Přejít na obsah

Platby na Chronomagu

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno
No, tak jsem chtěl hlasovat podle vlastního uvážení. Vzhledem k tomu, že zde nechci nic prodávat ani nakupovat, tak nevidím důvod, proč mám platit.

Volba "Neplatit" (či jak je to tam napsané, bo teď vidím houby) je možná. Zvolil jsem ji. Částka je v tuto chvíli irrelevantní, tak jsem nezvolil žádnou. Ale ejhle, to prý nejde. Tak to jako když říkám neplatit, tak mám zároveň říct kolik nechci platit?

Ze zdánlivě irrelevantní otázky se stala otázka iritující. Možná nedopatřením, možná záměrně, se stala ze svobodné ankety lehce zmanipulovaná anketa. Jako východisko bych viděl doplnit volbu 0 kč.

Jak jsem se koukal do diskuse, tak se s tímto potýká více diskutujících.

No jo, to mi nenapadlo. Přidáno. :)

• Odpovědi 68
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
No jo, to mi nenapadlo. Přidáno. :)

Kamile, Děkuju.

Už jsem spokojeně odhlasoval :thumbsup_anim: .

A říkám si, že za tu ochotu a rychlost byste si i nějakou tu menší platbu zasloužili. Kochal jsem se teď pár hodin fotkami v galérii a ta storage něco stojí.

Odesláno

Urcite zaujimava myslienka spoplatnit forum :), ako uz bolo povedane je tu cca 1500 clenov. Boli tu navrhovane rozne ciastky..., povedzme ze sa dohodneme na 100,- rocne. 1500x100=150000. Krasna suma, mna vsak nenapada co s nou. Prevadzka fora tolko nestoji. Preto sa pytam, na co by sa mali vyzbierane peniaze pouzit?

Odesláno
Urcite zaujimava myslienka spoplatnit forum :), ako uz bolo povedane je tu cca 1500 clenov. Boli tu navrhovane rozne ciastky..., povedzme ze sa dohodneme na 100,- rocne. 1500x100=150000. Krasna suma, mna vsak nenapada co s nou. Prevadzka fora tolko nestoji. Preto sa pytam, na co by sa mali vyzbierane peniaze pouzit?

Jsi prilis velky idealista, pokud se budou v budoucnu platit nejake prispevky, odhaduji to tak na 300 platicich clenu max a to uz je zcela jina castka :)

Odesláno

Ak nema zaplatit kazdy, moze admin zverejnit cislo uctu a nechat platby na baze dobrovolnosti. Potom nebudeme musiet riesit ake vynucovacie prostriedky pouzit. Ak by musel platit kazdy bol by chronomag asi prve spoplatnene forum. :thumbsdown_anim:

• po 4 týdnech...
Odesláno

Přídal bych jenom jednu zkušenost. Už jsem na internetu slušný čas, vlastně od doby, kdy se u nás objevil (předtím FIDO). Viděl jsem řadu pěkných webů, dokud byly (aspoň zdánlivě) zadarmo. Zavedly poplatky a už tady nejsou. Měly denně 2000 čtenářů. Po zpoplatnění 15.

Odesláno
Přídal bych jenom jednu zkušenost. Už jsem na internetu slušný čas, vlastně od doby, kdy se u nás objevil (předtím FIDO). Viděl jsem řadu pěkných webů, dokud byly (aspoň zdánlivě) zadarmo. Zavedly poplatky a už tady nejsou. Měly denně 2000 čtenářů. Po zpoplatnění 15.

Taky si myslim, ze neco na tom bude.

Odesláno

Spise bych se na to dival jako na klubovy prispevek, osobne bych uvital napr. vetsi prostor pro SZ. Neni tady rec o tom pokud nezaplatis nebuses cist, ale pokud chces vyuzivat veskery komfort predevsim noveho fora, 10 kacek mesicne nikoho asi nezrujnuje.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Popravdě poplatek za účast v kecacím foru považuju za blbost. Spíš bych tady udělal specializovaný aukční server pro hodinky, prodeje by tady byly díky "kontrole" přítomných dost bezpečné - a z toho (procenta z prodeje) by šlo hradit celý provoz ...

• Po roku...
Návštěvník Snow
Odesláno

S příchodem nového roku si dovoluji připomenout tuto anketu, opětovně jsem za placení pravidelného ročního příspěvku.

Odesláno

Presne tohle by se stalo chronomagu...nekteri stari zustanou, ale novi nebudou prichazet a forum se znici nedostatkem... (prispevku, invence, clenu, chuti vseho).

...uzavrit se znamena jak do vnitr tak i ven.

Financnovani takoveho fora znamena IMHO...bud reklamu, ci darcovske sms apdb...nikoli zpoplatnit clenstvi.

Internet funguje genialne jako otevrene medium a temer nefunguje jako uzavrene...tak to bylo, je a jeste nejakou chvili zrejme bude...

Odesláno

Vadí mi, že nikde nevidím, co za ten poplatek dostanu navíc. Třeba to je někde v jiném vlákně, nevím.. Mluví se tady jedině o diskovém prostoru, ale fotky už teď kupodivu musí být na externím fotoserveru, tak nevím. Hlasuju proti poplatkům, protože zcela souhlasím s tím, že "uzavřením se do sebe" chronomagu jen uškodí. To, kolik Kč je každý z nás ochoten dát, s tím nemá co dělat.

Tož tak.

Odesláno

taky jsem proti placení. Nejde vůbec o tu částku ale o patálie s tím spojené. Muselo by to fungovat nějakým jednoduchým způsobem, třeba přes SMS. V autoklubu máme roční platbu 150 kč a jsou s tím potíže. Ne že by to lidi nechtěli dát ale on je trochu problém tak malou částku poslat kvůli poplatkům takže se to řeší různým předáváním jak kdo koho potká nebo " hele admine já ti to dám na srazu". Tam jsou samozřejmě jiné aktivity než úředničina, admin někde založí lístek se jménem toho kdo mu zaplatil a je v tom bordel. Ale rozdíl mezi platícím členem a běžným návštěvníkem je nepatrný, řek bych že italiancars.org je asi nejsvobodnější fórum na jaké jsem kdy narazil, jo a ještě abclinuxu. Myslím že přístupnost pro všechny je obrovská reklama. Nic tak neodradí návštěvníka než samé nemůžete nemůžete nemůžete. Už jen nutnost registrace může odradit někoho kdo by měl třeba jen jednorázový dotaz. A když k tomu musí ještě zaplatit tak odejde a už se nikdy neukáže. Pokud má fórum žít tak musí být co nejpřístupnější. Jinak se z toho stane stále se zmenšující chlíveček pro pár lidí kteří si za chvíli nebudou mít co říct. Už jsem to na pár místech zažil. Jsem pro nějakou rozumného rozsahu reklamu a možnost dobrovolného příspěvku například formou darovací SMS, pokud by to nebyl technický problém.

Odesláno
S příchodem nového roku si dovoluji připomenout tuto anketu, opětovně jsem za placení pravidelného ročního příspěvku.

Fórum by mělo zůstat zadarmo. Dodatečné příjmy lze získat z rozšíření reklamních ploch na hlavní stránce i na fóru. Pokud by někdo nechtěl reklamu na fóru, měl by možnost zaplatit poplatek a reklamu by si mohl vypnout.

Odesláno

Nó, já bych pro nějakou formu poplatku byl... minimální částku v řádu stokorun...Jen vymyslet nějakou formu "protislužby". Prostor, omezení reklamy,... já nevím co ještě... pohled k Vánocům nebo k narozeninám...

Chce to větší diskuzi. Nemyslím, že by tato částka nějak radikálně omezila počet přispěvatelů. Počet čtenářů určitě ne, tam bych nechal volný přístup, ale registrace s možností přispívání a vkládání zpoplatnit. Možná by to vyřešilo i diskuzi kolem omezení počtem příspěvků při prodeji..

Odesláno

Hlasujem zadarmo. Nie preto ze nechcem platit, ale neviem co za to dostanem navyse. Platit by napriklad mohli 'profi' clenovia, ktory by za to mohli ziskat priame odkazy na svoje obchody, pripadne nieco podobne.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...