Kristian.nov Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2013 Trošku jsem to přece jenom zkusil:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2013 Možná spíš takhle... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2013 (upraveno) A už poslední, větší indexy, smazány zkratky měst a přidána šestka... Omluvte nedokonalosti, dělám to prvně:-) Upraveno 25. září 2013 uživatelem Kristian.nov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2013 Hm, nevypada to vubec spatne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 A už poslední, větší indexy, smazány zkratky měst a přidána šestka... Omluvte nedokonalosti, dělám to prvně:-)Bylo zde řečeno, že by nebylo špatné města zrušit a na tu vnitřní korunky dát 24h GMT stupnici a vnější lunetu udělat klasicky potápkovou. Přijde mi to jako dobrý nápad. Zkuste to někdo udělat fotoshopem, dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 A už poslední, větší indexy, smazány zkratky měst a přidána šestka... Omluvte nedokonalosti, dělám to prvně:-) Já jsme nadšen, a jestli to děláš prvně, tak za mě to děláš dost dobře akorát tu někde proběhlo, že zkusíme ještě klasické ručky do špičky a ne useknuté Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patprom Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Zájemci:1.Frantik2.sect3.DaLo4. Gougy5.bandi6.Ivan_9897.Kristian.nov8.marecenator9.Honza.manta10.seh111.LovecK 12.cigi12.Moty12314.shag15.MarcelG16.Peta-Biker17.kubson18.zekon730219.Alda20.Lion21.baza22.jiribartl23.Tittus24.Mirek2425. brett26. patprom Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Když se přidáváte do seznamu tak tam nechte popisjo a opravil jsem si pořadí, byla tam 2x 12. Puvodni navrh GMT limitky:42 mmTah + NATO strapAutomatGMTWR 100m Výrobce Damasko Zájemci:1.Frantik2.sect3.DaLo4. Gougy5.bandi6.Ivan_9897.Kristian.nov8.marecenator9.Honza.manta10.seh111.LovecK 12.cigi13.Moty12314.shag15.MarcelG16.Peta-Biker17.kubson18.zekon730219.Alda20.Lion21.baza22.jiribartl23.Tittus24.Mirek2425. brett26. patprom Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpenMind Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 (upraveno) Ten třetí návrh (den, datum, vymazané názvy měst) je téměř dokonalý. Dotaz laika (re: návrh honza.manta): Pokud by luneta byla jako na poptápkách a 24 GMT stupnice by byla navnitřní korunce - bylo by potom možné 24 GMT stupnici otáčet? Díky Puvodni navrh GMT limitky:42 mmTah + NATO strapAutomatGMT[/font][/color]WR 100mVýrobce Damasko Zájemci:1.Frantik2.sect3.DaLo4. Gougy5.bandi6.Ivan_9897.Kristian.nov8.marecenator9.Honza.manta10.seh111.LovecK 12.cigi13.Moty12314.shag15.MarcelG16.Peta-Biker17.kubson18.zekon730219.Alda20.Lion21.baza22.jiribartl23.Tittus24.Mirek2425. brett26. patprom27. OpenMind Upraveno 26. září 2013 uživatelem OpenMind Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Ne, ale v případě že tam bude GMT ručka, tak to ani není potřeba. Pokud tam GMT ručka nebude, bude potřeba mít vnější lunetu 12 hodinovou a může být dělená po minutách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Patlám to jenom v Corelu a ani s nim moc neumim... Bylo by lepší kdyby se mezi námi našel nějaký grafik:-)Vyměnit ručky bych ještě zvládnul, ale musíte mi dát jejich konkrétní návrh, vyříznu je a překryji stávající, přehodit 24hod stupnici ale asi nezmáknu:-) Jinak ten třetí návrh mi přijde fakt hodně zajímavej, myslim, že jdeme správným směrem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpenMind Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 (upraveno) Ne, ale v případě že tam bude GMT ručka, tak to ani není potřeba. Pokud tam GMT ručka nebude, bude potřeba mít vnější lunetu 12 hodinovou a může být dělená po minutách.Díky za odpověď. Rozšířím ještě svůj dotaz: Pokud by byla 24 hodinová GMT stupnice na vnitřní korunce a hodinky by měly GMT ručku, mohla by GMT ručka ukazovat na té 24 hodinové GMT stupnici jiný čas než čas, který budou ukazovat hodinová a minutová ručka? Našel jsem toto vysvětlení, které uvádí, že by to mělo být možné, ale chci se ujistit. "Most of the time, a GMT watch just features an extra hand that is able to display home time in the 24-hour format (to make a distinction between night and day). The normal hour hand is used to display the time in the current time zone you are in. In some cases, the watch has an extra dial with hour and minute hands to display an extra time zone. " Patlám to jenom v Corelu a ani s nim moc neumim... Bylo by lepší kdyby se mezi námi našel nějaký grafik:-)Vyměnit ručky bych ještě zvládnul, ale musíte mi dát jejich konkrétní návrh, vyříznu je a překryji stávající, přehodit 24hod stupnici ale asi nezmáknu:-) Jinak ten třetí návrh mi přijde fakt hodně zajímavej, myslim, že jdeme správným směrem...Díky za ty návrhy. Naprosto souhlasím, že ten třetí návrh je zajímavý a podle mého soukromého názoru nejlepší. Upraveno 26. září 2013 uživatelem OpenMind Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 @OpenMind, GMT ručka musí umět ukazovat jiný čas, není to pouhý 24h formát hodinové ručky. A jak je psáno v textu, GMT ručka se používá obvykle na "home time", zatímco kalsická hodinová je nastavena na čas té dané destinace, kde se zrovna nacházíš.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flipik Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 @OpenMind, přesně jak píše bandi, z logiky věci tam musí být v nějaké formě umístěny dvě stupnice. Snad jedině v případě, že by byla (hlavní) stupnice ciferníku ve 24h formátu, tak by GMT ručka další nepotřebovala. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Ten třetí návrh (den, datum, vymazané názvy měst) je téměř dokonalý. Dotaz laika (re: návrh honza.manta): Pokud by luneta byla jako na poptápkách a 24 GMT stupnice by byla navnitřní korunce - bylo by potom možné 24 GMT stupnici otáčet? Díky GMT ručka se nastavuje v poloze nastavování data - datum na jednu stranu a GMT na druhou stranu. Právě u GMT je luneta pevná, aby ukazovala stále správně, nastavují se ručky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecenator Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Popis (zadanie) stale uvadza tah a Damasko. Pre pripadnych dalsich zaujemcov toto moze byt zavadzajuce, pokial bude vyrobca skutocne Damasko (ak teda nebudeme uvazovat oem tah).Navrhujem popis upravit a tah vymenit za kaucuk / kozu minimalne do chvile, kym pocitame s tym, ze vyrobca bude Damasko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarcelG Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Kubo, Aldo, poptali by jste tuto záležitost u Konráda? Myslím, že by bylo na čase vědět, zda ano, je možné, případně za jakých podmínek, či ne.Děkuji :-) Puvodni navrh GMT limitky:42 mmkož.řemen + NATO strapAutomatGMT[/font][/color]WR 100mVýrobce DamaskoZájemci:1.Frantik2.sect3.DaLo4. Gougy5.bandi6.Ivan_9897.Kristian.nov8.marecenator9.Honza.manta10.seh111.LovecK 12.cigi13.Moty12314.shag15.MarcelG16.Peta-Biker17.kubson18.zekon730219.Alda20.Lion21.baza22.jiribartl23.Tittus24.Mirek2425. brett26. patprom27. OpenMind Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpenMind Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 @OpenMind, GMT ručka musí umět ukazovat jiný čas, není to pouhý 24h formát hodinové ručky. A jak je psáno v textu, GMT ručka se používá obvykle na "home time", zatímco kalsická hodinová je nastavena na čas té dané destinace, kde se zrovna nacházíš..@OpenMind, přesně jak píše bandi, z logiky věci tam musí být v nějaké formě umístěny dvě stupnice. Snad jedině v případě, že by byla (hlavní) stupnice ciferníku ve 24h formátu, tak by GMT ručka další nepotřebovala. GMT ručka se nastavuje v poloze nastavování data - datum na jednu stranu a GMT na druhou stranu. Právě u GMT je luneta pevná, aby ukazovala stále správně, nastavují se ručky.Díky za odpovědi, už je mi to jasnější. Jsem rád, že jsem se zeptal. Z toho vyplývá, že hodinky s GMT funkcí mohou mít potápkovou lunetu, jak navrhoval Honza.manta. Myslím si, že by potápková luneta ještě zvýšila užitnou hodnotu hodinek, protože na běžné měření času (vaření vajíček, "budu tam za 15 minut",...) bohatě stačí. Asi před půl rokem jsem hledal nějaké hodinky s 24 GMT stupnicí, dnem a datem a pokud si vzpomínám, tak jsem nenašel žádné, které by zároveň měly i potápkovou lunetu. Tedy tato kombinace by se dala označit za ojedinělou (nebo jsem špatně hledal) a ojedinělost k limitce sedí... A ještě by se ,podle mého skromného názoru, k hodinkám více hodily bílé Damasko ručky. Z mého pohledu je kombinace den, datum, 24 GMT stupnice a potápková luneta dokonalá a doufám, že tento úhel pohledu nebude menšinový. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 (upraveno) Z mého pohledu je kombinace den, datum, 24 GMT stupnice a potápková luneta dokonalá a doufám, že tento úhel pohledu nebude menšinový. to je jak švýcarský nůž :D umíš si představit to nařizování Ale hodinky s GMT o patápěčskou lunetou nejsou nic výjmečného , myslím, že doxa např., jenže mají jen datumku. Obávám se, že neexistuje strojek s gmt a date day , každopádně jej neznám, tedy až na nějaké ty 775... chronografy - ty snad jo. A snad by se dal i zbavit toho chronomodulu ??? To jsem zvědavej, až vyřknou cenovku, jak se to smrskne Na 100% ovšem počítám s tím, že když bude p. Damasko dělat day date, že bude trvat na tom, ať se to udělá "po jeho" pěkně pod vodorovnou osou a nad tím to D a Damasko , alspoň já bych na tom trval..... Ještě bych všem zájemcům doporučil prostudovat originální vlákno k GMT limitce, kde tuším Hugo provedl velmi vyčerpávající rozbor všemožných možností znázorňování různých časových pásem, ono to není nijak přímočaré, možnosti je mnoho, nařizovat lze kde co, točit na různé strany ...... a každá má výhody i nevýhody. Nakonec vyšla hlasováním tato verze, ale třeba já , pokud si dobře vzpomínám, jsem jí nebyl příliš nadšen, už ani nevím proč .... taky si to musím přečíst :D nekompromisně trvám na tom, že budu mít číslo 11 !!! Upraveno 26. září 2013 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyril Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Zítra tam budu volat. Nejdřív se zeptám, jestli je pro ně v současné době, kdy mají dost práce i výdajů s vlastním vývojem vůbec zajímavé řešit výrobu 30 ks limitek. Pokud to nezavrhnou, zkusíte dát dohromady základní vlastnosti, které by tyto hodinky měly mít a uvidíme...cyril. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se