Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Pro organic: No tak potom já nechápu proč chceš doporučit nástupce, když máš vybráno. Dojdi si do Audiga, tam si je poslechni a máš vyřešeno. Ptal jsem se proto, jelikož může být celá řada alternativ v různých cenových hladinách a místní trh je poměrně zúžený.

Jasně, že můžu jít do Audiga a vykoušet. Mě zajímalo, jestli to už někdo udělal přede mnou a má srovnání s GR07.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Inspirovali byste mě při výběru pecek? Poslouchám převážně rock, chci samozřejmě nejlepší poměr cena/výkon. Tou cenou myslím do 2500 Kč. 
Posledně jsem měl Shure e2c, ale odešly mi kabely podobně jako u přiloženého obrázku. Popř. poradili byste, jak to jednoduše opravit (jsem nemehlo)?

post-34760-0-69120400-1478530226.jpg

Odkaz ke komentáři

Jasně, že můžu jít do Audiga a vykoušet. Mě zajímalo, jestli to už někdo udělal přede mnou a má srovnání s GR07.

No víš, orientovat se v tomto konrétním případě podle názorů někoho je dost ošidný. Někomu se může líbit zvuk světlejší, někomu temnější a každý z nich Ti je zhodnotí jinak. Dobrým upgradem z GR07BE bývaly Fidue A73. Za těch cca 5k se dají pořídit z druhé ruky Fidue A83, ty jsou už slušný. Aktuálně jsou hodně chválený iBassa IT03 za cca 6,5k. Záleží hodně co si od nových sluchátek slibuješ, v čem Ti ta stará nevyhovovala. VSonic obecně sykal, ale měl poměrně neutrální projev. Buď Ti to vyhovuje a chceš se zbavit sykavek nebo chceš úplně jiný zvuk ( víc basů, prostoru, atp ). To všechno je potřeba si vyjastnit, než začneš něco vybírat.

Aktuálně jsou hodně přirovnávaný k VSonicům VivaXE800 za asi 13USD. Mají stejný měnič a mraky lidí je za ty peníze zbožňuje. Hodně dobrý neutrály jsou Noble 4. Možností je mraky. Obecně, ale RHA blbá volba asi nebudou:

http://www.head-fi.org/products/rha-t20

Odkaz ke komentáři

Skvělá odpověď mrazíku. Díky. Asi je budu muset stejně fyzicky vyzkoušet, protože máš pravdu v tom, že poslech je subjektivní vjem. A roli bude hrát i ergonomie.

edit: Na RHA T20 se mí líbí ty tři druhy filtrů, kterýma se dá zvuk případně doladit. Mínus může být větší hmotnost, vzhledem ke kovovému odlitku těla sluchátek. Nějak to rozseknu.

Upraveno uživatelem organic
Odkaz ke komentáři

Pokud Tě zajímá možnost doladění zvuku pomocí filtrů, tak se koukni na Trinity Audio. To jsou už slušný sluchátka a co se týče ladění, mají to dost vymakaný. Zvukově znám staré Atlasy a za ty peníze moc dobrá volba. Možností je fakt mraky. Zkus počíst něco o těch iBassech. Zvukově je srovnávají ke špuntům za násobky ceny. Pochvalně o nich mluví lidé, které znám a jejich názory a vnímání zvuku jsou mi blízké. Občas mne popadne touha si je vyzkoušet, ale momentálně mám troje špunty a jen jedny uši.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem pořídil sluchátka Bose QC20 kvůli potlačení okolního hluku a jako u skoro jediných to prostě funguje naprosto dokonale. Já to občas využiju jenom pro to tlumení, zvládne to nejen šum, (co má konkurence) ale jakékoli rychlé změny zvuku, jak řeč, zvonění apod. fakt mohu doporučit.

Odkaz ke komentáři

Ještě trochu teorie na vysvětlenou. Noise Cancelling sluchátka tlumí okolní zvuk známým způsobem, tedy pouští obrácenou zvukovou fázi okolního zvuku do sluchátek. Běžná aktivně tlumící sluchátka mají útlum kolem 10db, lepší sluchátka kolem 20db, Bose má 45db což je neskutečná hodnota, jenom pro představu rozdíl mezi útlumem 20dB a 45dB je třistakrát nižší hladina zvuku.

Jeden z grafů, kde je porovnání několika sluchátek. (zdroj)

06-second-graph-in-ear-noise-canceling-6

Odkaz ke komentáři

.....ja ako recevier použivam čiste stereo Harman Kardon HK 3770 za malo penazi hodne muziky

....ako repro JBL Studio 270 .....trocha makke basy ale inač obstojne

.....gramec Tesla NC 430 sice žiadna slava z minulych dob ale neurazi

....Sluchadla Koss 4 PROAAT....no k tym mam vyhrady ,prebasovane

Odkaz ke komentáři

Ja mam na doma jednoduchy setup hlavne na pocuvanie vinylov. Gramo project debut carbon + zosik marantz p5005 + bedne Wharfdale Diamond 10.1. Slusny setup za slusne peniaze.

Teraz som dokupil usb dac dragonfly black, ktory zvlada aj moj galaxy s7, tym padom som sa zbavil fiio x3ky. Pre mna obrovska vyhoda usb dacu je ze to nepotrebuje baterky :)

Este musim dokupit nejake lepsie sluchadla na doma, na bezne nosenie mam stuple sennheiser momentum a do posilky a na beh mam bluetooth bose stuple...

Zatial maximalna spokojnost so setupom, mozno sa neskor presuniem do vyssej ligy hlavne na portable audio...

Odkaz ke komentáři

Chlapci bude mi to aspon trochu hrát?

Onkyo TX-7440 Stereo receiver FM/AM + bedničky Sony SS B2 a DVD prehrávač na pohádky pro malou guzmičku. :-)

Nabízí mi to kluk pár km od domu za cca 4500Kč bez DVD. Díky za rady.

Odkaz ke komentáři

Chlapci bude mi to aspon trochu hrát?

Onkyo TX-7440 Stereo receiver FM/AM + bedničky Sony SS B2 a DVD prehrávač na pohádky pro malou guzmičku. :-)

Nabízí mi to kluk pár km od domu za cca 4500Kč bez DVD. Díky za rady.

Za ty prachy to nemá konkurenci, paráda. Akorát to nesmíš moc ohulovat, protože ten receiver má podstatně vyšší výkon než ty bedničky. Ale při normální, dětským a manželčiným uším bezpečné hlasitosti ok.

Odkaz ke komentáři

Paráda, tak to jsi mi udělal  radost, dnes večer nebo zítra na to jedu kouknout a hlavně poslechnout, tak jsem zvědavý jak to bude hrát pro mě jako amatéra. :-)

Myslím, že dobře. Pokud nejsi zatížen magií typu 1 m kabelu za 10.000 Kč, tak nemáš moc šancí v normálních podmínkách poznat, jestli je lepší Onkyo, Teac nebo Yamaha, zvlášť ve středních cenových kategoriích.

Odkaz ke komentáři

Tak sestavu jsem si poslechl a zvolil jsem to Onkyo TX-7440 a ty Sony bedny a zvuk byl pro mě fantastický, zítra bude doma. Horší to bude všechno zapojit. :-DD

já myslím, že to moc složité nebude. Hlavně, nejdřív kabeláž mezi přístroji, pak bedničky a až naposledy elektriku!

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak včera mi přišly Trinity Phantom Master 4, ale bohužel si je poslechnu až v pátek, tak se těším jak malý kluk už :) . Každopádně si tak říkám, zda se oplatí pořídit sluchátkový zesilovač, přijde mi to ještě horší jako výběr sluchátek. Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti, zda se oplatí pořídit něco do 4000 CZK (ideálně něco levnějšího) a nebo to nemá význam. Vždycky se mi líbil elektronkový zesilovač, ale bohužel tam je velká nevýhoda v tom, že není mobilní.

Odkaz ke komentáři

A co by bylo zdrojem? Trinity budou úplně v pohodě hrát i z telefonu a sluchátkáč by měl smysl, jen kdyby si svůj současný zdroj použil pouze jako transport a digitálně z něj vyvedl signál na převodník ve sluchátkáči. Za ty 4k lze pořídit FiiO E12 nebo E12A a pokud bys malinko přihodil, tak asi stojí za zvážení xDuoo XD-05. Nicméně já jsem toho názoru, že k těm Phantomům to není nezbytná investice. Tahat se sebou dvě zařízení je fakt nepohoda. Teplého lampového zvuku si s Trinity asi stejně moc neužiješ, to by si potřeboval spíše něco s tlakovými měniči. Pokud by si měl zájem řešit zdroj, tak široká veřejnost si hodně chválí xDuoo X3 za 110USD a k němu sluchátkáč nebude potřeba na tuty. Koupit jej lze beze strachu na penonaudio.com

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...