Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Kolegové poraďte.

Mám starýho Kubánce, na kterým jsem léta nejel. Chtěl bych mu a sobě dát ještě šanci a krom servisu, který si po těch letech nečinnosti zaslouží, že bych koupil novou vidli. 

Jelikož nevím, jestli mě ježdění znovu chytne, dal jsem si strop 5 tisíc. Je možný za to něco slušnýho a funkčního koupit? Co byste doporučili? Teď mám Rock Shox Judy TT, což je nějakej základ pružina/elastomer. Bude tam nějakej rozdíl oproti nový, nejspíš vzduchový, vidli, nebo se mám na to vykašlat a nechat to jak je?

Jinak jezdím (jezdil jsem) XC / all mountain, asfalt jen abych se dostal do lesa, většina nezpevněný cesty a lehce horský sjezdy.

Co říkáte na tyto?

http://www.kupkolo.cz/sr-suntour-epicon-rld-100-mm-disc_z2271/

http://www.kupkolo.cz/vidlice-marzocchi-marathon-lr-100mm-cerna-2012_z92244/

http://www.kupkolo.cz/rock-shox-tora-sl-solo-air-100mm-disc-poploc_z5339/

http://www.kupkolo.cz/sr-suntour-epicon-x2-rl-r_z92056/

Díky za rady.

post-617-0-66530200-1373803443_thumb.jpeg

post-617-0-79709600-1373803743_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, koukám, že tady sposusta lidí jezdí ... potřeboval bych poradit od "běžných" uživatelů ohledně prvního kola. Zatim jsem dlouhosáhle pročítal bike-forum, ale tam mi pomalu přijde, že jak jsou tady blázni do hodinek, tak tam samo do kol a všechno musí bejt IA TOP :lol2: Já bych pro začátek potřeboval poradit - možná utvrdit ve velikosti rámu na mojí výšku 174 cm - dokonce jsem se i komplet přeměřoval, ale vypadla z toho pro mě nicneříkající tabulka - viz. příloha. Já osobně si myslim, že by pro mě byla vhodná 18ka rám, ale nerad bys se seknul.

Díky za rady ...

post-18719-0-47838900-1374403180_thumb.png

Odkaz ke komentáři

Zdravím, koukám, že tady sposusta lidí jezdí ... potřeboval bych poradit od "běžných" uživatelů ohledně prvního kola. Zatim jsem dlouhosáhle pročítal bike-forum, ale tam mi pomalu přijde, že jak jsou tady blázni do hodinek, tak tam samo do kol a všechno musí bejt IA TOP :lol2: Já bych pro začátek potřeboval poradit - možná utvrdit ve velikosti rámu na mojí výšku 174 cm - dokonce jsem se i komplet přeměřoval, ale vypadla z toho pro mě nicneříkající tabulka - viz. příloha. Já osobně si myslim, že by pro mě byla vhodná 18ka rám, ale nerad bys se seknul.

Díky za rady ...

Myslím, že ohledně velikosti ti poradí v každém dobrém cykloobchodě. Řekl bych , že stojí za to si i nechat udělat měření postavy a podle toho si pak nechat nastavit kolo. Já si to nechal dělat, když jsem si kupoval silniční kolo a je to super. Sedneš a je to jak ulité.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Odkaz ke komentáři

Potřebuju poradit. Vybírám trekingové kolo a v neujžším výběru zůstaly dvě.

Merida Crossway XT-edition

Specialized Crosstrail Pro Disc

Máte nějaké doporučení? Specialized je na SRAMu, který vůbec neznám a nedokážu srovnat s XT-řadou od Shimana. Díky za každou radu!

Odkaz ke komentáři

Za mě Specialized, Merida je vcelku noname, žádné převratné nápady, jenom se veze  (sorry fandové meridy :cheers: ).  Jinak Sramu se neboj, já osobně  s ním mám úplně bezproblémové zkušenosti a velká spokojenost, kluci to uměj"

Potřebuju poradit. Vybírám trekingové kolo a v neujžším výběru zůstaly dvě.

Merida Crossway XT-edition

Specialized Crosstrail Pro Disc

Máte nějaké doporučení? Specialized je na SRAMu, který vůbec neznám a nedokážu srovnat s XT-řadou od Shimana. Díky za každou radu!

Odkaz ke komentáři

Jinak letos jsem poprvé ujel 50km po úrazu a zatím tělo drží. Většinou teda asfalt, šotolina a cyklostezky. Zítra jedeme zase. Jupí, jupí....a na podzim Rychlebky!!!

Rychleby proběhly o víkendu, doporučuju :D Rovnou si dej dolů Superflow, je to o level jinde než ostatní traily. A varuju před míchanýma vajíčkama v penzionu nad základnou...

Odkaz ke komentáři

Ze začátku jsem měl trochu strach, ale je to v pohodě, už jsme toho spolu nacestovali celkem dost a nebyl jediný problém, samozřejmě jedu jako s dítětem, ža ano :baby: Malýho to baví a pokud nespadneme, tak se vcelku nemá co stát, viděl jsem pár testů a v pohodě. Já zase naopak nechci ani za boha vozejk, je to jen úhel pohledu, ale mě se to zdá celkem dost nebezpečný" Ale jak říkám, je to můj názor, a co Vím, tak žádné vážné úrazy na vozejku také často nejsou, je to jen o důvěře. Přeji mnoho šťastných km s prckem, oni to milujou" 

tak to je super  :clap: a nemáš z toho strach vzít malýho takle na sedačku? Já jsem spíš fanoušek vozíků. Jinak moje malá už se mi taky sápe po Giantu. To je hrozný...nám v jejich věku stačily odrážedla z USSR a malá už chce hned Gianta  :lol2:

Odkaz ke komentáři

tak to je super  :clap: a nemáš z toho strach vzít malýho takle na sedačku? Já jsem spíš fanoušek vozíků. Jinak moje malá už se mi taky sápe po Giantu. To je hrozný...nám v jejich věku stačily odrážedla z USSR a malá už chce hned Gianta  :lol2:

Taky vozím naši mladou (dvaapůl roku) v sedačce za sebou, strašně ji to baví a pořád zdraví kolemjdoucí :-)

K vozíkům jsem důvěru nenašel. Takhle mi to přijde i praktičtější, uchycení je pružný a tlumí nárazy. Když za sebou slyším "au, au", tak už vím, že jsem to přehnal :-)

Odkaz ke komentáři

Jen tomu květináči nalož, za zatáčkou neměl co dělat !! :)

He znám svýho mladýho, tipuju že kvetináč bude zhruba 100 metrů od zatáčky a předělovat hranu cyklostezky se silnicí aby tam nemohli magoři v autech.Bylo to v Hamru na Jezeře a zas určitě čuměl po babách je mu 16 a tak háže Machry prd jeden............. :lol2:

Jsem pro něj musel dojet s dodávkou,no aspoň jsem se stavil u kluků na báňský záchrance a hodil pokec.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...