Wrch Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Zdravím všechny, ...tak a je to tady. Hurá! Sice mě na to musela uzemnit chřipka, ale konečně jsem našel chvilku pochlubit se novým přírůstkem. Na začátek lehké ohlédnutí za uplynulým rokem. Je tomu asi 11 měsíců, co jsem pořídil svoje první "lepší" hodinky Tissot PRC 200. Tyto baterkáče jsem si užíval plnými doušky a ani jsem si při té radosti nevšiml, jak se nade mnou stahují chronomračna. A jak už tomu bývá, jako blesk z čistého nebe, zachvátila mě nezkrotná touha vlastnit nějaké automaty. Začal jsem tedy brouzdat nejrůznějšími weby a utvářel si představu, jak by mé nové cibule měly vypadat. Věděl jsem, jen tolik, že chci aby značka mých nových hodinek začínala na písmeno O , končila na A a celkem se skládala s pěti písmen. :-) Ano, pokukoval jsem po Omegách, ale nebylo to podmínkou - otevřený jsem byl i jiným značkám. Během tohoto krásného stavu vybíraní mi byly nápomocni dva vážení členi tohoto fóra, ale především moji dobří kamarádi. Touto cestou jim ještě jednou velice děkuji za ty hromady zodpovězených otázek, kterými jsem je zásoboval. Nutno říci, že na počátku vybírání jsem si byl jistý, že hodinky chci koupit pouze nové a u AD. Od tohoto názoru jsem upustil především důkladným procházením tohoto fóra neboť jsem nabyl důvěry ve zdejší členy a férovost nabídek, které se zde objevují. Nu, nebudu Vás zde týrat dlouhosáhlým popisováním všech značek a modelů nad kterými jsem vážně uvažoval a posunu tento příběh k samotnému finále. Mým favoritem se nakonec stala značka po které jsem pokukoval ihned na samém začátku - ono ne nadarmo se říká, že často právě ta první volba je tou nejlepší. Definitivně jsem se tedy rozhodl pro Omegy. Nejvíce jsem si přál Planet Ocean, ale vždy když se tu objevily, tak v jiném provedení než jsem chtěl. Situace se stávala napjatou neboť jsem začal mít pocit, že ty "pravé" se v dohledné době neobjeví. ... a v tu chvíli mi do SZ přistála nabídka na zcela jiný model než jsem chtěl, ale tyto hodinky mě naprosto uchvátily. Slovo dalo slovo a druhý den jsem se vypravil za prodávajícím. Po probrání historie tohoto konkrétního kusu u Dušáka, proběhl obchod příjemně v nedalekém "Mekáčovi" a za malou chvilku jsem odcházel s burgrem v jedné ruce a s hodinkami na druhé. Teď už chápu ten výtečný pocit nositi na ruce automatické hodinky. Zároveň jsem však pochopil, že ideální hodinky pro každou příležitost neexistují a proto vím, že toto rozhodně nebyla moje poslední koupě... :-) P.S. Jelikož se mi rozbil foťák a i kdyby byl funkční, trvalo by mi asi rok než bych nafotil nějaké kvalitní fotky, přikládám pouze tři "narychlo" fotky z mé předpotopní Nokie.
T1000 Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Gratulace! Tyhle se mně osobně líbí víc než PO v chronu. Opravdu velice dobrý "mechanický" začátek !
Vlcak Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Gratuluji, pocit z prvních automatů je báječný a Omega je klasika.
gougy Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Gratuluji, tohle jsou jedny z vůbec nejlepších chrono-diverů, co znám, (pokud ne ty úplně nejlepší )
kuncák7 Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 No, kamaráde, tys to vzal opravdu hopem, jen co je pravda- z Tissotu v baterce na tuhle klasiku. Jsi náš, vítej , další magor ( v dobrém ).
siwi Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Krásnej příběh, krásný hodinky. Ten pocit z prvních automatů jsem letos taky poznal. Tak se připojuju ke gratulacím a přeju ti, ať ti dělají dlouho radost. Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk 4
Jiribartl Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Přímo raketový nástup s trefou do černého, jsou parádní , gratulace.
Wrch Odesláno 25. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. září 2013 (upraveno) Díky moc za milá slova kolegové. A taky se moc omlouvám za ty hrubky a špatné interpukce v textu - ta chřipka mě dáva zabrat a nevím jak udělat edit. Příště si text před odesláním přečtu. ;-) Hodinky jsou to parádní. Líbí se mi, že na nich neustále objevuji další a další krásné detaily, které mě těší a lahodí oku. Inu, celkově vzato, je to krásný koníček plný emocí, elegance a osobitosti majitele. Jen se čím dál častěji přistihnu, jak např. na obchodním jednání, pozoruji, co ma dotyčný na ruce a příjde mi to pomalu důležitější, než podstata schůzky. Upraveno 25. září 2013 uživatelem Wrch
michalval Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Gratuluju k přírůstku! Udělal jsi to tak, jak se to podle mě udělat má: nespěchal jsi, dal jsi na své dojmy, ale zároveň ses poradil s těmi, co už mají nějakou zkušenost.Můj první automatický přírůstek byl průser, protože jsem o mechanických hodinkách neměl ani páru a koupil jsem za skoro 20 táců Ingersoly proto, že se tvářily jako stará značka a vypadaly zajímavě. Když si vezmu, jaké parádní hodinky jsem za ty prachy mohl koupit na fóru, a - jak píšeš - v naprosté důvěře...No jo za blbost se platí, a i když jsem tu bolístku od té doby již mnohokrát zalepil jiným nákupem, tak mi pořád budou v šuplíku připomínat, jaký jsem (byl?) tele.
African Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Obrovská gratulace, pecka A navíc jsi vybral asi tu nejhezčí variantu"
Ondrej71 Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Wow!!! Hodne velký skok od Tissotek. Úžasne fotogenicke hodinky, naživo jsem je jeste nevidel, ale snad se postesti. Gratulace k vyzralemu vyberu
Georgeisin Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Odesláno 28. září 2013 .Jen se čím dál častěji přistihnu, jak např. na obchodním jednání, pozoruji, co ma dotyčný na ruce a příjde mi to pomalu důležitější, než podstata schůzky.To je hrozná úchylka, taky jsem si ji před pár lety vybudoval, musím se snažit, abych si lidi neškatulkoval jenom podle hodinek . Můj šéf nosí takový ten hybrid digi/analog CASIO, hrozně mě to irituje .
sicq Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Odesláno 29. září 2013 Gratulace, moc povedeny kousek (mam podobny )... schvalne, jak ti po zkusenosti s temito "klasickymi" diver SMP budou na ruce sedet POcka-ja treba si nemohu pomoci, ale za mnohem pohodlnejsi povazuji prave ty starsi modely, na tlape jsou perfektne vyvazene...
belkov Odesláno 2. října 2013 Nahlásit Odesláno 2. října 2013 Opravdu překrásný kousek od Omegy. Gratulace. Tak začínat se každému nepostesti.
Wrch Odesláno 2. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. října 2013 Pokaždé, když si je vezmu na ruku, oblíbím si je ještě o trošku víc než předtím. Radostný pocit z nových hodinek je vskutku úžasný...A ten tikot..
Návštěvník bretya Odesláno 3. října 2013 Nahlásit Odesláno 3. října 2013 Tik tak tik tak Oni ti ďakujú po "svojom" Blahoželám, na začiatok si si vybral asi to najlepšie!
Radik Odesláno 3. října 2013 Nahlásit Odesláno 3. října 2013 Parádní, krásný, úžasný! Měl-li bych si já vybrat hodinky značky o pěti písmenech začínající na "O" a končící na "a", byly by to tyhle (obr. přímo z www.omegawatches.com): Bohužel asi zatím nejsem dostatečně pokročilý maniak, protože nějak nemůžu překousnout, že bych si koupil hodinky za takovou cenu. Marně zatím hledám důvody, kterými bych si jejich koupi sám pro sebe omluvil - zatím asi nejrozumnější důvod, který jsem našel, byla určitá forma investice. Investice do radosti (v budoucnu možná částečně návratná ve formě jejich prodeje?). Můžu je nosit každý den na ruce, těšit se jejich krásou, precizností, přesností časomíry. To, že bych se jimi chtěl chlubit a vytahovat mi je už úplně proti srsti - a stejně, většina lidí, o hodinky se nezajímající, si značky nejspíš vůbec nevšimne (všimne-li si v dnešní době mobilů, "kde mám přece taky hodiny, tak na co hodinky?!!", hodinek samotných). Představa, že mám na ruce hodinky za +- 80tis. a někde je škrábnu.... brrrrrrrrr Mít je zas jen doma v krabičce nebo ve winderu asi v tomhle případě také není úplně ono. A tak nevím a obdivuji všechny, kteří to konečně rozsekli a vysněné Omegy si pořídili. Jak jste na tom byli vy ostatní, než jste si Omegy pořídili? Případně jak jste na tom vy, kteří o nich uvažujete? (Nemyslím v tomhle případě, kdy na takové hodinky prostě nejsou peníze...)
Rolficzech Odesláno 3. října 2013 Nahlásit Odesláno 3. října 2013 Hmm, jsou super. Mám pocit, ze nic jiného než Omegy mě už neuspokojí. Asi to taky vezmu hopem. Tak si je užívej, snad se brzy přidám...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se