warann Odesláno 14. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2022 @African Tak samozreme jo, stojej kolem trojky. Pokud vymeni ten spodek za 800kc tak je to v poho. Vymena celyho spodku uz je na povazenou. Nicmene chodim v nich rad, jinak dobity nejsou a ne ze bych byl nejakej eko fanatik, ale cim dal vic me sere vyhazovat veci, ktery jeste muzou slouzit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 14. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2022 před 8 minutami, warann napsal: @African Tak samozreme jo, stojej kolem trojky. Pokud vymeni ten spodek za 800kc tak je to v poho. Vymena celyho spodku uz je na povazenou. Nicmene chodim v nich rad, jinak dobity nejsou a ne ze bych byl nejakej eko fanatik, ale cim dal vic me sere vyhazovat veci, ktery jeste muzou slouzit. To chápu, těch osm kil budiž, ale těch patnáct bych nedal ani boha ...a navíc nohu si zničíš jenom jednou, můj tata by mohl povídat, taky nosil jedny boty které furt podrážel asi třicet let Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 14. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2022 Před hodinou, Xpak napsal: Ta mezipodešev bude velmi pravděpodobně EVA, nikoliv PUR... A jo, to je pravda. Som si mohol to kázanie odpustiť... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xpak Odesláno 14. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2022 V pohodě. Eva mezipodešev je dnes spíš takové old school řešení. Bohužel, protože co se týče životnosti, je na tom o dost líp než PUR. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 15. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2022 V 14. 3. 2022 v 12:08, wawrik napsal: No vidíš, mal si pravdu, môžeš to tam rovno posielať Len pre upresnenie - degradáciou medzipodrážky zrejme myslia rozpad PU vrstvy vplyvom vzduchu, občas sa tomu nesprávne hovorí hydrolýza. Asi keď sa im pri odliepaní/rezaní začne v nejakom mieste trochu droliť. Pri päť- a viacročných topánkach by som to ja osobne nechal rovno vymeniť komplet, v rámci prevencie. Nevysvetlis pls tu hydrolyzu? Cely zivot zijem v tom ze to je hydrolyza, nic ine sa mi ani nepodarilo vygooglit a teraz mi to vrta v hlave. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 15. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2022 Pardon, na treku sa blbo vypisujú litánie, chcel som neskôr... Tak v rýchlosti. V tej podobe, ako som to napísal, je to kravina. Mysll som to tak, že to, čomu sa bežne v súvislosti s rozpadom medzipodrážky, resp. tlmiacej PU vrstvy, hovorí hydrolýza, je všeobecne degradácia. Hydrolýza je len jej súčasť. Väčší vplyv má kopec iných vecí, UV, teplota (!), ich striedanie, chemické látky a prostredie, mikrobiálne kontaminácia (blato, hovná) atď. Kým by sa k slovu dostala (čistá)hydrolýza, tak by sa ten PU rozpadol z dvoch-troch iných dôvodov. Proti degradácii PU naopak pôsobí napríklad cyklické mechanické namáhanie (čiže to, čo u EVA podrážok spôsobuje difúzne zhutňovanie a tvrdnutie, PU vrstvám životnosť predlžuje). Výskedkom napríklad je, že pokiaľ topánky používaš trebárs aj vo vlhkom prostredí, vydržia ti zvyčajne dlhšie, ako tie isté topánky odložené na neskôr hore v skrini s minimálnou vlhkosťou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 15. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2022 před 28 minutami, wawrik napsal: Pardon, na treku sa blbo vypisujú litánie, chcel som neskôr... Tak v rýchlosti. V tej podobe, ako som to napísal, je to kravina. Mysll som to tak, že to, čomu sa bežne v súvislosti s rozpadom medzipodrážky, resp. tlmiacej PU vrstvy, hovorí hydrolýza, je všeobecne degradácia. Hydrolýza je len jej súčasť. Väčší vplyv má kopec iných vecí, UV, teplota (!), ich striedanie, chemické látky a prostredie, mikrobiálne kontaminácia (blato, hovná) atď. Kým by sa k slovu dostala (čistá)hydrolýza, tak by sa ten PU rozpadol z dvoch-troch iných dôvodov. Proti degradácii PU naopak pôsobí napríklad cyklické mechanické namáhanie (čiže to, čo u EVA podrážok spôsobuje difúzne zhutňovanie a tvrdnutie, PU vrstvám životnosť predlžuje). Výskedkom napríklad je, že pokiaľ topánky používaš trebárs aj vo vlhkom prostredí, vydržia ti zvyčajne dlhšie, ako tie isté topánky odložené na neskôr hore v skrini s minimálnou vlhkosťou. dik za komplexnu odpoved. Niektore veci su pre mna novinka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 27. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2022 Takze Scarpy v servisu. Vcera vejslap do Potstejna, cca 22km, tak jsem vytahl stary Meindly. Jednak jsem si uvedomil, jak uz mi dnes prijdou tyhle klasicky lehky pohorky na tyhle nenarocny tury nepohodlny a tezkopadny. No a pak, nastesti uz pobliz cile mam nejadnou v lese divnej pocit z doslapu. Tak kouknu na botu a hele, podrazka v cudu. Jako tech poslednich 5 km s timhle nic moc. Cil v pivovaru to nastesti zastinil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 29. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2022 Na pohorky zatim se*u, misto toho jsem k tem Cruxum prikoupil Scarpa Mojito. Na takovy to chozeni kolem komina budou stacit. Na noze sedi perfektne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 29. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2022 Scarpa Mojito dobra volba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 29. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2022 Tak jsem je aspon na chvili zvecera zkusil kolem baraku a prvotni dojem super. Sedi fakt jak ulity. Pokud by jeste k tomu mely extra vydrz jako ty Cruxy, byl by to fajn bonus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 2. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2022 Clovek mini, zivot meni. Chtel jsem botky otestovat na nejakym vejslapu. Misto toho si odbyly krest na akci Uklidime Cesko. Tak si aspon vylepsily karmu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 2. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2022 před 8 hodinami, warann napsal: Clovek mini, zivot meni. Chtel jsem botky otestovat na nejakym vejslapu. Misto toho si odbyly krest na akci Uklidime Cesko. Tak si aspon vylepsily karmu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 23. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2022 Neskúšal niekto bežecké topánky od Tecnicy? Konkrétne Magma S GTX, ľahučký ekvivalent Speedcrossov, s goráčom aj bez. Je to nový výrobca s technológiou footfittingu prenesenou z lyžiarok. Zakaždým, keď som za posledné roky nejakú technologickú divnosť vyskúšal, tak sa to ukázalo ako dokonalé terno (LS Trango Cube, Arcteryx Bora2). Tieto Magmy mi sadli na nohu ako žiadna iná, tak ich kúpim. Len rozmýšľam, či teda skúsim aj to formovanie teplom, alebo sa na to vykašlem (prefered), aby to náhodou tú topánku nedojebabralo. Má niekto skúsenosť? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 23. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2022 A ja myslel, ze uz nic nepotrebuju.....Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 23. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2022 (upraveno) @Prochy68 Ako si tak vybavujem tvoje príspevky, asi ti budú vpredu úzke. To formovanie teplom sa týka len zadnej polovice topánky (bez záruky). Upraveno 23. dubna 2022 uživatelem wawrik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 23. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2022 Pamatujes si to dobre, diky, aspon usetrim Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jackie Treehorn Odesláno 30. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2022 To bych se z toho pos. , koupil jsem mé milé k narozeninám parádní boty a po jedné procházce jsem se dozvěděl, že jsou moc tvrdé . Přitom když jsem je měl v pánské verzi, tak na ně s láskou vzpomínám, jedny z nejlepších bot co jsem kdy měl. Ale tak třeba to s nima ještě zkusí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 30. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2022 před 48 minutami, Jackie Treehorn napsal: To bych se z toho pos. , koupil jsem mé milé k narozeninám parádní boty a po jedné procházce jsem se dozvěděl, že jsou moc tvrdé . Keď sa to stane žene, to si človek ešte môže zaklopkať na čelo, že tí ľudia nevedia, čo chcú. Ale ak to zistí sám, nemá to ani na koho hodiť Ako ja, mám fantastické topánky, asi najlepšie, aké som kedy mal, ale na tvrdosť som si nezvykol. Takže mi roky ležia v skrini, lebo mi je ľúto ich predávať, a prebehnem ich len z času na čas... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 30. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2022 Mám ty samé, ať se nebojí, ony povolí. Taky mi to vadilo první výlety, přikoupit jsem kvůli tomu dokonce ještě dalsi boty pro stejně využití, jako jsem plánoval tyhle, abych se netrapil, ale pak jsem si je vzal na jeden 3denni přechod a od té doby v pohodě. Ano, jsou sice pořád tvrdší než nějaké mainstreamove boty typu merrel moab, ale to bych rekl, že je výhoda, jsou díky tomu univerzálnější a nosím je prakticky všude, mimo situace, kdy čekám delší přesuny po asfaltu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se