Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy

Doporučené příspěvky

V Paříži jsme byli před 4. lety (říjen), super.

Bydleli jsme v hotýlku kousek od Baziliky Sacré-C?ur. Přes kopec (cca 4km) od "centra zájmů" (od trhů na Séně po již dnes vyhořelý chrám, železnou věž, skleněné pyramidy muzea... ;-) ), . Na hotel z letiště taxikem a pak jsme vše zvládli bez užití dopravních prostředků- pěšky. Služby na hotelu neužiješ: ráno vypadneš, večer se vrátíš (aspoň tak jsme to měli my). Ceny asi vyšší , ale kdybych litoval peněz, můžu být doma.

Zas bych vyrazil. A jak. Pokaždé když potkám mou 17. letou puberťačku, vzal bych ženu a odletěl si užít bezstarostný život turisty... Takže se třeba v Lisabonu potkame :-) začínám to tu sledovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z těch měst je nejmenší provar opravdu ten Lisabon a osobně ho mohu taky doporučit. Záleží ale, co od toho očekáváš (muzea a památky vs. chill/gastro/vínko...) a co máš nacestováno. Chápu, že lidi, co v Paříži nebo Římě nebyli, je to táhne právě tam, protože jsou to slavné destinace.

Zatím mi to vychází na volbu mezi
1) Řím
2) Lisabon
3) Paříž
4) Barcelona

Odkaz ke komentáři

Zatím mi to vychází na volbu mezi

1) Řím

2) Lisabon

3) Paříž

4) Barcelona

Být to na me tak mám Reykjavík ale nejedu sám :)

Lisabon mám příští rok.

Zbytek mám za sebou. Osobně bych dal znovu (po několikáté) Barcelonu. Řím je super na památky, v Barceloně je to víc o životě. Paříž už bych vidět nechtěl, možná tak před dvaceti lety...Ja byl letos na Maltě. Super.

Odkaz ke komentáři

V Paříži jsem byl xkrat, Barcelona asi 2x, Řím ani jednou, Lisabon taky ne..

Chci to nějak namixovat, dobre jídlo a pití, sem tam nějaké památky, takový pohodovy soukromy víkend bez ratolesti

Mrkni se ke mně do vlákna, co mám v podpisu (Ploprof), tam najdeš fotky jak z Lisabonu, tak z Malagy.

Odkaz ke komentáři

tak koneckonců tu máme forum se spoustou znalostí a názorů...tak se zeptám.

a navíc, vždy jsem vybral..

Sibiř se asi snaží naznačit, že radit ti je těžké, když dáš pouze velmi obecné informace a pak volíš mezi Římem a Petrohradem. Myslím, že je ideální buď si o oněch městech alespoň něco základního přečíst (a pak se ptát ve stylu "doporučujete nějakou skrytou hospodu či galerii"), nebo to ponechat náhodě, vyrazit na Ruzyni a vzít první volné letenky do jakéhokoliv evropského města kde nebyl, ve finále je všude krásně :)

Odkaz ke komentáři

tak jsem to trochu ještě udělal jinak a napadnul mě Petrohrad - byli jste někdo? Doprava, ubytko...stojí to za to?

Jo, byl jsem tam asi 5 let uzpět. Jako pěkný, stálo to za to, akorát mě během prvních pár hodin hned v centru okradli. Jinak ze mě Londýn, jediný město kam se vracím s chutí furt dokola. A pak samozřejmě NY, ale to není na víkend.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...