Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

To je Sasquatch, ne?

Tak tak, Sasquatch 2005, skoro v povodnom zlozeni :)

Edit: keby som to mal kde skladovať, tak do prace, do mesta by som si takyto singlac rozhodne poskladal. Mam pre taketo maximalne jednoduche bicykle slabost.

Upraveno uživatelem Blinker
Odesláno

Tak si říkám, jestli mám nechat kolo seštělovat nebo koupit nový... už to není, co to bejvalo...

Štelovat u mě znamená min. vyměnit páky řazení (a asi páky od brzd, bo je to shimano komplet :-( ), možná další komponenty převodů (zatím jsem měnil jen řetěz, takže možná by to chtělo tak nějak vše), pak lanka a brzd špalky, takže to tak šacuju na 2-4000Kč.

No a ještě pneu, ale ty mám už z loňska koupený v akci.

Odesláno (upraveno)

Tak si říkám, jestli mám nechat kolo seštělovat nebo koupit nový... už to není, co to bejvalo...

Štelovat u mě znamená min. vyměnit páky řazení (a asi páky od brzd, bo je to shimano komplet :-( ), možná další komponenty převodů (zatím jsem měnil jen řetěz, takže možná by to chtělo tak nějak vše), pak lanka a brzd špalky, takže to tak šacuju na 2-4000Kč.

No a ještě pneu, ale ty mám už z loňska koupený v akci.

tak za 4 litry nový kolo nekoupíš. Jestli vyloženě netoužíš po novém a jiném, ale jestli ti stávající vyhovuje a sedí, tak jdi renovace ;-)

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

Pravda, jsou to triple-butted Ritchey Logic II trubky, které jsou vlastně Tange Ultimate :) Jinak mě dodnes štve, že jsem před lety prodal ocelový FatChance YoEddy :(

Prodat Fat Chance.... to je velká škoda, já před dvěma lety přestal používat komponenty Syncros ze ´95 (nahrazeno Thomsonem) nepřišlo mi to už bezpečné. Ale stejně když se ohlédnu do těch devadesátek - ty kola byly nějak lepší...:-) loni jsem si z nostalgie nechal poslat brzdy od Paul, ještě pár zbytkových firem přežívá, ale spíš na cyklokrosu a singlespeedu. 

Odesláno

Prodat Fat Chance.... to je velká škoda, já před dvěma lety přestal používat komponenty Syncros ze ´95 (nahrazeno Thomsonem) nepřišlo mi to už bezpečné. Ale stejně když se ohlédnu do těch devadesátek - ty kola byly nějak lepší...:-) loni jsem si z nostalgie nechal poslat brzdy od Paul, ještě pár zbytkových firem přežívá, ale spíš na cyklokrosu a singlespeedu. 

Tehdy si ho ode mne dokonce půjčovali na test do Pelotonu ? dodnes ten výtisk mám a nostalgicky u něj slintám :)

Odesláno

Mam takovou prosbu o radu.

Chci si koupit 29'' kolo, to vim zcela jiste. Momentalne jezdim na GT Force 2.0, tedy 26''. Kamarad jej moc chce a ja jsem mu ho uz prislibil s tim, ze na me jezdeni i vysku je 29'' v L velikosti idealni.

Zatim, je v mem vyberu toto: 

1]  Trek Rumblefish 1, r.v. 2011, stav dobry, recenze na nej skvele, napr. http://www.bikeandride.cz/2011/04/trek-rumblefish-1-29-test/  v inzeratu je za 31 000

2]  GT SENSOR 9R PRO, model 2013. Timto bych navazal na ma dve predesla GTcka, a da se zanovni sehnat do 40 000,- coz je takova ma psychologicka hranice http://provereno.koloshop.cz/GT-SENSOR-9R-PRO--model-2013--vel--L--454128672.html

3]  Specialized Camber FSR Comp 29, model 2013, taky do 40 000 http://www.bradsky.cz/specialized-camber-fsr-comp-29-2013-red-wht-p-7823.html#/velikost_ramu-l

Ktere byste vybrali? Nejaky tip na dalsi kola? Pripadne treba i ze zahranici /EU/ tip na nejaky shop co posila do CR? 

Diky za pozornost a dobre rady.

Odesláno

Ten Spešl je jistota ale nebyl bych si tak jistej, že ježdění na 26 a 29 bude pro tebe úplně stejný. Pocitově mi vychází nejlíp to GT, ale neseděl jsem na něm.

Odesláno

Co me na mem GTcku stve je ta udrzba zespodu u stredu. Neni tam zadna krytka a co chvili se to zanese. Taky mi prijde, ze prechod z Force na Sensora je krok spis dolu. Ale na druhou stranu roky pribyvaji a styl jezdeni se meni. Z kopcu jako blazen uz nejezdim, spis si to vychutnavam. Jeste zkusim kamarady u Speslu jestli se jim tam nevali neco z lonska... Pro Spesl z odkazu se mi libi i to osazeni SRAMem. Dlouho jsem pouzival radu LX od Shimana a prechod na SRAM jsem si uzil. Nejak se mi zda takovy /pocitove/ jistejsi. 

Odesláno

Já sedl teď z 26" na 29" a mám kolo docela s velkým zdvihem. Úplně stejný jako 26" to není. Ale jak píšeš je to otázka preferencí. Mě mejch 13 prostě bylo málo (tak snad těch 15 na 29" bude cajk :D )

U Spešlu z loňska nic není, tedy pokud vím. Předváděčky už neprodávají centrálně, nechávají je obchodníkům. V loni na podzim se daly koupit docela pěkný kola od Scottu, ale do 40 tam myslím nic moc nebylo. To GT je vybavěný rozhodně líp nech Chamber a starý Chambery byly navíc podle mě strašně těžký.

Odesláno (upraveno)

A co tady rikate na 27,5"? Ten rozdil po presednuti z 26 na 29 me osobne prisel docela velky. 29 je sice takova pohodlnejsi... v terenu 29 je v normalu, pekne ovladatelna, do lesa pres koreny je to parada... ale jak se to rozjede do rychlych technickych pasazi, tak uz to takova snadna ovladatelnost neni. Taky jsem hned na prvnim "vyletu" krapet neustal jednu zatacku, kterou jsem uz jel po Xty. A i treba snazsi je ve meste s 26 skocit na obrubniky, s 29 mi to proste nejde tak lehce.

Upraveno uživatelem libor2002
Odesláno

27,5 je blbost, marketing, nic víc ... v reálu je to jen 27 a rozdíl je oproti 26 minimální, já jej ani nepoznal ... 29 je výrazně lepší v tom, že má menší nájezdový úhel na překážky, tudíž ji nemusíš tolik zvedat, těžiště je více mezi koly, takže do kopce se nezvedá předek a do sjezdu nemusíš jít moc za sedlo, stabilita taky lepší ... je ovšem rozdíl v geometriích mezi jednotlivými výrobci, důležité je, aby kolo bylo krátké, pokud možno co nejmenší rozdíl v rozvoru oproti 26. Já měřil Specialized a rozdíl mezi 26 a 29 a vycházel v průměru kolem 1cm, což skoro nepoznáš :)

Sám mám 29 už od roku 2009 a neznám nikoho, kdo by se vrátil zpět na 26 :)

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...