Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy

Doporučené příspěvky

Na Gruzii, Albánii apod. jsem vlastně taky slyšel jen chválu, ale to asi neprojde, mělo by to být víc "exotické", nevím jak přesně to nazvat, víc pláží, koupání, míst, která nejsou úplně v našem standardním dosahu. Do Albánie bych jel spíš přesně na nějaký offroad, než za slunnými plážemi.

Defakto hledám nejspíš alternativu k AUS, nebo Bali, které jsem zmiňoval, případně Hawai, něco takového. Blbé je, že prostě Asie mi moc nevoní, i když přesně na tu ta kritéria vychází nejlépe. Koukal jsem i na Srí Lanku třeba, ale to je docela o hubu, spoustu jiných ostrovů je pro změnu na takové cestování nedostačující velikostí. Bych neřekl, že budu mít někdy problém něco vybrat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně jak tu padlo, rozhodně balkán. Ceny více než příznivé nádherná příroda a pro ty, co raději města, se tam taky něco najde, btyť toho já nejsem fanoušek. Pláže taky fajn, obzvláště albánie, téměř bez lidí. Já osobně doporučuju obzvláště černou horu a albánii, ale pokud máte 14 dni plus tak je toho spousta

Edit, teď jsem si uvědomil, že v květnu jsou svátky, jdu rozhodit sítě, jestli by se někomu nechtělo na vodu a hory :-D

Upraveno uživatelem Maro
Odkaz ke komentáři

No já už taky po debatě s tím kamarádem rozhodil sítě, že bychom někdy v létě, ve třech ve čtyřech vzali batoh, sedli do letadla a něco prošli pěšky, něco stopem a ubytko co dům dá... Takže projet 2-3 státy asi nedáme, spíš jeden na 14 dní tak nějak na pank... V černé hoře sem byl týden u moře, taky na trip dobré místo, sou tam tak 20 let zpátky, hory, moře taky a ceny dobré

Upraveno uživatelem Lion
Odkaz ke komentáři

Bells:

Ten Portugal ti prijde cenove napalenej cim? Pivko se da i za euro, jidlo i ubytko taky na pohodu, podle me jedna z nej destinaci v Evrope. Srpen uz bude i lehce vyhratej ocean, tak posurfujes i bez neoprenu...

Odkaz ke komentáři

Bells: co Puerto Rico? Ale nejak uplne levny to tam taky nebude, proste US. I kdyz levnejsi nez Havaj a dopravis se tam prece jen o dost lepe. Myslim ze snad uz je to tam vsechno relativne ok od hurikanu Maria. A nebo kdyby Evropa tak co Korsika? More i hory. A Bonifacio je uchvatny. 

Odkaz ke komentáři

Portugalsko napálené? O něco málo dráž než u nás tam je, ale to je v západní Evropě úplně všude, někde ve východní. Každopádně dojet tam autem by bylo na dlouho.

Můj osobní tip a místo, kam se rád vracím, je španělské Baskicko. Mají tam moc pěkné pláže, i kryté u měst, ale bez davů lidí, protože většina turistů míří na jih nebo k Barceloně. A kromě měst na pobřeží se dá vyrazit do okolních hor tak zelených, až oči přechází. Plus třeba do Pamplony. V červenci tam je Sanfermínes s býky. Byl to zážitek (z tribuny v areně :-)). Nejlepší jídlo ve španělsku, výborná vína z La Riojy a cenově to je úplně v pohodě.

Odkaz ke komentáři

A pro necestovatele ještě dodávám, že bezpečnost je úplně v pohodě. Protože jak se řekne Baskicko, tak si Češi často vybaví jen ETU. A baskická města jsou často bez přistěhovaleckých pobudů, které jsou v Barceloně a jiných španělských městech.

Portugalsko napálené? O něco málo dráž než u nás tam je, ale to je v západní Evropě úplně všude, někde ve východní. Každopádně dojet tam autem by bylo na dlouho.

Můj osobní tip a místo, kam se rád vracím, je španělské Baskicko. Mají tam moc pěkné pláže, i kryté u měst, ale bez davů lidí, protože většina turistů míří na jih nebo k Barceloně. A kromě měst na pobřeží se dá vyrazit do okolních hor tak zelených, až oči přechází. Plus třeba do Pamplony. V červenci tam je Sanfermínes s býky. Byl to zážitek (z tribuny v areně :-)). Nejlepší jídlo ve španělsku, výborná vína z La Riojy a cenově to je úplně v pohodě.

Odkaz ke komentáři

Bells:

Ten Portugal ti prijde cenove napalenej cim? Pivko se da i za euro, jidlo i ubytko taky na pohodu, podle me jedna z nej destinaci v Evrope. Srpen uz bude i lehce vyhratej ocean, tak posurfujes i bez neoprenu...

Sorry, beru zpět, bral jsem to dle cestovek a u těch bylo Protugalsko vždy o dost dražší, než jiné Evropské destinace, ale doba se změnila. Tuplem když chceme vše na vlastní pěst, tak jsou mi cestovky i ukradené. Vlastně jsem ještě včera večer začal vymýšlet zhruba itinerář, aby to obsáhlo i místa, kam bych rozhodně v Portugalsku chtěl (Peniche a Nazare) + bych přidal i přelet pak na Azory, což by dohormady nějaký čas rozhodně zabralo...Bohužel jsem následně tvrdě narazil. První problém, studené moře, já bych to dal, ale přítelkyně fakt ani omylem :) Druhý problém, nechci toho moc řešit vysloveně dopředu, spíš takový blind, tzn booknout první ubytování a pak se přesouvat dle libosti, takže bookovat další místa třeba jen pár dní předem a to jak jsem se dočetl je třeba na Azorech víceméně passé, i když věřím, že "něco" by se snad vždy našlo. I tak mě vymyšlený itinerář (Praha-Porto-půjčit auto a jet po pobřeží do Lisabonu-Azory-zpět Lisabon-Faro a domů) zaujal natolik, že zatím nechávám mezi možnostmi a nezabíjim to úplně.

Bells: co Puerto Rico? Ale nejak uplne levny to tam taky nebude, proste US. I kdyz levnejsi nez Havaj a dopravis se tam prece jen o dost lepe. Myslim ze snad uz je to tam vsechno relativne ok od hurikanu Maria. A nebo kdyby Evropa tak co Korsika? More i hory. A Bonifacio je uchvatny. 

Původně jsem koukal na Martinik a okolní ostrovy s plánem jich dát víc, takže klidně i Puerto by v tom mohlo být zahrnuté, respektive se dá skončit až v Dominikáně, která mě teda ani moc neláká, ta je spíš taková vysloveně turistická ala plácnout se na pláž. Ovšem při takové cestě bych se asi nedoplatil.

Frantíky asi ne, hlavně se neptej proč, normální odpověď na to nemám :D

Si asi budu muset začít zvykat na Asii, protože ta je na trip dle našich představ nejspíš ideální, člověk může kamkoliv a stojí to prd, takže o to víc si může vymýšlet. Blbé je, že prostě nudle apod nejím a naopak cpát se tam jídlem jako doma mě nebaví, na to mám vysloveně averzi, rád jím vždy místní věci, s čímž mám v Asii prostě problém. Taky si z ní ani úplě nesedám na zadek, jasně je to tam pěkné, ale už tam lítá tolik lidí, že to začíná být takové ohrané....každý tam byl, každý ví zaručeně nejlepší místa (v polovině případů bohužel jen ta profláklá), nějak mě to úplně odrazuje, nebo jak to říct.

Pak samozřejmě ještě AUS a dát třeba jih tentokrát, ale bez možností, které jsem měl na východě bych se za všechno dohromady nedoplatil a už se mi nechce strávit den v letadle/letištích.

Odkaz ke komentáři

A nebude v austrálii tou dobou konec zimy? Nevím, jak místní zima vypadá, nikdy jsem tam nebyl, tak se ptám... Jinak azory taky můžu doporučit, pokud budete na jednom ostrově tak úbytko je stejně lepsi asi mit na jednom místě a vyjíždět, ten ostrov je malinký vsude jsi max do hodiny. A jelikož letenky stejně musíš koupit tak ani ta "neflexibilita" ubytování tolik nevadí.

Odkaz ke komentáři

Ano bude, tam by to samozřejmě chtělo letět později, ale tak jako tak tentokrát odpadá.

Ad Azory, respektive Protugalsko, než jsem zjistil to s teplotou vody, tak se klubal plán viz co jsem psal: Praha-Porto-půjčit auto a jet po pobřeží do Lisabonu-Azory-zpět Lisabon-Faro. Když to rozepíšu, tak přiletět do Porta, tam pobýt den-dva, půjčit auto a vyrazit směr Lisabon, po cestě se zastavit v Peniche a Nazare, zároveň se někde ubytovat, tam to problém nebude, další den vyrazit dál k Lisabonu (vím dalo by se to projet za jeden den v pohodě, ale nechci trávit půlku času jen v autě). V Lisabonu opět pobýt třeba den-dva, to se všechno dá ještě snadno naplánovat a zařídit vše předem i s rezervami. Následně koupit letenku na Azory, ovšem chtěl bych na víc jak jeden ostrov, když už a tam už začne problém s bookováním na poslední chvíli, protože nechci vysloveně držet plán, teď přesně musím sem, teď tam. Chci prostě přijet na jedno místo a až na tom řešit další místo, což na pevnině nebude problém, ale na Azorech už ano, co jsem tak četl. Samozřejmě si můžu říct, že na každém místě budu určitý počet dní, ale chtěl bych to co nejvíc free.

Ono je ve hře, že když už by to bylo Portugalsko, tak by se k tomu v případě sehnání všeho za dobré peníze a i více času dalo přidat ještě něco, po cestě domů a pojmout to kompletně jako jeden velký výlet. Přece jen to Portugalsko samo o sobě není nijak velké a Azory také ne.

Odkaz ke komentáři

Portugalsko je fakt nádherné. Jen v Portu a nejbližším okolí se dá strávit celý týden - Braga, Guimaraes, Lamego, Aveiro, vinařská oblast Douro celkově. Když jsme tam byli prvně, tak jsme si dali za cíl vidět za 9 dní Lisabon a okolí, pak postupně na sever k Portu, a stejně jsme odjížděli s pocitem, že se to dalo vzít klidněji a minuli jsme ještě další místa, co určitě stojí za vidění.

Odkaz ke komentáři

Jste mě tady tak nakopli z Gruzií, hlavně pan Kuncák že ano :cheers:, tak jsem si tam koupil letenku. Zkusím to tam proběhnout a naplánovat nějáký ten výstup. O Gruzii slyším poslední dobou jenom a jenom samá pozitiva  :photo:

Doporučuji Ushguli.

Odkaz ke komentáři

Díky za tipy, musím si vytvořit nějaký okruh, letím na pouze na osm dní, víc jsem si neprosadil :-) Určitě se ještě připomenu, až to začnu plánovat. Jinak 2019 bude pestrobarevný, vezmu to popořadě-Nepál, Gruzie, Zakynthos, Itálie, Rakousko, Švýcarsko a teď koukám do kalendáře, že se tam ještě něco možná vměstná :-) Ale musím být hodný, příští rok bude velká a nákladná celoměsíční expedice, takže na klid a hlavně proti sobě nepoštvat bohy :-)

Odkaz ke komentáři

Díky za tipy, musím si vytvořit nějaký okruh, letím na pouze na osm dní, víc jsem si neprosadil :-) Určitě se ještě připomenu, až to začnu plánovat. Jinak 2019 bude pestrobarevný, vezmu to popořadě-Nepál, Gruzie, Zakynthos, Itálie, Rakousko, Švýcarsko a teď koukám do kalendáře, že se tam ještě něco možná vměstná :-) Ale musím být hodný, příští rok bude velká a nákladná celoměsíční expedice, takže na klid a hlavně proti sobě nepoštvat bohy :-)

Co plánuješ v Nepálu? 

My jedem přelom září-říjen Manaslu Circuit, tak už se taky nemůžu dočkat :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...