Frantik Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Ale já mu ty Seika nebo Orienty nerozmlouvám, jen se pozastavuju nad tím, jak dokážete jednu značku pomluvit a druhou s tím samým pajšlem pochválit.Presne tak. To co je spatny pomluvim a to co je ok, pochvalim. Takhle to v zivote funguje!
habadej Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Jak psal Palusha, za čtyři dny nový Orienty Blue Mako doma, za celkovou cenu pod tři tisíce. Poctivý, oblíbený hodinky a nejni co řešit dál.
Frantik Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Presne. A treba mame dalsiho spolupacienta
Zdeneli Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Ok, vzdávám se. Nějakej ten bordel, do koše od zákazníků.Vlevo Timex, v pravo Festina, dole Casio. Srovnávat Casio s Festinou to mě nenapadlo, mě to přijde všechno stejný. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Zdeneli Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 (upraveno) Casio x Miyota Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. března 2014 uživatelem Zdeneli
Horhe Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Já nevim no, s tímhle rozpočtem si kup co se ti líbí designově. Hlavně něco s minimálně dvouletou zárukou. A samozřejmě se vyhni aukru a takovejm pofidérním značkám jako Graf fon blbanhof.Časem buď prozřeš, pošetříš a koupíš něco pořádnýho, nebo je, až doslouží, prostě hodíš do koše a koupíš jiný. Nečekám, že za trojku chceš hodinky, co se budou předávat po generace.
Tondaa73 Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 V nadpisu ti vypadlo slovo............ kvalitní nebo do 3000.....
nickolas Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 Jdi na cerationwatches a podivej se na ty Seika, Orienty, Citizeny...neco tam urcite najdes!!!
nickolas Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 Za 3000 se rozumny hodinky koupit daji! At uz baterie, nebo nake automaty - rokama overene Petky... Zazraky to nebudou, ale to ani nehledas. Budou to normalni, slusne hodinky... My jsme tady banda postizencu...nekdo vic, nekdo min, ale vsichni jsme uz davno ztratili soudnost... Bud v klidu, tady se zeptas o radu na hodinky do triceti a napisem ti, ze za ty prachy nic poradnyho nekoupis, abys prihodil jeste pade a pak neco jetyho sezenes...
gougy Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 Za 3tisíce bych vzal G-shock. Ne bezdůvodně mají své místo i v kolekcích hodinek hodnoty rodinného domu. Prostě odolná klasika, co nejen vypadá "cool", ale i taková je.Akorát teda nevypadají moc jak hodinky, ale prostě jsou své
kuncák7 Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 Ale já mu ty Seika nebo Orienty nerozmlouvám, jen se pozastavuju nad tím, jak dokážete jednu značku pomluvit a druhou s tím samým pajšlem pochválit.Ono tam možná jde i o neoblíbenej příměr - cena x výkon. Zatímco Casia seženeš i za 1500, Festiny s podobným vybavením okolo 4500. Casia si na nic nehrajou, Festiny bohužel ano.
karel hb Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 V nadpisu ti vypadlo slovo............ kvalitní nebo do 3000.....Při vší úctě, opravdu si myslíš, že musí nutně platit příměr čím dražší tím lepší? Já osobně si tímto tvrzením v dnešní nejsem tak úplně jist a to ve všech sférách včetně hodinek. Je pravda, že za 3k nedosáhne na Omegy, Rolexy, Breitlingy a podobné značky, ale usuzuji, že není hodinkově postižen (zatím) jako většina osazenstva tady. Tím chci říct, že za 3k se dají pořídit kvalitní hodinky, které budou sloužit dlouhá léta a ukazovat čas úplně stejně jako hodinky s MI až do pr.... Já vím, že valná část osazenstva tady se mnou nebude souhlasit, zvlášť když použiju "oblíbenou" větu kvalita versus cena, ale kolega asi nemá naše měřítko a chce slušné, pěkné a kvalitní hodinky, které mu neudělají ostudu a budou mu nějakou dobu sloužit. A já osobně si myslím, že je dobře, když místo Stormů, Dieselů a podobných módních hrůz vybere třeba Seika nebo Orienty. Já měl Seiko 5 dobře 15 let a prošly si peklem a nikdy nebyl žádný problém. Teď nosím mimo jiné vintage Seiko 5 po tátovi, kterým se prvního servisu dostalo po téměř 40 letech provozu a jsou to moje nejpřesnější hodinky. A v obou případech šlo o levné hodinky. Nechci se tady pouštět do nesmyslných diskuzí, ale můj skromný názor je ten, že pokud si koupím hodinky v nízké cenové relaci, které mi dvacet let půjdou bez problémů, budou dobře zpracované a zub času je moc nepostihne, tak z mého pohledu půjde o KVALITNÍ hodinky, byť se nebude jednat o značkovou Swiss produkci za horentní sumy. Ale jak říkám, je to jen můj názor a měřítko kvality hodinek je tady trochu jiné, tak klidně do mně, jsem připraven na vlnu kritiky, jsme na hodinkovém foru.
Tondaa73 Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 Při vší úctě, opravdu si myslíš, že musí nutně platit příměr čím dražší tím lepší? Já osobně si tímto tvrzením v dnešní nejsem tak úplně jist a to ve všech sférách včetně hodinek. Je pravda, že za 3k nedosáhne na Omegy, Rolexy, Breitlingy a podobné značky, ale usuzuji, že není hodinkově postižen (zatím) jako většina osazenstva tady. Tím chci říct, že za 3k se dají pořídit kvalitní hodinky, které budou sloužit dlouhá léta a ukazovat čas úplně stejně jako hodinky s MI až do pr.... Já vím, že valná část osazenstva tady se mnou nebude souhlasit, zvlášť když použiju "oblíbenou" větu kvalita versus cena, ale kolega asi nemá naše měřítko a chce slušné, pěkné a kvalitní hodinky, které mu neudělají ostudu a budou mu nějakou dobu sloužit. A já osobně si myslím, že je dobře, když místo Stormů, Dieselů a podobných módních hrůz vybere třeba Seika nebo Orienty. Já měl Seiko 5 dobře 15 let a prošly si peklem a nikdy nebyl žádný problém. Teď nosím mimo jiné vintage Seiko 5 po tátovi, kterým se prvního servisu dostalo po téměř 40 letech provozu a jsou to moje nejpřesnější hodinky. A v obou případech šlo o levné hodinky. Nechci se tady pouštět do nesmyslných diskuzí, ale můj skromný názor je ten, že pokud si koupím hodinky v nízké cenové relaci, které mi dvacet let půjdou bez problémů, budou dobře zpracované a zub času je moc nepostihne, tak z mého pohledu půjde o KVALITNÍ hodinky, byť se nebude jednat o značkovou Swiss produkci za horentní sumy. Ale jak říkám, je to jen můj názor a měřítko kvality hodinek je tady trochu jiné, tak klidně do mně, jsem připraven na vlnu kritiky, jsme na hodinkovém foru.Ano, opravdu si myslím, že za pár korun nekoupí hodinky s kvalitním strojkem, které mu vydrží věky. A ano, pořád si myslím, že by měl navýšit rozpočet alespoň 1x, nebo 1,5x, aby si koupil kvalitní SEIKO, a ne Q+Q v Tescu.
karel hb Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 Ano, opravdu si myslím, že za pár korun nekoupí hodinky s kvalitním strojkem, které mu vydrží věky. A ano, pořád si myslím, že by měl navýšit rozpočet alespoň 1x, nebo 1,5x, aby si koupil kvalitní SEIKO, a ne Q+Q v Tescu.Tak to mne mrzí, že máme každý jiný názor, ale já vím, že za ty peníze se dají pořídit solidní hodinky pro nenáročného uživatele, které mu při slušném zacházení vydrží na dlouhá léta, protože to mám podložené vlastní zkušeností. Samozřejmě nevím, jestli kalkuluješ s cenou hodinek v ČR nebo připouštíš možnost nákupu v zahraničí. V prvním případě si dovoluji tvrdit, že na lepší Q+Q v Tescu stejně budget 3k stačit nebude, o Seiku ani nemluvím. Pokud je bude kupovat u nás, tak za ty peníze nesežene ani ty nejzákladnější.Ale ať nevaříme z vody. Můžeš specifikovat, co si konkrétně představuješ pod pojmem "kvalitní Seiko" ? Dle Tvých příspěvků soudím, že to budou minimálně řady s kalibrem 6R15 a výše, tedy pokud zůstaneme u mechaniky a budeme se bavit o nových hodinkách a tam mne opravdu nenapadá nic, co by šlo pořídit za 6-7,5k pokud by navýšil budget 1x nebo 1,5x (Sarb, Sarg, Sarx atd.) Takže nám zůstavají kalibry 4Rxx s hackingem a ručním nátahem nebo staré, dobré a osvědčené 7Sxx, u kterých bych si dovolil tvrdit, že z praktického hlediska jde o téměř nezničitelné kalibry s vysokou užitnou hodnotou. A právě tyhle inhouse kalibry tikají v Seikách za 60 dolarů stejně jako třeba ve starých Monstrech, které jsou několikanásobně dražší, ale tam už je to o tahu, pouzdru a kvalitě zpracování hodinek jako celku. Ale ten strojek je pořád stejný a myslím si, že dost kvalitní. Nevydrží možná věky, ale pár desítek let určitě. Třeba Monstra nebo SKX007 se už dají sehnat nové do 4k, ale to asi podle Tebe nejsou kvalitní Seika, protože jsou levná.Navíc si myslím, že pokud si někdo kupuju hodinky za takovou cenu, tak asi nepočítá s tím, že to po něm podědí další tři generace. Dotaz zakladatele vlákna byl jasně specifikován a já se snažím poradit podle nejlepšího svědomí, protože si myslím, že nežádá nereálné.Jinak se omlouvám za plevelení, ale měl jsem potřebu vysvětlit svůj názor. Přidávám odkaz na můj oblíbený obchod, kde se dají pořídit, dle mého soudu, velice kvalitní Seika, Citizeny a Casia za ceny, které může tazatel akceptovat. http://mywatcheshub.com/
USER47 Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 Do tří litrů se daj pěkný Seika pořídit i u nás v kamennejch krámech, ovšem v quartzu:).
dom1no Odesláno 13. března 2014 Nahlásit Odesláno 13. března 2014 Já dal za své Seiko SKX007 asi tři a půl tisíce. Poštovné v ceně, celnicí to prošlo jako oprava. Po seřízení na ně nedám dopustit. Nosím je 24 hodin denně, přes den v práci ostudu rozhodně neudělají, nebojím se o ně ani v posilovně a když zhasnu, tak mi zářivá lumi vždy udělá radost.
FraK Odesláno 13. března 2014 Nahlásit Odesláno 13. března 2014 (upraveno) Nedávno (asi před měsícem) jsem si pořídil Orient Mako (se safírem) a jsem s nimi velmi spokojený. Jasně, nemají hacking vteřinovky, nemají ruční nátah a přesnost je taky o něco horší, než na co jsem zvyklý třeba u Subů, ale pořád v normě. Nicméně za ty prachy jsou úplně v pohodě. Na ruce vypadají fakt parádně. Tah mají z tvrdého materiálu, takže za první měsíc nošení nemají ani škrábaneček. Za ty prachy se člověk nemusí bát je nechat někde ve skříňce v šatně třeba při sportování (to byl taky pro mě hlavní důvod jejich nákupu). Kamarád z práce má Mako asi 10 let a pořád jsou plně funkční, takže se dá říci, že jsou i "trvanlivé". Prostě za mě jsou Orient Mako (ale i Ray) super hodinky a bez safíru se do 3 000 Kč vejdeš (z Oreintuhren.de). Kolega mi říkal, že prý někde v Palladiu mají (měli?) akci na Orienty, takže cena je v akci prý stejná jako na Orientuhr.de (on si chtěl koupit jedny Orienty právě na Orientuhren a koupil je nakonec v tom Palladiu) a máš českou 2 letou záruku. Upraveno 13. března 2014 uživatelem FraK
Jiří Štencek Odesláno 13. března 2014 Nahlásit Odesláno 13. března 2014 Do tří litrů se daj pěkný Seika pořídit i u nás v kamennejch krámech, ovšem v quartzu:). Co to je za typ? Vypadají skvěle..
USER47 Odesláno 13. března 2014 Nahlásit Odesláno 13. března 2014 (upraveno) SGEG05P1 + Rios Argentina. Ona to samozřejmě žádná velká hitparáda není, ale když člověk vymění ten mizernej náramek, tak vypadaj pěkně. Upraveno 13. března 2014 uživatelem USER47
Jiří Štencek Odesláno 15. března 2014 Nahlásit Odesláno 15. března 2014 Už jsem našel i tvoje vlákno. Ten řemen jim skvěle sedne. Díky za tip
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se