Přejít na obsah

co byste volili vy ?  

41 hlasů

1. 1. římská x arabská

• římská čísla
    • arabská čísla

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno

chtěl bych si opět koupit Steinharty Marine a nějak tápu kterou verzi ....... "římské" jsem už měl takže bych rači arabská čísla nicméně něco v patě mi říká, že římská čísla jsou více autentická

jakto vidíte VY ?

?

*fotky sem čajznul v chronoshopu

Návštěvník YPO
Odesláno

Nejsem znalec autenticity - ale k arabskym cislum vterinkovky za mne to same na cifru...

ono je to kus od kusu no 

Odesláno

Kdysi jsem si je chtěl pořídit, takže váhání nad pro mne ideální variantou proběhlo taktéž (podotýkám, že jsem je v rukou nikdy neměl, rozhodoval jsem se podle mnoha a mnoha různých fotografií; vlastně dodnes sleduji mnohé příspěvky k nim): Rozhodování ale nebylo dlouhé, s převahou zvítězila verze s římskými číslicemi (a příznivě nakloněn jsem této verzi dodnes). Možná, že kdyby ta arabská čísla byla vyvedena tenčím, či jiným fontem...

Návštěvník YPO
Odesláno

pak eště ekzistuje tadle varianta, ale to uš bych byl nenesitelnej

Návštěvník YPO
Odesláno

tak jo ..... asi teda ty římský ..... mámě se taky víc líbí a chtěl bych mít teď těsně před smrtí klid  :D

Odesláno

Rimske, jednoznacne.

Kombinacia rimske a arabske cisla nie je nijako zvlastna. Na starych hodinkach sa rimskymi udavali indexy hodin a nad nimi sa udavali minuty v arabskych cislach.

Odesláno (upraveno)

Kdysi jsem si je chtěl pořídit, takže váhání nad pro mne ideální variantou proběhlo taktéž (podotýkám, že jsem je v rukou nikdy neměl, rozhodoval jsem se podle mnoha a mnoha různých fotografií; vlastně dodnes sleduji mnohé příspěvky k nim): Rozhodování ale nebylo dlouhé, s převahou zvítězila verze s římskými číslicemi (a příznivě nakloněn jsem této verzi dodnes). Možná, že kdyby ta arabská čísla byla vyvedena tenčím, či jiným fontem...

Přesně! Já tohle řešil u Stowa Marine: když jsem vedle sebe položil obě verze, s převahou vyhrály římské číslice. Arabské byly - jak to popsat - opticky příliš "těžké". Walter to trefil, je to důsledek použitého fontu.

Postižení chronomagoři by spíš měli řešit otázku radiálního flipu .-)

Upraveno uživatelem sery.vlk
Odesláno

Taky jsem to řešil, taky je budu kupovat a hned na první pohled mi bylo jasné, že u mě na plné čáře vyhrály římské číslice. Připadá mi to víc námořnické, tradiční a hlavně jsem jedny hodinky s římskými číslicemi a bez datumovky chtěl, aby to bylo trochu retro. Teď se jenom týrám a čekám, až budu mít narozeniny. Budou to totiž hodinky na furt.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...