Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy

Doporučené příspěvky

Jsem konečně našel další rodinku s dětmi, která by s námi příští rok o jarňácích ráda do nějákých těch teplých krajů. Sněhu do budoucna už moc nebude, kdyby náhodou jo, tak na hory se dá vždycky dojet, ale nějáké to plánování dopředu už se mi zdá v dnešní době nesmyslné. Čučím na Čedok, bylo nadhozeno Thajsko nebo Zanzibar a teď koukám že tam na mě bliká nově Keňa, kde se mě hodně moc líbilo. Ceny opravdu oproti ostatním destinácím přátelské, přímý osmihodinový let, nice. I přes to že je to nové, nebyl jste již někdo s cestovkou, popřípadě tip na resort blízko z některého Safari parků?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Já byl v Londýně loni na konci léta, bydleli jsme na Liverpool street (hromady barů a pubů) a bral jsem si Seika 5. Ale narovinu musím říct, že se za celou dobu pobytu vůbec nic nekalého nedělo - ale je pravda, že vyloženě v exponovaných pozdně nočně/ranních časech jsme se venku netoulali...

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, safi napsal:

Chystám se do Londýna. Na pár dní. Bydlet budu kousek od City v nějaké malé uličce.. Jak moc velká blbost je brát si s sebou keramické Tudory? 

Kolik měříš, vážíš a jaké bojové sporty provozuješ? 😆 Jako mám jednoho kámoše, který se určitě nemusí bát tam chodit ověšen zlatem a diamanty....by rozdal pár kopanců dolem, horem a bylo by zkrámováno 😂

Odkaz ke komentáři

Právě teď, African napsal:

Kolik měříš, vážíš a jaké bojové sporty provozuješ? 😆 Jako mám jednoho kámoše, který se určitě nemusí bát tam chodit ověšen zlatem a diamanty....by rozdal pár kopanců dolem, horem a bylo by zkrámováno 😂

50kg i s postelí..

Odkaz ke komentáři

Nesmíš si to připouštět, tuhle jsem se sháněje Cherry Dr.Pepper coural před půlnocí po večerkách kousek od letiště v LA mezi našimi lidmi v Inglewoodu, měl na ruce AP a přežil:)

Odkaz ke komentáři

Pls takova technicka ad USA a platebni karty. Ja sice nikdy problem nemel, ale ted jedeme s rodinou a nechci tam resit nejaky vopruzy. Cil jsou primarne parky na stredozapade (ackoli deti se tvari, ze by klidne byly celou dobu v LA 😁) a zena nekde vycetla, ze obcas byvaji problemy s nekterymi kartami (udajne neslo o to, zda napr. visa/master, ale banku, ktera ji vydala). My mame primarne jako banku UniCredit (debetky i kreditky), tak resim, co nebo od koho do zalohy, at ma zena klid (a tim padem i ja 😁). Diky za tipy/rady. 

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, Huty92 napsal:

@African

Zanzibar super, pozor na odlivy. Projeli jsme to cele, bylo to fajn, ale na cestovani s nejakou vetsi partii a deti to moc neni 😉 par fotek

IMG_8872.jpeg

Paráda, super že se Vám líbilo 🤙 Zanzibar mám projetý také, tak trochu vím, každopádně s dětmi si myslím, že by šel na pohodu, ale chceme si ho udělat po svém jednou bez cestovky jsme se domluvili. Mě se tam strašně líbilo, pecka.

Odkaz ke komentáři

před 10 minutami, vzduch napsal:

S kamarády občas někam zajedeme na výlet bez ženských. Teď je to Krakow. Máte nějaké tipy na hospody či jiné pamětihodnosti? 

My letos Zakopane hnedle vedle, tak taky pokoukávám....v Krakově co by jsi kamenem dohodil máme naplánované solné doly Wieliczka, prý to tam je super. Jinak my chceme hlavně Tatry nějaké přechody, a už třeba ten rozdíl v cenách ubytování na Slovenské straně oproti Polské jako dobrý úlet. Bratrům na Slovači hrabe úplně stejně jako nám tady v Krkonoších 😅

Odkaz ke komentáři

Jo, jo Zakopané a Tatry z této strany nejsou k zahození (absolvováno s rodinou). Náš chlapský výlet je spíše odpočinkový. Cesta vlakem, procházka městem, nějaká ta historie, hospoda.  Solné doly jsou v plánu druhý den. Ale jde mi o osobní zkušenost a doporučení z Krakowa.

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, vzduch napsal:

Jo, jo Zakopané a Tatry z této strany nejsou k zahození (absolvováno s rodinou). Náš chlapský výlet je spíše odpočinkový. Cesta vlakem, procházka městem, nějaká ta historie, hospoda.  Solné doly jsou v plánu druhý den. Ale jde mi o osobní zkušenost a doporučení z Krakowa.

To rád slyším, už se těším...hospody zatím v merku nemám 😆

Odkaz ke komentáři

@warann co som bol parkrat v US, tak vzdy bol skor problem kreditka vs. debetka. Na debetku bol velky problem pozicat auto/booknut hotel. S kreditkou Visa (mBank)/MasterCard (CSOB) som ziadne problemy nemal vymenny kurz USD/EUR som neriesil. Ak chces uplne minimalizovat riziko, tak k Visa/MasterCard kreditke si vybav este American Express.

Odkaz ke komentáři

AMEX pro soukromé osoby v ČR už roky nikdo nevydává a je pro nás v podstatě nedostupná, teď nově zařízli i firemní klienty.

https://www.mesec.cz/clanky/american-express-v-cesku-rozesila-vypovedi-platebni-karty-konci-ale-firma-neodchazi/

Jinak při svých více než 100 cestách do USA jsem s kartami za 30 let zažil mnohé, ale poslední dobou je celkem klid, teď pár let používám jako hlavní dolarovou debetku VISA od Monety, do půjčoven jakoukoliv kreditku, některé půjčovny ji mohou vyžadovat, většina ne.

Když si vzpomenu na první půjčení auta u Alama v roce 1995 na tehdejší předplacenou neembosovanou VISA electron od ČSOB se 4 měsíční platností vydávanou pro turisty na vyzkoušení, jak ni u přepážky koukali...tehdy bylo skoro nemožné(bez statisíců na účtě jako zálohu) získat standardní mezinárodní platební kartu, tak teď už je to brnkačka😉

Upraveno uživatelem neuromancer
Odkaz ke komentáři

Ad Krakow: klasika je historické centrum, nábřeží, Wawel (královský hrad) a židovská čtvrť (je od centra cca 20 min pěšky).
Hospody: asi bych hledal nějakou s lokální (popř ukrajinskou nebo gruzínskou) kuchyní kousek dál od centra - budou lepší ceny a menší tlak na rychlou konzumaci (méně lidí). Ale i posezení na hl. náměstí má své kouzlo.
Doporučuji pronajmout místní elektro taxi (ala větší golfové vozítko s řidičem), kterých je kolem centra spousta a domluvit s řidičem, ať vám ukáže zajímavosti - rychleji se dostanete na místa, kam byste pěšky nedošli (a nebo je nenašli).
Odkaz ke komentáři

před 27 minutami, neuromancer napsal:

AMEX pro soukromé osoby v ČR už roky nikdo nevydává a je pro nás v podstatě nedostupná, teď nově zařízli i firemní klienty.

https://www.mesec.cz/clanky/american-express-v-cesku-rozesila-vypovedi-platebni-karty-konci-ale-firma-neodchazi/

Uz jsem na to koukal. Nakonec jsem to uzavrel, ze dve embosovany kreditky by mely stacit. 

Odkaz ke komentáři

V 3. 3. 2024 v 15:19, African napsal:

Paráda, super že se Vám líbilo 🤙 Zanzibar mám projetý také, tak trochu vím, každopádně s dětmi si myslím, že by šel na pohodu, ale chceme si ho udělat po svém jednou bez cestovky jsme se domluvili. Mě se tam strašně líbilo, pecka.

Zelvy jsi zkousel?

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-svet-po-snezeni-zelviho-masa-zemrelo-v-raji-turistu-devet-lidi-40463683#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest242_shorts_varD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...