkům stačí jednopřevodník, bejt tebou to tak nehrotím.. do šlapaný čtyřicítky až pětačtyřicítky na rovině ti 36 - 38 vystačí. Pokud jezdíš na biku přes 35 průměr, halt budeš muset kmitat:)

Odesláno

Tak zrovna SRAM eagle kazeta ma 10-50. A k tomu resis prevody tim, ze menis predni prevodnik podle chuti. Ja pouzivam 34-36 a nikdy jsem nikde nezastavil. Treba climb z radotina, smer na kosor, 21% prumerny gradient, a 34 chainring byl bez zastaveni.

Lidi co daji 30-32 tooth chainring museji mit dost pohodu.

Odesláno

Jestli chceš co nejtěžší převod s jedním převodníkem, potřebuješ kolo s XD ořechem, aby šla nasadit kazeta s 10z pastorkem - v Decathlonu ten vyšší model za 39 tisíc, což je i tak dobrá cena. V dnešní době se běžně osazují NX Eaglem kola za 100 tisíc. 

Odesláno

Převodník 38z stojí pár stovek, ale i tak si myslím, že pro běžného smrtelníka je 34 akorát a 36 už dost... Pokud teda nejezdíš opravdu jen z kopce...

Odesláno

myslím, že to strašně moc řešíš, kup už nějaký kolo a hlavně jezdi nebo tu prokecáš sezonu a nenajedeš nic a to by byla škoda

Odesláno

Tak očumuju na netu různá kola (MTB HT 29 v ceně cca 30kkč) a co se tak dívám, je snad u všech těchto kol dvou či jedno převodník.

Problém je, že bych chtěl mít i těžší převody, což tak nějak v tichosti vymizelo. Aktuální bike má nejtěžší převod 4,0 (44z->11z); jak pořešit na novém kole jeho zachování?

Počítám, že jeden převodník určitě ne, ale i u dvoupřevodníku bývá ten větší jen cca 36-38 zubů. A 38z má snad jenom RB. Ideál by byl 40z, což by tak odpovídalo 44z na 26er kolu.

Podle mě to zbytečně řešíš. Já jsem hobby rider a mám taky 1x12. Po rovině nebo z mírného kopce to 45 km/h jede v pohodě aniž bys vypadal jako vrtulník a do kopce jsem nejmenší převod snad ještě nedal. A ten komfort, že nemusíš vůbec řešit co máš vepředu, ten je prostě k nezaplacení. Měl jsem předtím 2x10 a tohle je fakt pohádka... 

Odesláno

Jen at to resi:)

Odjinud: u porovnani prevodu musis pocitat taky s rozdilem obvodu kola. Jestli resis nejtezsi prevod tak ekvivalent 44->11 sestadvacitky (cca 8,5m na jednu revoluci pedalu) je na 29 prevod 36->10. 38z na 29 uz toci eelsi vzdalenost. (na ostatni pastorky nekoukej, ty jsem si odsunul stranou)

post-11423-0-22105600-1552402557_thumb.jpeg

post-11423-0-47592400-1552402575_thumb.jpeg

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...