Přejít na obsah

Prim Sport Igen - GMT luneta

Doporučené příspěvky

No to je mi originalitka !! :D :D

Hele, co talkhle jen lichá ( sudá) čísla a vypustit ty půlhodiny ??  Já bych doporučoval lichá čísla hodin a místo sudých čárky, klidně lumi a na 12 šipku. Má to tu výhodu, že máš pravidelně 6 čísel a 6 symbolů - ty navíc po deseti minutách, takže to může dost pěkně sloužit na odečet obojího.

Ty půlhodiny jsou na žluťákách totiž hlavně proto, aby něco nějak navazovalo na datumku na 4.30 - zástupný důvod byl, že třeba v Indii je čas posunutý o půl hodiny :D

Nebo 1, 2  lumi čára ( čtvrt), 4, 5 lumi čára ( půl), 7, 8  lumi čára (tři čtvrtě), 10, 11 lumi šipka ( celá) ?? Nebo tak něco - kombinovat čísla minut a hodin třeba.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se od pí. Krskové dověděl, že luneta má být úplně stejná, jako na žluťácích, jen na ní nebude lumi tečička v šipčičce na 12. To, že je naprosto košér. Těžko s tím něco nadělám, považuji to však za dvojnásobný problém:

1. Na ty, co si zaplatili limitku žluťáků s tím, že bude exkluzivní

2. Na ty , co platí novou matrici , když bude podle všeho použita ta stará 

Alspoň trvejte na tom, že se vynechají ty indexy na půlhodinách, ať je jasný, že neplatíte matrici nadarmo. :D :D

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Půlhodinové čárky by šly nahradit tečkami (jako mají Suby).

Osobně by se mi na lunetě líbil světlý vnitřní okraj (přírodní barva hliníku, ideálně leštěného), jako mají Omega PO. Ale bojím se, že je to na možnosti výrobce :)

Odkaz ke komentáři

Dobře, vrátil bych se zpět k "půlhodinovým" čárkám, trojúhelník na dvanáctce a líbil by se mi lesklý vnitřní okraj. Prostě luneta jako na PO. Snad Omega nebude řešit exkluzivitu pro milióny lidí, kteří si PO koupili :)

Odkaz ke komentáři

Koukam, ze se to tu pekne rozjdelo...

Ano snazim se domlouvat s pani Krskovou moznost prepouzit puvodni matrici. Pokud by to slo, tak bychom samozrejme za matrici neplatili! Motivace prepouzit puvodni matrici je ve snizeni vysledne ceny. Je zajimave, ze ja jsem zatim od pani Krskove odpoved nedostal...

Exkluzivitu zlutaskovske limitky respektuju - proto jsem chtel lunetu v uplne zakladnim provedeni bilou barvou a bez lumi bodu pouze s trojuhelnikem. To by Ti, cigi, vadit nemuselo. Vzpomen si napr. na to, ze hlinikova vlozka byla puvodne pouze pro Elton Sport limitku a nyni se da bezne objednat...

Moje motivace mit GMT vlozku je ciste funkcni a do oblasti s jinou casovou zonou se dostanu typicky jednou za rok a prislo mi zajimave na tuto dobu vlozku prehodit. Je tedy jasne, ze nejsem prilis ochotny vymyslet inovace v potisku (nova matrice) a navysovat tim vyslednou cenu.

Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři

Nezakrývám, že mi recyklace limitovaných matric, v eltonu zjevně standartní to nešvar,  velmi, velmi vadí, a to všech. Je fakt třeba, nechat si s limitkou dát i matrice, bohužel, důvěra je již dávno nevratně otřesena. Tak to nemají prodávat jako číslovanou limitku XX/XX, ale jako iniciační edici XX bez limitu, nebo tak něco. Tady navíc není fakt problém udělat něco variantního, takže vůbec nechápu tu ambici, udělat něco, co mají jiní a bylo jim to prodané jako limitované na 12 kusů. A už vůbec to nechápu na Chronomagu, vždyť to stojí jen 3 talíře.

Jinak mi lichotí, že se vám ta luneta líbí a mohu teď říct, že jsem se podílel na vývoji standartní elton GMT lunety. :D Nemohu s tím navíc nic dělat, takže se nepodělám,  jsem jen běžně naštvanej a hodím to za hlavu. Když bude jiná barva, nebo bude kovová a bez lumi bodu a nebudete muset platit novou matrici, tak jste na svým, nějaký rozdíly tam sou, a je to fakt jen a jen problém úcty eltonu k (bývalým) zákazníkům a nás k (bývalým) spoludiskutujícím kolegům.

Odkaz ke komentáři

cigi, Tobe neprijde provedeni v bile a bez lumi bodu jako dostatecny diferenciator? Dat 3k mi prijde neadekvatni tomu, ze ji pouziju jednou za rok na tyden...

Nezakrývám, že mi recyklace limitovaných matric, v eltonu zjevně standartní to nešvar,  velmi, velmi vadí, a to všech. Je fakt třeba, nechat si s limitkou dát i matrice, bohužel, důvěra je již dávno nevratně otřesena. Tak to nemají prodávat jako číslovanou limitku XX/XX, ale jako iniciační edici XX bez limitu, nebo tak něco. Tady navíc není fakt problém udělat něco variantního, takže vůbec nechápu tu ambici, udělat něco, co mají jiní a bylo jim to prodané jako limitované na 12 kusů. A už vůbec to nechápu na Chronomagu, vždyť to stojí jen 3 talíře.

Jinak mi lichotí, že se vám ta luneta líbí a mohu teď říct, že jsem se podílel na vývoji standartní elton GMT lunety. :D Nemohu s tím navíc nic dělat, takže se nepodělám,  jsem jen běžně naštvanej a hodím to za hlavu. Když bude jiná barva, nebo bude kovová a bez lumi bodu a nebudete muset platit novou matrici, tak jste na svým, nějaký rozdíly tam sou, a je to fakt jen a jen problém úcty eltonu k (bývalým) zákazníkům a nás k (bývalým) spoludiskutujícím kolegům.

Odkaz ke komentáři

Je to úplně něco jiného než původní skalisova představa, a není to ani trochu originální, vím. Ale tahle luneta je prostě boží.. kdyby se povedlo domluvit se na něčem podobném, vzal bych takový počet lunet, aby se jich v součtu vyrobilo dvacet, jak se původně uvažovalo.post-30813-0-74604600-1406886271.jpg

Mám na mysli design. Jinak platí můj zájem o plastovou verzi...

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Pokud si cigi v limitce zaplatil i matrici, musím ho podpořit v tom, že se mu to nelíbí. Argumentovat že to vyjde levněji protože se ušetří na matrici je fajn, ale tu matrici platili ti co si dělali limitku. Elton by měl tu matrici dobře uložit pro případné opravy limitky a  ne ji překopávat.

Pokud by jste mne i s tímto názorem vzali mezi sebe, tak bych se přidal.

Upraveno uživatelem p3k
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Ja rozumim tomu, ze pokud cigimu jako designerovi limitky neprijde muj navrh jako dostatecna diferenciace, tak bude chtit, abychom se vic odlisili. Ale pokud s tim bude zadobre a matrice bude bez zasahu prepouzitelna, tak mi prijde nesmysl delat novou. Majitelum puvodni limitky jeji cenu zpetne snizit nemuzeme, akorat si muzeme zbytecne navysit svoji cenu.

Odkaz ke komentáři

Šel bych cestou nové matrice. I za tu cenu. Nejde o limitku, fandů primek je tu dost, tak si myslím že by to nemusela být darda.

Dokážu si představit lunetu, s cifrem a ručkami.

Upraveno uživatelem p3k
Odkaz ke komentáři

Zdravím, nerad vám do toho vstupuju, ale pokud se dohodnete ( na čemkoliv) do této "špatnosti" bych se rád přidal. Nebudu zasahovat do vzhledu, materiálu, prostě ničeho, jen prosím, počítejte se mnou. Předem díky

Odkaz ke komentáři

Hmm, fakt to s váma nic nedělá?  :wub:

Font by musel být menší nebo nižší a širší, trojúhelníčky by nebyly zahloubené, a hlavně by to sloužilo jinému účelu (GMT) než na originálu... (měl jsem na to deset minut včetně hledání, takže je luneta pootočená a celé je to odfláknuté, ale pro představu to snad stačí..)

post-30813-0-56157300-1406908142.jpg

Původní foto IGENů je od fotografa >cenzura< z webu >cenzura<  :)

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...