bubuking Odesláno 26. června 2014 Nahlásit Odesláno 26. června 2014 musím Tě chytit za slovo.....měl jsem kolo s XT hydraulika na 2 týdny půjčené ../nechtělo se mi na dovolenou tahat své kolo/ a rozdíl je to výrazný o tom žádná......brždění mi přišlo až moc ostré..bez výraznější možnosti ho dávkovat...prostě to hned kotvilo.....když jsem se vrátil ke svému stávajícímu biku, tak si nevybavuji okamžik, kdy bych si řekl .."..teda to je škoda, kdybych měl kotouče mohl jsem to ubrzdit.."..možná je to tím, že člověk zná limitace svého kola a podvědomě se nepouští do většího rizika, do kterého by v případě kotoučů jinak šel... Moderní hydraulické kotoučovky a Véčka jsou dvě zcela nesrovnatelné věci. Namlouvat si, že člověk o nic nepřichází, a ze to neocení, a ze je to skoro totez je zcela mimo realitu dnešních dnů.
Toams Odesláno 26. června 2014 Nahlásit Odesláno 26. června 2014 nedavkovatelne kotouce? hmm, doteraz som bol v tom, ze hydry su omnoho lepsie davkovatelne a to za kazdeho pocasia (jazdil som aj vecka SH/Avid, aj hydry, Hayes HFX Mag a teraz Avid Elixir R)je fakt, ze sa pri dlhom sustavnom brzdeni kotuc / dosky rozpalia a moze to mat nasledne ucast na vadnuti brzdneho vykonu, ale v rovnakej situacii (trasa, rychlost), by uz spalky boli napolovicu zbrusene, raf by dostal tiez zabrat (prebrzdeny raf je vacsia sranda ako defekt) a plast s dusou by zazivali druhotnu vulkanizaciu ...a este jedna vyhoda, s kotucami na osme dojdes domov bez vycvaknutia brzdy
Gustaf Odesláno 26. června 2014 Nahlásit Odesláno 26. června 2014 já jsem s XTckama nadmíru spokojen...tak doporučuju....
Hasňa Odesláno 26. června 2014 Nahlásit Odesláno 26. června 2014 (upraveno) Nejde přece o to "ubrzdit", ubrzdil jsem všechno i dvojtazkama na Fatasu. Jde o to jet celý den po horách a brzdit lehoučce, dvěma prstama, v každém počasí, v hlubokém bahně, s plynulým a lehce regulovatelným nástupem, i když ostrým. Vlastně všechno, co jsi napsal (míněn bubuking) se zcela rozchází s mou zkušeností i všeobecným názorem MTB davu. Hydraulické kotoučáky jsou daleko lépe davkovatelné a jsou daleko lepší i ve všech ostatních myslitelných i na myslitelných parametrech. Je to jako porovnávat brzdění patou o asfalt s dobrými brzdama. Upraveno 26. června 2014 uživatelem Hasňa
Filip.J Odesláno 26. června 2014 Nahlásit Odesláno 26. června 2014 Pánové, díky všem. Svoje véčka Tektro s plastovými pákami si taky dokážu poladit na jedovato, lanka mám silnější, ale musím do toho dávat relativně dost síly a při delším brždění je to trochu znát. Ne že by to nebrzdilo, dávkovat to taky jde, i když při silném stisku už je to poněkud gumové, ale myslím si, že s hydraulickými kotouči by to mělo jít líp. Přesně jak to nade mnou popsal Hasňa. Zatím jsem neměl tu čest, budu to muset brzy někde vyzkoušet. Ale je dobré už předem vědět, s čím má kdo jaké zkušenosti.
spineshank Odesláno 26. června 2014 Nahlásit Odesláno 26. června 2014 nejhorší brzdy co jsem měl možnost vyzkoušet byly Magury,opravdu tyto bych nikomu nepřál mít na bikumyslím že SLX/XT jsou díky ceně opravdu best kauf a spokojenej člověk potom na dlouho
wave ceptor Odesláno 26. června 2014 Nahlásit Odesláno 26. června 2014 Bohatě stačí i deore. Byl jsem překvapený.
filo-boxer Odesláno 26. června 2014 Nahlásit Odesláno 26. června 2014 nejhorší brzdy co jsem měl možnost vyzkoušet byly Magury,opravdu tyto bych nikomu nepřál mít na bikuMagury mam sedmym rokem a jsou super.
spineshank Odesláno 26. června 2014 Nahlásit Odesláno 26. června 2014 no možná máš jinej typ než co jsem zkoušel já letos hlavně je důležité že seš s nima spokojenej,ale pokud budeš mít možnost zkusit nějaký nový shimano nebo hope,třeba taky přehodnotíš
filo-boxer Odesláno 26. června 2014 Nahlásit Odesláno 26. června 2014 No ja jsem hlavne strasne nenarocny uzivatel, ca. jednou za 5000 kilometru vymenim spaliky a frcim dal, jinak jsem na ty brzdy 6 let nesahl - teda kdyz myju kolo, taky je obtahnu hadrem a obcas par kapek WD40. Ale asi mas recht, az bude na poradu dne nove kolo, s nejvetsi pravdepodobnosti rad upgraduju.
spineshank Odesláno 26. června 2014 Nahlásit Odesláno 26. června 2014 No ja jsem hlavne strasne nenarocny uzivatel, ca. jednou za 5000 kilometru vymenim spaliky a frcim dal, jinak jsem na ty brzdy 6 let nesahl - teda kdyz myju kolo, taky je obtahnu hadrem a obcas par kapek WD40. Ale asi mas recht, az bude na poradu dne nove kolo, s nejvetsi pravdepodobnosti rad upgraduju. tak to je vše jinak,ty máš úpa jiné brzdy já mluvil o kotoučovkách Magura
kloubik Odesláno 26. června 2014 Nahlásit Odesláno 26. června 2014 Pekna reklama na Fox: http://www.youtube.com/watch?v=7S94YdYJ-eQ&feature=share&list=UUN_B2-bdBtmAq-5TOEU63nQ
obrbobr Odesláno 27. června 2014 Nahlásit Odesláno 27. června 2014 jj, slx a podle mě spíše deore jsou nejlepší volbou v poměru cena/výkon.Popravdě po testování řady kol mě nejvíc překvapily Shimano M445, za tu cenu - paráda, mají delší páčku, ne tu prohlou na 2 prsty, což mě vyhovujeMagury ani nekomentuju, zkoušel jsem MT2 a stačilo mi to nejhorší brzdy co jsem měl možnost vyzkoušet byly Magury,opravdu tyto bych nikomu nepřál mít na bikumyslím že SLX/XT jsou díky ceně opravdu best kauf a spokojenej člověk potom na dlouho
filo-boxer Odesláno 27. června 2014 Nahlásit Odesláno 27. června 2014 ...Filo a nemáš náhodou legendární ráfkové hydrauliky?Jo, to jsou ony, akorat tam mam jeste takovy stabilizacni oblouk. tak to je vše jinak,ty máš úpa jiné brzdy já mluvil o kotoučovkách MaguraAha, tak to se omlouvam za mystifikaci!
Dali Odesláno 27. června 2014 Nahlásit Odesláno 27. června 2014 jj, slx a podle mě spíše deore jsou nejlepší volbou v poměru cena/výkon.Popravdě po testování řady kol mě nejvíc překvapily Shimano M445, za tu cenu - paráda, mají delší páčku, ne tu prohlou na 2 prsty, což mě vyhovujeMagury ani nekomentuju, zkoušel jsem MT2 a stačilo mi toJá brzdím jenom ukazováčkama, úplně to stačí a držím se radši pořádně řídítek, abych si nedal do držky.
spineshank Odesláno 27. června 2014 Nahlásit Odesláno 27. června 2014 jj, slx a podle mě spíše deore jsou nejlepší volbou v poměru cena/výkon.Popravdě po testování řady kol mě nejvíc překvapily Shimano M445, za tu cenu - paráda, mají delší páčku, ne tu prohlou na 2 prsty, což mě vyhovujeMagury ani nekomentuju, zkoušel jsem MT2 a stačilo mi tojá mám zase rád kratký páky a brždění jedním prstem a rychlým nástupem a dobrým dávkováním
Filip.J Odesláno 27. června 2014 Nahlásit Odesláno 27. června 2014 Ještě jednou děkuji všem za hodnotné odpovědi. A teď už toho prosím nechte, nebo prodám všechny hodinky a půjdu si to nové kolo s hydraulikou koupit hned
Filip.J Odesláno 27. června 2014 Nahlásit Odesláno 27. června 2014 (upraveno) To by musely jít obě ty Seika, co mám v inzerci, a ještě něco Edit: Stejně teď na kolo doma nemám místo, tak tak se vejdu s těma hodinkama Upraveno 27. června 2014 uživatelem Filip.J
Doporučené příspěvky