Přejít na obsah

Jak a čím fotit "makro" hodinek?

gougy

Doporučené příspěvky

• po 4 týdnech...

Nepotrebuješ nutne externý blesk. Urob si odrazku/difúzor na interný, pridaj ho do plusu (len si to neodraz do očí). Prisvieť si do stien stanu nejakou lampou. Horšie sa vyvažuje biela, ale dá sa. Alebo foť za denného svetla vonku.

Upraveno uživatelem McStinger
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Počkám na dobré světlo a pak zkusím určitě i outdoor. Myslíš ještě nějakou "speciální" odrazku na interní? Já myslel, že když to fotím v tom difuzním stanu, tak se tam světlo "samo" rozprostře akorát ten interní blesk není dost silný. Chce to určitě zkoušet.

Odkaz ke komentáři

Počkám na dobré světlo a pak zkusím určitě i outdoor. Myslíš ještě nějakou "speciální" odrazku na interní? Já myslel, že když to fotím v tom difuzním stanu, tak se tam světlo "samo" rozprostře akorát ten interní blesk není dost silný. Chce to určitě zkoušet.

Odkloň svetlo z blesku alobalom, bielym papierom apod. na strop a steny stanu, aby si ho využil čo najviac a aby nešlo priamo na fotený objekt.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Dnešní cvak mobilem:

Tiez mobilom a to ufonom 5s

Hezké fotky, pánové. Obzvlášť pokud je to nafocené mobilem. Ale prozraďte mi, to používáte nějakou přídavnou makro čočku?  Nebo to je nějaké digitální zvětšení nebo výřez? Jinak si totiž nedovedu představit, jak donutit ostřit iPhone na takovou vzdálenost (respektive "blízkost") od objektu. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...