Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kluci, dotaz;-) PONOŽKY na létní treky..? 
Co nosíte, doporučíte..? Boty trek/trail samozřejmě bez membrány a chtěl bych to doladit právě nějakýma supr funkčníma fuseklema, ale zasekl sem se v diskuzích an webu a tak si jdu radši pro radu sem do klidu 😉

Děkuji moc. 

Odesláno

Za mě nejlepší kompresky se stříbrem, ať je to marketing nebo ne, po hřebenovce ponožky už nechodí samy po místnosti 😁

Odesláno
před 9 minutami, nizkotucnytvaroh napsal:

Za mě nejlepší kompresky se stříbrem, ať je to marketing nebo ne, po hřebenovce ponožky už nechodí samy po místnosti 😁

Stačí je opřít v koutě.

Odesláno

A jinak buď normální Voxx nebo lepší Zulu.

Odesláno (upraveno)

Protože trpím na puchýře, tak jsem se tím poměrně dost zaobíral, 100 lidí, 100 chuti, každej ti řekne něco jinýho, od merina, pres směs po polyamid. Já jsem se k ničemu nedobral, takže si klidně vezmu i v létě tlustý, ale vždy mám (samozřejmě podle délky treku) několik párů na výměnu za suchý. Ale možná jsem exot s nějakou abnormalitou a někdo tu vypíše super tip co sedne i mě. Jinak mám odhadem tak 150 párů 😅

V poslední době jedu Northman, Voxx jsem jeden čas nosil hodně, ale už mi nějak nesedí.

Upraveno uživatelem Prochy68
Odesláno

Voxx mi taky nesedí, hodně ponožek různých provedení a materiálů mám od Sherpax, nyní Apasox. V létě do tenisek volím tenké merino, do pohorek tlusté merino nebo umělotinu. Nemám rád moc bavlny v ponožkách, protože se mi dost potí nohy a pak to není příjemné.

Odesláno
před 12 hodinami, Prochy68 napsal:

Protože trpím na puchýře, tak jsem se tím poměrně dost zaobíral, 100 lidí, 100 chuti, každej ti řekne něco jinýho, od merina, pres směs po polyamid. Já jsem se k ničemu nedobral, takže si klidně vezmu i v létě tlustý, ale vždy mám (samozřejmě podle délky treku) několik párů na výměnu za suchý. Ale možná jsem exot s nějakou abnormalitou a někdo tu vypíše super tip co sedne i mě. Jinak mám odhadem tak 150 párů 😅

V poslední době jedu Northman, Voxx jsem jeden čas nosil hodně, ale už mi nějak nesedí.

Tejpovat, tejpovat, tejpovat 🤙

tejpovaci-paska-kinesiomax-neelasticka-4cm-x-10m-263052-2047634-350x350-square.jpg

Odesláno
před 1 minutou, African napsal:

Tejpovat, tejpovat, tejpovat 🤙

tejpovaci-paska-kinesiomax-neelasticka-4cm-x-10m-263052-2047634-350x350-square.jpg

To bych musel zabalit cely hnaty a chodit bych mohl bez bot 😅

Odesláno
před 21 hodinami, Prochy68 napsal:

Ať se propadu do západního Německa jestli kecám emoji2.pngb919964809360c0105d352d9ca332399.jpg

Někdo na to trpí, neuděláš nic. Taky tejpuji, ale jenom paty:cheers:

Kluci jinak s Milletem trochu zklamání, hadry mám rád, ale botky tedy model friction GTX docela shit. Po roce a půl obě paty prodřený, gumová obsazka degraduje, vložka prošlapaná, tkaničky na výměnu 😖 Chodilo se v nich dobře, ale prostor dostane opět Raptor Leather od La Sportivy.

DSC_6554.JPG

DSC_6556.JPG

DSC_6555.JPG

DSC_6558.JPG

Odesláno

Co se týče ponožek, tak se mi osvědčila kombinace tenkých "umělohmotných" (funkční co odvádí pot) a na ně nasadit hrubé (např. merino), které odvedou pot dále do podšívky bot. Může se to zdát na léto jako nesmysl, ale funguje to, navíc je to i odolný systém proti puchýřům, kdy nepatrné tření přejde pouze do hrubé ponožky a hrubá ponožka sklouzne po tenké "umělohmotné". Funkčnost tohoto systému lze zvýšit použitím nízkých kompresních ponožek do první vrstvy. 

Odesláno

Wawrikova recenze mě přiměla zamyslet se, čím nahradím doslouzile Asics Gel-Sonoma. Vzhledem k váze a pohodlí jsem v nich chodil 90 % času, na složitější terén beru Garmont Dragontrail nebo Salewa Rapace jeste v nejake historicke verzi s hranou na poloautomaticke mačky. Ale když nad tím tak přemýšlím, tak garmonty jsem vytáhl naposledy v Černé Hoře (jinak je beru na ferraty) a Salewy na chůzi naposledy v zimních Tatrách jinak si je beru jen na paraglide. Na ostatní, včetně Dolomit, mi stačily Asicsy...

No a hraju si s myšlenkou sehnat podobnou botu těm Asicsum, ale se zvýšeným kotnikem. Uvědomuji si, že to nikdy nebude pevný kotník jako u klasické pohorky, ale přece jenom nějaký větší support v té oblasti by se hodil. Primární motivace je, abych na paraglide nemusel brát dvoje boty (v salewach se mi to nechce šlapat a v asicsech litat). Nepočítám, že to nohu udrží stejně, jako salewy a asi se pobiju, když se něco pokazí, ale zas se nechci pobit tak moc, jako v teniskach 😀 ty techniky mě zaujaly, ale v obchodě mi je zhejtili, že to je jak Merrel (to na mě, priznam se, funguje, tu značku rád nemam 😄 ) zároveň mi parádně sedly Asolo Tahoe mid, ale jednak recenze na výdrž u Asola nejsou pozitivní a taky kvůli tomu, že mi ta bota pořád přijde docela zimní/teplá/tlustá tak se mi do toho úplně nechce.

Nenapadá vás někoho, co by se tady ještě dalo najít? Ty Tecnicy si určitě půjdu zkusit, našel jsem ještě Hoka speadgoat mid nebo Altra Olympus mid, ale na živo jsem je nezkoušel. Gorac je za mě silně preferovaný vzhledem k tomu  že to bude "primární bota" na většinu aktivit.

Odesláno (upraveno)
před 22 minutami, Maro napsal:

ty techniky mě zaujaly, ale v obchodě mi je zhejtili, že to je jak Merrel

V akom zmysle, že sa rozpadajú? Vysoký podiel reklamácií? To ma zaujíma, vieš sa rozpísať? Priznám sa, že topánky veľmi neničím (som ľahký a väčšinou chodím naľahko), takže v tomto nie som úplne dobrá referencia, ale Merrell je aj pre mňa etalón nekvality a s Technicou neporovnateľný.

Technicy mi prídu o parník kvalitnejšie, tie polovičné mám tuším dva roky, naozaj ich vôbec nešetrím (zhruba 80-100 km majú najazdené v retiazkových nesmekoch, ďalšie stovky kilometrov v tunajšom lávovom teréne, ktorý je vysoko abrazívny - viac, ako čokoľvek na SK/CZ), stále nepremokajú, lepenie nepovoľuje a vyzerajú dobre.

T.thumb.jpg.96a815695942ee71d6249e837a63c735.jpg

Čím ich nevnucujem, dochádzanie urasteného človeka s paraglajdom na chrbte cez kamenistý terén bude predsalen iný typ záťaže, len sa mi úplne nezdá, že by boli nekvalitne vyrobené. Prímer k Merrellu beriem osobne :D

Upraveno uživatelem wawrik
Odesláno

😄 me to taky trochu urazilo, ale beru ho s rezervou, určitě se na ty boty chci podívat a nezavrhuju je 🙂 obzvlášť když je tady tolik spokojených lidí. v podstatě říkal, že to je jenom další stejná bota, nic nového, nic inovativního, v ničem lepší, prostě další stejná bota jako udělali už všichni.

já neříkám, že to je nutné špatně, je tenká hranice mezi univerzální a nijaká, no a to jestli ta bota spadá do té, nebo oné kategorie si rozhodnu sám, až ji uvidím 🙂

o kvalitu se nebojím, vidím, jak ty boty používáš a pokud jsi s ní spokojený ty, tak já jim rozhodně víc na prdel dávat nebudu, čili z pohledu kvality je rozhodně povazuju za dostatečné

Odesláno

Já včera pořídil Hoka Anacapa 2 mid gtx. Potřebuji nějakou lehkou odpruženou trekovku než mně vymění koleno. Tak jsem zvědavý, jak poslouží.

Odesláno
před 11 minutami, vzduch napsal:

Já včera pořídil Hoka Anacapa 2 mid gtx. Potřebuji nějakou lehkou odpruženou trekovku než mně vymění koleno. Tak jsem zvědavý, jak poslouží.

Mam nizky a tlumi  a drzi dobre

Odesláno (upraveno)

Na ty anacapa se taky dívám, na zalandu bývají celkem často za fajn peníze... asi je objednám aspoň na vyzkoušení. 

Upraveno uživatelem Maro
Odesláno

Jen pro info, tahle stredni cast je jen pena, bez gumy. Takze v nejakych podminkach muze jit rychle do kopru...

image.png.ba906a9a134360de1994fb20e86baa6f.png

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...