zceyee Odesláno 18. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2018 Díky moc za reakce, zkusim něco z toho až to potkam někde v krámu. Jinak nezkoušel někdo dávat do kafe máslo? Sem to tady vyčetl. https://blog.bulletproof.com/how-to-make-butter-coffee-bulletproof/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 18. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2018 Renovace Elektra Nivola Když je zrovna ruka Páně na německé ebay napřažená, občas se u mě objeví nějaký zajímavější kousek. Tentokrát to byla docela zanedbaná, respektive jak jsem později zjistil ? zanedbaná jak sviňa, Elektra Nivola z devadesátých let. Krásná typicky italská mašina inspirovaná šedesátkami, která si nehraje na velkého espresso guru, ale oko rozhodně potěší. Protože je potřeba taky občas něco udělat vlastníma rukama, rozhodl jsem se ji vyčistit, minimálně na tlakové části zrepasovat, hliníkové tělo (ano čtete dobře, tahle kočka je celohliníková) přeleštit, a vůbec tak nějak tomuhle fakt pěknýmu kousku pomoct. Dnes to bude o rozborce. Jde o tuhle mašinku stačí vyndat tank a už se na nás směje vstup nasávání střeva vypadají poměrně rozumně neztratit J už je na lopatkách, a já se tenkou osmičkou dostávám k hlavě první nemilé překvapení, bývalý majitel musel být hrozný prase docela fajn pohled, tak nějak to na mne působí dojmem, že konstruktér opravdu věděl, co dělá ha, pro chronomagora jednoznačně nejdůležitější část kávovaru (neplatí pro Tikala, ten za nejdůležitější část považuje mincovník) a je venku hlavička, tatínku ? italská elektronika ?. a její silová část (bojím, bojím) po odlepení nálepek bude připravena k leštění zpátky k elektricky vyhřívané hlavě, kterou to hovado upevnilo celkem TŘEMI různými šrouby ze čtyř možných .... ? a kurva, to prase ?. po deseti minutách práce nahrubo, pak ještě do ultrazvuku pokračování zase někdy, ale uznejte, vpravo je zbytečně moc volného místa ? Disclaimer: Tyhle fotky nevznikly, drazí čtenáři kvůli Vám, ale kvůli mě, abych to vůbec někdy dal dohromady :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 18. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2018 (upraveno) Jsem rád, že si někdo dá práci se záchranou klasiky, místo aby pořídil moderního plasťáka, good job! PS: jo a hodně štěstí s kompletací, není nad to, když člověku zbude na stole pár podezřelých součástek Upraveno 18. listopadu 2018 uživatelem Liqid Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 18. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2018 Jako bys mi už párkrát koukal přes rameno! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 18. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2018 Já ti dám mincovník ..... Jinak jsem po sobotním chlapučínu u Berta začal lehce ujíždět na dobré kávě a vzhledem k tomu, že pořadatel má více mašinek než rukou, tak mi jednu musel sám, rád přenechat /to je to divně prázdné místo na Bertových fotkách/, protože jsem pochopil, že to chce kvalitní hardware a tohle byla prostě láska na první pohled. A vzal jsem to důkladně, bylo hodně vyklepávání a ještě bude hodně leštění, nicméně už se to blíží.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 20. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2018 No a protože toho mám rozdělaného málo, tak jsem si ještě přidal.Spadl mi do klína za velmi symbolickou částku mlýnek La San Marco SM90 T /což mi všichni moji poradci v oboru káva schválili/Z venku vypadal dobře a zachovale. Mlýnek je v chodu, ale je to rok výroby 1998, tak neproběhne jen nutné čištění, ale i preventivní výměna ložisek a customizace směrem k přímému mletí do páky.Vyměním u toho i vypínač s časovačem, který fakt nevyužiju a mlýnek dostane nový lak. Rozborka nebyla věru jednochá, násypku jsem z toho nemohl dostat, jak byla přitmelená k hrdlu mlýnku, ale nakonec se povedlo. Potom nastalo pravé peklo. Bylo to jako v pohádce o řepě. Junior držel tělo mlýnku a aretaci a já rval totálně zatuhlé nastavování hrubosti mletí. Musel jsem vzít horkovzdušnou pistoli a nahřát to, potom to konečně povolilo.Dál to vezmu obrazem. ********upozornění, jen pro silné žaludky******* Kafe bylo úplně všude, motor jsem vyfoukal kompresorem a bylo to žůžo. To co bylo usazené na spodní straně držáku spodního kamene mně fakt zvedalo žaludek.To se ultrazvuk pekelně nadře, než to všechno vyčistí.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 2. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2018 Všem milovníkům dobré kávy přeji krásnou první adventní neděli i celý advent. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 7. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2018 krásný adventní věnec jinak u mě hotovo a ladím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 7. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2018 krásný adventní věnec jinak u mě hotovo a ladím Z coho si urobil ten dekel na vystupny nerezovy nasypnik (alebo ako to nazvat) na mlynceku? Pozeram ze mame rovnaky tunning... . Ale dekel som zatial nezohnal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 7. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2018 to je původní kryt karuselu ze SM 90, ale sem pasuje dovnitř, tak co bych vymýšlel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 7. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2018 Aha . Tak nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 7. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2018 Tikale, ten cervenej mlynek jsem mel, dospel jsem k zaveru, ze je diky davkovaci nepouzitelnej, jelikoz tam zustane proste hodne stare kavy. Tve zkusenosti? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 7. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2018 z tohohle je teď tohle přesně kvůli tomu jsem dal pryč dávkovač a upravil násypku , která ještě projde drobnou modifikací /je na cestě/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 7. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2018 Kolegovi se válí ve skladu toto. Mám to chtít? Díky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 7. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2018 Nejsem expert, ale prostým pohledem na ceny to nebude úplně na nic.... Navíc to má napojení na vodu, takže profi výbava a je to Carimali Eta Beta 1 https://www.ebay.com/itm/Carimali-1-Group-Automatic-Espresso-Machine-/262453951388https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/espressomaschine-carimali-eta-beta/1001270397-168-3509 Samozřejmě to tvoje bude potřeba vyčistit a funkčnost je otázka... mlýnek vypadá na typ M1, kameny 64mm, takže to bude i mlít /jeté jsou okolo 4t/ a zase je to o stavu a funkčnosti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hedonista Odesláno 7. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2018 Kolegovi se válí ve skladu toto. Mám to chtít? Díky...Carimali je super. Bude ovšem potřebovat dost péče. Otázka ceny, zda si ji dáš do kupy sám a použití,využití atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 8. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2018 Ahojte,dnes sem v práci poprve vyzkoušel Hario a max spokojenost, nemám tady možnost pořádného kávovaru a tohle je paráda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 8. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2018 (upraveno) z tohohle je teď tohleTak to potom smysl dává, hezká práce. guzmic: Jaky Hario? Myslis V60 filtr? Vyrabi toho vic. Normalne jsem z toho dostal chut na kavu, jdu zalejt aeropress. Upraveno 8. prosince 2018 uživatelem zceyee Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 8. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2018 Jo, keramickou V60 a filtr, 200g kávy jsem nechal namlet v obchodě a max spokojenos, je to úplně jiné jako espresso doma, ale chutná mi to velmi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 8. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2018 A to počkej až si pořídíš mlýnek a nameleš si 20g čerstvě doma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se