Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kriste pano to jsou zase moudra neska :D 27,5 je rozhodně marketingově vyrobeno, ale dneska asi jedna z nejpravděpodobnějších budoucích podob MTB, takže asi největší potenciál u novýho kola. Strašně moc by mě zajímalo, jak všichni přišli na to, že u 29" je vyšší posez?! Já na svým kole rozdíl nepozoruju, asi mám šmejda.

Odesláno

Presel jsem cca pred mesicem na 29 a na 26 bych se nevratil. Nez jsem svou 26 prodal, projel jsem se.. Pripadal jsem si jak na detskem kole nez jsem si zvykl. :)

Volne kratasy jsem vozil vzdy i v 90 letech. Jen nebyly prodavane rovnou jako cyklisticke :)

Odesláno

Kriste pano to jsou zase moudra neska :D 27,5 je rozhodně marketingově vyrobeno, ale dneska asi jedna z nejpravděpodobnějších budoucích podob MTB, takže asi největší potenciál u novýho kola. Strašně moc by mě zajímalo, jak všichni přišli na to, že u 29" je vyšší posez?! Já na svým kole rozdíl nepozoruju, asi mám šmejda.

za nějakej rok určo přijde 28" nebo něco jiné a zase to bude ta správná cesta :lol2:

Odesláno

no na 29 jseš vejš ( to šlapání je vejš, záleží na geometrii zřejmě, manželka má Canyon GC SLX 9.9 a já si na tom připadám jak Zimovčák) navíc je to kolo blbě ovladatelný v zatáčkách, horší výjezdy v terénu. Pokud chceš jezdit nějaký šotolinový cesty asi o.k., ale jakmile se dostaneš do lesa tak za mě teda ne.

Odesláno

Presel jsem cca pred mesicem na 29 a na 26 bych se nevratil. Nez jsem svou 26 prodal, projel jsem se.. Pripadal jsem si jak na detskem kole nez jsem si zvykl. :)

Volne kratasy jsem vozil vzdy i v 90 letech. Jen nebyly prodavane rovnou jako cyklisticke :)

+1 :clap:

Odesláno (upraveno)

no na 29 jseš vejš ( to šlapání je vejš, záleží na geometrii zřejmě, manželka má Canyon GC SLX 9.9 a já si na tom připadám jak Zimovčák) navíc je to kolo blbě ovladatelný v zatáčkách, horší výjezdy v terénu. Pokud chceš jezdit nějaký šotolinový cesty asi o.k., ale jakmile se dostaneš do lesa tak za mě teda ne.

Prave, ze do lesa je 29" idelani - dokonce to je hlavni domena. Kolo se lepe vali pres kameny ci koreny, to diky vetsimu prumeru a mensimu uhlu najezdu a tim jsou i vyjezdy v terenu lepsi.  
V zatackach je 29" dobre ovladatelny (neplest si s uzkyma a hodne tocivejma cestickama - tam je ovladatelnost opravdu oproti 26" spatna).
I kdyz je 29" vetsi, tak je diky stredum kola nizsi teziste = tim padem vetsi stabilita.

Pred rokem jsem prisel o 26" a myslel jsem, ze se po... zvlast, kdyz jsem pak vsude v obchodech videl same 29" a rikal si, ze se nekdo pomatl. Ale ted bych uz 26" nekoupil.
Upraveno uživatelem libor2002
Odesláno

Jako stabilnější ve výjezdech? Tam je přece úplně jedno, jak vysoko nad zemí jsou náboje, i když se může člověk třeba ve Velu dočíst i něco jiného... Jde pouze o umístění těžistě a rozvor, který je u 29'' často delší.

...
I kdyz je 29" vetsi, tak je diky stredum kola nizsi teziste = tim padem vetsi stabilita.
...
Odesláno

ve výjezdech je to lepší hlavně kvůli většímu průměru a z toho plynoucí větší styčné plochy s terénem

Odesláno

Kluci, a neni to jedno? Kazdemu sedi trochu neco jineho a kazdej ma jinou zkusenost, bo kazdej jezdi jinak a vyhovuje mu jinej styl, ne? Kazdemu, co jeho jest.

Odesláno

tak 29"vs26" je všude  debata vášnivá a každá strana má svoje ovečky,každej ať si jezdí to svoje a je spokojenej....počasí se začíná zlepšovat tak asi po práci vyjedu :cheers:

Odesláno

Jako  stabilnější ve výjezdech? Tam je přece úplně jedno, jak vysoko nad zemí jsou náboje, i když se může člověk třeba ve Velu dočíst i něco jiného... Jde pouze o umístění těžistě a rozvor, který je u 29'' často delší.

Mno, ja to myslel zvlast. Nizsi teziste diky nabojum a pak dalsi klady 29" treba prekonavani sutru, ve vyjezdech...

Kluci, a neni to jedno? Kazdemu sedi trochu neco jineho a kazdej ma jinou zkusenost, bo kazdej jezdi jinak a vyhovuje mu jinej styl, ne? Kazdemu, co jeho jest.

Je to jedno, jde o individualitu. Ani to neberu jako "boj" mezi zastanci 26" a 29" (Canon a Nikon, tam to chapu :-D ) Spis co se mi potvrdilo z praxe. Na ukradenou 26" budu vzdycky vzpominat se slzou v oku. 

Odesláno

Do kopce mi jede 29 paradne, tak stejne pres koreny a kameny. Na sjezdy jsem nikdy nijak moc nebyl, ale na 29 se bojim mene :) Celkove me to kolo bavi vice, je to takove pohodlnejsi. Ale mam 184cm... Ale verim, ze nekdo jiny, i stejne vysoky, kdo by vyzkousel obe ma kola, tak by volil 26.

Odesláno

Ten clanek z pinkbike mi prijde jako naprosta picovina. Takze oni na vsech kolech zmrsili geometrii (cimz pravdepodobne zabili vyhody jednotlivych velikosti kol) aby prej ty kola byly porovnatelny a pak na tom nechali jezdit lidi ze serveru, kterej se primarne zameruje na DH.... hahahaha... takhle uz jsem se dlouho nezasmal. 

At si kazdej koupi co chce. Je jasny ze nikdo si 29" nebude kupovat na BMX nebo pro holku co ma 150 cm, ale ze se v roce 2014 porad jeste doctu plky typu 29" se spis hodi jen na silnici a polni cesty (tak jak je to na predchozi strance), to fakt teda cumim. 

Odesláno

já myslím že tu nikdo neříká že by 29" byl nesmysl a má svoje+,stejně jako 26" má svoje+

já si jen myslím že 27,5" jen něco co je uměle vytvořeno proto aby měl člověk potřebu kupovat něco nové co je vlastně úplně zbytečné když tu je 29" nebo 26",hlavně díky tomu minimálnímu rozdílu oproti 26"

Odesláno

Je to trochu ostuda, ale tenhle rok teprve prvni vyjizdka na biku.

Na par tydnu trochu zeleno, za chvili uz to bude zase takhle.

10252070_10201928908717533_3874667580190

Jak se mi na mobilu povedlo udelat efekt rozmazanyho pozadi fakt netusim :)

10300688_10201929470411575_8396741248972

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...