Jump to content

BIKE [2007-2020]

Guest milosklikar

Recommended Posts

tak jsem dneska poprvé zkusil jakože silniční / gravel kolo. po nucené zdravotní přestávce samozřejmě nejde nic tak jak bych si představoval, ale na rychlém asfaltu je to návykové a docela zábava. ale mimo? ježkovy zraky, to je masakr :D su úplně vyklepaný... sem si za ty roky na to tlumení zvykl... možná ještě prodej toho MTB zvážím :D

byl jsem překvapený jaká část trasy, kterou jsem na mtb považoval za téměř celou silnici, byla spíše mimo ni.

SPD už mám nachystané :) může se to dávat i na tyhle kola?

musím ale říct že v tom bahně na poli jsem byl rád za tyhle, přece jen z toho šla noha dolů daleko rychleji, alespoň pocitově...

No jasně. Na cyklokrosce normálně SPD. V terénu jsem do zatáčky vnitřní nohu raději předem vypnul:-)

SPD jsem měl chvíli i na klasické silnici, než jsem si pořídil nové pedály...

S tímhle taky pořád válčím - prodat fulla (canyon neuron) a koupit cyklokrosku. Měl jsem to už půjčené a pořád nevím zda ten let po asfaltu vyváží to trápení v terénu :( Canyona jsem už dostal na 13 kg a nasadil rychlé pláště takže je to rychlé kolo. Gravel jsem měl půjčený a ten terén (horší polňačka) už je mazec a fest mě z toho bolely ruce

Gravel bikes nejsou spatny jako adventure nebo na nedokonale cyklostezky.

Ale nemyslim ze je dobrej napad kvuli gravel biku prodat mtb nebo silnici.

Gravel = v terenu nezehli, na silnici neni moc rychly

Vyhoda gravel biku muze prijit ve chvili, kdy muze meri podobne jako zena, tak muze gravel bike zene pujcit, aby spolu jeli nekam na turu po stezkach, hladke hline a obcas asfaltu. Ona gravel, on MTB, a to smaze rozdil ve vykonnosti (pokud je teda muz vykonnejsi).

Cyklokrosku jsem měl rok a přišla mi ideální na takový ten "vesnický" asfalt a nějaké lehčí polňačky. Párkrát jsem ji vzal do Beskyd a jízda přes kořeny, měkčí terén, prudší stoupání...tam už je to dost o skillu. A pokud se toto jede z kopce, tak je to spíš adrenalinový zážitek než pohoda:-D. Každopádně mezi těmi všemi MTB v lese vypadá člověk na CX nebo gravelu jak exot:-) Mně osobně to bavilo moc, ale asi to není pro všechny. Každopádně po roce si srdce poručilo čistokrevnou silnici... 

Ciwe a to nemůžeš mít normálně dvě tři kola? :D

Taky by to šlo, ale z hlediska časového vytížení mě to přijde celkem škoda - jezdím víceméně do práce a z práce akorát, jenže zrovna ta cesta je kombinací všeho - od polňačky, přes rozkopanou vyštěrkovanou cestu, rozbitou panelku po cyklostezku. Ale mohl bych prodatstaršího fulla na kterém jezdívala žena (která se teď na kolo moc nedostane) a místo něho pořídit gravel - skvělej nápad :-)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...