Přejít na obsah

Poraďte jakou trekovou obuv ?

Doporučené příspěvky

Tak LaS Aequilibrium Speed majú za sebou prvých pár menej náročných trekov a sú výborné. Budeme kamaráti. S tým quicklace systémom je trochu viac srania ako s BOA hlavne kvôli zlému prístupu ku špičke, ale zasa zďaleka nie toľko ako so šnurovaním. Drží, neuvoľňuje sa.

20240610_101934.thumb.jpg.c58b83b93e3ec58dec9dc2ea5ee09003.jpg

20240610_104925.thumb.jpg.336f96389d8c339acccbb04f73d9b2d9.jpg

20240610_103341.thumb.jpg.518b49c41aa2de3175676d50a6f17b73.jpg

Čo je úplná paráda – na podrážke ten prerastený zub vzadu. Perfektne to pomáha pri zostupoch v kamenistom teréne. Niečo podobné mám aj na starších Arcteryx Bora2, kde je podrážka vzadu pretiahnutá až skoro hore nad pätu. Občas to fungovalo, no toto je o dosť (citeľne) účinnejšie.

20240610_105043.thumb.jpg.e6fe09dbd1ae148024f1dbb4ecbc79fa.jpg

Len budem musieť vydumať nejaké udělátko, ktoré mi bude držať návlek odrolovaný, keď ho nebude treba, aby sa mi to v ťažšom teréne o niečo nezachytilo. Topánka tak v teple vetrá o dosť lepšie. Zrejme našijem nejaký háčik alebo olivku do tej légy a zaháknem to o putko zipsu.

20240610_105328.thumb.jpg.2360dc40110302c9ef94d4e8cff236e6.jpg

Celkovo veľká spokojnosť, aj keď duplexné Bora2, ktoré nahrádzajú, mám asi radšej. No to sú pre mňa neprekonateľné topánky, konštrukčne absolútne výnimočné a v podstate bez konkurencie aj náhrady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem tu hledal nedávno neco kotníkové a lehké jako náhradou za Asics Gel-Sonoma, tak jsem podlehl marketingu a šel na přechodno (jako prozatímní nahrada) úplně jinou cestou a koupil dočasně Altra Timp. Veden hypem značky a solidní cenou jsem neodolal, no a upřímně jsem extrémně zklamaný. Celou dobu se směju mě barefoot polovičce, že má boty jak klaun a ty altry jsou to samé. říkám si, třeba má pravdu a zdravotní benefity široké špičky tam třeba fakt jsou a aspoň nejsem barefoot chuj a mám normální boty i když vypadám, jak ptakopysk...

No po prvních pár km z roztok do Unetic a zpatky a musím říct, že ne. Je to picovina. Noha v tom klokta jak snopel v bandasce, nikde nic nedrží, má to plochou vložku, takže po kilometru z toho bolí nohy jak z nesprávně vypečených lyžaků a po první vycházce očekávám, že životnost podrážky (jak tady správně podotkl tuším Prochy) bude veskrze další 3 výlety do pivovaru, vic nedají. Plus teda řídit se v tom nedá, je to horší jak pantofle (ale na to ta bota není určena, tak jim to vyčítám jen okrajově).

Za mě obrovské zklamání.

Upraveno uživatelem Maro
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, wawrik napsal:

Tak  majú za sebou prvých pár menej náročných trekov a sú výborné...

Vyzerajú parádne! Dorobíš si tú fixáciu otvoreného návleku, nedá ti to a dorobíš si tam ešte aj BOA😀 Základ je, že Quicklace drží a nepovoľuje sa. Možno tým, že je to centrálne umiestnené, tak ten doťah je potom lepší, ako pri bočnom umiestnení BOA...možno tým zrazili pár gramov, rýchlejšia manipulácia, ak už ide o SPEED verziu...neviem, len hádam. Model Aequilibrium TOP GTX ho pod návlekom má, ale ešte je to poistené sucháčom. Myslím si, že časom si zvykneš aj na Quicklace.

Len s tebou už ťažko, lebo ponosil si toho dosť, takže máš s čím porovnávať😀

Krásne LaSportivy, už len podľa tvojich obrázkov do toho prostredia pasujú. Plusom sú tie detaily - viď tvarovanie podrážky v zadnej časti.

Možno aj obrázok skresľuje, ale ak si pozriem Arcteryx Bora (pozrám model Bora 2) a tieto LaSportivy, tak LaS na mňa pôsobia útlejšie, šikovnejšie, viac tvarované na nohu.

Před hodinou, Maro napsal:

Jak jsem tu hledal nedávno neco kotníkové a lehké jako náhradou za Asics Gel-Sonoma, tak jsem podlehl marketingu a šel na přechodno (jako prozatímní nahrada) úplně jinou cestou a koupil dočasně Altra Timp. Veden hypem značky a solidní cenou jsem neodolal, no a upřímně jsem extrémně zklamaný....

S tým pretláčaným marketingom súhlasím, tiež mi nerobí dobre, ak prídem do predajne a tam len Hoka, božeeee....Na druhú stranu, toto sú presne tie skúsenosti, priame a osobné, kedy zistíš, že tu pre teba cesta nevedie. 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, StanoBare napsal:

Možno aj obrázok skresľuje, ale ak si pozriem Arcteryx Bora (pozrám model Bora 2) a tieto LaSportivy, tak LaS na mňa pôsobia útlejšie, šikovnejšie, viac tvarované na nohu.

Ako sa to zoberie. Veľkosťou sú skoro totožné, no čo sa týka voľnosti kotníka, LaS sú výrazne pohyblivejšie, zjavne to pri návrhu patrilo do top priorít. Sú aj trochu ľahšie. Je to topánka s jasným konštrukčným zámerom pre jasné použitie a jasne definovaný terén. Veľká firma s bohatými skúsenosťami, ktorá presne vie, čo a prečo robí, a ktoré prvky pre ten účel vlastne použiť.

Bora2 sú taký mišung, vôbec nevieš, čo si o nich myslieť a na čo je tá topánka vlastne určená. Je protitanková, zvršok sa prakticky nedá zničiť, okopať ani rozrezať, pritom podrážka je v ohybe mäkšia (typické béčko) ako LaS. Plus zvláštna a v tejto kategórii ojedinelá duplexná konštrukcia... Experiment firmy, ktorá topánky nikdy nerobila a začínala na čistom papieri, no mne, pre moje potreby, ten experimentálny mix dokonale sadol. Veľký úspech s nimi asi nemala, keď sa prestali vyrábať bez náhrady.

20240610_203441.thumb.jpg.50419a44cc60a4757189b6e62c00b01f.jpg

20240610_203510.thumb.jpg.ff6825088978ebef849774204b9e97d0.jpg

No, v každom prípade som už na ďalšiu dekádu všetkými potrebnými topánkami vybavený :D

Upraveno uživatelem wawrik
Odkaz ke komentáři

Dík za fotku. Vidíš, to skreslenie ma pomýlilo, takto v porovnaní vedľa seba sú cca rovnaké. 

Možno práve tým, že nevieš, čo si o tých Bora myslieť, bol ten problém. Určite to sú super topánky, ale teraz je trend ešte užšej špecializácie. Myslím si, že koncept Bory bol výnimočný, ale ocenilo to len malé percento zákazníkov. Trend je na každý kamienok a svah iná topánka, ak to pritiahnem za vlasy😃, nič neskladať, nič nemeniť. 

Ale ono sa to ešte bude vyvíjať - viď spomenutý Salomon Modular X ALP.

Inak Arcteryx, aspoň čo viem, nezačínal úplne s čistým papierom, topánky vznikali na základoch Salomonu (R&D) lebo keď sa rozhodli robiť vlastné topánky, už pod Salomon patrili. No neskôr už šli svojou vlastnou cestou = inhouse výroba. Koľko rokov trval vývoj a testovanie u Bory? 4- 5rokov? To je z pohľadu dnešnej instatnej výroby v hesle - každý rok nový model - dosť dlhá doba, čo svedčí, že to brali fakt vážne a nemienili nič podceniť. 

Nechcem kecať, ale ak si dobre pamätám, tak oni začali naplno využívať termotransferový spôsob laminácie, ako na batohoch, tak na topánkach - prakticky bezšvové zvršky, čo bola pecka!

Odkaz ke komentáři

Prosím, u těch Hoka, sedí udávaná velikost v mm co uvádí na netu?

Od Adidasu beru 46 2/3 ale tady to vychází na 47 1/3 a na nejbližší zkoušku to mám soto kiláků.

Upraveno uživatelem JakubS
Odkaz ke komentáři

před 19 minutami, JakubS napsal:
Prosím, u těch Hoka, sedí udávaná velikost v mm co uvádí na netu?
Od Adidasu beru 46 2/3 ale tady to vychází na 47 1/3 a na nejbližší zkoušku to mám soto kiláků.

Tady je EU velikost 43 1/3
954d3ed12e2a62a99dd4e9548504feea.jpg
Ty budu vracet tak je mám kanclu, vzal jsem 44 co mám běžné a k tomu tyhle menší. Bál jsem se že bez gorace mi budou 44 větší, ale jsou ok.

U tehle velikosti udavaji 267/268 a sedi to, na tomhle rozmeru se zacina zvedat vlozka u paty.

Upraveno uživatelem Prochy68
Odkaz ke komentáři

Pro informaci: v Intersportu běží do konce týdne nějaký Výprodej. Dnes jsem tam omylem zabloudil a hned jsem musel vyzkoušet LA SPORTIVA TRUBUTO GTX, protože si pořád říkám, že potřebuji i něco pohodlnějšího než "Céčkový" boty na šutry. Vzal jsem botu, vel.42, sedlo si to všechno jako prdel na hrnec. Měl jsem je na nohou asi 15 minut, opravdu seděly skvěle a byly pohodlné. Navíc v akci o litr dolů. A teď mám dilema. Pánové používáte je někdo? Samozřejmě mě zajíma hodnocení. 

Pozn.. Na nohou pánské, v ruce dámské (ty teda v akci nejsou)

20240613_115824.jpg

Odkaz ke komentáři

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, AndyAaron napsal:

Jo, nedavno jsem tady o nich psal a dnes jsem je taky okukoval. Teoreticky to je volba cislo 1, ale uvidel jsem ty Sportivy, tak jsem je musel vyzkouset.

Odkaz ke komentáři

Chytnul jsem u 4camping slevu na Meindl Badile a Lowa Tibet. U Tibet mám strach, že budou mít na mě moc vysoký nárt (kopyto), nosíte je někdo? Více se ale přikláním k Badile bez GTX a kůže by mohla být kvalitnější, ale někde jsem četl, že nemají celokožený jazyk, můžete mi to někdo potvrdit/vyvrátit? Nikde jsem nenašel detailní fotky. Badile mají podle fotek kožený komín – mají kožené celé futro, nebo jen ten komín? Tibet mají celokožený jazyk ale komín je zase látkový. 

V úterý půjdu obé vyzkoušet. 

image.thumb.png.a15d559fc32b1a79c099eec91f0d0dff.png

image.thumb.png.9da917779183ec7f1234793582243068.png

Odkaz ke komentáři

Naštvali ma vysoké Tecnicy. Jazyk - rovnako ako časť pod vložkou - nie je podlepený goráčovou membránou, ako je to teraz módne naprieč značkami. Takže topánka nepremoká, ale jazyk rýchlo namokne, a podšívkou tá voda veselo vlhne dovnútra topánky. Šajze.

20240421_084128.thumb.jpg.5f429ba4307d4737d874e6f35a02739a.jpg

Tak málo chýbalo, aby som mal skvelú topánku aj na dlhé treky v tunajších podmočených tufoch, štrkopieskoch a ľadovcových morénach, kde sa noha bežne zabára povyše kotníkového kĺbu, aj keď napohľad vyzerá suchá...

Jasné, na to tá topánka ani určená nie je, ale mrzí ma to neskutočne... Kvôli pár desiatkam centov (ok, v prípade goráču a nutného podlepenia možno jednotky eur) v ušetrených nákladoch musím nosiť o polovicu ťažšie LaSportivy, ktorá je naopak určená presne na tento terén... No je to škoda.

Skuggafoss_25.thumb.jpg.dd2b90a0bb215977e34c8c65d0605e4d.jpg

Odkaz ke komentáři

@moco tuším jsi je dnes už byl zkusit, ale přece. Mám zkušenost s Lowa, já mám ranger (o stupínek měkčí bota), kamarád měl Tibety, kupovány oboje cca před 10 lety. Já mám boty do dnes a spokojeně nosím, jen jsem musel 2 roky zpět dělat novou podrážku za 2500,- neb klasický problém s degradací PUR pěny. Tuším jsem tu nedávno dával fotky. Kamarádovi upadly podrážky tuším ten stejný rok jako mě, ale už je nemělo smysl spravovat, protože měl svršky dost popraskaný - nosil je jednu dobu víc jak já, já v nich nachodím pár set ročně od jara do zimy - beru je na čundry a výlety, ale nenosím je denně.

Oba dva jsme byli hodně spokojení co do komfortu, látkový vnitřek mi nevadí, spíš naopak, pohodlnější boty jsem snad neměl a to počítám včetně tenisek. Když se člověk stará o svršky, tak vydrží fakt dlouho.

Kamarád teď koupil Steinkoglery z festovních věcí https://festovniveci.cz/produkt/steinkogler-holzer-festovni/

Měl je první čundr, nebyly moc rozchozený a měl paty na dranc už první den, ale je to celo kožená bota včetně vnitřku a je to fakt brutálně udělaný. Otázka je, jak rychle se to rozchodí, ale měly by snad vydržet na furt...

Odkaz ke komentáři

Před cca měsícem jsem zde vznesl dotaz na trailové boty na kratší výlety, kam se mi nehodí brát Salewy či dokonce Garmonty. Tak myslím, že dlužím info jak to vlastně dopadlo.

Bohužel u Asics, se kterými jsem byl vždy spokojen, se mi podaří vždy po roce prodřít špičku ze síťoviny a boty jsou tak na výhoz či max na zahradu. Takže přes Asics, Nike, Merrell, NB, kdy stále všude nějaký problém (neseděla bota, divný pocit z paty, naživo děs, apod) jsem se naštval a objednal On Running Cloudultra 2 s tím, že když už ani tohle nevyjde, tak snad budu chodit bos.

Zatím vše dobré, jsem spokojen s gripem, s pocitem boty na noze. 
Tak uvidíme co vydrží, protože cena je sebevědomá. 

On.jpg

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Prochy68 napsal:

To by me zajimalo, jak vypada ta podrazka kdyz se projde bahnem a uschne to, koukal jsem na fotky ze ty diry jsou durch 🙂

image.png.7683997605823a95806d338fb65c49b8.png

Mám pocit že tahle bota do bláta nikdy nesmí 😅

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, African napsal:

Mám pocit že tahle bota do bláta nikdy nesmí 😅

Ja mam problem kdyz mam zaschle bahno ve vzorku a pak to davam odmocit a skrabu sroubovakem, tady by me asi prdla cevka 😆 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...