petr_cha Odesláno 19. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2021 Já právě držím taky poměr cca 2-2,5:1 (vyčetl jsem někde na netu, když jsem začínal experimentovat). Nicméně přemýšlím nad tím co psal Bert, jestli řešit košík na cca těch 9g kafe (ale tam bych musel protáhnout míň vody a tím asi i kratší čas?, navíc na single jsou takový ty s menším dnem který všichni tvrdí, že nebrat), nebo bych musel začít vařit 2 kafe zároveň (ale pro druhý nemám strávníka ) Tak mě napadlo se zeptat Ja su skrt... manzelce delam 9 gramovy kafe a proleju 60ml vody.. tlak nyni udelam i do malyho sytka, chut dobra a das jich i vic denne.. :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 19. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2021 Petře, nedobře děláš. Je lepší udělat klasické espresso, a naředit ho na lungo. On je opravdu rozdíl, jestli 60, nebo 30+30. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 19. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2021 Jako jo.. ale zatím kdyz dam krátkou davku, tak to protece moc rychle.. tlak dobrej, ale sotva 15 vterin a chutove mi prijde malo.. a kdyz dam dvojtou davku vody, tak se dostanu na 25 vterin, chut lepsi a i ten puk vypada lip... predspareni a prubeh tlaku v poradku.. holt ted lovim cas.. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 19. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2021 @petr_cha 60ml za 25s při správným tlaku při extrakci mi přijde jako dost vody, tolik mi vyteče když to špatně urovnám, nebo mi to udělá kanálek, ale většinou je to poznat i na tlaku. Čím to? @Bert Jaký jaký sítka používáš na těch 9g? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 19. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2021 Jedu ale maly sitko (single wall) a jen 9gr.. a schvalne pustím jekoze dvojitou vodu, takze by to melo byt preextrahovany lungo a nakonec je to prave ze docela klidny kafe.. ze to tak delam momentalne i schvalne.. :-)Zitra udelam fotku.. jak vypada vysledek.. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 20. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2021 Pro pobaveni.. zkuseni radeji preskoci.. :-)Ano, dalsi level je delat plnotucnou davku.. nicmene zatim mi ta slabsi a delsi asi vyhovuje, vetsinou to bejva az treti kafe (po dvou v praci) a navecer.. :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daredevill Odesláno 20. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2021 Hele když ti to chutná, tak je to v pořádku. Za mě to ale vypadá dost nevábně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 20. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2021 Petře, do čeho chytáš páku při tampovani? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 20. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2021 Ted asi uplne nerozumim.. do niceho? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 20. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2021 Hele když ti to chutná, tak je to v pořádku. Za mě to ale vypadá dost nevábně. No ale co upravit? Jakoze jen mene vody a bude lip? :-) pak budu na kratkem casu a extrakce nebude dostatečná.. asi.. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 20. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2021 před 4 minutami, petr_cha napsal: Ted asi uplne nerozumim.. do niceho? Aha, takže s největší možnou pravděpodobností málo/blbě tampuješ kávu v misce. Ono to na první dobrou dává smysl. Kup si něco jako tamper station. Třeba https://www.bunacafe.cz/tszeb1-buna-cafe-pechovaci-stanice-zebrano?gclid=CjwKCAjw_L6LBhBbEiwA4c46uj6-0udMKHeqIhdHH5Il46-mIofmZ3keI3BUW5S8uprpTjyqvWugChoCWhsQAvD_BwE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 20. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2021 Nechceš zkusit jemnější mletí? Už na pohled je to dost na hrubo a odpovídá to i množství tekutiny vzhledem k času extrakce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 20. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2021 Bert: Rozumim.. aktualne fakt jen v ruce na prkynku.. pripadne přes hranu.. s tim ze to vse musim udrzet v zapesti... Sem jsem dopsal a nakonec jsme pokecali po telefonu, diky :-) .... zkusim tedy jeste zjemnit a hlavne soustredit se dal víc na tempovani v te male konicke misce.. :-)14titi: jasan, bude to dalsi smer.. hlavne furt zkoušet :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 21. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2021 Ty tampovací stanice jsou hezké , většinou používám nahou páku takže to není třeba , ale když mám páku s výpustí tak to dělám na hraně kuchyňské linky s podložkou z Ikea....foto je ilustrační Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 21. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2021 Bitcoin vydělává, takže jsem si udělal radost ECM Classika II PID.....hned jak jsem ho na krámě viděl, tak bylo jasno. Laborovat budu až zítra, dnes už není čas. Ale první věc, co bych chtěl poradit....Je to krásně leštěný, úplný zrcadlo, ALE....už při vybalování jsem to celý opatlal otiskama prstů Čím to pak mám mýt, aby tam nebyl šmouhy atd? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 21. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2021 Krása. Blahopřeji. Však ono Tě to leštění brzo přestane bavit ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 21. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2021 Většina výrobců má páky udělané tak, že když mají dvojvýpusť a položí se na ni a na konec páky, mají hranu sítka ve vodováze.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 22. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2021 Kávovar mám v práci a zrovna dneska blázinec, pořád někdo něco chce, ale skáču tady okolo toho jak malej Zatím jsem udělal jen jedno kafe a hnedka tygřík Chuť taková ostřejší, tlačilo to 10,5 baru. Tak jsem to stáhnul na 9,5 oproti slepý misce, tak uvidíme jestli to bude mít vliv. Káva Mezzo 70/30, teplota 93 stupňou. Mám hrozně dobrej pocit, jak si všechno můžu kontrolovat a nastavovat Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 22. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2021 @Anton_ Jo, a zkus trochu ubrat na teplotě. Tedy za podmínky, kdy jsi si jistý, že celá soustava je důkladně nahřátá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daredevill Odesláno 22. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2021 Před hodinou, Anton_ napsal: Kávovar mám v práci a zrovna dneska blázinec, pořád někdo něco chce, ale skáču tady okolo toho jak malej Zatím jsem udělal jen jedno kafe a hnedka tygřík Chuť taková ostřejší, tlačilo to 10,5 baru. Tak jsem to stáhnul na 9,5 oproti slepý misce, tak uvidíme jestli to bude mít vliv. Káva Mezzo 70/30, teplota 93 stupňou. Mám hrozně dobrej pocit, jak si všechno můžu kontrolovat a nastavovat Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Vypadá skvěle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se