Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Tady je to trochu malinko vic rozepsane v tom odkazu z mtbr.com

Though inverted forks have many advantages and are commonplace in the motorcycle world, widespread success has eluded the design in the bike market to date.

he advantages of an upside-down fork include a stronger, stiffer upper which produces better steering and reduces flex. The sliders are also closer to the ground so there is less leverage, friction and wear on the seals during use. With gravity constantly feeding oil to the seals, they remain lubricated which adds to the fork?s smooth operation. Though less dramatically than on a motorcycle, the inverted design produces less unsprung weight with only the sliders and axle going up and down instead of the whole fork leg. This makes the fork more supple and reactive to bumps.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s tím poškábáním mám zkušenosti u svého stříšního. Koncovka je plastová s takovými zoubky....a jakmile je rám špinavej, tak se tam šm.dlá ta špína a kousek rámu tam poškrábanej mám. Ale čert to vem...na to kolo nejezdí :-D

Prave u Atery tohle nehrozi. Co se dotyka ramu, tak je z mekcene gumy a zaroven kolem ramu je plastova objimka s ocelovou vystuhou, ktera kolo perfektne drzi a tim padem se ram nesmrdla :-)

Odkaz ke komentáři

Mirku, moc hezká fotka. Jen by mě zajímalo, jestli to takhle necháváš normálně nebo to bylo jen na fotku? U nás by Ti tam vydrželo tak 10 minut:-)

"V" téhle hospodě většinou stojím venku, takže bezprostředně u kola a pokud už jdu dovrnitř, buď venku někdo hlídá, nebo dám kolo pod zámek, bez dozoru kolo nenechávám.

Odkaz ke komentáři

Chápu to, potkávám v autě taky blbce v tmavém oblečení bez světel a odrazek. Je to o hubu, já se snažím dojíždět za světla a jinak vozím v brašně blikače. Ptal jsem se ale, zda o tom uvažoval nebo se mu to na tom kole líbí. Jezdím převážně v lese, tak to také možná vidím jinak než jezdci z "města".

tydlencty odrazky zachránili zdraví jednomu pitomci co sice jel po potemnělé hlavní, ale nebyl potmě osvětlen ani zepředu ani zezadu, jen měl tyhle odrazky a štěstí, že mi stačil vjet před světla.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem konečně vytáhl na bike i mladou, dojeli jsme autem na místo a po cca 1km ji prdl řetěz... :frusty:

Kolo teda bylo moje (obě jsou moje) a jak se ukázalo, blbě jsem to snejtoval, když jsem ho v zimě měnil. No jo, to je když člověk šetří na nejtovačce a nejtuje sykovkama... :death: takže návrat k autu, kde jsem to tak nějak kleštěma spravil a rychlostí 10km/h jsme pak ujeli asi 20km. :clap:  :frusty: 

Tím pádem musím asap koupit nejtovačku a asi to nestihnu přes net, bo ve ČT ráno jedeme na prodloužený víkend zrovna na kola...

Napadlo mě taky koupit spojku na řetěz, aby byl příště pokoj, navíc teď bude ten řetěž kratší, o dílek víc než je optimum. Shimano to nedělá, ale prý SRAM tam pasuje taky...

Řetěz je nějaké HG shimano, už nevím co. Je na něm akorád napsáno "shimano", "HG" a "narrow". Vzadu je 8mi kolečko, ale nevím, jestli jsem nedával nějaký x3 řetěz (53 nebo 73) na 9ti kolečka. Když už jsme u toho, kdybych dával nový, je lépe dát řetěz na 7-8mi kolečko (HG 50/70) nebo na 9ti kolečko (HG 53/73)?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Tak jsem konečně vytáhl na bike i mladou, dojeli jsme autem na místo a po cca 1km ji prdl řetěz... :frusty:

Kolo teda bylo moje (obě jsou moje) a jak se ukázalo, blbě jsem to snejtoval, když jsem ho v zimě měnil. No jo, to je když člověk šetří na nejtovačce a nejtuje sykovkama... :death: takže návrat k autu, kde jsem to tak nějak kleštěma spravil a rychlostí 10km/h jsme pak ujeli asi 20km. :clap:  :frusty: 

Tím pádem musím asap koupit nejtovačku a asi to nestihnu přes net, bo ve ČT ráno jedeme na prodloužený víkend zrovna na kola...

Napadlo mě taky koupit spojku na řetěz, aby byl příště pokoj, navíc teď bude ten řetěž kratší, o dílek víc než je optimum. Shimano to nedělá, ale prý SRAM tam pasuje taky...

Řetěz je nějaké HG shimano, už nevím co. Je na něm akorád napsáno "shimano", "HG" a "narrow". Vzadu je 8mi kolečko, ale nevím, jestli jsem nedával nějaký x3 řetěz (53 nebo 73) na 9ti kolečka. Když už jsme u toho, kdybych dával nový, je lépe dát řetěz na 7-8mi kolečko (HG 50/70) nebo na 9ti kolečko (HG 53/73)?

Já bych se na to vysral.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Popravdě neuvažoval. Nějak jsem bral, že to ke kolu patří. Samo, že se mi to nelíbí a je pravda, že jezdím 95% mimo silnice takže možná půjdou dolů...

Já bych se na to vysral.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...