libor2002 Odesláno 15. října 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2016 Už delší dobou si pohraval s myšlenkou, že bych najednou shlédl všechny filmy s legendární dvojicí Terence Hill a Bud Spencer. A zároveň i vzdal hold nedávno zesnulému "hromotlukovi". A protože jde hlavně o hodinky, westerny tím pádem nečekejte... i když třeba film Pravá a levá ruka ďábla je parádní podívaná. Takže čim začnu... Dva machři mezi nebem a peklem (Piu forte, ragazzi!, 1972). Salud a Plata žuchnou s letadlem do pralesa, a dostanou se do tábora hledačů diamantů, kde má veškerý obchod pod kontrolou gangsterský boss přezdívaný pan Ucho. Salud a Plata se rozhodnou začít sami podnikat. Seženou si staré letadlo, opraví ho a pustí se do letecké obchodování s hledači diamantů. To se ovšem nelíbí konkurenci, kterou je mocný pan Ucho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 15. října 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2016 Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (...Altrimenti ci arrabbiamo, 1974). Dva závodníci Kid a Ben chtějí vyhrát červenou buginu. Ale v závodu oba přijedou do cíle současně. Vůz je však jen jeden, a tak Kid navrhne, aby si dali závod v tom, kdo sní víc párků a vypije víc piva... mno, podmíráky jak prase. Jenže do lunaparku poblíž Benovy dílny vtrhne banda gangsterů a začnou demolovat vše kolem sebe a jednou z věcí, které zničí, je také nový vůz Bena a Kida. A tak se Kid a Ben vypraví do mafiánské restaurace a dají bossovi ultimátum, že pokud nedostanou nový vůz do zítřejšího poledne, rozzlobí se a budou zlí. Malé perličky na konec... film se natáčel nejen v Římě (krám s hodinkami), ale také v Madridu u mostu "Puente de Toledo" vedle "Estadio Vicente Calderón", takže u fotbalového stadiónu Atlética de Madrid. A červenou "dunovku" vytvořila v roce 1970 belgická firma Apal a dala ji název Buggy LG. Další film je Spencerova sólovka Policajt v Hongkongu (Piedone a Hong Kong, 1975). Inspektora Rizza, přezdívaného Velká noha, někdo obviní z obchodování s drogami. Aby očistil své jméno, musí zjistit, kdo z kruhů blízkých mafii infiltroval jeho policejní oddělení a stopa jej zavede až do dalekého Hong Kongu. Co, ještě tě to baví číst? Výtečně... dáme si Dva výtečníky (I due superpiedi quasi piatti, 1977). Dva maníci, hledající práci, svedl osud dohromady. A do toho oba překříží cestu zločincům. A aby toho nebylo málo, tak se oba omylem naverbují k policii. Bud ve filmu zase hodinkově naprázdno. Terence sice nějaké hodinky měl, dokonce v jednom záběru při bitce na bowlingu dvoje, ale o jaké hodinky se jednalo nemám šajnu. Ve filmu si zahrál americký herec David Huddleston, který měl na ruce Pulsar P3. P3 z let 1973-1975, nástupce P2 "vylepšený" o kalendář (měsíc a den) ovládaný levým čudlíkem, WR 30m, Ale nesmíme zapomínat na herce nebo kaskadéry, kteří dostávají ve filmech H+S přes držku a hrají hlavně záporáky. Třeba Riccardo Pizzuti... na začátku filmu Dva výtečníky měl Seiko 6139 Speed Timer, myslím, že 6139-8002 (možná 8001 nebo, 8030, ale přikláním se spíše k 8002). V jednom krátkém záběru měl ještě jiné hodinky, ale nešlo je to poznat, asi Seika. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 15. října 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2016 Teď si dáme pr ozměnu solovku Hilla ve snímku Pan Bilión (Mr. Billion, 1977). Kdesi v Itálii žije automechanik Guido Falcone, který nečekaně zdědí po bohatém americkém strýčkovi rovnou miliardu, ovšem pokud se o dědictví přihlásí do dvaceti dnů v San Franciscu. Ale na ty prachy si dělá zálusk prohnaný bankéř a snaží se převzetí zabránit. Tak tentokrát Terence ve snímku ani ťuk na hodinky. I když, si ve vlaku koupil jedny za dva dolary, které se mu hned po natáhnutí rozbijí... ale zase se něco našlo kolem. Mno, jenže jsem zase poznal jen Pulsary P3. Asi v 70´letech žádané zboží... Sudá a lichá (Pari e dispari, 1978). Jedna z nejlepších komedií dvojice S+H. Děj je, pro změnu opět, o dvou kumpánech, kteří spojí své síly, aby společně zlikvidovali bandu lumpů. A zápletka je vlastně v tom, že se po letech setkaji dva bratři, kteří netušili že jsou bratři, dozvědí že jsou bratři, ale vlastně to nejsou bratři... chápete ne? Další film z řady o inspektorovi Rizzovi je snímek Policajt v Africe (Piedone l'africano, 1978). Sotva se inspektor vrátil z Hong Kongu, další případ jej zavede až na černý kontinent mezi překupníky drog a diamanty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 15. října 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2016 S Budem bude i následující film a to docela zapomenutý snímek - Buldozer (Lo chiamavano Bulldozer,1978). Jednotka namachrovaných amerických vojáků dohodne utkání v americkém fotbale s partou obyčejných italských kluků a zlodějíčků. Je jasné, kdo je favoritem, vojáci ani na vteřinu nepochybují o svém vítězství. Jenže trénování jejich protivníků se ujme bývalý špičkový hráč, kterému říkají Buldozer. Ne ne, tady to Rolexky nebudou... i když jediná informace, která ve filmu padla, že se jedná o švýcary a 17kamenech. Inspektor Rizzo už vymlátil Hongkong a Johannesburg a v dalším díle pojede dát přes držku arabášům do Káhiry. Miliónový brouk (Piedone d'Egitto, 1980). V jednom záběru se mihnou další Rolexky s kyklopem a modrým cifrem... vidím to na Oyster Perpetual Date 1500 Tak co tu máme dál. Superpoldu (Poliziotto superpiu, 1980) s Hillem. Nováček u policie Dave Speed je během služby v terénu vystaven radioaktivnímu záření při jaderné zkoušce. To na něj však nemá smrtelné účinky, ale naopak. Obdaří ho superschopnostmi. Původně se pro film počítalo i s Budem Spencerem, ale ten roli odmítl roli kvůli snímku Milionový brouk. Jeho místo tak zaujal Ernest Borgnine, u kterého jsem zahlédl, že má v pár záběrech asi také Rolexky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 15. října 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2016 Ale tohle je klasika a docela vydařená - Kdo najde přítele, najde poklad (Chi trova un amico, trova un tesoro, 1981). Tentokrát se pánové vydávají na pustý ostrov, na kterém má být ukrytý poklad. Jenže k jejich překvapení ostrov není opuštěný, o čemž je dostatečně přesvědčí střelba, při níž jde oběma o život. Kromě domorodců na ostrově žije zapomenutý japonský voják a sem tam ostrov navštíví piráti. Dnešní postřehy s dvojicí S+H zakončím filmem Superpolicajti z Miami ( Miami Supercops, 1985), který je sedmnáctý snímkem dua Spencer a Hill. Ale tentokrát spíš s nádechem klasické krimi než komedie.Dva inspektoři jsou na stopě 20 miliónů dolarů, které byly před několika lety ukradeny při vloupání. Dvojici Hill a Spencer bych tímto zařadil mezi hodinkové nadšence, jak dokazují záběry v některých filmech. A co že je spojuje?A vítězem se stává? ... chvíle napětí... ano, Rolex 1675 GMT Master "Pepsi" !! Tak je pravda, že ve filmech je měl na ruce převážně Hill, ale u Spencera jsou také párkrát k vidění. Ale třeba ve snímku Superpolda měl Hill jak Pepsiny, ale také modráky. Také jsem si ve snímcích S+H všiml, že v několika záběrech při fackování se Hillovi spona často rozepínala... fanoušci rolexek prominou, ale ty spony nic moc tedy. Jinak mi dovolte na závěr malé bilancování... na Chronomagu jsem už od roku 2009 a dnes jsem docílil tisícího příspěvku. Ale to hlavní je, že v tomto vlákně jsem překonal první stovku filmů, ze kterých jsem následně "vypotil" nějaký ten filmový vintage postřeh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
habadej Odesláno 15. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2016 Díky Libore za připomenutí filmů s touto nezapomenutelnou dvojicí. Ještě si docela živě pamatuju, jak jsem se jako pubescent u jejich filmů nachechtal až mě bolelo břicho. Jsem rád, že právě těmto legendám mohu také věnovat svůj tisící (1000!) příspěvek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 15. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2016 Libore, super prace. Moc rad se sem vracim!Jejich filmy mam rad a vyrustal jsem na nich. Pravda ale je, ze staci shlednout jeden nebo dva, protoze to je vetsinou na jedno brdo. Kazdopadne sranda to je vzdycky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 15. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2016 Opět super nález, chybělo mi to a díky Libore. Ty starý GMT Rolby mají neuvěřitelné kouzlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AKUC Odesláno 15. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2016 pekná práca a ďalších 1000 príspevkov podobných Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 15. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2016 Libore, dnes parádní nálož. Díky za připomenutí filmů z dětství a za tu nemalou práci, kterou si s tím dáváš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 15. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2016 Libore díky za skvělou práci, B+S byly hrdiny mého dětství! Tvé vlákno je jedno z nejhodnotnějších na fóru! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 15. října 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2016 Je pravda, jak pise Andy, že stačí jen dva filmy, protože je to na jedno brďo. Ale S+H jsem dal přes léto i s westerny, a klidně si nějaký ten film dám zase, protože to je klasika "mého" mládí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 16. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2016 Libore díky za tipy, už vím, co bychom měli s klukem zkouknout. Na to jsem chodil do kina. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel K. Odesláno 16. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2016 Libore dík za vzpomínky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2016 (upraveno) Jako vždy parádní práce Libore, díky!Mimochodem k tomu rozepínání spony při fackování. Holt ještě ty spony neměly pojistky a to mě přivádí k myšlence. Nevíte kdo je na spony začal dávat jako první? Tipoval bych to na Seiko nebo Rolex, ale kdo ví... Já ji mám na sponě u mých Autavii z roku 85. Upraveno 18. října 2016 uživatelem Kristian.nov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2016 Libore, moc díky. U těchto filmů jsem vyrůstal a snil o všech těch plážích a zážitcích Doufám, že ti vydrží nadšení a pridáš další stovku! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2016 Rolex ji začal dávat na Suby, podle rychlého pátrání, někdy kolem roku 1969 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2016 Kdysi jako mladík jsem tyhle filmy žral, škoda, že už je o dávno pryč, nevydržím u toho ani 5 minut, prostě to kouzlo zmizelo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2016 Libore díky, ještě že to Josef01 oživil, já bych to propásl. Moc díky za připomínku. Jinak to s jejich filmama mám stejně jako výše uvedený, žral jsem je, ale teď už si u toho čtu, jím, nedokážu to prostě sledovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2016 Perfektne vlakno! Klobuk dolu :notworthy: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se