Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na dvojku Promethea se taky těším, 1 byla super

Cituji z novinek na ČSFD.cz

Prometheus 2 bude dávat smysl. Možná.

22.12.2012 Scottův ?tak trochu návrat do světa vetřelců? i přes rozporuplné přijetí utržil celosvětově 400 milionů dolarů. Při relativně rozumném rozpočtu 130 milionů. Studio 20th Century Fox chce pokračování, chce ho Ridley Scott a chtějí ho vlastně i fanoušci. Paradoxně právě ti, kteří jedničku považují za slátaninu, která nedává moc smysl. Doufají totiž, že dvojka by mohla vysvětlit nezodpovězené otázky a konečně trochu funkčně provázat nový příběh se Scottovou sci-fi klasikou z konce sedmdesátých let. Je tady naděje, že se to povede. Na scénář už totiž nesáhne Damon Lindelof. Scenárista Ztracených se díky svému vkladu do příběhu Promethea stal možná nejvíc nenáviděným hollywoodským tvůrcem roku 2012. On sám si to uvědomuje a vzkazuje: ?Fanboyové se můžou radovat, nebudu mít s Prometheem 2 nic společného.? Lindelof se obhajuje, že scénář Promethea nenapsal, jen upravil. Původní verze Jona Spaihtse byl přímočarý prequel k Vetřelci, akční hororová žánrovka jako bič. Lindelof (nutno dodat, že s požehnáním samotného Ridleyho Scotta) přidal ?dänikenovskou? a náboženskou omáčku a v podstatě se pokusil vytvořit něco jako samostatný příběh. Podle mnoha diváků tím příběh ztratil logiku a velké očekávání následovalo velké zklamání. Naštěstí si to Damon uvědomuje. A stejně tvrdí, že práce na tak velkém filmu představuje rok života a on se dokáže soustředit jen na jeden projekt. Na Promethea 2 momentálně nemá čas ? s Bradem Birdem připravuje sci-fi 1952, jejíž natáčení by mělo začít v polovině příštího roku s Georgem Clooneym v roli muže, který naváže kontakt s mimozemšťany.

(Cervenak)

Odesláno (upraveno)

Me se to taky libilo, ale musim uznat, ze by se mi to asi libilo jeste vic, kdyby to nebylo tak blby :)

:D já právě od toho nic duchaplného nečekal, prostě jen další vizuální gigerovinu a tu jsem dostal

měl jsem spíš problém s upadající kvalitou od trojky vetřelců. Alien 1 a 2 super. O vetřelcch a predátorech už ani nemluvě... to mě tak zklamalo. Kdyby tam alespoň dali vizuální masakr v podobě rozvinutého Alien světa apod. ... ne, celý film čumím na zdi labyrintu a pak jeden vetřelec sem a druhý tam, pak to sejme partů blbců, kteří jdou v klišovitém scénáři najít vyspělou technologii za pomoci nevědomého archeologa, biologa, religionistky a nevím koho vech.

Právě proto se mi líbila ta jednoduchá linka Promethea spolu s odkazem k neurčité rozvinutější mytologii ve smyslu toho že alieni nejsou samostatná rasa, ale vyšlechtěné příšerky daleko monstróznějí civilizace... kdy v tom filmu má ještě větší váhu to co nebylo ukázáno.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odesláno

Kdo ma rad tradicni bojove umeni,rozhodne nesmi vynechat dnes od 20:20 na Markize Ip Man a pak hned Ip Man 2.film podle skutecneho mistra.paradni bojove sceny a i dobry pribeh.pro me jeden z nej bojovych filmu.

www.csfd.cz/film/246291-ip-man/

Odesláno

Trouble with the curve - ikdyz to není špatný film, takový pochodový s pár tématy k zamyšlení, je možná až příliš šablonovitý. Gran Torino to není, ale Clint Eastwood tam je.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Já se na to těším, asi jsem menšina... ale Prometheus 1 splnil naproto má očekávání a líbil se mi

Asi bych měl začít brát drogy :o Tenhle film byl pro mě největší paskvil, který jsem za poslední roky viděl. Scénáristu, který byl schopen toto vyplodit by měli oběsit pro výstrahu. Původně bych nominoval film Kronika mutantů, ovšem Prometheus nakonec na celé čáře v této mojí anketě vyhrál.

Odesláno

Asi bych měl začít brát drogy :o Tenhle film byl pro mě největší paskvil, který jsem za poslední roky viděl. Scénáristu, který byl schopen toto vyplodit by měli oběsit pro výstrahu. Původně bych nominoval film Kronika mutantů, ovšem Prometheus nakonec na celé čáře v této mojí anketě vyhrál.

:D snažím se to omezovat

Odesláno

Crash od Haggise... stupidnější, melodramatickou, politicky korektní, vypočitavou a rádoby duchaplnou volovinu těžko hledat.

tak jsem se kouk a...máš pravdu :suicide_anim:

Odesláno

Ten Tarantino je fakt magor. DJANGO hustej.

když jsem viděl trailer, tak se přiznám, že jsem čekal, že to bude o dost horší. Většina filmu skvělá (scéna s pytli úžasná), ale ta střílečka u Candyho byl celkem extrém (alespoň mohli nechat zubaře o chvíli déle naživu, aby Djangovi trochu pomohl.)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...