Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ten export/import špatná věc nebude, hlavně pro případ, kdy člověk testuje všechny FW co vyjdou.

Před malou chvílí jsem dorazil domů a zkusil ho tam dát. Chvilku to naposlouchám a uvidím.

Odesláno

Ciwe to je dost dekadentní pocit poslouchat KISS v hirez 24bit/192kHz... ale co už, když HDtracks letos konečně vydali album Dynasty z roku 1979 s hitem I Was Made For Lovin You, na který se vážou nepublikovatelné vzpomínky...

Odesláno

Taková zajímavá zkušenost. Nedávno jsem si poslechl vlastní muziku (co jsem složil a nahrál) na Tannoy Kingdom Royal Carbon Black, krmeno šesti zesilovači a propojeno šlauchama v ceně auta střední třídy - a ono to zkresluje! Zvuk je takovej pěknej, líbivej - ale zkreslenej. Hezčí, ale jinej. Ne, zvuk je velkolepej, ale prostě jinej. :tomato: To je asi ta vysoká věrnost....

Odesláno (upraveno)

Tannoy Kingdom nikdy nebyly etalonem věrnosti. I za obludné peníze jde koupit zkreslující příšernost. A naopak, i třeba kolem kila jde postavit poctivý, pravdomluvný samograj.

Upraveno uživatelem Hasňa
Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

no ja dufam, ze zartujete?.

ja som ich par krat pocul ( zial nie na moje oblubene testovacie nahravky) a hralo to nadherne!

mne osobne filozofia a farba Tannoy vyhovuje, najme na akusticky jazz ( Miles D. and Co.) a mal som pre mna vrcholove D700

neskor som presedlal na americke bedne ( zmena zanru) ale doteraz rad spominam?.

ja neverim, ze to ma nejake pocutelne skreslenie.

Odesláno

Taková zajímavá zkušenost. Nedávno jsem si poslechl vlastní muziku (co jsem složil a nahrál) na Tannoy Kingdom Royal Carbon Black, krmeno šesti zesilovači a propojeno šlauchama v ceně auta střední třídy - a ono to zkresluje! Zvuk je takovej pěknej, líbivej - ale zkreslenej. Hezčí, ale jinej. Ne, zvuk je velkolepej, ale prostě jinej. :tomato: To je asi ta vysoká věrnost....

O aky druh hudby sa jedna? Ide o to s cim si to porovnaval - vzorka c.1 je Tannoy +draha bizuteria a referencia pre ne je v tomto porovnani co - nejake nearfield monitory na zvukarskom pulte? Alebo nieco ine?  

Odesláno

Pokud se bavime o Top of the line produktech, tak Noble Kaiser 10 nebo JHPro13 FreqPhase

krmene z Astell+Kern AK240

ale vynikajici zvuk dostanes i ze sestavy za zlomek ceny

A co říkáš na sennheisers IE800 ?

Odesláno

O aky druh hudby sa jedna? Ide o to s cim si to porovnaval - vzorka c.1 je Tannoy +draha bizuteria a referencia pre ne je v tomto porovnani co - nejake nearfield monitory na zvukarskom pulte? Alebo nieco ine?  

Ve srovnávaném vzorku byly jak akustické, tak el. nástroje + zpěv. Když víš, jaký je čistý zvuk houslí (konkrétního nástroje), jaký je se snímačem a jaký je snímaný mikrofonem (a obdobně s jinými nástroji), tak víš, co můžeš čekat. Řekl bych, že levný zvukový řetězec zvuk degraduje, tedy hraje to blbě, ale více méně věrně. Tohle hrálo výtečně, ale jinak.

Dosud jsem vždy testoval CD, které mám rád a které znám nazpaměť. Tak tomu bylo i v tomto případě. Seděl jsem a poslouchal úžasný zvuk a usmíval se u toho jako idiot. A pak mi napadlo, že mám u sebe i vlastní nahrávku. Hrálo to skvěle, ale jinak.

Původní příspěvek jsem psal proto, že jsem vlastně dosud vždy srovnával, jak se mi líbí projev toho kterého zvukového řetězce, aniž by mě napadlo, porovnávat zvukovou věrnost. Cílem nebylo srážet Tannoy, nebo ostatní články řetězce, ale zjištění, že aparatura v ceně rodinného domu nehraje věrně - alespoň tedy pro mě, subjektivně.

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

myslim, ze ti asi nerozumiem?.

porovnavas tu istu nahravku na dvoch retazcoch a vysledok si zhrhul takto:

Řekl bych, že levný zvukový řetězec zvuk degraduje, tedy hraje to blbě, ale více méně věrně. Tohle hrálo výtečně, ale jinak.

Nechapem to - asi preto, ze u mna je dobre audio prave to, co hra verne. 

No alebo vytecne!

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

Ve srovnávaném vzorku byly jak akustické, tak el. nástroje + zpěv. Když víš, jaký je čistý zvuk houslí (konkrétního nástroje), jaký je se snímačem a jaký je snímaný mikrofonem (a obdobně s jinými nástroji), tak víš, co můžeš čekat. Řekl bych, že levný zvukový řetězec zvuk degraduje, tedy hraje to blbě, ale více méně věrně. Tohle hrálo výtečně, ale jinak.

Dosud jsem vždy testoval CD, které mám rád a které znám nazpaměť. Tak tomu bylo i v tomto případě. Seděl jsem a poslouchal úžasný zvuk a usmíval se u toho jako idiot. A pak mi napadlo, že mám u sebe i vlastní nahrávku. Hrálo to skvěle, ale jinak.

Původní příspěvek jsem psal proto, že jsem vlastně dosud vždy srovnával, jak se mi líbí projev toho kterého zvukového řetězce, aniž by mě napadlo, porovnávat zvukovou věrnost. Cílem nebylo srážet Tannoy, nebo ostatní články řetězce, ale zjištění, že aparatura v ceně rodinného domu nehraje věrně - alespoň tedy pro mě, subjektivně.

podstata je, ze pri teste sa neporovnavas iba konkretne konce retazca ( Tannoy), ale vernost celeho retazca, cize urcite odchylky vznikaju uz pri umiestneni a vyberu druhu mikrofonov, snimani, nahravani, mix a zaznam a kvalita a vybavenie studia ( su tam obrovske rozdiely!) a pozor - zvukovy technik - az potom vzniklo to demo, ktore si pouzil na zrovnanie vernosti. A teraz - to demo mas uz napocuvane a prehravas to a porovnavas v roznych aparaturach a vies ho vyhodnotit, ze na ktorom retazci to ako hralo ( co mi pride logicke),cize zrovnavas nahravku aj s vyrobnymi odchylkami od zvuku nastrojov ( beriem vzdy akusticky nastroj, inak je to nezmysel). Jedno uz vieme, a to je aj prekliatie audiofilov, ze stale lepsi retazec viac ukaze chyby nahravky ( co moze prerast do castej choroby audiofila,ze nakupuje kvalitne nahravky a nie kvalitnu hudbu ).

Lenze pri tych Tannoy boxoch, ked si napisal, ze to hralo inak, si myslel na to, ze to hralo inak ako hudobne nastroje? Ze ked sa sustredis na vernost, tak ten drahy aparat tam nieco pridal - nejake skreslenie?

( citujem - Nedávno jsem si poslechl vlastní muziku (co jsem složil a nahrál) na Tannoy Kingdom Royal Carbon Black, krmeno šesti zesilovači a propojeno šlauchama v ceně auta střední třídy - a ono to zkresluje! Zvuk je takovej pěknej, líbivej - ale zkreslenej.)

Odesláno

Lenze pri tych Tannoy boxoch, ked si napisal, ze to hralo inak, si myslel na to, ze to hralo inak ako hudobne nastroje? Ze ked sa sustredis na vernost, tak ten drahy aparat tam nieco pridal - nejake skreslenie?

Přesně tak. Největší rozdíl byl u hlubokých tónů, které byly ostřejší, výraznější, jakoby přes efekt. Dokonce i celkový dojem z poslechu (po delší době) byl z ostrého zvuku únavný. To jsem zatím na žádném koncertu nezažil.

Odesláno (upraveno)

Tak Tannoy, co jsem slyšel, sice kreslily, ale agresivní Teda nebyly. Co měl panáček za zesilovač a zdroj?

Zesilovačů bylo šest, název nevím. Ten den jsem byl zahlcen dosud neslyšenými názvy aparátů, že se mi vše pomíchalo... Bylo to studio ve Štěpánské. Ty Tannoye jsem zmínil, protože jsem na ně pořád koukal. Samozřejmě, že na vině mohly být další články řetězu.

Upraveno uživatelem elloco
Odesláno

Teď jsem koupil na kolo Sony MDR-1RBT a můžu říct super.V rámci bluetooth posuvání skladeb na sluchátkách,hlasitost a příjem hovorů-nikdo nepoznal ze mluvím"do sluchátek".Basy výtečný.V této cenové relaci,cca 6500,-,jsou fakt dobrý.

post-4459-0-06838000-1415273265_thumb.jpg

Odesláno

Elloco - porovnavat to s tym co pocujes na koncerte alebo s tym co pocujes pri hrani je predsa irelevantne. Treba to porovnat s tym co je nahrate na nahravke a zreprodukovane referencne podla autora nahravky.

Inak povedane ak je to zmixovane aby to zahralo na beznych reproduktoroch a nikdy si to neprehnal cez nieco z kategorie high end, tak je dost mozne ze to bude zle/divne hrat na vsetkom v tejto kategorii.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...