Bells Odesláno 22. února 2015 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2015 V 22. 2. 2015 v 17:55, NERO.8 napsal: To prostředí jim sluší ... Joo Fortisky celkem zapadly do rodiny, asi u mě budou dlouho, strašně mě baví. V 22. 2. 2015 v 18:38, Wrch napsal: Ty Tvoje koláže jsou prostě fantastický! Tento model mi přijde od Fortis nejhezčí... Btw., v pátek jsem koukal na film Surfařka o Bethany Hamilton. Určitě znáš. Strašně se mi to líbilo. Ta holka je vážně neskutečná!! Má můj nejhlubší RESPECT!! Jinak ta příroda, životní styl, prkna, voda, celá ta kultura, atd. jsou mi strašně sympatický. Občas mi to připadá jako ráj na zemi. Já jezdím na skejtu (už spíše méně než více) a v zimě na snb a surf je takový můj sen. Moc Ti přeju, ať se dáš co nejdříve do kupy a zase můžeš chytat parádní vlny. Super vlákno. Díky!! ;-) Díky ti, mě se tento model líbí také asi nejvíc, vlastně se mi F ani nikdy nějak extra nelíbily, ale když jsem pak viděl tyto v reálu a dal si je na ruku, tak bylo jasno a postupem času se mi zamlouvají čím dál víc, fakt z nich mám radost. Jinak ten film samozřejmě znám, stejně tak jako Beth a je to opravdu velká frajerka a patří jí všechna čest, zkus si najít i něco více o ní a uvidíš, že ten film je jen zlomek z toho co je ona zač. A jestli tě bavil tento film, tak můžeš mrknout i na další filmy o surfu namátkou třeba Chasing mavericks, který je pro změnu o jednom surfaři, který už není mezi živými. No já to mám právě tak, že jsem jezdil na skate, z toho jsem teda přešel na longboard, v zimě snowboard a surf bylo to poslední co mi chybělo, ale už mám také odškrtnuto nějaký ten pátek, takže komplet A co můžu rozhodně doporučit je, jet v létě na nějaký surf camp, pokud by ses chtěl opravdu naučit, jezdí se i z ČR, trvání je kolem jednoho až dvou týdnů a za ne úplně špatnou cenu si užiješ dovču i s lekcemi surfu a než budeš odjíždět, tak se zaručeně postavíš na surf a sjedeš si nějakou tu vlnu.
kloubik Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 (upraveno) Trip to Hawaii...Eddie Aikau Story...& Seiko WatchesIn Assocation with kloubik & Bells Před několika týdny jsem na dovolené při cestovaní po Havaji v jednom surfařském obchodě narazil na plakát a zmínku o místním hrdinovi a surfařské legendě Eddie Aikau. Do té doby pro mě neznámé jméno, ale už jen samotný plakát vyzařoval určitou auru - a tak jsem pak doma hledal více informací a při procházení internetu narazil na starou fotku, na které má Eddie Aikau na ruce legendární Seiko 6105 - což vlastně nakonec bylo inspirací pro tento příspěvěk. Chtěl jsem dát obrázek na forum a přemýšlel do jakého vlákna by se fotka nejvíce hodila - až se mi vybavilo tohle krásné vlákno o moři a surfování. Oslovil jsem tedy Bellse zda by nechtěl dát fotku do svého vlákna v nějakém příštím příspěvku a nakonec jsme se dohodli, že zkusíme vytvořit příspěvek společně: já něco stručně o Havaji a pár fotek, a Bells udělá své vyhlášené surfovací koláže. Jaký je výsledek můžete posoudit níže. Hawaii Havaj je určitě jeden z rájů na zemi: nádherné pláže, moře, surfařky, příroda a spousta zeleně, překrásné vodopády, aktivní sopky.... Před pěti roky jsem měl poprvé možnost zavítat na Havaj na ostrov Maui a tento rok se naskytla příležitost navštívit menší ostrov Kauai, přezdívaný Garden Isle. Kauai má fascinující pobřeží a zároveň nádherné vnitrozemí, kdy v mnoha případech stačí udělat pár kroků z pláže a vstupujete do deštného pralesa plného zeleně, potůčků, říček a vodopádů. Výhodou je, že na Havaji nežijí žádní nebezpeční predátoři ani jedovatí hadi, pavouci atd, takže člověk může zkoumat vnitrozemí relativně bez obav. Kauai je oblíbenou lokací filmařů a za všechny můžu jmenovat Jurský park a , která byla filmována právě na tomto ostrově. Shodou okolností byl na Kauai natáčen také film Surfařka, který je zmiňovaný v předchozím příspěvku a Bethany Hamilton byla napadena žralokem na známé šnorchlovací pláži Tunnels Beach, kde jsme na Kauai bydleli a chodili se koupat (ještě že jsem si to přečetl až po dovolené). V neposlední řadě bych v souvislosti s Kauai zmínil ještě Kalalau Trail, zhruba 18km trek po divokém pobřeží, na jehož konci vás čeká nádherná, ale na koupání nebezpečná pláž. Pro detailnější popis trailu a více fotek bych odkázal na nedávný článek na blogu Gearpatrol.com. Kalalau Trail se pravidelně umisťuje v první pětce nebo desítce různých žebříčků nejkrásnějších trailů v USA, zároveň ale je také v outdoorové komunitě označovaný za jeden z nejnebezpečnějších, neboť se často přechází po krajích zvětralých útesů desítky nebo stovky metrů nad skalnatým pobřežím a Kauai jako nejmokřejší místo na Zemi, kde ve vnitrozemských částech ostrova někdy prší až 365 dní v roce, trpí v horách častými přívalovými deštěmi a sesuvy půdy nebo kamení. Kauai zároveň drží téměř každoročně smutné prvenství v počtu utonutí v USA, neboť hlavně v zimním období je severní pobřeží sužováno velkými vlnami a silnými vodními proudy, které vás můžou jen pár metrů od břehu poslat na moře a vzhledem ke skalnatému pobřeží, které je někdy až několik mil v kuse, není šance se dostat zpátky na břeh. My osobně jsme prošli pouze první třetinu trailu a pak se odklonili do vnitrozemí ke krásnému vodopádu. Obecně nejdoporučovanější čas k návštěvě je před letní sezonou, tedy duben, květen, červen a pak konec srpna, září a možná říjen. Většinou v tuto dobu je nejlepší koupání, nejméně turistů a příjemné teploty. A teď už radši pár fotek: Hawaii Kareta obrovská a Seiko SKX399 Eddie Aikau Jak jsem zmínil na začátku, narazil jsem na toto jméno víceméně náhodou. Surfařský shop Quiksilver měl na zdi veliký plakát In Memory of Eddie Aikau. Havajský hrdina, v surfařských kruzích legenda, pro mě neznámé jméno. Eddi Aikau byl profesionální záchranář, který působil na ostrově Oahu. Byl první oficiální plavčík-záchranář najmutý tamní radnicí v roce 1968 a měl na starosti několik přilehlých pláží. Za dobu svého působení zachránil přes 500 lidí z často několikametrových vln a za doby jeho působení nebyl ztracený na těchto plážích jediný život. Eddie byl v havajské komunitě známý i jako špičkový surfař, který sjížděl velké několikametrové vlny a umisťoval se pravidelně na nejvyšších příčkách různých surfařských soutěží. V roce 1978 se Eddie přihlásil jako jeden z dobrovolníků na 30 denní 2500 mil dlouhou expedici, která se snažila napodobit migraci polynéských obyvatel z Tahiti na Havaj. Expedice vyrazila na dobové kanoi, která krátce po začátku plavby začala na rozbouřeném oceánu nabírat vodu a zanedlouho se otočila. Unavený a po téměř dvou dnech bez spánku se Eddie rozhodl, že zkusí dopádlovat na svém sufrboardu pro pomoc a vyrazil k ostrovu Lanai, který měl být zhruba 12 km. Na cestu si vzal surfboard, vodu, nůž a záchranou vestu, která mu ale překážela v pádlování a tak si ji neoblékl na sebe. Po několika desítkách metrů se ještě jednou otočil a zamával svým kamarádům, aby se vzápětí vrhnul mezi vysoké vlny a vydal se na dlouhou cestu pro pomoc.Ještě ten samý den pobřežní stráž nalezla převrácenou kanoi a zachránila celou posádku - jen Eddie chyběl. Následně se tedy rozjela pátrací akce po Eddiem Aikau. Vzdušná a mořská záchranná akce byla a je dodnes nejrozsáhlejší pátrací akcí v dějinách Havaje. Bohužel byla bezvýsledná a Eddie byl prohlášen za "Lost at sea". "No Greater love has a man than this, that he lay down his life for his friends." Jeho rodina pokračuje v záchranářské tradici a dodnes se stará o pláže, na kterých Eddie Aikau působil. Eddie a Seiko 6105 Na počest a památku havajské legedny začala společnost Quiksilver pořádat Quiksilver Big Wave Invitational - surfařskou soutěž ve Waimea Bay, kde Eddie působil jako záchranář a surfoval. Jak už vyplývá z názvu, jedná se o surfování na velkých vlnách, v některých případech až desetimetrových a zúčastnit se je možné pouze na pozvání. Poprvé se Quiksilver in Memory of Eddie Aikau konala v roce 1985. Malá ukázka Big wave surfing z Quiksilver Big Wave Invitational: https://www.youtube.com/watch?v=BILb7LOo6XQ Upraveno 4. března 2015 uživatelem Honza.manta
Bells Odesláno 4. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2015 (upraveno) Děkuju za skvělou spolupráci.Jsem moc rád, že jsi se obrátil právě na mě a celý tento příběh má své místo zde ve vlákně. Je to paráda, nejen, že jsi mě neskutečně navnadil na výlet na Hawaj, ale také se mi zaryla do paměti slova "Some men are given a choice...to live a long life...or live forever". Upraveno 4. března 2015 uživatelem Bells
kloubik Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 Jak už jsme si psali, také děkuji za skvělou spolupráci a pomoc s příspěvkem. A pro ostatní bych chtěl říct, že Bells je surfař tělem i duší a bylo parádní sledovat to nadšení s jakým k tomu přistupoval, hledal materiály, tvořil koláže, pomáhal s úpravou a celkově se těšil ze vznikajícího příspěvku. Přeju mu a doufám, že příští příspěvěk o Havaji bude z jeho osobních zážitků a fotek!
martar Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 Hodně dobrý, díky, kluci! Super chlápek, a ať už byly jeho poslední chvilky jakkoliv na prd, umřel na moři, který určitě miloval... a né v debilní nemocnici. To bych bral. PS: Jen tak mě napadlo... neměl dluhy? Nebo nějakou šílenou manželku?
Honza.manta Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 Krásně napsané a taktéž úžasné koláže - Díky kluci!
Bells Odesláno 5. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2015 Děkujeme Martine já myslím, že problémy neměl, alespoň jsem se nikde o žádných nedozvěděl, myslím, že lidi jako on si zbytečně starosti nepřidělávají Honzo díky, byla to super spolupráce se skvělým výsledkem.
NERO.8 Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 díky kluci ... skvělý nápad + skvělé spojení = skvělý výsledek ( kéž by fórum bylo bohatší o více takových nápadů a příspěvků )
Bells Odesláno 8. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 8. března 2015 Děkujem, chvála potěší a i tak zahřeje na duši, alespoň vím/e, že ta snaha a práce nebyla zbytečná
Bells Odesláno 20. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. března 2015 Původně jsem to měl naplánované až na příští týden, ale poté jsem si uvědomil, že Magretky jsem měl o malinko dříve, než jsem založil toto vlákno a tak to tedy padá na dnešek. Je to den, kdy jsem již celý první rok jejich šťastným majitelem a už dávno vím, že těch let bude ještě mnohem víc je to prostě srdcová záležitost a tam to nejde jinak. Zároveň je toto můj jubilejní 1000 příspěvěk a jsem rád, že mi to tak pěkně vyšlo a oslavím to společně s Magretkama. Jubilee 1000 post & 1st Year with Magrette Regattare Tiki Nějaké ty wristshoty, aby bylo vidět, že je nosím
Kluk jako buk Odesláno 20. března 2015 Nahlásit Odesláno 20. března 2015 V 4. 3. 2015 v 16:32, kloubik napsal: Trip to Hawaii...Eddie Aikau Story...& Seiko WatchesIn Assocation with kloubik & Bells To je ale strašně skvělej příspěvek, díky.
Honza.manta Odesláno 20. března 2015 Nahlásit Odesláno 20. března 2015 Je to tak nějak vyvážené - člověk neví kam dřív koukat. Krásná slečna? Krásné hodinky? Krásné řemínky? Krásná pláž? Nebo celková tichá krása kompozice koláže? Díky, rád sem chodím.
siwi Odesláno 20. března 2015 Nahlásit Odesláno 20. března 2015 Tak blahopřeju, Michale. Ať ti Magretky a závislost na ChronoMagu dlouho vydrží :-D
Bells Odesláno 21. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 21. března 2015 V 20. 3. 2015 v 14:19, Honza.manta napsal: Je to tak nějak vyvážené - člověk neví kam dřív koukat. Krásná slečna? Krásné hodinky? Krásné řemínky? Krásná pláž? Nebo celková tichá krása kompozice koláže? Díky, rád sem chodím. Však se také snažím tam dát úplně všechno, jsem rád že se ti tu líbí, jsi tu vždy vítán V 20. 3. 2015 v 15:03, siwi napsal: Tak blahopřeju, Michale. Ať ti Magretky a závislost na ChronoMagu dlouho vydrží :-D Díky ti, Magretky vydrží už navždy to je jasné a na Chronomagu ještě nějaký ten pátek také určitě pobudu, minimálně než se dostanu do cíle chronocesty
Bells Odesláno 22. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2015 Mavericks je pro spousty lidí doslova konečná a ne jen cíl a to bych nerad...ovšem já mluvil o hodinkovém konci, vím, že se tu vždy říká, že nic takového není, ale já věřím, že ano
Bells Odesláno 1. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 Dnes mám pro vás nachystané v mém případě něco netradičního, v pondělí jsem měl obchodní srázek s Bobem, od kterého jsem kupoval nějaké doutníky, pokecali jsme a po příchodu domů mě napadlo, co takle je rovnou vyfotit s hodinkama a dodat vše co k tomu patří, aby to pěkně zapadlo...a výsledek už vidíte níže... Magrette in Smoking society
Bob Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 Paradni fotky! Kombinace s rumem a holkama taky dobra :-)
Bells Odesláno 20. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. dubna 2015 Když se sny stanou skutečností...Se zpožděním mám konečně alespoň nějaké fotky, takže další příběh může do světa. Tentokrát to bude o strnité cestě ke splnění snu jménem Omega Seamaster 300M - alias Bondovkách. Po Omegách jsem koukal už dlouho, ale až promeškaný nákup mě nakopl k tomu, abych je začal usilovně shánět a tak se i stalo, byl jsem opravdu nepříčetný, projížděl všechno možné, jak víte, tak jsem mohl mít i jedny modré bondovky, ovšem s těmi to nakonec nedopadlo a teď jsem za to i rád. Hledal jsem dál, ale černé stále nikde nebyly, narazil jsem ještě na celoocelovou verzi, o které jsem silně uvažoval, ale pořád jsem si říkal, že to stejně nebude ono. Poté už se moje nepříčetnost začala měnit v totální otrávení a ve chvíli, kdy jsem to chtěl vzdát se jedny bondovky objevily zde, (tímto bych zároveň chtěl ještě jednou moc poděkovat Davidovi, že mě na ně upozornil a dopomohl mi k nim) neváhal jsem ani minutu a okamžitě jsem to řešil, tentokrát jsem to nesměl propásnout. Hodinky sice nebyly v nejlepším stavu, takže musím ještě zainvestovat do přeleštění, ale i tak jsem je bez sebemenšího zaváhání vzal.A výsledek...jsou prostě úžasné, dokonalé a je to můj splněný sen, takže jsem neskutečně šťastný. On the Waves Omega - Omega Seamaster 300M
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se